Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam değerli bilgilerin için öncelikle çok teşekkürler verdiğin bilgilere dayanarak şöyle bir sistem çıkardım nasıl uygunmudur acaba

INTEL INTEL C2QUAD Q6600 2.4GHz 1066MHz 8MB 64BIT 775p
    GIGABYTE GIGABYTE EP45DS3L P45 DDR2 GLAN+SATA 16X
    MUSHKIN Mushkin High Performance 2GB 800MHz CL4 DDR2 Kit (2x1GB)
    SEAGATE 250 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB ST3250410AS
    SAPPHIRE SAPPHIRE ATI HD4850(256Bit)512MB DDR3 AVIVO 16X
    LG LG GH20NS15 20X DVD Writer SATA Siyah Bulk
    LIAN LI Lian Li PC-007 FB Plus II Kasa Siyah

Eklemem yada değiştirmem gereken parçalar varmı özellikle kasa ve ekran kartı ve anakart konusunda yardımına ihtiyacım var...

• ay başına bu pcyi alıyorum fiyatı en alt köşede yazıyor sizce nasıl ? oyun için alıcagım pc ?
  • benjamin21
    hocam monitör olarak 2232gw derim
    ethernet kartına ihtiyacınız olmayacak hocam anakartta bulunuyor çıkış
    ekran kartı olarak 4870x2 derim hocam.

esen983
    Rica ederim hocam, uygundur hocam sadece psu seçiminizi unutmayın
    ekran kartı olarak belki özel soğutma kullanabilirsiniz, anakart fiyat olarak uygun.
  • merhaba orkun hocam,
    sadece internet dl amaçlı bi pc almayı düşünüyorum, ilerde upgrade içinde önü açık olsun.

biostar ta690g
    5200+
    1gb oem ram
    410as
    300w aopen kasa

şu an için aklımdaki parçalar bunlar. ilerde belki ekran kartı alıp işlemciyi degiştirebilirim tabii onları yaparsam güç kaynagı ve ramde degişir.
    sizin görüşleriniz neler? dolar fırladıgı için bu sistem sıfır alındıgında aklımdaki rakamı geçiyo, bazı parçaları ikinci elde alabilirim.
    ben onboard vga yüzünden amdye yöneldim ama siz ne dersiniz intelmi alsam acaba

edit:imzamki team ramleri aldıgım site bi süredir tadilatta ve açılacagada pek benzemiyor trde başka yerdede bulamadım ramleri 4 gb yapmak istiyorum firma tavsiyesinde bulunabilirmisiniz acaba?
    ve 2*2 yapmak için elimdekileri satmaya degermi yoksa 4*1 dahamı ideal olur benim için

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhazer -- 22 Ekim 2008; 20:10:50 >

• Merhabalar,
    biostar ta780g hp olabilir hocam anakart
    gerisi uygundur.
    http://www.mascom.com.tr/index.php?option=com_content&view=article&id=909:biostar-amd-780gsb700-socket-am2-ta780g-m2-hp&catid=95:biostar-socket-am2-anakartlar-amd-lemci&Itemid=104

anakart bu olmaz ise 125w işlemcileri çalıştıramazsınız.
  • Sipariş Kodu : 125010379
    İşlemci : Intel Pentium Dual Core E2180
    İşlemci Hızı (ghz) : 2,0GHz 1MB L2 800 MHz FSB
    Bellek (mb) Ddr Ram : 1 GB
    Sabit Disk (gb/rpm) : 160 GB
    Ekran Kartı : 256 MB OB VGA & PCI E
    Ethernet Kartı : 10/100
    Fax/modem : Yok
    Garanti Süresi (yıl) : 2
    Hoparlör : Var
    İşletim Sistemi : Windows Vista Starter
    Klavye/mouse : Var
    Model : 100-820 RT
    Monitör : Dahil Değildir
    Optik Sürücü : DVD+CD-RW COMBO
    Ses Kartı : On Board
    Menşei : İthal
    Kart Okuyucu : Yok

Teknosada 704 ytl ve Mouse klavye hoparlorude var

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125010379&CS_Category=_DESKTOP_PC56&CS_Catalog=_BILGISAYAR

aynı ürün farklı ürün koduyla bimekste 1058 ytl ve klavye Mouse ve hoparloru yok.

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1003&uid=40213

arkadaşlar yukarıdakı lınklerden bu ürünü inceleyip fiyat ve ürün yorumu yaparsanız sevınırım.çünkü yarın kısmetse alınacak.ekran kartı onboard sanırım.ılerleyen asamada oyun oynamak gerekırse 512 mb ekran kartı takvıyesı düşünüyorum.
    anlamadıgım bır noktada anakart yazılmamıs???
    birde bu ürüne 17veya 19 lcld monıtor ılave etmeyı düşünüyorum samsung veya phılpsten hangısını tavsıye edersınız?
    son olarakta işletim sistemleri nasıl ev veya ofıs kulanıcısı ıcı uygunmu?*

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ankizmir -- 23 Ekim 2008; 21:01:26 >

• hocam son çıkan oyunları oynayabileceğim 1250 ytlye kadar bir masaüstü tavsiyesi yapabilir misniz acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: D-HAN

Dolar patladı Sistem kurmanın hiç sırası değil

1.000$'lık sistem 1.200YTL tutuyodu şimdi 1.700ytl tutuyo 500ytl fark war...

şans işte tam PC alcam $ fırladı... kolay kolay da düşmeyeceğe benziyor... noolcak bilmiom...
  • MERABA ARKADAŞLAR

SAMSUNG 2232GW 22" LCD (Siyah)
    THERMALTAKE Armor MX+ VH8000BWS Siyah (PSUsuz)
    GIGABYTE GA-EP45-DS3R (Intel P45, GLAN, SATA, LGA775)
    .HIS 1GB ATI Radeon HD4870 (PCI-E)
    CORSAIR XMS2 Twin2X DDR2 1066 4096MB (2x2048MB)
    SEAGATE 640GB 7200RPM 32MB NCQ
    INTEL Core2 Quad Q9400 (2.66GHz,1333MHz,6MB,LGA775)
    I SAMSUNG 22X SH-S223F/BEBE (Siyah) NTEL Core2 Quad Q9400 (2.66GHz,1333MHz,6MB,LGA775) BOX
    BOX
    OCZ PC Power & Cooling Silencer 610W
    bu sistem uygunmudur. aynianda cok program kullanimmi ve oyun amacli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foyes -- 26 Ekim 2008; 16:31:44 >
  • elmekoz
    hazır sistem almanızı pek tavsiye etmem, ama aslında şu anda pekte zamanı da değil sistem almanızın, çünkü intel soket değişicek ve zaten dolar çok yüksek seviyelerde şu anda.

KeynesyeN1993
    monitörsüz olduğunu varsayıyorum hocam.
    INTEL-E5200 C2D
    GIGABYTE-GA-EP45-DS3L
    MUSHKIN-ES2 2x1 GB DUAL DDR2 1066
    PALIT-HD4850
    SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ
    SAMSUNG-SH-S203B
    AEROCOOL-S9A 480W

foyes

kasayı değişebilirsiniz hocam armor+ mx daha özellikli ama küçük bir kasa ikiside.
    işlemci olarak q6600 derim hocam ben.
    20 inch monitörlere pek yanaşmayın hocam 2232gw derim görüntü kalitesi olarak.
  • erdem hocam sistemi degistirdmi yukarda bole nasil sizc.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kirk Lee

quote:

Orjinalden alıntı: D-HAN

Dolar patladı Sistem kurmanın hiç sırası değil

1.000$'lık sistem 1.200YTL tutuyodu şimdi 1.700ytl tutuyo 500ytl fark war...

şans işte tam PC alcam $ fırladı... kolay kolay da düşmeyeceğe benziyor... noolcak bilmiom...

aynı durum bende de var. gecen ay alcaktım dedım beklıyım yenı bıseyler cıkar eder acelem yok nasılsa. demez olaydım sımdı dolar fırladı ve almam gerekıyo. beklesem nereye kadar beklıycem dolar dusucege benzemıyo

• sayın oerdem..uzun zamandır takip edemedim..2-3 aya kadar sistem toplayacağım.bu nehalemle soket değişikliği ne zamana tekabül eder acaba? yılbaşı gibi mi olur ideal zaman ve yeni ekran kartlarının yayılması? saygılar..
    quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

elmekoz
    hazır sistem almanızı pek tavsiye etmem, ama aslında şu anda pekte zamanı da değil sistem almanızın, çünkü intel soket değişicek ve zaten dolar çok yüksek seviyelerde şu anda.

KeynesyeN1993
    monitörsüz olduğunu varsayıyorum hocam.
    INTEL-E5200 C2D
    GIGABYTE-GA-EP45-DS3L
    MUSHKIN-ES2 2x1 GB DUAL DDR2 1066
    PALIT-HD4850
    SEAGATE-250 GB SATA2 16 MB NCQ
    SAMSUNG-SH-S203B
    AEROCOOL-S9A 480W

foyes

kasayı değişebilirsiniz hocam armor+ mx daha özellikli ama küçük bir kasa ikiside.
    işlemci olarak q6600 derim hocam ben.
    20 inch monitörlere pek yanaşmayın hocam 2232gw derim görüntü kalitesi olarak.

• Bu sistem hakkındaki görüşleriniz almak istiyorum.Eklenmesi çıkarılması gerekenler vb.Aynı fiyata yeni bir sistem önersisinede açığım.Ayırabileceğim max bütçe 600-650 ytl arası
    Ekran kartını daha sonra almayı düşünüyorum.9600 vb.
    Genel amaçlı Simulator,internet ,müzik film. oyun.

AMD 64x2 5200+ 80$+kDV
    GIGABYTE GA-MA78GM-S2H 97$+kdv
    Kingston 1gb 800 X2 KINGSTON 1GB DDR2 800MHZ CL6 37$+Kdv
    Segate 160GB 7200RPM 8MB SATAII NCQ 48$+kdv
    Hi power 500W Güç kaynağı 86$ + Kdv

348+kdv

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teote -- 27 Ekim 2008; 15:06:45 >
  • Arkadaşlar, aşağıda linkini vereceğim resimdeki ssteme seçili anakartı önerir misinz ?

Oyun için olacak, sonradan Crossfire yapılacak(Güç kaynağı değişecek Crossfire yapılacağı zaman)) PCI ve PCI x1 yuvalarının yerleşimi önemli (Bu kart uygun). Overclock düşünülmüyor, ancak işlemci yetmediği zamanlarda anakartın kendiliğinden olabilir (varsa, yoksa sorun değil) )

http://img511.imageshack.us/my.php?image=easycapture1ip0.png

Anakart haricinde değiştirilmesini önerebileceğiniz başka bileşen var mı ?

Arkadaşlar, gözümle görmesem inanmam. AMD 6000 ile E8400 yaklaşlık aynı değerleri veriyorlar çoğu oyunda. AMD 770 Gigabyte anakart ve Gigabyte ep45t-ds3 anakartları üzerinde. Ekran kartı da ATi 4870 PowerColor idi. Sentetik testler abartılıyor olabilir mi? (Bu dipnota da diğer sorularıma da yorum ve önerilerinizi istiyorum. Yukarıdaki sistem dolar biriktirmiş bir arkadaşım için.

Ekleme: Arkadaşlar, GTX280 de ATi 4870'in fiyatlarına inmiş, SLI yapılabilir ileride. SLI için önerebileceğiniz kart var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramdeon -- 27 Ekim 2008; 20:19:44 >

• foyes
    9400 yerine q6600 yada q9550 derim hocam.

hypophysis
    global kriz yüzünden belki gecikebilir hocam tam bir zaman bilemiyorum.

teote01
    hdd olarak seagate 250gb 410as derim hocam
    gerisi güzel.

ramdeon
    crossfire için x38 yada x48 derim hocam.
    monitör olarak benq da olabilir
    gerisi güzel görünüyor ama ben 4 çekirdekli tercih ederdim. geleceği düşünerek.
    ama en mantıklı öneri olarak nehalemi beklemenizi söylüyorum.
  • Hocam,sağolasın.Anasayfadaki 2000YTL'lik sistemi alacağız arkadaşa.Acaba diyorum şimdi,SLI mı,Crossfire mı önerirsin?4870 serisi hakikaten çok iyiler,ama oyun kodları nVidia'nın desteği ile geliiştği için,nVidia tabanlı kart istiyor arkadaşım,sonradan da tekrara par biriktirdiğinde SLI düşünüyor.

OERDEM hocam,ek olarak;2000YTL'lik sistemdeki anakart harika.Ancak,ASUS P5Q Deluxe'te Crossfire yapınca 8+8x şeklinde bölündüğü için mi P45 önermiyorsun?P5Q Deluxe'teki SATA sayısı benim çok hoşuma gitti,bir de 2000YTL'lik sistemdeki DFI anakarta göre daha iyi soğutmanın yanında bir adet de PCIX1 yuvası boşta kalıyor.

Umarım iki kart arasındaki artı ve eksi yanlarını anlamışsındır.Nehalem kısmına gelince de;Nehalem'de 3-4 yollı Crossfire ve/veya SLI desteği olacak.Ancak,ATX formundaki kartlar için 2 yuvalık kartlar ile,2yuvalık çoklu kart kullanımı bana saçma geliyor kartın genişlemesi açısından.Nehalem geldiğinde şimdiki gibi genişleme yuvaları ve şimdiki gibi SATA yerleşimleri iyi olan kartlar çıkacak mıdır?

İşlemci olarak Q9550 çok iyi,ama fiyatı biraz gözüme çok göründü.Ancak,kasanın tamamı bu fiyata dahil olduğundan çok sorun değil(Dolar arttı,zaten elde olan Dolar'lar ile alınacak.Belki biraz KDV'de artış olmuş olabilir.).Q9550'nin yerine Q6600 almak mantıksız,E8500 almak da şüpheli bir durum gibime geliyor.Nehalem'in tek artısı,şu andaki güncel işlemcilerin fiyatlarında bir nebze olsun fiyat indirimine sebep olması olabilir,o kadar.

Uzun oldu biraz,ama kusura bakmayın :).Yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum şimdiden.

• Arkadaşlar 1.300 YTL ye bir makina toplıyacam sadece ram anakart işlemci hdd power kasa ve tabiki ekran kartından oluşan oyunlar için 5 ay sonra falan ekran kartını Crossfire yapcam hangi parçaları önerirsiniz herkes bu fiyata kendi içinden gecen kasayı bi toplasın yardımlarınızı bekliyorum bakalım hangi tavsiye daha güzel olcak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eşref_37 -- 28 Ekim 2008; 17:00:55 >
  • Eşref_37
    hocam ne yazıkki bütçe dahilinde crossfire a uygun bir sistem çok zor.
    1750ytl civarına böyle bir sistem düşünebilirsiniz çünkü cf işin içine girince kaliteli psu kaliteli kasa lazım.

ramdeon

nvidia çipsetli anakartlar gerçekten daha az stabil hocam. evet hocam öyle bir sistem p45 gibi cf de verimi düşen bir çipset yakışmaz.
    İllaki çıkacaktır hocam artık en iyisini yapmak zorunda üreticiler.
    q9550 yi q6600 bir çırpıda geçebiliyor hocam sadece iyi soğutun yeterki
  • Merhaba;

Bir arkadaşa Pc toplayacağız fakat masaüstü Pc lerde durumu uzun süredir takip edemiyorum ve fikrinize ihtiyacım var.

Bilgisayar normal kullanım ve ara sıra oyun amaçlı kullanılacak(mış)

Bütçe sadece kasa olarak 1000-1100 Ytl civarında.

İntel C2D E7300 ----------------- 300 YTL
    Gigabyte GA-P35-S3G ---------- 200 YTL
    Ocz 2x1 Gb DDR2 800 ---------- 100 YTL
    Samsung 320 Gb Sata2-Ncq --- 100 YTL
    Powercolor HD3650 ------------- 120 YTL
    Aopen H6001327 350W --------- 150 YTL

(gigatek.com.tr ye göre hazırlanmıştır)

Bu sistemde aşırı performans düşüşü olmadan fiyatı indirmenin yolları nelerdir? Yüksek fiyatlı parçalardan işlemci için E4... li bir işlemci tavsiyeniz varmıdır? Aynı şekilde anakart ve kasa içinde tavsiyeleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim...

Teşekkürler...
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.