Şimdi Ara

2014 Work And Travel[Ana Konu] (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
197
Cevap
27
Favori
8.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mr_Ehrmantraut

quote:

Orijinalden alıntı: Triple Seven

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Triple Seven

quote:

Toplamda 7000 TL biriktireceğiz yani düz hesap. Orada bu paranın yarısını dahi kazanabilir miyiz peki önemli olan bu. Bizim arkadaş Alaska çok iyi yemek yer bedava ama burnun kopar balık kokusundan dedi.
    Memur adamın oğluyuz parayı dikkatli harcamamız lazım. Sonuçta kömür çuvalı, balya, bokluk atıyoruz bunlar kolay işler değil bence

Alaska Work and Travel programından kaldırıldı.

Benim geleceğimi duydular heralde

Evet kötü oldu. Alaska kaldırıldı ama tam olarak değil çok az iş onlarda balık fabrikaları değil atıyorum lokanta falan çok çok az iş. Alaska insanlar kültürü öğrenmeye değil para kaldırmaya geliyor diye kaldırıldı. Başka bir eyalette 16 bin dolar -öyle kalmış aklımda yalan olmasın- kazanan vardı.

Hangi eyalet hocam o Wisconsin falan mı

Sanırım floyd mu ne vardı nicki tam aklımda yok.

• Dolar 2 lirayı gördü beyler ne yapsak vazmıgeçsek
  • Bu sene ben de yapıcam gibi. Myrtle Beach olacak büyük ihtimalle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bigeran

Bugün taksimde bir şirketle görüştüm 1775 dolar ücret istedi buda erken kayıt ücretiymiş öyle dedi.Başka konuşup görüşen varmı yarın gidip bir iki yerle daha görüşmeyi düşünüyorum...

Hocam bu ücretin içine dahil olanlar neler? Vize, uçak masrafları vs. ayrımı?

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gıdenlerın yazdıklarını okudukdan sonra asla gıtmıcem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Joker64

quote:

Bugün taksimde bir şirketle görüştüm 1775 dolar ücret istedi buda erken kayıt ücretiymiş öyle dedi.Başka konuşup görüşen varmı yarın gidip bir iki yerle daha görüşmeyi düşünüyorum...

Hocam sirkete odeyecegin para ilk basta on kayit icin 400 ardindan da kalanini odeyeceksin.Diger masraflar keske bunun icinde olsaydi ama degil:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Maliyeti bize ne kadara patlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: L^Rouge

Maliyeti bize ne kadara patlar?

Merhabalar,

Bu programin toplam maliyeti 2700-2900$ arasinda olur.(Yaniniza alacaginiz cep harcligi haricinde.)

Bunlar;

* Program Kayit Ucreti 1775$

* Sevis Ucreti 35$

* Vize gorusmesi ucreti 160$

* Pasaport defter bedeli 72 tl

(Bir yillik harc ucreti 92,55 tl'dir. Bizim size verdigimiz harcsiz pasaport belgesi sayesinde bu ucreti odemiyorsunuz.)

* Yurtdisi cikis harci 15 tl

(Ucus oncesi havaalaninda yatirilir veya daha once Ziraat Bankasi'na yatirabilirsiniz.)

* Ucak Bileti, ortalama 600-700euro civarinda olur.

(Bileti alis tarihinize, ucus tarihinize ve ucacaginiz yere gore degisiklik gosterir.)

Program Ucretinin odenmesi ise;

On kayit ucreti 300$ yatirilir. Daha sonra program ucretinin kalan kismi 1475$ tamamlanir.

Is secme, fuarlardan yer ayirtma gibi konularda kritik nokta, on kayit ucretini en kisa surede yatirmak ve on kaydi yapmaktir.

* Program ucretinin yatirilmasindaki gecikmeler ucak biletini daha pahaliya almaniza neden olur.

* II. Donem derslerinizin yogun oldugu donemde bu islemler ile zaman kaybetmenize neden olur.

- Program ucreti tamamlanmadan, calisma izni DS 2019 yayinlatilamaz.

- Calisma izni yayinlatilmadan ogrenci vizeye gidemez.

- Vizeye gitmeden ise ucak bileti alinamaz. Bundan dolayi program ucretini ne kadar hizli yatirirsaniz, islemleriniz o kadar hizlanmis olur.

Gorusmek uzere,

Geçen gün bana gelen e-mail masraflar hakkında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bigeran -- 27 Ağustos 2013; 18:26:11 >

• Arkadaşlar çalıştığım için bir türlü fırsat bulamadım, fırsatını bulmuşken hemen sorularınızı cevaplandırayım..

quote:

Orijinalden alıntı: ismail0625

ben de 2014 için gitmeyi planlıyorum.fiyat ve güvenilir şirket olarak bilgilendirme yapılırsa sevinirim.

Benim temsilcisi olduğum şirketin vermiş olduğu fiyat 1750 Dolardır fakat benim temsilciliğim ile kayıt olanlara fiyat 1650 Dolara düşecektir.. Şirkette, bu işi yapan en büyük şirketlerden bir tanesidir. Bende bu yaz bu şirket ile 5 arkadaşımla beraber gideceğim belkide yakın yerlere düşeriz :) Ben uzun uzun görüştüm ve açıkçası beni memnun edecek şekilde konuştular kesinlikle lay lay lom şeklinde anlatılmadı. O yüzden ben bu şirketi tercih ettim, tabi ki diğer şirketlerlede görüşmeniz lazım..

quote:

Hangi şirket ile görüştünüz? Bizim şirkete yakın fiyat vermişler. Benim temcilik ile kayıt olma durumunda 100 Dolarlık bir indirim mevcut.

quote:

Toplamda 7000 TL biriktireceğiz yani düz hesap. Orada bu paranın yarısını dahi kazanabilir miyiz peki önemli olan bu. Bizim arkadaş Alaska çok iyi yemek yer bedava ama burnun kopar balık kokusundan dedi.
    Memur adamın oğluyuz parayı dikkatli harcamamız lazım. Sonuçta kömür çuvalı, balya, bokluk atıyoruz bunlar kolay işler değil bence

7000 TL'ye çıkmaz tahminimce maksimum 6000 civarı bi fiyat bekliyorum açıkçası ben..
    Orada kazanacağınız para üç aşağı beş yukarı bellidir. Oraya gidip, Türkiye'ye verdiğiniz parayla dönmeyi hedefliyorsanız bu zor gerçekten ama ingilizce seviyeniz iyiyse tabi ki dönüşte güzel para getirebilirsiniz. Ama bana sorarsanız hiçkimse 6000 Tl'ye 3 ay Amerikada yaşayamaz, siz 3 ay Amerikada yaşayacaksınız, size artıları eğer sosyal davranırsanız iş dışında ingilizcenizi geliştirirsiniz, ve cv'nize öyle yada böyle Amerikada iş tecrübesini yazdırırsınız. Alaska birkaç yıldır programdan kalktı bu arada.

quote:

Orijinalden alıntı: DC's Joker

Bende düşünüyorum 2014'te.

Bir sorum var,

Bu büyük şehirlere gitme olayı verdiğiniz parayla mı ilgili oluyor? Bir arkadaşım LA'da yaptı bu sene WAT'ı. İngilizce seviyem iyi, daha doğrusu C1-C2 arası.

Tabi program ve firmalar hakkında gram bilgim yok.

Hayır, bu durum kesinlikle verdiğiniz parayla ilgili değil :) Herkes aynı parayı verir isteyen New York'a isteyen NJ'ye gider.. Eğer ingilizce seviyeniz iyi ise daha rahat iş bulursunuz, ama bana sorarsanız küçük bir yerde iyi bir işe gitmek daha mantıklı çünkü büyük şehirlerde konaklama falan çok pahalı, gezmeye çok para biriktiremezsiniz, küçük şehirlerde yaşamak daha kolay, sonra gezerken zaten her yeri görebilirsiniz..

Programı kısaca özetlemek gerekirse, firmaya para veriyorsunuz ingilizce seviyenize göre önünüze işleri koyuyorlar, ona göre tercihte bulunuyorsunuz ardından iş veren ile skype üzerinden görüşüyorsunuz eğer adam okey derse işe alınıyorsunuz, amerikaya gitmeden ne kadar çalışacağınız, ne kadara konaklayacağınız, saatlik ücretiniz her şey bellidir.

quote:

Orijinalden alıntı: Joker64

Hayır uçak bileti vs size aittir.

• Seneye ben de gideceğim bir arkadaşla beraber aksilik olmazsa.Şirket araştırma ve gezilecek yerler ile ilgili ön bilgi toplama aşamasındayız şu anda.2 ay çalışıp 1 ay gezmeyi planlıyoruz.Çalıştığımız yerlerin birbirlerine yakın olmasını istiyoruz bunu ayarlayabilirler heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cartmann

Merhaba arkadaşlar, önümüzde ki yaz work and travel yapmayı planlayan arkadaşlar, buradan konuşabiliriz, bizde okulumuzdaan 5 arkadaşla yapacağız..
    Gideceğimiz şirket belli, şirket hakkında reklam yapmayacağım kesinlikle, çünkü şirketin temscilcilerindenim, eğer bilgi almak isteyen olursa şirket hakkında ön bilgiyi verip, merkeze gönderebilirim, onun dışında WAT hakkında sorularınızıda elimden geldiğince yanıtlamaya çalışacağım.

WORK AND TRAVEL HAKKINDA KISACA BİLGİ

Bu konuda çok sayıda soru alıyorum arkadaşlar, kısaca anlatayım. Work and travel üniversite öğrencilerinin katılabildiği bir programdır. Burada şirket ile anlaşıyorsunuz, ardından dil seviyenize göre Amerikada bir işte çalışıyorsunuz. 3 aylık yaz tatilinizin 2 aylık kısmında çalışıyor geri kalan kısımda ise geziyorsunuz.. Dil seviyenize göre çalışacağınız iş buradan belirleniyor, seviyenize göre genellikle internet üzerinden işverenler ile mülakata giriyorsunuz ve duruma göre işe alınıyorsunuz. Oraya gitmeden, çalışacağınız haftalık saat, saatlik ücretiniz, kalacağınız yer, kalacağınız yerin haftalık ücreti her şeyi belirleniyor ve bu bilgiler doğrultusunda yola çıkıyorsunuz..

NOT: ŞİRKETLERE KAYDINI YAPTIRAN ARKADAŞLARI İLERLEYEN ZAMANLARDA BU MESAJIN ALTINDA SIRAYLA YAZACAĞIM, BÖYLECE ORADA İLETİŞİM KURULABİLECEK.

Yalnız bir konuya açıklık getirmek istiyorum.Sizin dediğiniz 3 aylık yaz tatilinin 2 aylık kısmında çalışma olayı değişmiş.İstanbul Lisan Merkezi'nin Kadıköy şubesinden bilgi aldığım manager bana programın eskiden 3 aylık olduğunu artık bunu 4 aya çıkardıklarını ve 4 aylık sürenin 3 ayını çalışma geri kalan 1 ayı ise gezme olarak belirlediklerini söyledi.İsterseniz internet sayfasından şubenin telefon numarasını alıp arayarak detaylı bir bilgi alabilirsiniz.Eğer benim vermiş olduğum bilgi yanlış ise şimdiden özür dilerim ama bu sene içerisinde 2 kere bilgi aldım.Ben Managerin bana söylediklerini aktarıyorum

• Öncelikle iyi akşamlar beyler bayanlar.

Work and Travel için 2014 kayıtları çoktan başladı.Çoğu firma iş fuarlarıyla birlikte hareket ettikleri için bekliyor.Tabi kendi elindeki işlerde yavaş yavaş belirleniyor.Eğer erken kayıt olursanız iş fuarlarına erken gidip güzel işleri seçebilirsiniz.Tabi bu sene geçmiş senelere göre fazlasıyla arttı miktarlar.Bu parayla Amerikaya gidilir mi orası size kalmış.Benim başka fikirlerim var.Mesela Maltada dil okulu gibi.Ama bakalım neyde karar kılarım bilmiyorum.Ama gecen sene giden arkadaşlar biraz sikayetci.Tabi bunlar WAT'ın tuzu biberi.

Bu arada WAT şirketlerinin temsilcileri kişi başı 100 dolar kazanıyormuş sanırım.Mesela kendi üniversitedenden arkadaşların yada propagandayla birazcık olsun düşürebilirsiniz WAT fiyatını.

Bunun dışında 2 senedir araştırıyorum WAT'ı.Küçük şehirlerde düşünmeyin diyorlar.Çünkü çok sıkıcı oluyormuş ve sıkıldığınız için ev partileri falan derken fazlasıyla para harcıyormuşşunuz.Tabi bu yine size kalmış bir şey.Para biriktirmeyi bilen her yerde biriktirir.

Bunun son 2 senede çok firma değişti.Bazıları kapandı, bazıları ise hala devam ediyor ama kötü halde.Ama işini çok iyi yapan iyi firmalar var hala..

Şu linkten Amerika konsolosluğunca belirlenen gerçekten wat işi yapan firmalar var.Nasıl işlediklerine dair azda olsa bilgi sahibi olabilirsiniz.
    http://istanbul.usconsulate.gov/work_and_travel.html

Ve tabi giden insanlarla bizzat iletişim kurmaya çalışın.

Başka sorunuz olursa buradan sorabilirsiniz.Her konuda yardımcı olabilirim.

• Ben de gidiyorum . Geçen sene erasmus ile Avrupa'daydım 1 sene boyunca. Oraya gitmeden de zaten iyi seviyedeydi dilim. Şimdi daha da ilerledi, film-dizi vs altyazısız izleyebiliyorum. Kendime uygun ne iş seçmeliyim acaba ?

Bu arada Erasmus dan arkadaşlarım da düşünüyor gitmeyi. Farklı ülkelerdeler Avrupa'da. Onlar ile aynı yeri tutturmamız yüksek şans olur mu eğer Aralık-Ocak gibi tüm işleri halletsek ?
  • Çok yüksek ihtimalle olur.Tabi onların hangi ülkede oldukları önemli bir bakıma da.Yani onların firmayla sizin firma aynı yere gönderiyor mu falan bunları iyi araştırmanız lazım.Sonrası sıkıntı olmaz.

Kasiyerlik işleri oluyor ünlü restaurantlarda veya resepsiyonlar çok iyi para alıyor iyi hotellerdeki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carmela -- 20 Eylül 2013; 23:12:40 >
  • ingilizcenizi buradan test edebilirsiniz. eduyork falan da buradan test ettiriyor kampanyalardaki koşul için vs

http://testpodium.com/index.asp
  • Bu arada şirket önerisi olan yok mu arkadaşlar ? İzmir'liyim ancak Erzurum'da ikamet ediyorum.
  • şu ingilizceyi bi halledelim ya erasmus ya da wat inşallah

hangi seviyede ing. bilmemiz gerekiyo wat için kesin olarak bişey var mı bu konuda ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ingeniarius

şu ingilizceyi bi halledelim ya erasmus ya da wat inşallah

hangi seviyede ing. bilmemiz gerekiyo wat için kesin olarak bişey var mı bu konuda ?

en az orta seviye ingilizceye sahip olmalısınız ki orada zorluk çekmemeniz için. Ayrıca İngilizceniz ne kadar iyi olursa prim/mesai gibi avantajları daha çok sunacaktır işverenler.
  • kız arkadaşımla beraber gitmeyi düşünüyoruz , ikimizinde ingilizcesi iyi denilebilcek seviyede değil . Ne gibi sıkıntılar yaşarız ? kalma olayını kendimiz mi ayarlıyoruz yoksa firmalar mı ? aynı şehirde olmama gibi bir durum olabilir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.