Şimdi Ara

2014-2015 TEOG Yardımlaşma [Ana Konu]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuda birbirimize destek olmamız için açtım. Anlamadığımız konuları ve çözemediğimiz soruları yazalım bilenler yardım etsin. İlk 10 donanım haberden çıksın:D

• Teog whatsapp grubumuza katilsana yardmci oluruz yok eger ben istememdersen buradada paylasirim birseyelr

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Psikolog görüşmem sonucu telefonu sattım maalesef...
  • Konuyu upplayalim kaç gün giremedim yazamadim ben tavsiyelerini vereyim
    Konunun tümünü okuyun lütfen uzun oldu ama emeğe saygi.
    İlk basta sunu sakin aklinizdan cikarmayin basarili olmak için illaki tabiri caize hayvan gibi calismaya gerek yok!!!!! Calismaya yeni başlayan birisi aliskan olmadigi için zorlandigindan boyle sanabilir ama eğer alisirsa calismaya basarili olmak( derece gibi üst şey hedefleniyor ise) ona TV izlemek kadar kolay gelir...

Neyse size ilk bastan bu teog maratonunda başarılar dilerim.

İlk önce kendi calisma sisteminden bahsedeyim ben okulda inek tabiri ile anilan bir ogrenciyim ve bazen abartabiliyorum. Mesela gecen sene aptallik yapip daha okulun ortasında 8. Sinir türkçe ve mat calismay basladim. sorun su bunu belki çoğumuz dusumnmustur ama daha 7. Siniri gececemmi kalacammi ilk 4 umu alacammi belli değilken burada 8. Sinir calismak sacmadir. Ben bunu yapip okulun son 2 ay kala 7. Siniftan bilirim çünkü 8 de bilinmemiş bir suru şey var onlara öğrenmek istediğinden calisma hevesim gitti ve oyun bagimlisi oldun neredeyse tek tas 4 dusuyodu.( trolluk yapmak istemem ama anlayisli olursaniz. bizde benim için 4 demek ailemin yüzüne kaç hafta bakamicak durumda olmamdemek eğer trolluk yaptiysam beni affedin özür dilerim.) siz de boyle bir hata yapmayan şuan 7 te gecen veya ileride boyle bir duruma Maruz kalmak istemeyenlere söylüyorum

Simdi bence derece hedefleyenler yani full çekmek gibi sinabvda hedefi olanlar okul acilmada eğer okul acilinca sıkılmayacaksa suandan itibaren baslamadiysa başlayabilir. Derece hedefleme genlerde başlayabilir sorun yok ama eğer alisik değilsiniz calismaya yada kendiniz anlamayipokul acilinca canm sıkılır diyorsanız sakinca yok. Bide sunu unutmayın şuan sayısal sözel eşit agirlik gibi alanlar yok ama bei bir taslagivardir herkesin hemen hemen. İyi olduğunuz ders çok calisip abartmayin. Çünkü o dersi her halükarda yaparsiniz ama diğer sesleri yapamaya bilirsiniz. Lisede de durum aynidir MF cinlerden sosyali iyi olan kazanır YGS de.

Ben herkes için ayri bir program oluşturamayacak km için söyle baslica hedef arligi için konusayim.

Eğer 7. Sinir temelinin yoksa ve şuan calismaya baslaycaksaniz okul acilana kadar temeliniziyapin. Ki benim unuttug konular var onlara bitirmeye calisiyom.

Temelinin iyiyse diye varsayarak bir tavsiyede bulunacagim.
    Bu tavsiyede hedef toplam teog sonunda ( her ikisinde dahil) 0-15 yanlisi olanlar icin idealdir.

İlk önce bir plan yapin bu planinizi internetten bakabilirsiniz çeşitli sitelerden. Plan olusturma suresi 1 gün bu gaziyi oluktan sonrasi için konusacagim bugünü saymayin 22 ağustosta plan olusturmaniz bitmiş olsun bu plani oluştururken kendinizi unutmayin istek ve zevkleriniz eğer olmazsa planinizi uygulayan az sinüs. Eğer benim gibi caloisacaginiz samanin 3-4 saatini biyoloji gibi olimpiyata ayirmiyorsaniz minimum 2 saat ila maksimum 5 saat calisin okul acilana kadar.
    Plan oluştururken abartmayin. Eğer abartirsaniz ilk gün planin oluşturma ve yeni bir baslangic gaziyla full calisirsiniz sonraki gün yetistiremezsiniz. Az da olmasin ozaman vaktiniz yetişmez.

Okul acilana kadar baslica HER DERSİN ilk birkaç konusunu Bitirin 15 eylüle kadar konuları calisin ama unutmamak için her gün bir gün önce ne calistiginizi her hafta genel haftalık tekrarinizi her ay aylik tekrarinizi yapan yoksa sinavda ben bunu biliyorum ama ... Yada dilimin ucundaydi dersiniz. :-)

Her 40 dk ilk calismaya bir mola verin ama programinizda esnek oğul yani 17.05 de yemek yicem falan diye değil 17.00-18.00 arazi yemek diyin bu yuvarlak hesap olarak olsun sureniz eğer geçer beyan erken biterse sorun olmaz.

Okullar acilana kadar matematikte eğer bir on yarginiz yoksa rahat halledersiniz ben bitirdim 1. Teog a kadar ki konuları çok kolay gibi banagore . bosverin siz milletin çok zor demesine bizim whatsapp grubunda kilere de demiş birileri on yergi olmuş simdi kolay konuyu gözlerinde büyütüp zor lastiği yollar herkesin anlama kabiliyeti kendine .

Okul acilana kadar her iki güne bir planiniza matematik koyun. Matematikte konuya calistim diyip hemen birakmayin. Konuyu kendinize anlatmaniz fayda sağlayacaktır. Disinizdan okuyabilirsiniz. Konuyu calistiktan sonra uygulama sorulara gibi şeyler varsa elinizde yani etkinliktir nebin mat calisma kitabındaki gicik olduğumuz sorular varya onlar çok önemli. Konuyu calistiktan sonra onlara yaparsanız konuyu kendinizde test etmiş olursunuz. Eğer yapamazsaniz bir daha konuya calisin usenip sıkılmayin gelene gelene calisin bunu size verilen bir ödev gibi değil de kendiniz için yapin. Eğer uygulama testlerini yapabilirsiniz biraz mola yapan ve eğer elinizde kolay bir kaynak varsa onun bu konuyla ilgili testini cozun . bazen söyle sıkıntilar cıkiyor. Digelimki siz konuyu daha bitirmesinin çok var ve test ise bütün konudan sorulmuş osman söyle yapan Acun testi bildiğiniz yada cozebildiginiz sorulara cozun ve onlari kontrol edin. Eğer yanlis cikarsa moral bozmak yok aksine sevinmek var çünkü bu yanlisin neden yanlis olduğunu bilirsek sinavda cikarsa unutmayiz. Tabi devinmek derken yasasin yanlisim dikti gibi değil :-)
    Kolay testti yalnislari kontrol ederek saglikli bir şekilde bitirdiysek bir zor teste diye diye dozun ama bunların hepsini bir günde cozmeniz şart değil. Yeterli birbirlerine yakin olsunlar.
    Matematikte okul acilana kadar su konuları bitirin değil bitirmeye calisin ama pes etmeden: Fraktallar, yansiyan şekiller, dönme, histogram, uslu sayılar
    Ooo konu çokmuş demeyin bunlardan uslu sayılar hariç diğerleri pek bisey değil uslu sayılarda ise belli şeyleri bilin yeter. Eğer günleri bitirebilirseniz ve vakit çok kalirsa karekoklu sayılar ile olasiliga bakin.
    Kaynaklari asagiya yazcagim

Gelelim Fene. Fen de onyarginiz varsa sizde on yargi birakmayacak bir şey söyleyeceğim. Benim whatsapp tan bir arkadasim var Burcu. Çok basarili biri . bu arkadaş 1. Teogun değil bütün 8. Sinifin neredeyse bütün konularini bitirmiş. Burada yalan söylemiyorum isterseniz kendisi konuya bakar yorum yaparsa sorun. Diyor ki burcu " biyolojinin iyiyse gerisi kolay " ben de bir biyoloji olimpiyatcisi olarakn size soluyorum bu seneki biyolojide ilk basta anlamasaniz da sonra çok basit olduğunu görüyorsunuz. Tavsiyem kalitim konusunu internette körfez video dan izleyin ben kitaptan pek anlamamistim sonra internetten dinledim anladim. Fendeki calisma yönteminin matematiktekiyle benzer olsun. Yani konuyu calisin uygulama sorularini cozun sorularinizida cozun tekrarinizi yapin.
    Yaz tatili bitene kadar su konuları bitirmeye calisin: Nükleotit asitler( bunu asla ihmal etmeyin ben ihmal ettim basim çok sıkısti her yerde cikiyor.) , mitoz bölünme, mayoz bolunme, kalitim, genetik buraya kadar ogrennirseniz zaman sikintisi cekmezsiniz eğer daha calismak isterseniz sivilarin kaldirma kuvveti konusu var oraya da bakin.

Ben sayisalci olduğum için sözel derslerde o kadar iyi tavsiye veremeyebilirim.
    Türkçede genelde paragraf soruldugundan tatil bitene kadar elinizdeki bos zamani degerlendirerek( okul acilinca okul içi performans iniz da ortalama etkilediği için ödev dir falandir vakit bulamazsiniz.) kitap okuyun. Bir SBS analizi yapmisti hocamiz (2111sbs idi galiba) 21 sorunun 15-17 si paragraf ti eğer bir kişi paragrafı iyi anlar ise bu kişi o SBS türkçeden yuksek alir. Hatta siniri düşük bile olabilir cunkundil bilgisi konusundan az cikiyor. Paragraf çözmek için ise bol kitap okumak ve paragraf sorusu çözmek gerekir günde 10 tane paragraf sorusu ve günde 1 saat kitap okumaniz şart.
    Bunu sadece teog da deil YGS de de boyle calismaniz gerekecek çünkü daha agir paragraf ve daha uzun yazılar olacak burada konuya calismak değil anlamak önemli isterse gunden10 saat calissin konuya sanki ne diyecek su metin cikarsa cevap c dir diye ezber mi söyleyecek:-)
    Dilbilgisi konularini not olarak alin tekrarlayin.

İngilizcede bol bol kelime ezber yapin. kelimeyi bilmedikten sonra gramer testte ise yaramaz.
    Test cozun.Test çözme aliskanliginiz gelissin.

İnkilap tarihinde konuları yazarak öğrenin. Her aksam okuyun uykuda beyin öğrendiğini tekrarlar. Bol bol test cözun gaziyi fazla uzatmayim elim AĞRIDI bide çok uzun oldu:-)

Gelelim kaynaklara

konu anlatimi
    Anafen konu anlatimli favorimdir. Zor kaynak ariyorsaniz bunu öneririm. ben aslında anafenin her kitabini severim çünkü sadece ilkogretim alanında ve çok çeşit kitaplar yayinliyor. Zordur kastirir almayim diyebilirsiniz ama bence harika özelliklede matematiği çok zevkli.
    Guvender konu anlatimli: orta düzeyde bir kitaptır baslangic için ideal olmakla birlikte konuyu uzatmaz.
    Simav fasikullu dergileri: yeni baskiyi bilmem ama eski baskisi güzel bende 2008 baski var konuyu sevdirmekle birlikte eğlenceli bir içeriği var.
    Final konu anlatimi: bende sosyali var ve güzel bir kaynak sorulari biraz zor.

soru bankasi

Karekök soru bankasi: Zorlayici bir kitaptır ama teog için biraz fazla zor. Ben her ihtimale karsi hazirlikli olacak eger 2013 SBS gibi olursa diyorsaniz alin.
    Tudem soru bankasi: konu anlatimi pek işinize yaramaz. Soru zorluğu karekoke es değer belki daha zor olimpiyat sorulari bulmuştum bu kitap ta.
    Anafen soru bankasi: Fullemek için gerekli kitaplardan biridir.
    Dortrenk yayinlari test sepeti ve yaprak testleri: bilmem duydunuz mu bu yayinlari ama bana soru çözmeyi saklayan tayin bu. Sorulara saçma sapan da değil normalde bu tip taninmadik yayinlari denemem ama okul etüt için aldirdi harikalar.
    Guvender soru bankasi: baslangic için iyi bir kaynak.
    Anafen multi kitaplar: en buyukavantaji e çözümlü olması.

Denemeler

Deneme kategorisinde pek fazla seçenek yok çünkü gecen senenin denemeleri ( SBS ) bütün konuları kapsadigi için cozemeyiz.

Anafen 1. Merkezi sinava hazirlik: güzel bir deneme her günün denemesini ayri tutuyo ya klasik 5-6 deneme var içinde.
    Maalesef bu kadar deneme var.

Bide herkese tavsiyem bunu da bora arkadasim söyledi körfez test uygulama sini indirin.
    Benden bu kadar herkese basarilar diliyorum bu tatil için oldu okula az kala okul için de yazacagim değerli yorumlarinizi bekliyorum beğenen yada beğenmeyen herkese tesekkur ederim tazim biraz değil bayati uzun oldu ozul diliyorum.
    Not: imla hatasi olabilir o kadar uzun gazi yaziyom tabletten k.b yön

• Güzel anlatmışsın bende 8. sınıfa geçeceğim anlattıklarının çoğunu yaptım ilk teogun konuları bitti yani. Bir de senin dediğin gibi 1. teogun matematik konuları kolay ilk başta zor gibi ama çözmesi eğlenceli özellikle kareköklü sayılar tak tak tak . Karekökün soru bankası dediğin kadar zor mu bu arada bana basit gibi falan geldi (almadım ama tahminime göre) ama büyük ihtimal alırım.Bu arada hangi okula gidiyorsun özel mi devlet mi? Olimpiyatlara katıldın mı?
  • Devlet okulundayim katildigim olimpiyat Tübitak ulusal biyoloji olimpiyatlari
    Bu olimpiyatta benim isimmzorncunku herkes bir Simavi oluyor ve ben 9.-10.-11. Sonuçlarla yarisiyom
    Konular müfredat ustu
    Karekök u kullanmadan ama liseliler derece için onu kullanıyorlar kitapci da çok zor dedi

• Ha bu arada olimpiyata mayista girecek gecersem kasimda bidaha girecem yani olimpiyat sonu lisede bitiyo

Merak ediyorsan
    http://www.tubitak.gov.tr/tr/olimpiyatlar/ulusal-bilim-olimpiyatlari/icerik-kapsam
    Bu sitede sağda genel bilgi falan gibi şeyler var oradan ayrinti ogrenebilirsin

• Sağol. Bu arada 6 ve 7. sınıf yıl sonu puanların kaç ?

• Hocam çok iyi anlatmışsın. Ben matematikte histograma tatilde çalışmayacağım çünkü onun müfredatı değişmiş geçen sene ekimde bu yüzden teogda sormamışlar her okul söylemediği için. Yanlışını öğrenirsen doğrusunu öğrenmen zor olur. Üslü ve Köklü sayılar en kolay 2 konusu 1.teogun belli kuralları var test çözdükçe anlıyorsun. Olasılık kitaplarda kareköklü sayılardan önce olasılık var ama sınav konusu değil sanırım.

Fende ilk konuyu bilseniz yeter bence tatilde ve o konuyu sınava kadar herşeyini bilseniz bile okumanız lazım yoksa unutuluyor.Kaldırma Kuvveti konusunu hoca anlatsa daha iyi olur kitaptan anlaşılacak bir konu değil bence.

Türkçe zaten 15 civarı soru paragraf olur bence kalanları fiilimsi gibi konular. Noktalama işaretleri ve büyük harf gibi konular 8.sınıf konusu yok ama geçen sene hocamız bize mebin gönderdiği kazanımları gösterdi. Orada öğrenci önceki sınıflarda noktalama işaretleri (birde birkaç şey daha vardı) öğrenmiş kabul edilir diyordu. Bizim hoca geçen sene cumartesi kursunda 8 konularını anlatmıştı bize kolay konular ama dilbilgisi konuları için 7.sınıf fiilleri bilmiyorsan çalışman lazım kalan 2 haftada.

İnkılap benim için kolay halka. Oradada en az 12-13 soru paragraf oluyor. Diğer sorular bilgi. Ben geçen yıl çıkan soruları çözdüm full çıktı.

İngilizce de kolay özel okul olduğu için. Bizim 6lar çözmüştü geçen yılki soruları. Devlet okulundakilerde kelime ezberlesin birde ders kitabına çok iyi baksın halledersiniz.

Din inşallah olmaz sınavda yoksa ben bittim. 2 yıldır din dersi görmüyoruz din hocası yok(atatürkçü bir okul ve dini konuları önemsiz gören ve öğrenmemizi istemiyorlar çok fazla annemin kavga etmişliği var hocalarla bu yüzden) bu yılda olmaz gibi. Temelim sıfır. Bu sene sosyalci girip birşeyler öğretmeye çalışıyor. (Geçen yılki okul birincisi ilk dönem 5 ders full din 2 yanlış,2.dönem 5 ders full din 1 yanlış) Artık annem imam hatip mezunu onunla çalışırım birşeyler.

*Geçen sene mebden biri seneye din olmayacak falan dedi.Din olmazsa 2 gün eşit ders olması için bir dersin çıkarılması lazım. Inkılapda atatürkü anlattığı için öğrenciler ona hayran kalıyor bu yüzden çıkarılır kesin din çıkarsa(İsviçreye evrenin oluşumu ile ilgili gitmek isteyen tübitaka gerek yok kuranda yazıyor diyen biri yönetiyor bizi)

*Teogun amacı "Öğrencilerin daha kolay bir sınava girmesi ve bu sınavda rahat olmasıdır" bu yüzden çok zor olamaz. Zor olursa anafen gibi cemaat dershaneleri birincilerini televizyonlara çıkaracak ve bizimle hazırlanan kazandı diyecek. Meb hem dershaneye gidenin hemde gitmeyinin yapabileceği bir sınav yapacaktır. Ayrıca bunlar bizim 2.yazılılarımız yazılı seviyesinde olması lazım

*Bazı arkadaşlarım cemaat yayınları almayın hükümetle kavga ettiler diyor. Fakat sorular soru havuzundan alınıyor. Bu soru havuzu 2009 gibi oluşturuldu oks sonrası müfredat değişince. O zamanlar kankaydı cemaatle ampuller. Bu yüzden anafen gibi cemaat kaynaklarını mutlaka alın

Özel Not: Savaş kardeşim ben fraktalları bir türlü anlamadım rica etsem özel mesajdan anlatır mısın

• Kartal_Kastamonu K kullanıcısına yanıt
    Din kültürü konusunda Anafenin Din Kültürü kitabı var çok güzel. Ayrıca din konusunda zorlanmazsın çünkü müslümansan ve dinin gereklerini yapıyorsan soruları kolay çözersin. Onun dışında zorlayabilecek hac ve zekat konusu var onu da anafen çok güzel anlatmış anlarsın . Bu arada o bilgi yanlış bu sene sınavda din var hatta MEB açıklama yaptı bi değişiklik olmayacak dedi. Teogun amacını doğru yazmışsın ama çok da kolay olacak diye kendimizi alıştırırsak toslarız . Histogramın müfredatı niye değişmiş konu mu değişmiş yoksa işleniş tarihi mi?
  • Mazaret sınavaları gibi olur bence
  • Fraktalı anladıysan özel mesajdan anlatır mısın?

Histogramda bulma şekli değişmiş. Google'a yaz histogram müfredat değişikliği diye bulursun
    Ya fraktalı anladım da şimdi yazıyla anlatılacak bir şey değil (sorry) o yüzden ama sana tavsiyem internette videolar var onları izle anlarsın. Histograma baktım internetten bir şey değişmiş evet doğru ama ben eskisi gibi yapıyorum neyse okullar açılsın bi sorarım hocaya
  • Evet mazeret sınavı soruları güzel gerçekten inşallah bu sene öyle olur.
  • Ben mazaret sınavına mı girsem bir şekilde diye düşünüyorum. Çünkü gerçek sınavda yanlış çıkarsa ondaki soruları iyice kontrol ediyorlar
  • 6. Sinif 94.42
    7. Sinir 95.24
    Kotu bir sonuç cikardim:-(

• Biraz kötü açıkcası en iki sınıfta 97 iki dönemi full yapsam bile 497 alıyorum sen 495 falan alırsın en fazla
    Çok saolun hocam yorumlariniz beni mutlu etti teşekkürler.

Fraktallarda kucuk sekil ile büyük sekil arasında sadece büyüklük küçüklük farki olacak.
    Diğer arkadasimizinda dediği gibi internetten bakabilirsiniz eğer sorun olursa elbette cevaplarim.

• Ben devlet okulunda okuduğum için bide koy okuluydu( şuan İstanbul da okuyom ozellerden burs aldim ama yemek ve okul içi ücretler biraz boyumuzu acti) ortalamm çok düşük oldu bu nyuzden Bahçeşehir be gel te gidemiyom :-( :-(

• Bence mazerete gitmeyin hem geçerli bir mazeret olmadan almiyorlar hem de mazerette hasta olduğunu düşün gitti gelecegin . bide daha zor oluyor

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.