Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: avensis42

quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

bu işler sandıkla mandıkla olmaz. Muhalefet daha muhalefetliğini yapamıyorken iktidarda olduğu zaman ne yapacak. Oy atabilecek kim var ki ?

ötv bizim alın yazımız gelecek olanlarda kaldırmayacağından hiç boşuna uğraşmaya değmez.

Ama bir kıpırdanma olursa bende imza atmaya hazırım

o imzayı en başta ben atarım halbuki beni yandaş bilirler...

çok doğru yorum yapmışsınız...

bundan 4-5 ay önce akaryakıta 30 kr ek vergi bindirildi... muhaletin ortalığı yıkmasını beklerdim... dur arkadaş sen kafana göre neden vergi arttırdın diye ama çıtları çıkmadı. thy de işten çıkarılanların yanında oldular ama... 300 kişi mi önemli tüm toplum mu önemli muhalefet adam gibi muhalefet yapmazsa ak parti de bindirir hepimizde katlanırız.. % 50 koyun diyorlar peki adama sormazlar mı öbür muhalefet olan %50 nin eli armutmu topluyor diye... demekki muhalefet olan diğer %50 tam koyun..

birşey protesto edilecekse bu forumlarda yaygara ile olmaz... sivil toplum örgütleri muhalefet partileri ile olur insanları bu kurumlar bir araya getirir...

Vekil sayısı sandıktan çıkan %gibi dagilmadigindan muhalif kesim her durumda fiili icraata (yargı yolları harici) pasif eleştiriden öteye geçemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Daha birçok şeye protesto etmemiz gerek aslında.
  • Devletin sucu yokki. Devlet mecbur vergiyi almak zorunda. Ötv'yi sıfıra indirirse benzinin litresini 20 tl yapar bu kadar basit. Her yıl 50 milyar dolar borç dısı faiz havaya para öduyoruz. Öncelikle bu bataktan kurtulmamız gerekli.
  • Varoluşundan beri, liderlerine isyan etmeyen toplum yine etmez.
    Geçiniz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

Varoluşundan beri, liderlerine isyan etmeyen toplum yine etmez.
    Geçiniz...

Liderine isyan eden bozguncu capulcu surususur toplum olması mümkün değil. İsteruk dendiğinde saraydan vezirazam tahttan sultan kellesi alan milletten değilsin galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: wehrmacht

quote:

Varoluşundan beri, liderlerine isyan etmeyen toplum yine etmez.
    Geçiniz...

Liderine isyan eden bozguncu capulcu surususur toplum olması mümkün değil. İsteruk dendiğinde saraydan vezirazam tahttan sultan kellesi alan milletten değilsin galiba

• Hala ötv olmasa ucuz araç alacağını sanan var. Bir ürün hakettiği fiyattan değil satılabileceği fiyattan satılır. cruze 2.0 araç 47 bin iken 1.6 c sınıfı araçlar 60 bin lira ediyor. Bir cruze ile bir fluensin veya golfun maliyetinin çok mu farklı olduğunu sanıyorsunuz? Sen gidip c sınıfı bir araca 60 bin lira veriyorsan devlet hem ötv yi hem de kdv yi kaldırsa bile o araç yine 60 bin liraya satılacak. Avrupada araçların ucuz olmasının sebebi vergiler değil bilinçli tüketicidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turuncu Sakal

Hala ötv olmasa ucuz araç alacağını sanan var. Bir ürün hakettiği fiyattan değil satılabileceği fiyattan satılır. cruze 2.0 araç 47 bin iken 1.6 c sınıfı araçlar 60 bin lira ediyor. Bir cruze ile bir fluensin veya golfun maliyetinin çok mu farklı olduğunu sanıyorsunuz? Sen gidip c sınıfı bir araca 60 bin lira veriyorsan devlet hem ötv yi hem de kdv yi kaldırsa bile o araç yine 60 bin liraya satılacak. Avrupada araçların ucuz olmasının sebebi vergiler değil bilinçli tüketicidir.

+1

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hala ötv olmasa ucuz araç alacağını sanan var. Bir ürün hakettiği fiyattan değil satılabileceği fiyattan satılır. cruze 2.0 araç 47 bin iken 1.6 c sınıfı araçlar 60 bin lira ediyor. Bir cruze ile bir fluensin veya golfun maliyetinin çok mu farklı olduğunu sanıyorsunuz? Sen gidip c sınıfı bir araca 60 bin lira veriyorsan devlet hem ötv yi hem de kdv yi kaldırsa bile o araç yine 60 bin liraya satılacak. Avrupada araçların ucuz olmasının sebebi vergiler değil bilinçli tüketicidir.

Bence yanlış... Ötv ne kadar azalırsa o kadar fiyatlar aşagı olur...Bir malın fiyatını belirleyen sadece vergi değildir...Marka değeri,arz-talep,kullanılan malzeme kalitesi vs. bunlardan bazılarıdır...Cruze dizel bu fiyatlarda bile tutulmuyorsa saydıgım sebeblerdendir...Cruze'un önüne Mercedes,Audi ya da Bmv amblemi koyarsan fiyat tavan yapardı...Bu focus,astra,golf içinde geçerli premium bir amblem koy fiyatlar tavan yapar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faith_388 -- 12 Ocak 2013; 18:47:42 >

• quote:

Onları alan millet değil, arpasını az bulan Yeniçeri ve ondan sonra gelen ocaklardır.
    Neyse uzatmaya gerek yok...
  • Buralarda toplanmakla olmaz.

Tepkinizi sandıkta gösterin yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: faith_388

quote:

Bence yanlış... Ötv ne kadar azalırsa o kadar fiyatlar aşagı olur...Bir malın fiyatını belirleyen sadece vergi değildir...Marka değeri,arz-talep,kullanılan malzeme kalitesi vs. bunlardan bazılarıdır...Cruze dizel bu fiyatlarda bile tutulmuyorsa saydıgım sebeblerdendir...Cruze'un önüne Mercedes,Audi ya da Bmv amblemi koyarsan fiyat tavan yapardı...Bu focus,astra,golf içinde geçerli premium bir amblem koy fiyatlar tavan yapar...

Benim demek istediğim de bu zaten. Demekki diğer markalar da cruze gibi satamasa fiyatlarını düşürecekler ama bizim millet gidip o paraları verebiliyor. Chevrolet bu aracı zararına satmıyor sonuçta o 47 binde bile kar var. Şimdi düşün 1.6 araçları 60 bine satanların nasıl kar ettiğini. Ötv olmasa bile o para sana değil firmalara kar olarak gidecek. Adam 60 bine sattığı halde millet sıraya giriyorsa o aracın maliyeti 1 lira bile olsa yine 60 bine satar.

Bizde 30 bin lirası olan adam 20 bin kredi çekip 50 bin liralık araba alıyor 50 bin lirası olan da 70 bin liralık alıyor. Bunları alanlar da öyle zengin kişiler değiller ayda 2 bin lira maaşı olan kişiler alıyor bunları. Avrupada bin euro maaşı olup da 30 bin euroluk araç alan birinin olduğunu hiç sanmıyorum. En basit örneği öğretmenler her gün eylem yaparlar maaşımız az diye ama git bak okul bahçelerinin galeriden farkı yoktur.

• Merhaba,

Yazacaklarım, kendi çevremde dar bir alanda edindiğim birkaç tecrübeyi içerir, lütfen azcık sakin okuyun

-Bence, vergi bir denge işidir. Pazarı anca stabil tutacak kadar, ithalatı kesebilecek kadar, olacaktır. Üretim olmalı, satış olmalı, istihdam olmalı.
    -Söyleyeceğim şey size abartı gelecektir ama, biz hakketmediğimiz bir tüketim içinde olabilir miyiz acaba? Mesela Banane Çalışıyorum binerim, hakkım falan demeden önce, çalıştığınız , yaptığınız işin, TÜRKİYE CUMHURİYETİ için ne türlü bir katkısı var ona baksak. Ne demek istiyorum : üretim, üretim, üretim. Herkes üretimden kaçıyor, herkes memur olsun, para işi ile uğraşalım,finans sektörü fırlasın, kafa patlatmayalım, kirlenmeyelim, kimseyle muhatap olmayalım. olacak iş mi? Bakın İngiltereye, bütün sanayisi yurt dışına satıyor, artık üretim durmuş, işsizlik hat safhada, herkes para sayıyor bloomberg'de
    -Peki ürettik, kime satacaz, nasıl yapacaz, devlet bu kadar vergi alıyor, KDV, ÖTV, gelir vergisi, vb. bu Kısır döngüyü kırmamız lazım, Devlete kızmakla olcak değil.
    -Başka bir konuya gelirsek, yollar süper olsun, uçaklar süper olsun, arabalar süper olsun, herşey bizim için olsun. Kırmızıda hiç durmayalım. Benzin Bedava olsun, Herşey ucuzlasın, peki karşılığında ne olsun? Daha az çalışalım, sosyal hayatımıza bakalım, gezelim, dersimize çalışmamıza gerek yok, mühendislikte teknik resim dersi kaldırılsın mesela, ressammıyız yaaa? sorumluluklarımızıda yapmamıza gerek yok. Formal Bilimler bizi aşar, fani şeyler bunlar, biz dünyevi meselelere bakalım. Ünive gitsek yeter, onu da bitirelim işe girelim, falan . Peki gerçekten sıkı sıkıya çalışmak nerede? Kendini geliştirme nerede? İnatçılık nerede?
    -Araba alımı için ise şu zamanda kredi ile çekilip araba alma olayı okadar çok ki? Peki şirketlere borç ödemeyen kişilerin her sene araç değiştirmeleri ve soranlara :
    "yav kredi ile aldım canım, o da bizim zevkimiz, öderiz seninkinide, bunun borcu bitse bi?" demeleri
    -%99 özelliğini kullanmadığımız SIII'ler 4Slere nedemeli? bir bakan geçenlerde TÜRKİYE CUMHURİYETİ-DAHA KAZANMADIĞI 400MİLYON TL'Yİ ŞİMDİDEN HARCAMIŞTIR. demişti, "rakam yanlış olabilir" - Biraz dikkat etmemiz gerekmez mi?
    -Eminim isteklerimizi haklı görüyoruz, çünkü Dünyaya açık bir ülkede yaşıyoruz, görüyoruz istiyoruz. Ama karşılığında ne yapıyoruz? Almanlar ve Japonlar küllerinde yeniden yükseldiler. Nasıl yaptılar bunu, Hatırlarsanız bizde küllerimizden yükseldik, ama yükseliş eğrimize ne oldu acaba ? Sorumlusunu 550 kişide aramamak lazım. Hatırlayalım ki o insanlar bizi koca bir ülkenin imajını temsil ediyorlar :D

Saygılarımla

• quote:

thy de işten çıkarılanların yanında oldular ama...

thy işten çıkarması:
    22senelik Sendika başkanı aylık 15 binin üzerinde maaş alıp bütün harcamalarını sendikaya yaptıran sırtlan şöyle dedi:
    Maaşınızı yarıya düşürecekler isyan edin boykot edin.
    Ortada ne yarıya düşen maaş vardı ne birşey.Bildiğin gazı verdi,çekildi.
    Sonra bu 300 kardeşimiz isyan bayrağını açıp star alliance member üyesi dev bir havayolu şirketinin itibarını 0a indirmeye kalktılar.
    Tabi kapının önüne kondular.
    Sonra bir de utanmadan sıkılmadan sendika bizi kandırdı,özür dileriz dediler.
    Ve o sendika başkanı hala elini kolunu sallayarak geziyor bu memlekette.
    Muhalefet tam da söylediğin şeyi yaptı,sırtlanlara arka çıktı,vatandaşa değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shadowgeist -- 12 Ocak 2013; 19:34:50 >

• quote:

quote:

Onları alan millet değil, arpasını az bulan Yeniçeri ve ondan sonra gelen ocaklardır.
    Neyse uzatmaya gerek yok...

Bu milletin ordusu gökten sepetle inmiyor var oluşundan bu yana askermiz milletin ta kendisindendir. Savaşta canını veren insanlar para için sultana isyan etmez resmi ideoloji gereği lise tarih derslerini kiraat etmeyin biraz fikir yurutun

• quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Buralarda toplanmakla olmaz.

tamam sandıkta tepkimizi gösterip ak partiye oy vermeyelim.. kime oy vereceğiz.. yada x partiye oy verdik diyelim ötv düşecek mi ? haydi açıkla o partiye oyumu vermezsem şerefsizim..
  • halkın çoğunluğu memnun olduktan sonra sen istersen kendini yak fayda etmez bey arkadaşım
    o çoğunluğun seçtikleri de "ben bunu yapıyorum kimsede bana karışamıyor beğenmiyorsan git" diyor
    hal böyle iken eğer tası tarağı toplayıp başka yere yerleşme imkanın varsa gideceksin yoksa anca böyle başlıklar açarsın forumlarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre2blue

Merhaba,

Yazacaklarım, kendi çevremde dar bir alanda edindiğim birkaç tecrübeyi içerir, lütfen azcık sakin okuyun

-Bence, vergi bir denge işidir. Pazarı anca stabil tutacak kadar, ithalatı kesebilecek kadar, olacaktır. Üretim olmalı, satış olmalı, istihdam olmalı.
    -Söyleyeceğim şey size abartı gelecektir ama, biz hakketmediğimiz bir tüketim içinde olabilir miyiz acaba? Mesela Banane Çalışıyorum binerim, hakkım falan demeden önce, çalıştığınız , yaptığınız işin, TÜRKİYE CUMHURİYETİ için ne türlü bir katkısı var ona baksak. Ne demek istiyorum : üretim, üretim, üretim. Herkes üretimden kaçıyor, herkes memur olsun, para işi ile uğraşalım,finans sektörü fırlasın, kafa patlatmayalım, kirlenmeyelim, kimseyle muhatap olmayalım. olacak iş mi? Bakın İngiltereye, bütün sanayisi yurt dışına satıyor, artık üretim durmuş, işsizlik hat safhada, herkes para sayıyor bloomberg'de
    -Peki ürettik, kime satacaz, nasıl yapacaz, devlet bu kadar vergi alıyor, KDV, ÖTV, gelir vergisi, vb. bu Kısır döngüyü kırmamız lazım, Devlete kızmakla olcak değil.
    -Başka bir konuya gelirsek, yollar süper olsun, uçaklar süper olsun, arabalar süper olsun, herşey bizim için olsun. Kırmızıda hiç durmayalım. Benzin Bedava olsun, Herşey ucuzlasın, peki karşılığında ne olsun? Daha az çalışalım, sosyal hayatımıza bakalım, gezelim, dersimize çalışmamıza gerek yok, mühendislikte teknik resim dersi kaldırılsın mesela, ressammıyız yaaa? sorumluluklarımızıda yapmamıza gerek yok. Formal Bilimler bizi aşar, fani şeyler bunlar, biz dünyevi meselelere bakalım. Ünive gitsek yeter, onu da bitirelim işe girelim, falan . Peki gerçekten sıkı sıkıya çalışmak nerede? Kendini geliştirme nerede? İnatçılık nerede?
    -Araba alımı için ise şu zamanda kredi ile çekilip araba alma olayı okadar çok ki? Peki şirketlere borç ödemeyen kişilerin her sene araç değiştirmeleri ve soranlara :
    "yav kredi ile aldım canım, o da bizim zevkimiz, öderiz seninkinide, bunun borcu bitse bi?" demeleri
    -%99 özelliğini kullanmadığımız SIII'ler 4Slere nedemeli? bir bakan geçenlerde TÜRKİYE CUMHURİYETİ-DAHA KAZANMADIĞI 400MİLYON TL'Yİ ŞİMDİDEN HARCAMIŞTIR. demişti, "rakam yanlış olabilir" - Biraz dikkat etmemiz gerekmez mi?
    -Eminim isteklerimizi haklı görüyoruz, çünkü Dünyaya açık bir ülkede yaşıyoruz, görüyoruz istiyoruz. Ama karşılığında ne yapıyoruz? Almanlar ve Japonlar küllerinde yeniden yükseldiler. Nasıl yaptılar bunu, Hatırlarsanız bizde küllerimizden yükseldik, ama yükseliş eğrimize ne oldu acaba ? Sorumlusunu 550 kişide aramamak lazım. Hatırlayalım ki o insanlar bizi koca bir ülkenin imajını temsil ediyorlar :D

Saygılarımla

arkadaş gayet iyi özetlemiş eline sağlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

thy de işten çıkarılanların yanında oldular ama...

thy işten çıkarması:
    22senelik Sendika başkanı aylık 15 binin üzerinde maaş alıp bütün harcamalarını sendikaya yaptıran sırtlan şöyle dedi:
    Maaşınızı yarıya düşürecekler isyan edin boykot edin.
    Ortada ne yarıya düşen maaş vardı ne birşey.Bildiğin gazı verdi,çekildi.
    Sonra bu 300 kardeşimiz isyan bayrağını açıp star alliance member üyesi dev bir havayolu şirketinin itibarını 0a indirmeye kalktılar.
    Tabi kapının önüne kondular.
    Sonra bir de utanmadan sıkılmadan sendika bizi kandırdı,özür dileriz dediler.
    Ve o sendika başkanı hala elini kolunu sallayarak geziyor bu memlekette.
    Muhalefet tam da söylediğin şeyi yaptı,sırtlanlara arka çıktı,vatandaşa değil.

başka ülkedeki sendikalar üyeleriyle özelleştirmlere girip çalışanının çalıştığı fabrikayı alıp çalışanına sahip çıkar.

bizdekilerde çalışanını anca mitinge gönderir.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

Buralarda toplanmakla olmaz.

tamam sandıkta tepkimizi gösterip ak partiye oy vermeyelim.. kime oy vereceğiz.. yada x partiye oy verdik diyelim ötv düşecek mi ? haydi açıkla o partiye oyumu vermezsem şerefsizim..

Diğer partilerde bi umut var ama Ak parti'ye verince düşmeyeceği kesin.Aksine artmaya devam edecek

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.