merhabalar 2014 model i20 1.2 benzinli aracımın bakımı geldi km olmadığı için 2. bakımını gerçekleştireceğim (ilk bakım serviste oldu) servis çok yüksek bir fiyat biçtiği için bu işten anladığım için kendim yapmaya karar verdim yağ için EDGE 5W-40 mu 30 mu diye karar veremedim amaç yakıt ekonomisi ön planda tutmak adına izmirde ikamet etmekteyim bilirsiniz kış sert geçmez ve yazın fazlasıyla sıcaktır. genel olarak şehir içi kullanımı oluyor araba ile bu yüzden hangi yağın iyi olacağına karar veremdim ayrıca önerebileceğiniz hava ve yağ filtrelerini de belirtirseniz sevinirim çok teşekkür ederim.
Kullanım kitapcigindan önerilen yağ standartları ve viskozitesine bak ona uygun bir yağ al buyuk ihtimal 5w30 önerir yazlik kışlık yağ eskide kaldı
Suprémacy
kullanıcısına yanıt
Önerilen yağ tipinde ikiside yazıyor ama hangisi benim için iyi olur o yüzden sordum
quote:
Orijinalden alıntı: aburaksen
Önerilen yağ tipinde ikiside yazıyor ama hangisi benim için iyi olur o yüzden sordum
Viskoziteye göre sıcaklık aralığı vermiştir normalde Türkiye şartlarında 5w30 yeterli olması lazım.
Suprémacy
kullanıcısına yanıt
Teşekkür ederim 5w30
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme