Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

SEAGATE 250GB 7200RPM 16MB NCQ SATA2 SABİT DİSK ST3250410AS ::500gb olanını tavsiye ederim arada 30 ytl var

INTEL QUAD CORE Q6600 2.4GHz 8MB CACHE 1066MHZ LGA775 İŞLEMCİ

GIGABYTE GZ-X6 460W GRİ KASA (uygun kasayı bulamadım) bu watt bu sisteme bence yetmez cooler master rc690 600watt öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QbLaY!!! -- 24 Eylül 2008; 5:25:35 >
  • charcharodon carcharias ve QbLaY!!! çok teşekkürler arkadaşlar yorumlarınızı dikkate alacağım kasayı dikkatle seçmek gerek anladığıım kadarıyla
    ana kart uyumlumu arkadaşlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skinner -- 24 Eylül 2008; 9:31:45 >
  • Arkadaşlar günaydın... Sonunda sistemi toparladım, yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim;

İşlemci; Q6600

Bellek; 4GB (2x2 GB) KIT 1066MHZ DDR2 PC2 8500 REAPER RAM

Hard Disk; 500GB 32MB SATA2 7200.11 NCQ HARDDİSK

Anakart; GA-EP45-DS3 P45/ICH10 DDR2 1200MHZ 1600FSB

Ekran Kartı; HD4870 512MB GDDR5 256BIT

Güç Kaynağı; TAGAN 2 FORCE II 700W

Kasa; VA3000BWA TSUNAMİ Mid TOWER PENCERELİ SİYAH

DVD Writer; SH-S202J 20X ± DOUBLE LAYER KUTULU DVD-RW SAMSUNG

Bana toplamda 1600 YTL'ye mal oldu, umarım güzel bir sistem toplamışımdır...

@skinner

GMC X-22 Mid ATX 350W Siyah Kırmızı kasayı ben beğenmedim, çok janjanlı duruyor, ama Thermaltake gerçekten çok şık bir kasa, yan tarafının şeffaf olmasıda hoş duruyor ama dediğim gibi üzerinde PSU yok...
  • charcharodon carcharias
    Bende diyorum nasıl 1600 e topladın :) monitöryok sistemde :)
    arkadşım ürünlerin fiyatlarını ve nerden aldığını yazarsan sevinirim demiştim aynı sistemi toplayacağım bende
  • gigabyte ep45c ds3r
    kingston 2 gb (2*1) hyperx 1000mhz(bu seçim biraz zorunlu oldu ne dersiniz iş görürmü)
    intel e8400 3.0ghz
    lg 22x dvd rw
    sapphire hd4850 toxic
    aopen h600 b28
    seagate 500gb 32mb cache
    creative audigy 7.1 24 bit
    samsung 932b 19'' 4:3 lcd(şüpheliyim??)
    logitech g9
    microsoft curve klavye

evet beyler bunların hepsi 12 taksite (peşin fiyata değil yanlız) 1824 ytl ye geldi düşünceleriniz en önemlisi hocam siz ne diyosunuz.önerilerinizin bazılarını yerine getiremedim çünkü parçalar aldığım yerde yoktu sistemi tek bi yerden almak istedim garantide problem olur düşüncesiyle o yüzden böyle oldu..şimdiden teşekkürler..

• QbLaY!!!
    siz bilirsiniz hocam fiyat ve bulunabilirliğe göre yorum yapabilirsiniz sizde alacağınız yerden.

charcharodon carcharias
    uygundur hocam. e8500 hız aştırma yapmadan oyun oynamak isteyenler için fakat bana sorarsanız q6600 ufak bir hız aştırma ile zaten oyunlarda iyi başarı gösteriyor.

Senceru
    şu an için yeterli hocam ucu ucuna kurtarıyor çünkü aopen kaliteli.
    güç kaynağı yanabilir yanında büyük olasılık ile hdd ve anakart götürür.

ups tavsiye ederim hocam bence her bilgisayara iyi bir ups şart.
    e5200 şu anda en sıcak işlemcilerden birisi bana sorarsanız. intel tam bir f/p sunmuş piyasaya.
    mushkin enhanced 2*1 800 cl4 daha iyi hocam
    780g ile phenom olmayabilir hocam en azından şimdilik sıkıntı olabilir

Paladin
    hocam o büyüklükteki bir ekrana o düşük çözünürlük gerçekten çok kötü ama madem elinizde mevcut kullanın.
    t240 gerçekten başarılı bir monitör hocam
    anakart olarak dfi x38-t2rb önerebilirim.
    sistem güzel ama 1200mhz ramlere pek gerek yok hocam boşuna para vermeyin derim.
    işlemciye soğutucu alıp hız aştırması tavsiye ederim.

uzunhasan
    310ns çok zor bulunuyor hocam o yüzden kaldırmak zorunda kaldım birde fiyatları biraz yüksek kaldı.
    410as zaten çok yüksek performans verebiliyor.

skinner
    hocam kasa olarak lianli pc-007 fb ve recom 600w önerebilirim.

inholecondom
    ekran kartı olarak 4850 koyarsanız sistem gayet uygun hocam
    kasa olarak cooler master rc690 olabilir.

venomward

kasa ve monitör aslında daha iyi olabilirdi hocam. güle güle kullanın
    tabi anakart normal model olmalıydı combo değil.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Hocam saol valla aydinlatiyosun bizleri. Peki hocam bu Palit9600GT Sonic 1GB hakkinda hic problem duydunmu yoksa onerirmisin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Senceru
    şu an için yeterli hocam ucu ucuna kurtarıyor çünkü aopen kaliteli.
    güç kaynağı yanabilir yanında büyük olasılık ile hdd ve anakart götürür.

ups tavsiye ederim hocam bence her bilgisayara iyi bir ups şart.
    e5200 şu anda en sıcak işlemcilerden birisi bana sorarsanız. intel tam bir f/p sunmuş piyasaya.
    mushkin enhanced 2*1 800 cl4 daha iyi hocam
    780g ile phenom olmayabilir hocam en azından şimdilik sıkıntı olabilir

şimdi yanabilir demişiniz ama sanırım sorduğum 2.sorunun cevabı yani psu yetmese bile birşey olurmu sorusunun cevabı...

normalde PSU Yetiyor 300 Watt Yani... ?

UPS Olarak Tunçmatik Lite 600VA Düşünüyorum...

İşlemcimi Amd Athlon X2 5400 + 2.8 Ghz Olarak Seçtim Brishbane Çekirdekli 65 NM

ram olarak mushkin demişiniz ama o modeli exada yok bir tane 2x1 var oda adata çok pahalı...

780G İle Niye Olmuyor ? Kartın Desteklediği İşlemcilerde Phenom Yazıyor... Hatta Phenom FX bile Yazıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 25 Eylül 2008; 1:33:58 >

• OErdem Teşekkürler verdiğin bilgiler için...
  • 'tabi anakart normal model olmalıydı combo değil.'
    hocam combo olunca noluyo normal olunca noluo.performansta etkilermi bu durum
  • quote:

charcharodon carcharias
    uygundur hocam. e8500 hız aştırma yapmadan oyun oynamak isteyenler için fakat bana sorarsanız q6600 ufak bir hız aştırma ile zaten oyunlarda iyi başarı gösteriyor.

Dostum desteğin için tekrar teşekkürler ama şu an için hız aşırtma düşünmüyorum, sanırım bu işlemci beni normal haliyle bir yıl kadar idare eder, ondan sonrasına bakarız artık
  • rica ederim.

uzunhasan
    hocam açıkcası çok daha hızlı ve iyi olan 4850 öneririm.

Senceru
    şu andaki haline 300w yeterli, ama ilerde psu değişmeniz şart, psu patlarken yanında bileşen götürebilir.
    780gler de 125w işlemci desteği şu an için sıkıntılı hocam.

venomward
    combo anakartlar da ddr3 slotları da bulunuyor ddr2 nin yanında, bu da stabilite sorunu çıkarabiliyor. performansa hiçbir katkısı yok tabiki boş duran ddr3lerin. ddr2 ile ddr3 aynı anda kullanılamaz.

charcharodon carcharias
    rica ederim.
  • hocam ozaman bizde zamanı gelince ddr 2ramleri söküp 3 leri takarız ozaman problem olmaz değilmi?bahsettiğiniz şey ram dimi hocam ekran kartınının belleğiyle bi alakası yoktur inş..bilgi için teşekkürler
  • quote:

Senceru
    şu andaki haline 300w yeterli, ama ilerde psu değişmeniz şart, psu patlarken yanında bileşen götürebilir.
    780gler de 125w işlemci desteği şu an için sıkıntılı hocam.

Anladım.O Zaman Yeni Parça Takarken PSU'yu Kesin Değiştirmem Lazım... (Ekran Kartı,Vs...) Parça Takmazsam İdare Eder...

Benim 780G Asus M3A78-EM Yalnız 140 W 4+1 Phase Power Design CPU Desteği Var...

---

Birde Alıcağım Sisteme Yine Baktımda Aşağıdaki Parçalara Dikkat Ederseniz Pek Güç Harcamayan Parçalar Ondan 300 Watt Dediğiniz Gibi Bencede Yeterli Olacaktır...

AMD Athlon 64 X2 5400 + 2.8 GHZ (Brishbane Çekirdekli 89 Watt Güç Tüketimi,65 NM)

Asus M3A78-EM Anakart

Gigabyte 2600 HD XT 256 MB SilentPipe II (Güç Kaynağından Kablo Çekilmiyor... Maximum 70 Watt Güç Tüketir...

2 GB Ram...

1 LG Dvd Writer,1 LG Dvd Rom,HDD,Disket Sürücüsü...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Senceru -- 25 Eylül 2008; 15:11:09 >

• Elimdeki sistem

D945

7600 GT

2gb 667 mhz ddr2 ram

asusp5ld2-se

Sistemimi yenilemek istiyorum Bana F/P olarak ve az masraf açmasını arzu ediyorum

Anakar ve işlemci önerilerini bekliyorum elimdeki anakar ve işlemciyi satacağım bütçe olarak max 260 ytl

Birde sorum olacak e5200 işlemci çoğu yerde "D" serisinden kabul ediliyor bunun serisi nedir acaba?
  • Merhaba Orkun Hocam....

Bi arkadaşımın anakartı yanmış okula giderken yeni anakart götürecem kendisinede sistemine uygun anakart sizce hangisi olmalı P5q Asus ları artık öneriyormusunuz..

Donanım....
    Amd X2 6400 64bit
    2 adet Ocz 2gb 800mhz DDr2 ram
    Ati Radeon 3870 IceQ ekran kartı 256mb (sanırım 512mb yoktu o zamanlarda..)
    320gb hdd sata2
    Dvd RW

Sistem üstteki gibi kasada banada önerdiğiniz C.M. RC-690 460W

Bunlar arkadaşta olanlar bunlara uyacak anakart hangi marka ve modellerdir. özellikle hangisini tavsiye edersiniz?

1-2 güne kadar alıcam anakartı
  • venomward
    stabilite sorunu yaşarsanız öncelikle anakartınızdan şüphe duyun hocam.

Senceru
    780g lere 125w ve üzeri desteği geleceği söyleniyordu geldiyse ne güzel hocam güle güle kullanın.

kdr_
    p45 ds3l
    e5200

nohackmove
    hocam arkadaşınızın sistemi amd soket 940 yalnız.
    790fx dfi yada gigabyte öneririm.
  • Orkun hocam bazı arkadaşlar Amad X2 6000 Gigabyte anakart önerdiler.Senin önerin nedir.

İntel mi amd mi?

Bu arada bütçemi yükselttim 300 ytl
  • quote:

nohackmove
    hocam arkadaşınızın sistemi amd soket 940 yalnız.
    790fx dfi yada gigabyte öneririm.

Evet bahsettiğiniz gibi 940 socket
    DFI alamayacağım bu kez çünkü 2 günüm var ve DFI ankarada satılıyor. pazartesi KKTC'ye gdiyorum.. Gigabyte 790fx mi alıyoruz bu durumda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nohackmove -- 26 Eylül 2008; 23:01:43 >
  • Orkun hocam, simdi sıra geldi bi tanıdığıma oyun icin bir pc almaya. Mönitör, klavye, mouse, işletim sistemi var...yani sadece kasa gerekiyor. Bütçesi kdv dahil 850-900 ytl. Ne önerirsin?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.