Şimdi Ara

2014 VW Jetta 1.4 TSİ comforline Hk. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: casper5353

İnşallah bende öyle umuyorum..

Az yakan diyende var , çok yakan diyende...

Kararsız kalmak çok kötü bir durum. Çevremdekilerde 7-8 litre arasında yakarsın diyorlar fakat ben foruma sormayı tercih ediyorum her zaman çünkü en net bilgiyi kullanıcılar verir kanaatindeyim

İstanbul'da oturuyorum 1 yılda uzun yol tatiller dahil en fazla 10.000 km yaparım 7-8.000 km de olabiliyor...

O yüzden benzinli alma düşüncesindeyim...

Albea 1.3 multijet aracım var şuan ve yakıt tüketimi 0 diyebiliriz

Gerçekten az yakıyor şirket ve taksicilerde boşuna almıyor

Almayı düşündüğüm benzinli araç anormal fazla yakarda ahhhh albeam ahhhhh nerelere gittin sennn demekte istemem

8 litreden az yakma beklentiniz pek olmasın, şehir içinde pek mümkün değil bence. 8,5-9 olarak düşünün. Sizin için sorun değilse alabilirsiniz, çekiş olarak iyi, biraz turbo boşluğu var ilk anlarda onun dışında rampada, düşük viteste pek boğulmaz. Öyle süper uçan kaçan motor değil ama hacmine göre çok başarılı çekişi var, düz 1.6 atmosferiklerden bariz daha iyi. Hemen hemen 1.8 atmosferik veya biraz daha iyi gibi bir çekişi var diyebiliriz. Ama turbolu olduğu için ilk anlardaki gaz tepkisi düz atmosferikleri gibi anlık atik değil. Fakat az devirlenince farkı kapatıp ilerler rahat. Bunun 160lığını da kullandım ben. Onda da hafif başta turbo boşluğu var motor hacmi de küçük olunca iyice bariz. Ama hızlandımı 140'a kadar kesiksiz hızlanıyor, 140 sonrası yavaşlayarak ivmelenmeye devam ediyor.

• 2 yıldır kullanıyorum

1 yıl manuel + 1 yıl dsg.

Adana şehir içi normal kullanım 7.1, orta agresif 8

Uzun yol kullanım adana-sivas 6.1 & sivas-adana 5.8

Jetta bence çok başarılı bir araç. Manuel kullanımda ise alıştıkça çok ekonomik değerler oluşturabiliyorsunuz.

Oto park sitesinin "jetta 1.4 tsi dsg" test videosunu izlerseniz, test kullanımında ortalama değerlerinin 6.5 olduğunu görürsünüz.

Benim mevcut 10 aylık aracımda yapmış olduğum 9.000 km (2.500km si otoban) ortalamam 6,6. Kayıtları fişleriyle mevcut.

30.000 km deki manuel aracımda yıllık ortalamam ise 6.1 idi.

Aracım satılıktır.

İlgilenirseniz;

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-ideal-aile-araci-sahibinden-sifirdan-farksiz-176518999/detay/

ilan no: 176518999

bu da açmış olduğum konu;

http://forum.donanimhaber.com/m_96752687/f_//tm.htm#96835507

kolay gelsin...

• Gönül rahatlığıyla alın hocam,burda mazda 3 önerenler almaya gelse onlarda jetta alır .
  • Bilip bilmeyen herkes yorum yapmış. Adam hayatında TSI motorlu araç kullanmamış gelmiş burada yağ yakıyor diyor.

1.4TSI DSG 122'lik B6 passat, 1.4TSI DSG 160'lık CC ve yine 1.4TSI DSG 122'lik Golf kullanıyorum. Hiç birinde yağ yakma gibi bir problem oluşmadı. Polo GTI haricinde de yağ yakanını duymadım.

Şimdi gelelim yakıt tüketimine: Ben Ankara trafiğinde Golf ile kışın 7.6, yazın 7.2 lt/100km yakıyorum. Kullandığım istikamet konya yolu/eskişehir yolu gibi düz ve trafiğin az olduğu yerler olduğu için yakıt tüketimim böyle. İstanbul trafiğinde de taş çatlasın 10 litre yakar. İstanbul'da bile Genel ortalamanızın 9.5lt üzerine çıkacağını sanmıyorum. Sakin kullanımda İstanbul trafiğinde de ortalama 8-8.5 arası yakarsınız. Uzun yolda ise genelde 120-130 ile giderek (yokuşlara gelmeden 150-160'a çıkarak) 6.3 civarı yakıyorum. Cruise ile 90'la giderseniz 5.2-5.3 civarına kadar düşecektir diye tahmin ediyorum.

• Albea ile ortalamanız nedir ona göre de tahmin yürütülebilir.
  • Yağ yakıyor diyenlere inanmayın. Millet kullanmadan yorum yapmasını iyi bilir bizim buralarda. 122 hp tsi kullanıyorum 43500 km oldu gram yap eksilmedi şu ana kadar. Her tsi polo gti da kullanılan tsi değil.
    Yakıta gelince ne kadar basarsan o kadar yakar. o nedenle kişiden kişiye değişir kullanım. Ani hızlanmalar vs yapmazsanız gayet ekonomiktir.
    Bu arada mazda 3 önerilmiş. Güzel araba ancak 7 ayda 57 tane satıldığını göz önüne alın.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumda vw sormayın;

-dsg ise patlar
    -tsı ise yağ yakar
    -Tdı düz vites; süspansiyon berbat derler. Üçüde ağır yalandır.

Peki ne alayım derseniz; saab, volvo, acura, mazda, trabant önerirler.

Denemeye cesaret edemediği fantazileri insanlar sizde dener.tavsiye edilenin yarısı kadar mazda satılsa satış rekoru kırardı.

Her neyse, 1.4 tsı motor ile uzun yolda 90 a sabitleyip 4,2 lt tüketim yakaladım, şehir içinde yumuşak kullanıp 6,5 lt görüyorum ama yardırıp sürekli gazlarsanız 8-10 litrede yakarsınız. İkinci eli demir gibidir, ilan vermenizle telefona taarruz başlar,beş dakkada satarsınız. Konforlu kaliteli bagajı geniştir. Alınabilir en cazip araçlardandır.
  • casper5353 kullanıcısına yanıt
    Golf Alın bagaj sorun deilse veya seat leon TSI 140 FR ama jetta da alınır mı alınır her ne kadar bu araçlar kadar cazip olmasada şehir içi 8.5-9 arası yakar 8 görenler salıyor veya aracın hakkını vermeden ölü gibi kullanıyorlar.
  • Not Afraid kullanıcısına yanıt
    Alır almasınada JETTADAN KÖTÜ OLDUĞU İÇİN DEİL 2.eli cahil Halk ve Başarısız distiribitör yüzünden kötü olduğu için.
  • casper5353 kullanıcısına yanıt
    Tsı alınır ama şehir içi 7 yakar diyenler SAKIN ALDIRIŞ ETMEYİN ! 8.5 LİTREYİ GÖZDEN ÇIKARIN ŞEHİR İÇİ DIŞI 6-6.5 LİTREYİ
  • antuaRri A kullanıcısına yanıt
    Ortalamam 6,0 litre şehiriçi kullanım
  • Araba var mi bayilerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

Araçlarıyla uzun yol - şehiriçi yakıtlarını tek tek yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim...

Bugün Doğuş otoya gittim ve ellerinde 1 adet bile jetta kalmamış.

Sene sonuna doğru yeni jetta gelecekmiş makyajlı olan o yüzden erteledik biraz araç işini bir çıksın bakalım duruma göre bakacağız...

Tekrar çok çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgiler için...
  • Mazda 3 ün jetta dan iyi olduğunu söyleyen arkadaşı niye eksiliyorsunuz.

Jetta arbamı söylesenize Meksika üretimi dandik bir araç golf derseniz anlarında jetta nedir yahu mazda 3 jetta dan 2 gömlek üstün.

Şimdi ww fanları eksileyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DEMBELE1234 -- 10 Eylül 2014; 23:21:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bağkur_borcu

Forumda vw sormayın;

-dsg ise patlar
    -tsı ise yağ yakar
    -Tdı düz vites; süspansiyon berbat derler. Üçüde ağır yalandır.

Peki ne alayım derseniz; saab, volvo, acura, mazda, trabant önerirler.

Denemeye cesaret edemediği fantazileri insanlar sizde dener.tavsiye edilenin yarısı kadar mazda satılsa satış rekoru kırardı.

Her neyse, 1.4 tsı motor ile uzun yolda 90 a sabitleyip 4,2 lt tüketim yakaladım, şehir içinde yumuşak kullanıp 6,5 lt görüyorum ama yardırıp sürekli gazlarsanız 8-10 litrede yakarsınız. İkinci eli demir gibidir, ilan vermenizle telefona taarruz başlar,beş dakkada satarsınız. Konforlu kaliteli bagajı geniştir. Alınabilir en cazip araçlardandır.

2014 VW Jetta 1.4 TSİ comforline Hk.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEMBELE1234

Mazda 3 ün jetta dan iyi olduğunu söyleyen arkadaşı niye eksiliyorsunuz.

Jetta arbamı söylesenize Meksika üretimi dandik bir araç golf derseniz anlarında jetta nedir yahu mazda 3 jetta dan 2 gömlek üstün.

Şimdi ww fanları eksileyecek.

sen mazda al o vakit...
    lafa gelince herkesin fikri olur tabi....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lord Sparhawk

Bu motorla 14litre yakmak imkansız, motorda sıkıntı olmalı o tüketim değerine olaşmak için. Yakacağı değer sakin kullanımda 8,3-8,5, agresif seri kullanımda 9-9,5lt şehir içi. Çevremde bir sürü 1.4tsi sahibi var bikaç yıldır kullanan, hiç birinin motorunda yağ yakma sıkıntısı falan yok. İnternet ortamında kahve muhabbeti gili dillendirilen laflara matah etmeyin. Foruma kalsa vw'nin bütün tsiları bozuk, bütün dsgleri kusurlu.

Sakin kullanım bandının en ekonomik ucu ile; agresif kullanım bandının en müsrif ucu arasında sadece 1.2 litre fark var.

Hem de benzinli bir motorda. Hem de şehiriçinde.

Hmmm enteresan.

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Bu motorla 14litre yakmak imkansız, motorda sıkıntı olmalı o tüketim değerine olaşmak için. Yakacağı değer sakin kullanımda 8,3-8,5, agresif seri kullanımda 9-9,5lt şehir içi. Çevremde bir sürü 1.4tsi sahibi var bikaç yıldır kullanan, hiç birinin motorunda yağ yakma sıkıntısı falan yok. İnternet ortamında kahve muhabbeti gili dillendirilen laflara matah etmeyin. Foruma kalsa vw'nin bütün tsiları bozuk, bütün dsgleri kusurlu.

Sakin kullanım bandının en ekonomik ucu ile; agresif kullanım bandının en müsrif ucu arasında sadece 1.2 litre fark var.

Hmmm enteresan.

Hem de turbo benzinli bir motorla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spinattimyalnizliga -- 11 Eylül 2014; 13:13:33 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: DolceVita.

quote:

Hmmm enteresan.

Enterasan geldiyse 1 aylığına kiralayıp kendiniz test edin aracı, o zaman da enterasan gelirse bilemem tabi. Kendi fsi aracım da sürüş tarzıma göre 8,3-8,9 bandında değişir şehir içinde. Kış ayları harici 9 üzerini görmedim. Bahsettiğim değerler de anlık ortalama değil normal uzun ortalama şehir içi tüketim değerleri.

Bu değerler az bir miktar daha düşebilir diye tahmin ediyorum, hangi koşullarda? Mesafenin çok kısa olmayıp, çok sık trafik ışığının olmadığı akışkan trafikli şehirlerde, motorun ısınmaya fırsat bulduğu mesafelerde. 3-5kmlik, bol trafik lambalı eskişehir trafiğinde durum böyle.

• 10bin km sırf şehiriçi yapılıyorsa, bütçeyi zorlayabilir
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.