Şimdi Ara

2014-2015 Ara dönem Merkezi yatay geçiş isteyenler (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.362
Cevap
19
Favori
41.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EllisNeptune

Olsun yine de devam edelim dilekce yollamaya bence kaldirma gibi bişey yapmaz. Dilekceye ek olarak gecen senekilere bu hakkin tanindigini bizim de bundan yararlanma hakkimizi istediğimizi de acikca belirtelim. Belki ise yarar

Zaten geçen senekilerin geçiş yapabildiginin bize de tanınması gerektiği gibi birşey dememeniz hata olmuş yeniden dilekçe düzenleyerek gonderebiliriz. Bir de şu anda okuduğunuz üniversitelerin face gruplarına/sayfalarına bu dilekçeleri paylaşarak geçiş yapmak isteyenlere hem yardımcı oluruz hrm de daha çok kişi göndererek baskı kurarız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Olsun yine de devam edelim dilekce yollamaya bence kaldirma gibi bişey yapmaz. Dilekceye ek olarak gecen senekilere bu hakkin tanindigini bizim de bundan yararlanma hakkimizi istediğimizi de acikca belirtelim. Belki ise yarar

Aynen geçen yılı emsal göstererek yeni atanacak olan YÖK baskanina dilekce yazalim hatta bu işle ilgilenebilecek avukat tanidigi olan varmi gecen yili emsal göstererek dava bile acabiliriz
  • Korkmayin bu sene kaldirilmaz cunku verilen hak geri alinamaz kanun var seneye kaldirilabilir ancak. Malesef dava acamayiz karar 10 temmuzda verilmis yani agustosdan once oldugu icin sonuc cikmaz elimizden geleni yapip beklicez

• İnşallah gelecek olan YÖK başkanı anlayışlı olurda düzenleme yaparlar.Merkezi yatay geçişi kaldıracaklarını sanmam zaten bu geçişin amacı her sene yanlış tercih yüzünden ya da bölüm değiştirmek isteyen üniversite öğrencilerinin ygs-lys ye girmemesi için yapılmış bir uygulama.
  • Ben bu yıl kazandım kış dönemi yapamazmıyım merkezi puanla geçiş

• emin olun geçen seneki kadar bir talep yoğunluğu var ve öğrenci arkadaşların isteklerini sıkıntılarını dikkate almak zorundalar ve yeni yök başkanı atandığında bir toplantı olacak YÖK toplanacak ve bu istekler talepler dikkate alınacaktır inşallah.bu bahar ara geçişte o madde kaldırılacak bu değişiklik yapılacaktır tekrardan..cumhurbaşkanın kadar internetten sesimizi duyurmaya devamm..problem büyük ama yapılacak değişiklik küçük bir madde..YÖK dediğimiz kurum öğrenciler için bizim için var..ALLAH büyük
  • Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet aydemir -- 7 Kasım 2014; 13:28:01 >
  • Arkadaşlar eski dilekçeyi biraz değiştirdim mağduriyetimizi daha fazla anlasınlar diye
     2014-2015 Ara dönem Merkezi yatay geçiş isteyenler
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_95

Arkadaşlar eski dilekçeyi biraz değiştirdim mağduriyetimizi daha fazla anlasınlar diye
     2014-2015 Ara dönem Merkezi yatay geçiş isteyenler

İyi olmuş dostum ama lisans kısmını lisans ve önlisans olarak degiştir yönetmelikte öyle çünkü bunu yeni YÖK başkanı belli oldugunda yolluyalim

• samet aydemir S kullanıcısına yanıt
    ama baktım üniversitelerin akademik takviminde önlisans için yatay geçiş var
    2014-2015 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ÖNLİSANS PROGRAMLARININ BAHAR YARIYILINA AİT KURUMLARARASI YATAY GEÇİŞ BAŞVURU VE KABUL TAKVİMİ

08 Aralık 2014 :Kontenjanların birimlerden istenmesi

19 Aralık 2014 :Kontenjanların Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilmesi

24 Aralık 2014 :Kontenjanların YÖK’e bildirilmesi

12 Ocak 2015 :Kontenjanların ve başvuru şartlarının F.Ü. internet sitesinde ilan edilmesi

19 Ocak-06 Şubat 2015 :Başvuru dönemi

09-11 Şubat 2015 :Başvuruların değerlendirilmesi

12 Şubat 2015 :Kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek öğrencilerin Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirilmesi

13 Şubat 2015 :Kayıt hakkı kazanan asıl ve yedek öğrencilerin F.Ü. internet sitesinde ilan edilmesi

16-18 Şubat 2015 :Asıl listedeki öğrencilerin kayıtları

20 Şubat 2015 :Kayıt hakkı kazanan yedek öğrencilerin F.Ü. internet sitesinde ilanı

23-25 Şubat 2015 :Yedek listedeki öğrencilerin kayıtları

23-27 Şubat 2015 :Kayıt yapan asıl ve yedek öğrencilerin ders kayıtlarının intibak formunda alacağı belirtilen derslere göre ilgili birimce yapılması

23 Şubat 2015 :Derslerin başlaması

Yani önlisans için bahar döneminde yatay geçiş var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deniz_95 -- 7 Kasım 2014; 13:01:37 >

• deniz_95 D kullanıcısına yanıt
    Up

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samet aydemir -- 7 Kasım 2014; 13:27:10 >
    valla ben var diye biliyorum ama ara sitersen bi tam öğren YÖK'ten
  • quote:

Orijinalden alıntı: deniz_95

valla ben var diye biliyorum ama ara sitersen bi tam öğren YÖK'ten

Aradım şimdi YÖK ü sadece güz döneminde yapabilirsiniz hem lisans hemde önlisans bölümlerine ara dönemde yata geciş suan yok dediler dostum
    kusura bakma kardeş akademik takvimde yazınca var sandım
  • deniz_95 D kullanıcısına yanıt
    Dedigim gibi dostum o merkezi yerleştirmeyle yatay geçiş degil not ortalamasiyla olan yatay gecis
    o zaman dilekçe göndermeye devam
  • CUMHU4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında elektronik posta yoluyla ilettiğiniz dilekçeniz alınmıştır.

4982 sayılı Kanunun 7. maddesinde yer verilen, "Bilgi edinme başvurusu, başvurulan kurum ve kuruluşların ellerinde bulunan veya görevleri gereği bulunması gereken bilgi veya belgelere ilişkin olmalıdır" hükmü gereğince talebiniz anılan Kanun kapsamına girmemektedir.

Diğer taraftan, öğrencilerin yükseköğretim kurumları arasında yatay geçişleri, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 7. maddesinin (e) fıkrasına dayanan Yükseköğretim Kurumları Arasında Önlisans ve Lisans Düzeyinde Yatay Geçiş Esaslarına İlişkin Yönetmeliğe göre düzenlenmektedir.

Buna göre yatay geçişler ancak eşdeğer eğitim programları uygulayan yükseköğretim kurumları arasında, yıl sistemi uygulanan yükseköğretim kurumlarında ders yılı başında; yarıyıl sistemi uygulanan yükseköğretim kurumlarında her yarıyıl başında ve dersler başlamadan önce geçiş için başvurulan fakülte ve yüksekokulların yönetim kurullarının kararı ile yapılmaktadır.

Bu sebeple, talebinize ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığınca yapılacak bir işlem bulunmamaktadır.

Bilginizi rica ederiz.

Kurumsal İletişim Başkanlığı

RBAŞKANLIĞINDAN CEVAP GELDİ

• alpbugra789 A kullanıcısına yanıt
    Nasi yani o zaman tip haric diğer bolumler yarıyıl sistemiyle çalışıyo. Baharda gecis yok ama?

• quote:

Nasi yani o zaman tip haric diğer bolumler yarıyıl sistemiyle çalışıyo. Baharda gecis yok ama?

Evet bende öyle anlıyorum tıp yıllık çalışıyor , diğer fakülteler genellikle dönem olarak. burada merkezi yatay geçiş tenmi bahsediyor yada normal (GANO) ile olan yatay geçiştin mi tam çıkaramadım
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.