Bildirim
2014 VW Jetta 1.4 TSİ comforline Hk.
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
Herkesin guzergahi farkli, surus sekli de. Bu motor ile 8 lt yakan da var 14 lt yakan da. En sagliklisi test surusu yapmak. Kimsenin dedigine aldirma. Kendin dene gor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yıllık 10.000 km için üzmez, 1.4 tsi ünite gayet başarılı, 6.2 lt fabrika verisi ortalama olarak. Sizin tüketiminiz kullanıma bağlı olarak 7 ile 8 litre arası değişir diye tahmin ediyorum. Çok sıkışık trafikte 9 10 litreyi bulur. -
quote:
Orijinalden alıntı: casper5353
Merhaba arkadaşlar...
2014 model sıfır VW jetta 1.4 tsi manuel vites almak istiyorum..
Yakıt tüketimi hakkında bilgi almak isterim.
1 yılda taş çatlasa 10,000 km yaparım ( uzun yol tatil dahil )
Yakıtı üzer mi ?
Teşekkür ediyorum...
Alacaginiz aracin motoru yağ yakabilir.örnek istiyorsanız da google a TSİ yağ yakma yazarsaniz çıkar.benim tavsiyem 80000 TL te cikarsaniz şerit takip sistemli bir mazda 3 almanizdir.
Uzun yolda 1.4 TSI arac tamamen dolu bagaj, 4 kişi, klima açık Konya-Ankara arası 6 litre/100km benzin ortalamasıyla geldi. Ortalama hız 90-95 geldik. Şehir içinde çok sıkışık trafikte 8-9lt seviyesini gördüğü oluyor. Ancak onun haricinde yakıt konusunda sizi üzmez. Motorun performansı ve çekişi de gayet başarılı. Bilginiz var mı bilmiyorum ancak Jetta makyaj operasyonundan geçecek. Makyajlı kasanın ne zaman geleceğini bilmiyorum ancak isterseniz onu da bir araştırın. -
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim...
Jetta nın makyaj geçireceğini bilmiyordum. Teşekkür ederim verdiğiniz bilgi için. Beklerim en azından biraz daha -
VW sitesine girin makyajli Jettanin fiyatlari mevcut. Alternatif olarak Mazda 3 dusunebilirsiniz Jettadan daha iyi bir arac.
yağ yakan bir motor yerine sınıfının az yakan seçenekleri corolla ve mazda 3 es geçilmemeli yada tsi motor alınıp bagaja yağ bidonu konulmalı -
yeni gelicek makyajlı olanın 1.4 tsi 160hp dsg olanını tavsiye ederim hem 122 liğe göre çok daha performanslı hemde yakıt tüketimi daha düşük.
Ş. içi sakin kullanımda 160 lık tsi 8 lt civarı tüketiyor pek geçmiyo bunu.. Çok aşırı sıkışık trafik olmadığı sürece yeni tsi lar öyle atmosferik benzinliler gibi çok yakmıyor -
Daha iyi, daha kaliteli, daha ekonomik, daha uygun, daha uzun garanti süresine sahip honda civic, toyota corolla mazda 3 gibi seçenekleri değerlendirin. Jetta gereksiz pahalı. Jetta yerine octavia da düşünebilirsiniz.
Comfort jettada hız sabitleme yok bu arada. -
Arkadaşlar Yeni Jetta'da hız sabitleme özelliği de gelmiş ve fiyat olarak normal jettaya göre hemen hemen aynı abartı fark yok...
Bütçe en fazla 60,000 -- 62,000 tl gibi...
Bu fiyat aralığında sedan ( ailecek kullanacağız ) araç çok az buldum.
0 km düşünüyorum 2014 model...
Benzinli veya dizel olur fakat makyajlı jettayı beğendim fakat almak istesek heralde 6 ay sıra verirler
1.4 tsi 122 hp manuel düşünüyorum. Yüksek hp var fakat bütçeyi aşıyor
Honda civic benzinli jettadan fazla yakıyor dedikleri için düşünmedim işin açıkçası
-
Bu motorla 14litre yakmak imkansız, motorda sıkıntı olmalı o tüketim değerine olaşmak için. Yakacağı değer sakin kullanımda 8,3-8,5, agresif seri kullanımda 9-9,5lt şehir içi. Çevremde bir sürü 1.4tsi sahibi var bikaç yıldır kullanan, hiç birinin motorunda yağ yakma sıkıntısı falan yok. İnternet ortamında kahve muhabbeti gili dillendirilen laflara matah etmeyin. Foruma kalsa vw'nin bütün tsiları bozuk, bütün dsgleri kusurlu. -
Yakıt tüketimi senin için önemliyse bence bulaşma, (100 km de 6 LT yakıyorum cular gelir birazdan ), şehir içinde öyle az yakan bir araç değil. Söylenenler uzun yolda gerçek olsa bile sürekli bu durumda yakmaz, bırak 1.4 ü 1.2 tsi bile 9-10 Lt yakabiliyor. Az yakıyormuş diye alırsan kendini kandırırsın.
-
Yakıt sarfiyatı düşük olması herkesin tercihi tabiki ama sırf dizel olsun diye 10-15000 tl fazla vermek bana göre mantıksız. Çünkü ben en fazla 10.000 km yaparım senede...
Leon 1.6 tdi ile jetta 1.4 tsi arasında kaldım...
2 aracıda inceledim jetta hariç makajlı daha gelmemiş. Leon güzel fakat jettaya göre dar bir araç. O yüzden sedan türü araç bakıyorum...
Motor gücü en az 100hp olmalı karadenize gidiyoruz performas yeterli düzeyde olmalı..
leon tdi -- jetta tsi neredeyse aynı fiyat...
Yakıt tüketimi korkutuyor beni çevremde 1.4 tsi aracı olan yok çünkü , servise zaten hiç sorulmuyor onlara kalsa 5 litre yakıyor şehiriçi
Tercübelerinizden yararlamak isterim arkadaşlar..
-
2012 modeli arkadaşımda var, 1.4 122 hp manuel. 25 km ortalama hız ile adana trafiğinde 7.1 gösteriyordu. bence gayet iyi. -
quote:
Yakıt sarfiyatı düşük olması herkesin tercihi tabiki ama sırf dizel olsun diye 10-15000 tl fazla vermek bana göre mantıksız. Çünkü ben en fazla 10.000 km yaparım senede...
Leon 1.6 tdi ile jetta 1.4 tsi arasında kaldım...
2 aracıda inceledim jetta hariç makajlı daha gelmemiş. Leon güzel fakat jettaya göre dar bir araç. O yüzden sedan türü araç bakıyorum...
Motor gücü en az 100hp olmalı karadenize gidiyoruz performas yeterli düzeyde olmalı..
leon tdi -- jetta tsi neredeyse aynı fiyat...
Yakıt tüketimi korkutuyor beni çevremde 1.4 tsi aracı olan yok çünkü , servise zaten hiç sorulmuyor onlara kalsa 5 litre yakıyor şehiriçi
Tercübelerinizden yararlamak isterim arkadaşlar..
bu yeni mqb platformu muhabbetinde yeni leon ve yeni octavia ön kapıdan arkası yol tutuş ve konfor açısından tam bir fiyasko...
o yüzden jetta kararınız daha yerinde bir tercih olur
-
quote:
Arkadaşlar Yeni Jetta'da hız sabitleme özelliği de gelmiş ve fiyat olarak normal jettaya göre hemen hemen aynı abartı fark yok...
Bütçe en fazla 60,000 -- 62,000 tl gibi...
Bu fiyat aralığında sedan ( ailecek kullanacağız ) araç çok az buldum.
0 km düşünüyorum 2014 model...
Benzinli veya dizel olur fakat makyajlı jettayı beğendim fakat almak istesek heralde 6 ay sıra verirler
1.4 tsi 122 hp manuel düşünüyorum. Yüksek hp var fakat bütçeyi aşıyor
Honda civic benzinli jettadan fazla yakıyor dedikleri için düşünmedim işin açıkçası
Yag yakma fazla yakma gibi soylentilere kulak asmayin. Cok yakar dedikleri hyundai i30 dizel otm. İlk depom gitti bursaya gidip geldim ve agresif kullandım 700 km yol yaptı bir depo ile 7.6 nında aşagısina düsmuyor ama.
Yani kendimi kasmadan kullanıyorum.
Jetta tdi dsg kullanıyorum. Klima açik basıyorum eko. Karısık bir depo şehir içi 600 km anca yapıyor. Motorda sıkıntı var. Sizde tsi ile i30 daki gibi şehir içi kullanımda (sakin) 700 km yi bulursunuz diye düşnuyorum.
Jettanin sahibinin 2 çocuğu var arabaları falan derken bagaj anca yetiyor arkası süper geniş başka bu konfor diğer araçlarda yok gibi. Ben öneririm aile arabası ise.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
İnşallah bende öyle umuyorum..
Az yakan diyende var , çok yakan diyende...
Kararsız kalmak çok kötü bir durum. Çevremdekilerde 7-8 litre arasında yakarsın diyorlar fakat ben foruma sormayı tercih ediyorum her zaman çünkü en net bilgiyi kullanıcılar verir kanaatindeyim
İstanbul'da oturuyorum 1 yılda uzun yol tatiller dahil en fazla 10.000 km yaparım 7-8.000 km de olabiliyor...
O yüzden benzinli alma düşüncesindeyim...
Albea 1.3 multijet aracım var şuan ve yakıt tüketimi 0 diyebiliriz
Gerçekten az yakıyor şirket ve taksicilerde boşuna almıyor
Almayı düşündüğüm benzinli araç anormal fazla yakarda ahhhh albeam ahhhhh nerelere gittin sennn demekte istemem
-
quote:
İnşallah bende öyle umuyorum..
Az yakan diyende var , çok yakan diyende...
Kararsız kalmak çok kötü bir durum. Çevremdekilerde 7-8 litre arasında yakarsın diyorlar fakat ben foruma sormayı tercih ediyorum her zaman çünkü en net bilgiyi kullanıcılar verir kanaatindeyim
İstanbul'da oturuyorum 1 yılda uzun yol tatiller dahil en fazla 10.000 km yaparım 7-8.000 km de olabiliyor...
O yüzden benzinli alma düşüncesindeyim...
Albea 1.3 multijet aracım var şuan ve yakıt tüketimi 0 diyebiliriz
Gerçekten az yakıyor şirket ve taksicilerde boşuna almıyor
Almayı düşündüğüm benzinli araç anormal fazla yakarda ahhhh albeam ahhhhh nerelere gittin sennn demekte istemem
" ahhhh albeam ahhhhh" sözünü yakıt konusunda hangi marka arabayı alırsan al, söylersin arkadaşım merak etme Benzinli olupta (TSI, TCI, Ecobost) Falan hikaye kardeşim hiç biri multijet kadar az yakamaz emin ol
-
quote:
Merhaba arkadaşlar...
2014 model sıfır VW jetta 1.4 tsi manuel vites almak istiyorum..
Yakıt tüketimi hakkında bilgi almak isterim.
1 yılda taş çatlasa 10,000 km yaparım ( uzun yol tatil dahil )
Yakıtı üzer mi ?
Teşekkür ediyorum...
Ekonomi hem Türkiye'de hem dünyada (özellikle de petrol fiyatları) iyi işaretler vermiyor. O motora vereceğin parayla LPG uyumlu sıfır/2.el bir araç alıp ekonomi seçeneğini B planı olarak hazırda tutmalısın. Bugün benzine paran yetişebilir ama yarın şartların değişirse ne yaparsın onu da düşünmek lazım.
Benzer içerikler
- lpg göstergesi yanlış gösteriyor
- range rover evoque 2.0 si4 yorum
- ford mondeo yorumlar
- audi a3 klima sıcak ayarı
- plastik sibop mu çelik sibop mu
- toyota hilux 2025
- 2025 transporter
- volkswagen tayron 2025
- ford fiesta sıfır
- duster hibrit
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X