Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sağol hocam.Az ve öz cevap,işe yarar cevap.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

Seca2
    8400 hocam o aman.
    ben q6600 kullanıyorum ve son derecede memnunum hocam e8400 de kullanıyorum testlerimde, yapmış olduğum testlerden bakabilirsiniz isterseniz aradaki farklara.

fiyatı düşürmek için öncelikle kingstondan vazgeçin hocam, kingston adının arkasına saklanıp biraz fiyat yüklüyor bu aralar. Mushkin bakabilirsiniz.
    hocam o zaman 1500ytl lik makinaya bakabilirsiniz ama elinizdeki kasa ve güç kaynağınıda bana bildirinki sistemin sağlığı açısından kontrol edebileyim.

Cevapladığınız için çok teşekkür ederim. İşlemci tercihimi Q6600 dan yana kullanmaya karar verdim. elimdeki kasa ATX fakat üzerindeki PSU 300WATT. En az 500-600WATT almayı planlıyorum. Ve sizin dediğiniz ram markasınıda araştıracağım tekrar teşekkür ederim.

• OErdem; bilgiler için çok teşekkür ederim hocam
  • Merhaba

1250 ytl oyun pc tavsiyenizi almayi planliyorum

E8500 İşlemci
    Gigabyte P45 DS3L Anakart
    Mushkin ES2 1066mhz 1gb*2 Bellek
    Seagate 250gb Sata2 16mb cache NCQ (Kod: 410AS) Hard Disk
    HD4850 Ekran Kartı
    Cooler Master RC690 (460W) Kasa

bu noktada 2 sorum olcak.
    1-SAMSUNG SYNCMASTER 2232BW 22" 2ms DVI WIDE SCREEN LCD monitor alsam bu ekran karti yeterli olurmu?
    2-Overclock yapmayi planlamiyorum.Daha uygun fiyatlardaki kasalari kullanabilirmiyim.herhangi bir onerin varmi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: eoroni

Merhaba

E8500 İşlemci
    HD4850 Ekran Kartı

1-SAMSUNG SYNCMASTER 2232BW 22" 2ms DVI WIDE SCREEN LCD monitor alsam bu ekran karti yeterli olurmu?
    2-Overclock yapmayi planlamiyorum.Daha uygun fiyatlardaki kasalari kullanabilirmiyim.herhangi bir onerin varmi?

gayet güzel bir sistem...Ekran kartı sorun yaşatmaz...
    Kasayı bir kere alıyorsun,bence hiç oynanmamalı...

• quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

quote:

Orjinalden alıntı: eoroni

Merhaba

E8500 İşlemci
    HD4850 Ekran Kartı

gayet güzel bir sistem...Ekran kartı sorun yaşatmaz...
    Kasayı bir kere alıyorsun,bence hiç oynanmamalı...

Aynen arkadaşa tamamen katılıyorum. Eğer elinde bir kasa varsa hiç oynama boşuna para harcama eğer benim kasam birazcık dar küçük diyosan git 2. el satan yerlerden ucuz bişiler al. boşuna 100 ytl veya daha üstü harcama. Eğer benim hiç kasam yok ben sıfırdan alacam diyosan Cooler Master RC690 (460W) Kasa yeterli olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 2 Kasım 2008; 9:26:31 >

• doların artmasıyla e2xxx serisi tekrar tavsiye listesine girmiş
    orkun hocam biraz geç olsada sistem tavsiyelerinin yeni hali hayırlı olsun
    imzamdaki ramleri aldıgım firmanın sitesine şu an ulaşılamıyor bende ramleri 4gba yükseltmek istiyorum (vista kullanıyorum) imzamdakilerden alabilecegim bi yer varmı tavsiye edebileceginiz(online satış)
    birde 4*1 mi tavsiye edersiniz yoksa elimdekileri satıp 2*2 kitleremi baksam acaba
    teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÇaPaNOğLu66

doların artmasıyla e2xxx serisi tekrar tavsiye listesine girmiş
    orkun hocam biraz geç olsada sistem tavsiyelerinin yeni hali hayırlı olsun
    imzamdaki ramleri aldıgım firmanın sitesine şu an ulaşılamıyor bende ramleri 4gba yükseltmek istiyorum (vista kullanıyorum) imzamdakilerden alabilecegim bi yer varmı tavsiye edebileceginiz(online satış)
    birde 4*1 mi tavsiye edersiniz yoksa elimdekileri satıp 2*2 kitleremi baksam acaba
    teşekkürler

2*2 kit almak daha mantıklı,sonuçta güç tasarrufu yapmakta gerek...
    Ama sen bilirsin,muhakkak yapmalısın da diyemeyiz...
    Eğer vistan 64bit ise 4gb olarak göreceksindir bellekleri

• CPU INTEL E8400 Core2 DUO 3.0 GHz Socket 775 6MB, 1333 MHz, 45nm
    ANAKART GIGABYTE EP45DS3R, P45, DDR2, 2X PCIExp, Socket 775, ATI CrossFireX
    RAM OCZ 2048 MB (1024X2) DDR2 1066 Mhz RAM REAPER HPC Heat-pipe Soğutucu
    HDD SEAGATE 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB
    EKRAN KARTI SAPPHIRE HD4870 TOXIC 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 780/4000
    KASA COOLER MASTER RC-690 460W nVIDIA SLI UYUMLU ATX SİYAH KASA
    KASA - PSU OCZ GameXstream 700W SLI PSU

Bu sistem nasıl hocam?
  • uzun bir süredir bu bölümü takip ediyorum.Orkun hocamızın tavsiye ettiği ürünleri 1 yerden temin etmemiz mümkün gibi görünmüyor.Atıyorum DFI lanparty anakartı satan bir adam Orkun Hocamızın tavsiye ettiği kasa'yı satmıyor.Dolayısı ile satıcının bize tavsiye ettiği ürüne kalıyoruz.Ben donanım işinden anlamadığım için tavsiye edilen ürünün nedense "kakalanmaya" çalışılan ürünmüş gibi algılıyorum.Belki de satıcıların günahını alıyoruz bilemiyorum tabi..

Uzatmiim.Ürün tavsiye bölümünü 3 kademeli yapsak nasıl olur..

Anakart : DFI lanparty
    Asus P5q
    Gigabyte gibi...

Böylece o olmazsa sırada hangisinin daha iyi ürün olduğunu en azından benim gibi donanım bilgileri çok fzla olmayan arkadaşlar daha iyi bilirler gibi geliyor bana..Tabi bu sizi çok mu uğraştrır bilemiyorum?

• eoroni
    evet yeterli olur hocam 4850 ile 24 inch te deneme şansım oldu ve başarılı buldum.
    2232gw derim hocam daha güzel bir monitör.
    mutlaka işlemci soğutucu alın hocam.

ÇaPaNOğLu66
    teşekkürler hocam doların seyirini beklemek zorundaydım biraz böyle kalacağını düşündüğüm için 1.55 olarak yeniden hazırladım listeyi.
    firmaları pm olarak yolluyorum hocam 4*1 kullanabilirsiniz zaten 4gb tan sonra pek bir etkisi kalmıyor ram artırımının şu anda.

Blazefury
    sistem güzel hocam

OzgurOz
    önerileriniz mantıklı hocam, alternatifleri sunmaya çalışıyorum her zaman sayfa düzeni ile sıkıntı yaşıyorum alternatifleri çoğalttığım zaman, bu yüzden en yakın zaman çok yeni bir format geliştirmem gerekiyor. ama inanki sistem tavsiyelerinin ilk hali ile şu anki hali arasında çok fark var

• oerdem hocam o zaman gittiğim yol yanlışmı yüksekten uçuyorum galiba işlemcidemi hata yaptımki tüm pc 2450 ytl ama ben 1690a felan getiricem . aslında doğru performans demek lazım sadece anakartı ucuza kapattım bende aldım.0 almam şart değil yaw :D saolasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

ÇaPaNOğLu66
    teşekkürler hocam doların seyirini beklemek zorundaydım biraz böyle kalacağını düşündüğüm için 1.55 olarak yeniden hazırladım listeyi.
    firmaları pm olarak yolluyorum hocam 4*1 kullanabilirsiniz zaten 4gb tan sonra pek bir etkisi kalmıyor ram artırımının şu anda.

pminizi aldım hocam ilginize teşekkür ederim ancak belirttiginiz firmalarda team xtreem ramler satışda yok benim aldıgım h.teknolojide bakımda oldugu için alışveriş yapılamıyor.
    acaba başka marka kit taksam sorun olurmu?
    yada biraz bekleyip crucial 2*2 kit alabilirim
  • marsay
    ne yazıkki tam olarak doğru bir zaman değil hocam öyle bir pc için.

ÇaPaNOğLu66
    çok sorun olmaz hocam ama ben hız aştırma yapacaksanız aynı kitleri tavsiye ederim.
  • slm herkese ,
    benim şu anki sistem;
    -512 mb ram markasını bilmiyorum pc açılırken amrerican bilmem ne yazıyo
    -ıntel celeron 2.40 ghz işlemci
    -nvidia geforce fx5500 256mb lık ekran kartı
    -asus un bi anakartı ama modelini falan bilmiyorum
    -80 gb samsung hdd

3-4 yıl oldu sistem yeni oyunları kaldırmıyo nba 2k9 , crisis gibi yeni oyunları iyi bi şekilde oynayabileceğim bi sistem tavsiyesi arıyorum.Bir de bu benim sistemi kaça okuturum ? Benim bütçe belli değil daha para biriktiriyorum hız aşırma vs. yapmayacağım hiç bi şey olduğu gibi kullanacağım.Pahalı bi sisteme gerek duymuyorum tavsiyeleri bekliyorum
  • tahminimce sisteminiz 250ytl gibi bir fiyat tutabilir hocam.
    üstüne ekleyebileceğiniz bir bütçe belirtmeniz lazım.
  • valla şimdi 200 ytl var ama biriktireceğim daha bir müddet siz bana bi kaç sistem tavsiyesi yapın ben bütçeyi ayarlayacağım.ocerlock vs. yapmayacağım anlamam da zaten,fazla enerji harcamasın mümkünse,birbiriyle uyumlu olacak parçalar olsun, dediğim gibi yeni oyunları iyi grafikte oynatsın. mümkünse hocam :D
  • Hocam ne yazıkki doların artması ile bütçeler ciddi oranda yükselmek zorunda kaldı. İyi bir oyun kasası 1000ytl iken şimdi 1250ytl oldu en az.
    Ama 750ytl'lik önerimde sizi kurtarabilir.
  • CORSAIR XMS3 DHX 4GB ( 2 X 2GB ) PC3-12800 1600MHz 240-pin DDR3 CL9 Dual Channel Desktop Memory Kit - TW3X4G1600C9DHX
    Intel DX48BT2 Extreme Series X48 Desktop Board, ATX, DDR3 1600, 3xPCIe x16, 1600MHz FSB, LGA775, Retail Motherboard
    Intel Core 2 Quad Q9550 Quad-Core Processor, 2.83 GHz, 12M L2 Cache, 1333MHz FSB, LGA775

Yukardakileri yurtdışından 804 dolara almıştım
    Bu sisteme uyar iyi bir ekran kartı, PSU, Kasa önerisi rica ediyorum

Sıkı oyun oynarım ve film edit ederim. Cok ucuk olmadıkca performanslı önerilerinizi bekliyorum ve cok tesekkür ediyorum
  • Sayın OErdem öncelik şunu söylemek isterim ki çok büyük adamsınız. Sistemimi yavaş yavaş şekillendirmeye başladım. Fakat takıldığım iki nokta varki öncelikle belirlediğim parçaları bi yazayım;

Intel Q6600
    1066 Mhz DDR2 4Gb Ram (2x2gb)
    HD4870

Sorularım ise şu;

1) Bu sisteme TAGAN 2 FORCE 500W GÜÇ KAYNAĞI yeterlimidir? Yoksa 600WATT mı tercih etmeliyim (Bu sistemle beraber 1 adet Samsung 80gb, Samsung 320 gblik hdd ve LG dvd-rw çalışacak)

2) Bu sisteme uygun bir biçimde sorun çıkartmadan ve oc yapmama izin verebilecek ve PCI Ex 2.0 destekliyecek 100-200 ytl arası bir anakart önerebilirmisiniz? (Tercihimi Asus ve Gigabyte den kullanmak isterim eğer sizin bildiğiniz başka marka model varsa onuda inceleyebilirim)

Sizi çok yoruyorum farkındayım ama yapmışken iyi bişiler yapmak istiyom. Size çok minnettarım Saygılarımla

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.