Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    estağfurullah hocam, sadece biraz vakit ayırmaya çalışıyorum böyle şeylere
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31312

uzunhasan
    tamamdır hocam

E5200
    Gigabyte P45 DS3L
    HD4850
    Kingston 800mhz 2*1
    Seagate 250gb Sata2 16mb cache NCQ (Kod: 410AS)
    Cooler Master RC690 460w

tEmh@
    sistem son derece uygun olmuş hocam.

nathannever
    az bile hocam 400w bu devirde.
    e5200 ve p45 ds3l den oluşan bir sistemle daha çok iş yaparsınız.
    9600gt yerine de 4850 koymanız daha mantıklı olucaktır.

sallamax

hocam açıkcası ddr3 için bence erken hatta sizin böyle bir sistem toplamanız için bile erken diyebilirim, bu kadar performanslı bir sistemi 1-2 ay sonra toplama şansınız varsa intelden nehalem gelince tekrar görüşelim.

• 0ERDEM HOCAM,
    teşk,, yardımın için, hesap ön planda olduğu için amd ve ucuz bi anakarta yöneldim, p45 ds3l ve 4850 koyduğumuz zaman hesap tutmuyor , daha hesaplı ne yapabiliriz??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nathannever -- 29 Eylül 2008; 14:58:10 >
  • Orkun hocam aşağıdaki şekilde sistem oluşturmuştuk fakat anakartı bulamadım. Başka bir anakart tavsiyesi alabililr miyim?

GIGABYTE ATI HD4870 Ekran Kartı
    DFI LanParty X38-T2RB
    TEAM Xtreem 4GB (2*2) PC2 8500 DDR2 Dark 1066MHz CL5
    INTEL Core2Duo E8400 3.00GHz 6MB Cache
    LIAN LI PC007-FB
    250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC)
    FSP 600W EPSILON
  • quote:

Orjinalden alıntı: House M.D.

Orkun hocam aşağıdaki şekilde sistem oluşturmuştuk fakat anakartı bulamadım. Başka bir anakart tavsiyesi alabililr miyim?

GIGABYTE ATI HD4870 Ekran Kartı
    DFI LanParty X38-T2RB
    TEAM Xtreem 4GB (2*2) PC2 8500 DDR2 Dark 1066MHz CL5
    INTEL Core2Duo E8400 3.00GHz 6MB Cache
    LIAN LI PC007-FB
    250GB SEAGATE ST3250410AS 16MB Sata2 NCQ (3AAC)
    FSP 600W EPSILON

Aanakartın X38 olması şart değil.Ben P45 almanızı öneririm.Tercihim ise daha ucuz bir P5Q PRO dur.
  • nathannever
    hocam o zaman 9600gt kalabilir sistemde amdye yöneldiğiniz zaman bütçe olarak sizi rahatlatacaktır fakat e5200 iyi bir soğutma ile 4 ghz yapabiliyor.

House M.D.
    hocam cf yapmayacaksanız p45 koyabilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nathannever

0ERDEM HOCAM,
    teşk,, yardımın için, hesap ön planda olduğu için amd ve ucuz bi anakarta yöneldim, p45 ds3l ve 4850 koyduğumuz zaman hesap tutmuyor , daha hesaplı ne yapabiliriz??

Oerdem hocamın dediği gibi ekran kartını geri 9600GT yapabilirsin.Diğer bir alternatif ise anakart P35 chipsetli yapmak.Ama yaptığınız sistem oyun sistemi olduğundan ekran kartından vazgeçmenizi pek tavsiye etmem.AMD'ye tekrar yönelebilirsiniz.Ama E5200'ü özel soğutmaya bile ihtiyaç duymadan 3.00ghzde kullanarak çok güzel performans alabilirsiniz.Yalnız, Oerdem'in dediği gibi özel soğutmayla 4.00ghz yapmak tabi ki daha iyi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lawagolem -- 29 Eylül 2008; 20:01:41 >

• TEŞEKKÜR EDERİZ EMEKLERİNİZDEN DOLAYI
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

nohackmove
    estağfurullah hocam, sadece biraz vakit ayırmaya çalışıyorum böyle şeylere
    http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31312

uzunhasan
    tamamdır hocam

E5200
    Gigabyte P45 DS3L
    HD4850
    Kingston 800mhz 2*1
    Seagate 250gb Sata2 16mb cache NCQ (Kod: 410AS)
    Cooler Master RC690 460w

tEmh@
    sistem son derece uygun olmuş hocam.

nathannever
    az bile hocam 400w bu devirde.
    e5200 ve p45 ds3l den oluşan bir sistemle daha çok iş yaparsınız.
    9600gt yerine de 4850 koymanız daha mantıklı olucaktır.

sallamax

hocam açıkcası ddr3 için bence erken hatta sizin böyle bir sistem toplamanız için bile erken diyebilirim, bu kadar performanslı bir sistemi 1-2 ay sonra toplama şansınız varsa intelden nehalem gelince tekrar görüşelim.

selam O erdem

DDR 3 almayı istemessek DDR 2 olarak ne dersin?

remleri 4 GB (2x2) KIT 1066MHZ DDR2 DOMINATOR RAM FANLI
    değiştirsek olur herhalde

en onemlisi ekran kartı hangi kartı onerirsin
    4870 uygun degilmi?

• hocam erkan kartı veya ram olarak değil benim demek istediğim nehalem gelmek üzere ve sizin işlemciye verdiğiniz para ile yeni bir işlemci alabiliceksiniz ve daha performanslı olacak
    çizim için düşük gecikme daha mantıklı olabilir hocam.
  • selamlar

ben de bilgisayar toplamaya çalışıyorum, daha çok oyun için kullanacağım. ama toplama konusunda çok bilgim yok. birkaç kişiye sordum, bazı sitelere baktım, biraz fikir edindim, bir de bilenlere danışayım dedim.

işlemci amd athlon64 x2 6000+
    anakart msi K9A2-CF 790x
    ekran kartı sapphire radeon hd4850 toxic
    harddisk 250 ya da 320 gb seagate 7200
    bellek ocz xtc vista upg. 1gb*2
    kasa ve güç kaynağı konusunda çok kararsızım..

bir siteden okudum bu sistemi, biraz bakındım ve hoşuma gitti. ama verildiği sitede bu sistemi biraz da crossfire'a uygun olarak hazırlamışlar. ben crossfire yapmayı düşünmüyorum. mesela anakartı sanırım crossfire destekli vermişler. ama ben crossfire düşünmediğim için başka ve ucuz bu performansı düşürmeyecek bir öneriniz olur mu? yani kullanmayacağım özelliğe fazladan para vermek istemiyorum, bu yüzden sadeleştirme ve değişiklik tavsiyelerinizi bekliyorum. (sadece anakart için geçerli değil, tüm parçalarda fikirlere açığım)

bir de kasa konusu var. minimum 500w, hatta 600w olursa iyi olur diyorlar, hatta kasada olmaz, ayrı olarak psu al diyorlar. ama ben crossfire düşünmediğim için 600w'ı fazla buluyorum. önerilen kasa coolermaster rc-690 ve psu ise cooling silencer 610w.. ama fiyat olarak çok pahalı oluyor, 400 ytl civarı oluyor. kasa ve psu konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorum

yardımlar için teşekkür ederim

edit: o.c de yapmayı düşünmüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bone_slayer -- 29 Eylül 2008; 22:05:13 >

• ustad, arkadas toplam 225$(kdv haric)' a onboard ekran kartı olan bir anakart ve işlemci almak istiyor..geri kalanına karar verilmiş :) 1 sene sonra ekran kartı alınacakmıs biraz gelecege yonelik birsey isteniyor..ne dersiniz ustad?
  • Arkadaşlar şu an ki sistemim

e6750 2.66
    Asus p5k-se
    4 GB DDR2 667 MHz
    x1950xt VGA kartım...

Bu parçaları verip

q6600 (işlemci konusunda kafam karıştı e8xxx serisiyle çok karşılaştırılmış...)
    Asus p5q pro
    4 GB DDR2 800 MHz
    Sapphire HD4850

almayı planlıyorum...Sizlerin fikrini amak istedim...Bütün uygulamaları yapıyorum neredeyse PC de...Oyundan tutun grafik tasarıma...Video düzenlemeden render a...

Bu zamanda bu sistemi elden çıkarıp hemen yeniye geçmede fayda var mı yoksa beklenebilir mi?

Yorumlarınız için teşekkürler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

hocam erkan kartı veya ram olarak değil benim demek istediğim nehalem gelmek üzere ve sizin işlemciye verdiğiniz para ile yeni bir işlemci alabiliceksiniz ve daha performanslı olacak
    çizim için düşük gecikme daha mantıklı olabilir hocam.

peki
    benim acil olarak 2 hafta icinde almam gerekiyor
    projeye basladık ve almamız gerekiyor
    cidden 2 ay bekleyemeyiz

senin bana tekrar tavsiyeni sorsam ayıp olmaz demi:)
    bayramdan sonra 3 tane aynı sistemden alacagız ve su anda vatan bilgisayarın ve mavi bilgisayarın tavsiyeleri verdigim sistem

sen bana ne onerirsin
    sistemin iyi olması gerekli tek program bazen calısmayacak render ve motion analizleri sistemi zorlayabiliyor

bundan dolayı ekran kartını nve ana kartı ıyı sectik
    DDR3 mu DDR 2 ona karar veremedik
    sen bize ne onerirsin

tesekkurler

• eyvallah OErdem hocam sağolasın

-----hocam bide ekran kartına bir soğutucu önerebilirmisin? (HIS HD4870 1gb)

-----ZALMAN ZM-VF1000 LED VGA Soğutucu bunu buldum ama uyumluluk listesinde 4850 var 70 yok.bunada oluyordur ama heralde??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tEmh@ -- 30 Eylül 2008; 1:11:25 >
  • tavsiyeleriniz üzerine yeniden bi ayar çektim sisteme, bi değişiklik olmazsa son şekli bu olcak.

E5200
    GIGABYTE P35-S3G S775
    ZOTAC 9600GT GDDR3 SYNERGY
    THERMALTAKE WINGS RS-101 400W
    KINGSTON 2GB 800Mhz DDR2

e5200 ün testlerinde standart soğutucuyla bile 3800MHz rahat rahat yapıyorlar,oyunlarda da sıkıntı olmuyormuş. Standart soğutucuyla 3800 civarında rahat rahat çalışırım. En iyisi OErdem ve Lawagolem hocamında dediği gibi e5200 + hız aşırtma güzel olur gibi geldi. Şimdi tek sorun anakartın hız aşırtmayı kaldırıp kaldıramayacağı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nathannever -- 30 Eylül 2008; 0:55:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: nathannever

tavsiyeleriniz üzerine yeniden bi ayar çektim sisteme, bi değişiklik olmazsa son şekli bu olcak.

E5200
    GIGABYTE P35-S3G S775
    ZOTAC 9600GT GDDR3 SYNERGY
    THERMALTAKE WINGS RS-101 400W
    KINGSTON 2GB 800Mhz DDR2

e5200 ün testlerinde standart soğutucuyla bile 3800MHz rahat rahat yapıyorlar,oyunlarda da sıkıntı olmuyormuş. Standart soğutucuyla 3800 civarında rahat rahat çalışırım. En iyisi OErdem ve Lawagolem hocamında dediği gibi e5200 + hız aşırtma güzel olur gibi geldi. Şimdi tek sorun anakartın hız aşırtmayı kaldırıp kaldıramayacağı.

Anakartı P5K-SE yapın ozaman.OC performansı P35-S3G iyidir

• quote:

Orjinalden alıntı: maqician

Arkadaşlar şu an ki sistemim

e6750 2.66
    Asus p5k-se
    4 GB DDR2 667 MHz
    x1950xt VGA kartım...

Bu parçaları verip

Asus p5q pro
    4 GB DDR2 800 MHz
    Sapphire HD4850

almayı planlıyorum...Sizlerin fikrini amak istedim...Bütün uygulamaları yapıyorum neredeyse PC de...Oyundan tutun grafik tasarıma...Video düzenlemeden render a...

Bu zamanda bu sistemi elden çıkarıp hemen yeniye geçmede fayda var mı yoksa beklenebilir mi?

Eğer sistemi sadece oyun için kullanıyor olsaydınız sadece yeni ekran kartı alın derdim ama sistemi herşey içim kullanıyormuşsunuz.Eğer parçaları teker teker değiştireceksen sadece işlemci ve ekran kartını değiştir.Ama sistemi toptan değiştireceksen kendi yazdığın sistemi alabilirsin güzel bir sistem.İşlemci olarak sistemi sadece oyun için kullanmıyacağından Q6600 almanı öneririm.E8*** serisi işlemcilerde diğer uygulamalarda iyi pefromans gösteriyorlar ama dört çekirdekli program kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor.Beklemeye değmez çünkü yakında çıkacak işlemciler(nehalem) senin bütçeni çok aşıcak işlemciler.Sadece Q8200'ün fiyatı inecek o beklenebilir ama bence beklemeyede değmez.

• quote:

Orjinalden alıntı: Lawagolem

quote:

Orjinalden alıntı: maqician

Arkadaşlar şu an ki sistemim

e6750 2.66
    Asus p5k-se
    4 GB DDR2 667 MHz
    x1950xt VGA kartım...

Bu parçaları verip

Asus p5q pro
    4 GB DDR2 800 MHz
    Sapphire HD4850

Eğer sistemi sadece oyun için kullanıyor olsaydınız sadece yeni ekran kartı alın derdim ama sistemi herşey içim kullanıyormuşsunuz.Eğer parçaları teker teker değiştireceksen sadece işlemci ve ekran kartını değiştir.Ama sistemi toptan değiştireceksen kendi yazdığın sistemi alabilirsin güzel bir sistem.İşlemci olarak sistemi sadece oyun için kullanmıyacağından Q6600 almanı öneririm.E8*** serisi işlemcilerde diğer uygulamalarda iyi pefromans gösteriyorlar ama dört çekirdekli program kullanımı gittikçe yaygınlaşıyor.Beklemeye değmez çünkü yakında çıkacak işlemciler(nehalem) senin bütçeni çok aşıcak işlemciler.Sadece Q8200'ün fiyatı inecek o beklenebilir ama bence beklemeyede değmez.

Yorumların için teşekkürler dostum...Dediğin gibi sistemimden memnunum ama bu parçalar için bir teklif aldım.Onu değerlendireyim diyorum...Üstüne bir 100 YTL çıkarabilirim sanırım.Bir de beni korkutan ben q6600 aldıktan 1-2 ay sonra fiyatlar bayağı düşer mi korkusu var...O zaman 2 ay gibi kısa bir sürede zarar etmek bana koyacaktır...

• quote:

Orjinalden alıntı: bone_slayer

selamlar

ben de bilgisayar toplamaya çalışıyorum, daha çok oyun için kullanacağım. ama toplama konusunda çok bilgim yok. birkaç kişiye sordum, bazı sitelere baktım, biraz fikir edindim, bir de bilenlere danışayım dedim.

işlemci amd athlon64 x2 6000+
    anakart msi K9A2-CF 790x
    ekran kartı sapphire radeon hd4850 toxic
    harddisk 250 ya da 320 gb seagate 7200
    bellek ocz xtc vista upg. 1gb*2
    kasa ve güç kaynağı konusunda çok kararsızım..

bir siteden okudum bu sistemi, biraz bakındım ve hoşuma gitti. ama verildiği sitede bu sistemi biraz da crossfire'a uygun olarak hazırlamışlar. ben crossfire yapmayı düşünmüyorum. mesela anakartı sanırım crossfire destekli vermişler. ama ben crossfire düşünmediğim için başka ve ucuz bu performansı düşürmeyecek bir öneriniz olur mu? yani kullanmayacağım özelliğe fazladan para vermek istemiyorum, bu yüzden sadeleştirme ve değişiklik tavsiyelerinizi bekliyorum. (sadece anakart için geçerli değil, tüm parçalarda fikirlere açığım)

bir de kasa konusu var. minimum 500w, hatta 600w olursa iyi olur diyorlar, hatta kasada olmaz, ayrı olarak psu al diyorlar. ama ben crossfire düşünmediğim için 600w'ı fazla buluyorum. önerilen kasa coolermaster rc-690 ve psu ise cooling silencer 610w.. ama fiyat olarak çok pahalı oluyor, 400 ytl civarı oluyor. kasa ve psu konusunda da tavsiyelerinizi bekliyorum

yardımlar için teşekkür ederim

edit: o.c de yapmayı düşünmüyorum

arkadaşlar, bayramdan sonra hemen toplamaya başlayacam, hatta bayramda vatan bilg. açıksa sisteme karar verince toplamaya gidecem. gerçi herkes bayramlaşmaya gitmiştir de, burada olanlardan yardım bekliom, ne kadar erken olursa o kadar iyi olur, çünkü indirimli almam için kartını kullanacağım şahıs bayramdan sonra gidiyor..

• Hocam Merhaba,
    Oyun için kasa toplamak istiyorum. CrossFire OverClock vs. yapmayı düşünmüyorum. Anakarda çok kararsız kaldım.
    Buna göre INTEL E8500 Core2 DUO CPU'lu, HD4850 Ekran kartlı bir sistem tavsiyesinde bulunabilirseniz sevinirim.
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.