Şimdi Ara

2013 YILINDA ÖTV Yİ PROTESTO EDELİM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
155
Cevap
1
Favori
3.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadowgeist

Gün doğunca uyanıp şehir merkezinde ve etrafındaki her yere toplu taşıma bisikletle seyahat eden arabasını sadece ihtiyacı olunca kullanan milletler birbirleriyle kıyaslanır,bizimle değil.

dediğini doğrulayan bir yorum yazmak istiyorum

amerikanlarla yazışıyorum

arabayı genelde 30km üstü mesafeler için kullanıyoruz diyorlar

ama bizde markete bile arabayla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 12 Ocak 2013; 14:29:34 >
  • 2012 eylül ayında ötv'nin %37'den %40'a çıkmasıyla ilgili konuya yazdığım mesajı aynen buraya yapıştırıyorum.

devlet 2009 yılında %37 olan ötv oranını 16 hazirana kadar %18'e düşürmüştü. bayiler arabaları kendi kendilerine satıp ötv'sini %18den ödeyip arabaları garajda beklettiler, vatandaşa yok çektiler. sonra bu ötv oranı eylül ayına kadar %27 olacak şekilde yükseltildi ve eylül ayından sonra %37 oranına geri dönüldü. peki sonra ne oldu? bütün bayiler sıfır km ama resmiyette ikinci el olan araçları o andaki %37li fiyatından biraz daha düşük fiyata vatandaşa sattı. devlet vatandaşın lehine ötvyi düşürdü ama bayiler bu ötv farkını cebine indirdi. bir haber bülteninde at hırsızı tipli oto galericisinin uzatılan mikrofona "şimdi para kazanma zamanı" dediği anı hiç unutmuyorum. hikaye yazmıyorum bunları yaşadık.

ötv'nin %130 olduğu 4*4'ler yollarda vagon gibi peş peşe gidiyor. devlet ne kadar ötv alırsa o kadar iyi. 50 bin liralık arabada 1000 lira fark edecek bir zam için bu kadar ağlanmaz. 1 yılda 42 bin liradan 52 bin liraya çıkan C sınıfı araçları görmüyor musunuz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• vah vahhhh katılım yok 2000 değil 20 yi bile bulamadık ne yapsak kimsenin umrunda değil özügürlük eşitlik olsun istiyorum...
    200 kişi daha bulalım sesimizi duyuralım devlet fakirden ve orta direkten ötv kdv almasın ... zenginden alsın... bu arada bir duyum aldım hökümet yandaşlardan ötv kdv almayacakmış...

sürekli aydınlık için 1 dakika karanlık eylemi yapalım lambaları açıp kapatalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 12 Ocak 2013; 15:13:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FuaTT

2012 eylül ayında ötv'nin %37'den %40'a çıkmasıyla ilgili konuya yazdığım mesajı aynen buraya yapıştırıyorum.

devlet 2009 yılında %37 olan ötv oranını 16 hazirana kadar %18'e düşürmüştü. bayiler arabaları kendi kendilerine satıp ötv'sini %18den ödeyip arabaları garajda beklettiler, vatandaşa yok çektiler. sonra bu ötv oranı eylül ayına kadar %27 olacak şekilde yükseltildi ve eylül ayından sonra %37 oranına geri dönüldü. peki sonra ne oldu? bütün bayiler sıfır km ama resmiyette ikinci el olan araçları o andaki %37li fiyatından biraz daha düşük fiyata vatandaşa sattı. devlet vatandaşın lehine ötvyi düşürdü ama bayiler bu ötv farkını cebine indirdi. bir haber bülteninde at hırsızı tipli oto galericisinin uzatılan mikrofona "şimdi para kazanma zamanı" dediği anı hiç unutmuyorum. hikaye yazmıyorum bunları yaşadık.

ötv'nin %130 olduğu 4*4'ler yollarda vagon gibi peş peşe gidiyor. devlet ne kadar ötv alırsa o kadar iyi. 50 bin liralık arabada 1000 lira fark edecek bir zam için bu kadar ağlanmaz. 1 yılda 42 bin liradan 52 bin liraya çıkan C sınıfı araçları görmüyor musunuz?

• quote:

2012 eylül ayında ötv'nin %37'den %40'a çıkmasıyla ilgili konuya yazdığım mesajı aynen buraya yapıştırıyorum.

Ne dediğini anlamadım. Burda 1000 liranın lafını etmiyoruz..

• Ben yeni araç almayacağım.. Param var ama almayacağım. Herkes böyle yapsa 1 senede düşer ötv. Firmalar hükümete baskı yapar. Ama nerde o yürek... ancak laf kalabalığı. Biz hakettikçe yüklüyorlar. Aha burdan açıklıyorum 2 sene sıfır araç almayacağım.. Başkası beni ilgilendirmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Ben yeni araç almayacağım.. Param var ama almayacağım. Herkes böyle yapsa 1 senede düşer ötv. Firmalar hükümete baskı yapar. Ama nerde o yürek... ancak laf kalabalığı. Biz hakettikçe yüklüyorlar. Aha burdan açıklıyorum 2 sene sıfır araç almayacağım.. Başkası beni ilgilendirmez.

yaw hoca anlamıyorsun herhalde...

sen 2 yıl ötv protesto edip araba almazsan bu devletin işine gelir diyorlar sen hala araba almayacağım diyorsun... zaten devletin istediği senin sıfır ithal araba almaman... hala anlamıyormusun...

firmalar hükümete baskı yapar diyorsun... aklın alıyormu ak partiye şu anda baskı yapacak kim var söylermisin...

başakası seni ilgilendirmese neden toplanıp protesto edelim diyorsun .. adama sormazlar mı sanane başkasından isteyen alır isteyen protesto eder diye... kendinle ters düşüyorsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 12 Ocak 2013; 15:25:49 >

• 2009 yılındaki hadiseden çıkarılacak ders: ötv'yi bugün komple kaldırsan bu arabaların fiyatı en fazla %3-5 düşer.

ek olarak; ticaretle uğraşanların bildiği üzere, çalışan maaşlarının düşükten gösterilerek vergi kaçırılması, ticarethanelerin vergi levhasında zarar yazdırmak için atılan taklalar sebebiyle, devlet en temiz vergiyi akaryakıt ve araba satışından elde ediyor. ben de bu devleti yönetsem ben de aynısını yaparım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

2009 yılındaki hadiseden çıkarılacak ders: ötv'yi bugün komple kaldırsan bu arabaların fiyatı en fazla %3-5 düşer.

ek olarak; ticaretle uğraşanların bildiği üzere, çalışan maaşlarının düşükten gösterilerek vergi kaçırılması, ticarethanelerin vergi levhasında zarar yazdırmak için atılan taklalar sebebiyle, devlet en temiz vergiyi akaryakıt ve araba satışından elde ediyor. ben de bu devleti yönetsem ben de aynısını yaparım.

üst üste zarar gösterirsen devlet tepene biner kapat der hocam...

ama sizin dediğiniz doğru dolaylı vergi en kolay yol.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 12 Ocak 2013; 15:29:33 >
  • Adamlar cari açık düşsün ithalat azalsın diye yerli araba yapalım diye bağırıyor :) şu durumda ithal arabayı bırakın ithal çöp alınmasını istemiyor devlet.

Dilediğiniz gibi protesto edin ama nafile derseniz oy kullanırken görücez ona katılıyorum. Beğenmiyorsan oy atma.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu işler sandıkla mandıkla olmaz. Muhalefet daha muhalefetliğini yapamıyorken iktidarda olduğu zaman ne yapacak. Oy atabilecek kim var ki ?

ötv bizim alın yazımız gelecek olanlarda kaldırmayacağından hiç boşuna uğraşmaya değmez.

Ama bir kıpırdanma olursa bende imza atmaya hazırım
  • En fazla 1-2 yıl kullandıktan sonra arabamı değiştiririm diyenler oldugu sürece birşey değişmez...Herşeye zam geliyor ama halktan ses çıkmıyor...ÖTV zammınıda savunmanın hiçbir açıklaması yok...Bu işlerin hiç cari açıkla alakası yok amaç kaynak yaratmak...Hükümette biliyor bizim halkın zam olsada alışkanlıklarından vazgeçemeyeceğini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TncyKrmn

bu işler sandıkla mandıkla olmaz. Muhalefet daha muhalefetliğini yapamıyorken iktidarda olduğu zaman ne yapacak. Oy atabilecek kim var ki ?

ötv bizim alın yazımız gelecek olanlarda kaldırmayacağından hiç boşuna uğraşmaya değmez.

Ama bir kıpırdanma olursa bende imza atmaya hazırım

o imzayı en başta ben atarım halbuki beni yandaş bilirler...

çok doğru yorum yapmışsınız...

bundan 4-5 ay önce akaryakıta 30 kr ek vergi bindirildi... muhaletin ortalığı yıkmasını beklerdim... dur arkadaş sen kafana göre neden vergi arttırdın diye ama çıtları çıkmadı. thy de işten çıkarılanların yanında oldular ama... 300 kişi mi önemli tüm toplum mu önemli muhalefet adam gibi muhalefet yapmazsa ak parti de bindirir hepimizde katlanırız.. % 50 koyun diyorlar peki adama sormazlar mı öbür muhalefet olan %50 nin eli armutmu topluyor diye... demekki muhalefet olan diğer %50 tam koyun..

birşey protesto edilecekse bu forumlarda yaygara ile olmaz... sivil toplum örgütleri muhalefet partileri ile olur insanları bu kurumlar bir araya getirir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avensis42 -- 12 Ocak 2013; 15:51:35 >

• quote:

Çok çabuk unutuyoruz maalesef..............

• kriz varken çıkardılar, ekonomımız süper ama halen ötv öduyoruz, müslüman olacaklar birde.
  • Hemen bayiyi aradım ve 50 tane Ford siparişimi iptal ettim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Gün doğunca uyanıp şehir merkezinde ve etrafındaki her yere toplu taşıma bisikletle seyahat eden arabasını sadece ihtiyacı olunca kullanan milletler birbirleriyle kıyaslanır,bizimle değil.

Toplu taşıma çok ucuz sanki az biraz bu tarafından baksanız meseleye belediye otobüsü markete 1.90tl yazıyor git gel 10km yok 3.80 benim defender ile gitsem 4lira yakmaz birde aldıklarını rahatça eve kapıya kadar getirir ben ne hakla eşime toplu taşıma ile gidelim derim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ahahahahha
    ahahhahaha
    hahahahah
    0 araba alabilme gücü olan kesim türkiyede üst orta sınıftır, yapacağınız protesto bir halta yaramaz dostlar acı ama gerçek. Evinde adam gibi doğalgaz yakamayanlara hakaret olur sizin protesto, halkdan destek alamazsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpmax

Ben yeni araç almayacağım.. Param var ama almayacağım. Herkes böyle yapsa 1 senede düşer ötv. Firmalar hükümete baskı yapar. Ama nerde o yürek... ancak laf kalabalığı. Biz hakettikçe yüklüyorlar. Aha burdan açıklıyorum 2 sene sıfır araç almayacağım.. Başkası beni ilgilendirmez.

Hayır düşmez, imzandaki araçların hepsi ithal. Yerli araç talebinde azalma olursa devlet bir şeyler düşünür anca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogameci

quote:

Abicim sen yazışmaya devam et amerikalılar, kardeşim amerikada okuyor, millet kampüste tuvalete bile arabayla gidiyor diyor ciddiyim. Amerikada toplu taşıma diye bir olay yok, herkesin arabası var, herkesin ama.

Manhattan gibi yerler istisna tabi, orda toplu taşıma yaygın ama atıyorum houston da herkes araba kullanıyor.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.