Şimdi Ara

2014 Vw Passat 1.4 Tsi ve gizli beygirler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Abstraction

Hiç inandırıcı gelmiyor bana da, 431 hp'lik BMW M4 bile 268 km'de kalıyor, gerçi o limitörlü, ama maksimum hızı 194 olan 1.6 TDI ile 229'u görmüş elemanın biri videosuda var, bana sorarsanız bu değeri stock 1.6 tdi ile görmek çok zor, ama techturkey'de bir konuda gördüm aracın stock olduğunu söylemişti.

Youtube'da 1.4 TSi top speed videolarına bakın 200'den sonra şişiyor zaten Passat, 220 gören biri var.

ben de sıfırdan hızlandı sandım, jettanın falan videosunu izledim 180den sonra tıkanıyor araba tıs tıs hızlanıyor,stock halde mümkün değil yokuş aşağı bile olsa vw arabanın bu hızlara çıkmaması için limitlemiştir

• Vw sitesinde ki Max hız'a inanmayın. Caddy için 168 diyorlar ama Caddy'nin max hız'ı 199 sonrası kesiciye giriyor zaten.
  • jimhendrix kullanıcısına yanıt
    Sıfırdan hızlansa zaten kafamda soru işareti olmayacak, dediğiniz gibi 180den sonra gıdım gıdım hızlanıyor şişiyor çünkü belli ki eleman videoda hızını almış birkaç km önceden kaptırmış geliyor, yolda da doğru düzgün araç yok, hafifte yokuş aşağı zaten 10 km sapma olsa bir ihtimal.
  • allstar34 kullanıcısına yanıt
    Yukarıda ki video yanıltıcı olabilir,zira hafif eğim olsa da video da yolun düz olduğu hissini uyandırıyor!!! Bizzat denemiş birisi olarak videolara pek güvenmiyorum ayrıca 1.6 TDI stock bir aracında DÜZ bir yolda o hızlara çıkabileceğine ihtimal vermiyorum...Kullanmasak eyvallah

1:15 te açık seçik belli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..NeyzeN.. -- 6 Şubat 2015; 17:56:29 >
  • Daha önceden bu tip konularda belirtildiği gibi kanunlar ile araç göstergelerinin kesinlikle gerçek hızdan düşük olamayacağı belirlenmiştir. Bu nedenle üreticilerde kadranlarını belli bir oranda yüksek gösterecek şekilde ayarlarlar. Bu tüm markalar için geçerlidir ve yaklaşık %10 civarı kadranlar yüksek gösterir. Hız yükseldikçede doğal olarak km/h olarak fark artar. Yani 100kmh ile giderken kadran 110, 200kmh ile giderken 220 gösterir.
    Artık herkesin elinde akıllı tel olduğuna göre gps hızını aracın kadranı ile kıyaslayarak rahatça bunu görebilirsiniz. Ben daha telefonlarda gps yokken el tipi garmin gps ile renault, seat, ford ve honda marka araçlarda ölçüm yapmış ve hepsindede aynı sonucu görmüştüm.
    Konuya dönersek chip filan yoksa normal yol koşullarında o araç kadran hızı olarak bile 260 görmez. Zaten görecek olsada siz görmeyin, kendinizin ve etrafınızdakilerin sağlığı göreceğiniz hızdan daha önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Abstraction kullanıcısına yanıt
    youtube yorumlarında aracın sahibi rampa aşşağı yaptığını özellikle belirtmiş..
  • İmkan dahilinde değil.O şehir efsaneleri artık geride kaldı.
  • Bahsi geçen arac 3000 dv/dk da 7. Viteste 140 km/saat hız gösteriyor ibrede..maksimum 6000 dv/dk çevirebiliyor..5000 dv/dk da maksimum gücünü veriyor..yani maksimum gücünü verdiği 5000 devire çıktığını varsayarsak,yaklasik 235 km hiz görülür ibrede..muhtemelen hiz limitleyici de vardır..yapamaz demem cunku son yıllarda kullandığım bir arac ve potansiyel var..hiz limiti yoksa yapabilir..

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Bahsi geçen arac 3000 dv/dk da 7. Viteste 140 km/saat hız gösteriyor ibrede..maksimum 6000 dv/dk çevirebiliyor..5000 dv/dk da maksimum gücünü veriyor..yani maksimum gücünü verdiği 5000 devire çıktığını varsayarsak,yaklasik 235 km hiz görülür ibrede..muhtemelen hiz limitleyici de vardır..yapamaz demem cunku son yıllarda kullandığım bir arac ve potansiyel var..hiz limiti yoksa yapabilir..

Arac 6 ileri manuel.Madem potansiyel var aracta, vw saf mi da bunun reklamini yapmiyor teknik verilerinde?Yapmayin etmeyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Ben ornegimde 7 ileri DSG şanzımanlı bir aracı örnek verdim..Yanlış anlasildiysa özür dilerim..6 ileri manuel aracın hangi viteste hangi hizi yaptığını bilmiyorum.son tahlilde eger limit yoksa kullandığım aracın 3000 dv de 140 km hiz yapmasından hareketle 6000 dvde 280 km hiz yapma potansiyeli vardir diyelim..bu da ancak bu hizi yapabilecek motor gucu olması halinde gerçekleşebilir sanıyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: vetenes

1.6 dizel c maxın son hız 190 ancak ben 210 yaptım isterseniz resim de koyarım.

Ayrıca 1.4 tsı 150 hp ise son hız 220 ancak eğim vs. 240 yapar. Ama üstü olmaz.

Kimsenin kimseyi kandırdığı yok. Ayrıca Passet konusu görmekten midem bulandı.

Az yapmışsın :)

Pm

• sen basma arap bokunu çıkarıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mono87 -- 6 Şubat 2015; 18:55:37 >
  • 2006 model B6 kasa 2.0 TDI 140bg dsg passat ile dip gazda 200km hızı zor görmüşken (otoban / düz yol) çok da mantıklı gelmedi açıkçası...
  • Fabrika boşa ölçmüş yazmış zaten verileri maşallah herkes en az 20 km daha hızlı fabrika verilerinden.

• Maksimum hız yanıltıcı biraz. Bildiğim kadarıyla "güvenli" maksimum hız.
    260 yaptığına ben de inanmıyorum diyeceğim. Olayı inanç boyutuna getirmek istemiyorum din değil ki bu
    Video çekebilir arkadaşınız bu kadar iddialı ise.
  • Eğim olmadan bence mümkün değil ben kendi aracımla 1.8tsi 160 lık çeşme otobanında eğimle 230 km gordum(aracımın fabrika son hız 220 km/h) ama düz yolda olmaz, 1.6 tdi ler 190 dan sonra tıkanmaya başlıyor.
  • Highline dır o. Bazen 300 500 yaptığıda görülmüştür

• 1.6 TDI Golf 7 ile 213 ü gördük, eğim falan yoktu. Hatta bunu Golf 6 TDI' larda 199' da limitör olduğundan denemek için yaptık. Limitör girmeyince deneme yaptık ve 213' ü gördük. Kendi Golf 6 1.4 TSI 160 Manuel aracımla 230' u gördüm. Fabrika verisi max. hız '' güvenli ve sürekli gidilebilir son hız '' anlamına gelir. Anlık ve kısa süreli son hız verisi farklı bir kavramdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MAXSTAR

Atacağı fotoğraf tek taraflı olmasın sonra gider kadran selamlamadan fotoğraf çeker gösterir.

• Tralles'tan alıntı,

quote:

Farika hız verileri yanlış değildir, aksine en hassas ölçümlerdir. Doğru olmayan sizin yaptığınız hızdır çoğu durumda. Fabrika hızları 2 yönlü koşulan bir pistte radar veya 5. teker bilgisayarı ile ölçülür. 2 Yönlü koşunun ardından rüzgar ve eğim faktörlerini sıfırlamak için ikisinin ortalaması alınır. Örneğin fabrika aracı bir yönde 210 koşşun. Aynı araç bu defa ters yönde 180 koşşsun. Fabrika hız verisi bu iksinin ortalaması olacaktır, yani 195 kms.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.