Şimdi Ara

2014 Vw Passat 1.4 Tsi ve gizli beygirler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
2.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 207m

1.6 TDI Golf 7 ile 213 ü gördük, eğim falan yoktu. Hatta bunu Golf 6 TDI' larda 199' da limitör olduğundan denemek için yaptık. Limitör girmeyince deneme yaptık ve 213' ü gördük. Kendi Golf 6 1.4 TSI 160 Manuel aracımla 230' u gördüm. Fabrika verisi max. hız '' güvenli ve sürekli gidilebilir son hız '' anlamına gelir. Anlık ve kısa süreli son hız verisi farklı bir kavramdır.

Tralles'tan alıntı,

quote:

Farika hız verileri yanlış değildir, aksine en hassas ölçümlerdir. Doğru olmayan sizin yaptığınız hızdır çoğu durumda. Fabrika hızları 2 yönlü koşulan bir pistte radar veya 5. teker bilgisayarı ile ölçülür. 2 Yönlü koşunun ardından rüzgar ve eğim faktörlerini sıfırlamak için ikisinin ortalaması alınır. Örneğin fabrika aracı bir yönde 210 koşşun. Aynı araç bu defa ters yönde 180 koşşsun. Fabrika hız verisi bu iksinin ortalaması olacaktır, yani 195 kms.

Evil Dead boyle yazmış.Mantıken de bu tarz performans işleri ile uğraşıp aracı yükleyen ve biraz da profesyonel olan kişiler de boşuna gps ölçümü yapmıyor.Piste sokacakları aracın hızı için kadranı kaale almıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

2007 - 2008 yıllarında bir üye vardı forum da. 1.4 TSI / 170 HP'lik Jetta arabası vardı. Severdim kendisini, iyi biriydi. Bir konu da söylemişti 170 HP'lik Jetta arabasına 97 optan benzin koyunca 260 gördüğünü. O geldi aklıma.

o genç arkadaş @plantamax hocam. O Jetta da yapar yani 250-260'i normaldir.Turbo benzinli bir aracın 220'nin üstüne çıkması imkansız bişey değil.122'lik TSİ bile yapar 220'yi.
    Ben 1.6 TDi ile 200'ü görüyorsam benzinli de yapar yani..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bianconera -- 7 Şubat 2015; 22:11:53 >
  • Fluence 110 bg benzinli arabanin son hizi 185 olmasina ragmen
    Otobanda bos yolda durum bu

2014 Vw Passat 1.4 Tsi ve gizli beygirler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: CAD34

2007 - 2008 yıllarında bir üye vardı forum da. 1.4 TSI / 170 HP'lik Jetta arabası vardı. Severdim kendisini, iyi biriydi. Bir konu da söylemişti 170 HP'lik Jetta arabasına 97 optan benzin koyunca 260 gördüğünü. O geldi aklıma.

o genç arkadaş @plantamax hocam. O Jetta da yapar yani 250-260'i normaldir.Turbo benzinli bir aracın 220'nin üstüne çıkması imkansız bişey değil.122'lik TSİ bile yapar 220'yi.
    Ben 1.6 TDi ile 200'ü görüyorsam benzinli de yapar yani..

O da vardı ama bahsettiğim arkadaş doktordu. Streptoz'lu bir nick'i vardı.

• Passatın vites oranlarını bilip de yapar mı yapmaz mı hesaplayacak biri konuya bekleniyor
  • ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Siz sadece fabrika verisinin ne şekilde hesaplandığını yazmışsınız. Benim söylemek istediğim, fabrika verisi ne şekilde hesaplanırsa hesaplansın, son sürat verisi güvenli ve sürekli gidilebilir hızı göstermektedir. Yani ortalamasını alırken de bu şekilde hesaplama yapılıyor demek istiyorum.
  • Son hız rakanlari tutmaz usta bir suru canli ornek verebilirim size mesela 210 yapan 1.6 tdi passat , 205 yapan 1.4corolla vs vs 20 km oynar, ama o passat 260 yapmaz biz 2.0 tdi 150 hp 320 tork arabayla duz yolda max 235 yaptik ihlasanda patlasanda daha gitmedi , 1.4 122 max duz yolda 220 dir. Ha boyle adanlar var bizim akraba sozde carisma ile 235 yapmis .

guvenlik meselesi

edit: ustalar simdi o son hiz guvenlik olabilir mesela teknik verileri hepsi ayni ama quatroda son hiz daha fazla yani guvenlikle alakali olabilir. cunku bakin 177 hp a4 ve qq su tum hizlanma verileri ayni fakat son hiz farkli cunku qq daha guvenli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ResenHareketEdenSAVCI -- 7 Şubat 2015; 13:49:12 >
  • quote:

Siz sadece fabrika verisinin ne şekilde hesaplandığını yazmışsınız. Benim söylemek istediğim, fabrika verisi ne şekilde hesaplanırsa hesaplansın, son sürat verisi güvenli ve sürekli gidilebilir hızı göstermektedir. Yani ortalamasını alırken de bu şekilde hesaplama yapılıyor demek istiyorum.

Farika hız verileri yanlış değildir, aksine en hassas ölçümlerdir. Doğru olmayan sizin yaptığınız hızdır çoğu durumda.

Burayi kacirmissiniz galiba.

Pistte yapilan ve radarla olculen hizlar bunlar.Yani hem yeterince duzluk var,yol kosullari musait ve kadrana dikkate alinmadan yapilan olcumler.

Size tavsiyem.Aracinizla hiz denemesi yapmadan once gps i acin ve sonra basmaya baslayin.Sonra kadranda gozuken hiz ile fark nedir ona gore bir daha dusunun.

Guvenli hiz ile alakasi yok.Bu kadar guvenlige taksa motora limitor koyardi.Vw nin verisi duz yolda egim yokken yapilabilecek motorun gercek potansiyeli olan guc.Yoksa cok uzun bir egimden birakin araci 260 270 yapar.Onemli olan duzluk performansi.Nasil aracin 0-100 unu bayir yukari denemiyorsaniz max hizi da bayir asagi denemeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yokuş aşağı gitse, rüzgarı arkasına alsa, barajına beton doldursa yine 260 göremez... Ha bana photoshop olan bi bilgisayarla kadran fotosu verin 260 değil 360 da gösteririm..

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

quote:

Farika hız verileri yanlış değildir, aksine en hassas ölçümlerdir. Doğru olmayan sizin yaptığınız hızdır çoğu durumda.

Burayi kacirmissiniz galiba.

Pistte yapilan ve radarla olculen hizlar bunlar.Yani hem yeterince duzluk var,yol kosullari musait ve kadrana dikkate alinmadan yapilan olcumler.

Size tavsiyem.Aracinizla hiz denemesi yapmadan once gps i acin ve sonra basmaya baslayin.Sonra kadranda gozuken hiz ile fark nedir ona gore bir daha dusunun.

Guvenli hiz ile alakasi yok.Bu kadar guvenlige taksa motora limitor koyardi.Vw nin verisi duz yolda egim yokken yapilabilecek motorun gercek potansiyeli olan guc.Yoksa cok uzun bir egimden birakin araci 260 270 yapar.Onemli olan duzluk performansi.Nasil aracin 0-100 unu bayir yukari denemiyorsaniz max hizi da bayir asagi denemeyin.

Ben yanlış demiyorum zaten. Kriterleri farklı diyorum sadece.

• hocam bu arada 260 icin gizli beygir degil peygamber efendimizi goklere cikartan gizli buraklardan olmasi lazim

• motor suyu sıcaklığı ibresi olmasın o 260 gösteren derecedir o derece
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tacsız Kral Aragorn

Son hız rakanlari tutmaz usta bir suru canli ornek verebilirim size mesela 210 yapan 1.6 tdi passat , 205 yapan 1.4corolla vs vs 20 km oynar, ama o passat 260 yapmaz biz 2.0 tdi 150 hp 320 tork arabayla duz yolda max 235 yaptik ihlasanda patlasanda daha gitmedi , 1.4 122 max duz yolda 220 dir. Ha boyle adanlar var bizim akraba sozde carisma ile 235 yapmis .

guvenlik meselesi

edit: ustalar simdi o son hiz guvenlik olabilir mesela teknik verileri hepsi ayni ama quatroda son hiz daha fazla yani guvenlikle alakali olabilir. cunku bakin 177 hp a4 ve qq su tum hizlanma verileri ayni fakat son hiz farkli cunku qq daha guvenli

Ama gördüğümüz hızın gerçek hız olmadığını herkes biliyor.1.6 tdi kadranda 210 gördü diye son hızı o demek olmuyor. Fabrika bütün dış etkenleri minimalize ederek ortalama ölçümler yapıyor.

• hocam soyle biz 200 kusur le giderken bizi gecen 1.6 tdi passat, 210 tahminim

yazilimi bilemem

quattro meselesine ne diyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Tacsız Kral Aragorn

hocam soyle biz 200 kusur le giderken bizi gecen 1.6 tdi passat, 210 tahminim

yazilimi bilemem

quattro meselesine ne diyorsunuz?

çok küçük farklılıklar bile son hızı etkileyebiliyor biraz.Mesela passat 1.6 tdi 105'in son hızı 195 ken, golfünki 192.

Ya da Scirocco 160 son hızı 218 ken, jetta 160 ınki 221.Vites oranları ve ufak aerodinamik farklılıklarla bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

• Bolu ankara arası 1.6 mpi 2011 passat ile 236 görmüşlüğüm var hatta lpg idi.

5. viteste kesiciye düşmüştüm. Tabi rampa aşşağı gördüm bu hızı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SGM_

Bolu ankara arası 1.6 mpi 2011 passat ile 236 görmüşlüğüm var hatta lpg idi.

5. viteste kesiciye düşmüştüm. Tabi rampa aşşağı gördüm bu hızı.

Konuyu okursaniz arkadasim duzde 260 gordugunu iddia ediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • uçan tassatçılar in da house

konu çöp
  • Bu hızları nerede hangi yollarda yapıyorsunuz ?bu HIZLA giderken 1 tek lastiğiniz patlarsa sizi kim kurtaracak.sürat felakettir sözünü hiçmi duymadınız?sizin eşiniz çoluğunuz Çocuğunuz ananız Babanız yokmu arkadaşlar hadi sizin yok diyelim bu HIZLA bir kaza yaparsanız kazaya karışacak diğer araç sürücüsünün ne suçu var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: armadazu

uçan tassatçılar in da house

konu çöp

Sizin Passat hatta vw ile alıp veremediğiniz ne acaba?

Her konuda iğneleyeci mesajlarınız fazla dikkat çekiyor da.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.