Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: the_don

ali277 teşekür ederim cevap için. aanakart ddr3 destekliyomu peki ? yani daha sonra ddr3ler makul olduğunda upgrade edebilicekmiyim ?

bir de kasayıhttp://www.mavibilgisayar.com/ud/9047 olarak düşündüm ama.psu yok ama, ayrıca psu gerekecek.

CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz, GO Revision 199 $
    ANAKART MSI P45-8D Memory Lover, P45, DDR2-DDR3, PCIExp, Socket 775 169 $
    RAM A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM Extreme Edition 99 $
    HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 71 $
    EKRAN KARTI HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 650/2000 205 $
    KASA - PSU LC-POWER 650W LC8650 V2.2 PSU 99 $
    TOPLAM : 842 $
    KDV : 151,56 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 993,56 $
    NAKİT / HAVALE : 1.678,12 YTL

kasayıda seçtiğiniz olabilir göz zevkinize bağlı ben psu yazdım bu anakart hem ddr2-ddr3 destekliyor

• saolasın tavsiyeler için
  • Arkadaşlar, sayfaları inceledim. hocalarımızın yorumlarını okudum. Gerçekten çok faydalı oldu.. Sistemi yenilemem gerekiyor işlemci olarak e8400-q6600 arasında gelip gidiyorum. q6600 daha ağır basıyor. Anakart konusunda ise gigabyte ep45-ds3l tamam gibi..Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda sahip olduğum sistem.
    İşlemci: AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 3600+
    Anakart: Epox NVIDIA NFORCE 4X CHIPSET / MF4-J3G / DDR2-800
    Harddisk: 3 adet 80 gb Seagate Barracuda IDE
    Ekran Kartı: X1300XT 512 MB - 128 BIT
    Ram: Kingston 2048 ram
    Monitor: HP w2207h

Grafiker olduğum için Adobe photoshop CS-Adobe Illustrator-Corel Draw X3-Macromedia Freehand gibi programları kullanıyorum. Ayrıca oyun konusunda da fena sayılmam. crysis-call of duty tarzı oyunlar oynuyorum. Bu sistemle belki bazı arkadaşlarımız bilirler blacksite area 51 adlı oyunu oynarken makina oldukça kastı. ekran kartı sanırım yeterli gelmedi. Bazı oyunlar full screen oynayamadığımı da belirtmek isterim.
    Bu sistemin upgrade yapılma imkanı var mı ? Ya da işlemciden başlayarak yeni bir sistem mi tavsiye edersiniz ?

Bu işten anlayan DH üstadlarının yardımlarını esirgemeyeceğine inanıyorum..

Herkese şimdiden teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: nitrogenius

Arkadaşlar, sayfaları inceledim. hocalarımızın yorumlarını okudum. Gerçekten çok faydalı oldu.. Sistemi yenilemem gerekiyor işlemci olarak e8400-q6600 arasında gelip gidiyorum. q6600 daha ağır basıyor. Anakart konusunda ise gigabyte ep45-ds3l tamam gibi..Bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim.

Şu anda sahip olduğum sistem.
    İşlemci: AMD Athlon 64X2 Dual Core Processor 3600+
    Anakart: Epox NVIDIA NFORCE 4X CHIPSET / MF4-J3G / DDR2-800
    Harddisk: 3 adet 80 gb Seagate Barracuda IDE
    Ekran Kartı: X1300XT 512 MB - 128 BIT
    Ram: Kingston 2048 ram
    Monitor: HP w2207h

Grafiker olduğum için Adobe photoshop CS-Adobe Illustrator-Corel Draw X3-Macromedia Freehand gibi programları kullanıyorum. Ayrıca oyun konusunda da fena sayılmam. crysis-call of duty tarzı oyunlar oynuyorum. Bu sistemle belki bazı arkadaşlarımız bilirler blacksite area 51 adlı oyunu oynarken makina oldukça kastı. ekran kartı sanırım yeterli gelmedi. Bazı oyunlar full screen oynayamadığımı da belirtmek isterim.
    Bu sistemin upgrade yapılma imkanı var mı ? Ya da işlemciden başlayarak yeni bir sistem mi tavsiye edersiniz ?

Bu işten anlayan DH üstadlarının yardımlarını esirgemeyeceğine inanıyorum..

Herkese şimdiden teşekkürler..

CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz, GO Revision 199 $
    ANAKART GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 111 $
    EKRAN KARTI HIS HD4850 IceQ 4 Turbo, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10, DDR3, 256 bit, 650/2000 205 $
    KASA GIGABYTE GZ-X6 460W Siyah Kasa 95 $
    TOPLAM : 780 $
    KDV : 140,4 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 920,4 $

çok yoğun çalışan bir grafiker iseniz quadro almanızı tavsiye ederdim fakat oyunda oynadığınız için böyle iyi

kullandığınız proğramlardan dolayı q6600 öneririm

ram xp kullanıyorsanız 2gb alın vista ise 4gb alın genelde herkesin tavsiye edeceği sistem bu civarlardır

• garagoc
    Combo anakartları tercih etmeyin hocam, stabilite sorunu çıkabiliyor.
    Mushkin tavsiye ederim.
    HD4850 tabiki
    Cooler Master rc690 600w tavsiye ederim.

Ubust
    Hocam ikinci sistem daha oyuna yönelik olmuş ama intelde e5200 gerçeğini unutmayın.

spayk07
    Monitör bütçeye dahil mi hocam?

ByBrave
    Çalıştırmaz hocam, T modeli ddr3 için.
    HD4870 rakipsiz hocam.
    yada 4870x2

Seca2

Hocam uygundur fakat hız aştırmaya pek izin vermez.

the_don
    Merhabalar hocam, ben bütçelere göre amd yada intel derim, önerilerimde tavsiye ettiklerimi belirttim zaten hocam.
    2*2 çok kaliteli ram bulmak zor hocam, açıkcası çoğu bellek markası beni tatmin etmedi ama şu an kullandıklarımdan aşırı memnunum.

anadolu32
    Hocam e5200 ile p45 ds3l tavsiye ederim işlemci anakart ikilisinde, ekran kartı olarak 4850 derim. Sabit disk olarak seagate 250gb 410as.

• quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

garagoc
    Combo anakartları tercih etmeyin hocam, stabilite sorunu çıkabiliyor.
    Mushkin tavsiye ederim.
    HD4850 tabiki
    Cooler Master rc690 600w tavsiye ederim.

Ubust
    Hocam ikinci sistem daha oyuna yönelik olmuş ama intelde e5200 gerçeğini unutmayın.

spayk07
    Monitör bütçeye dahil mi hocam?

ByBrave
    Çalıştırmaz hocam, T modeli ddr3 için.
    HD4870 rakipsiz hocam.
    yada 4870x2

Seca2

Hocam uygundur fakat hız aştırmaya pek izin vermez.

the_don
    Merhabalar hocam, ben bütçelere göre amd yada intel derim, önerilerimde tavsiye ettiklerimi belirttim zaten hocam.
    2*2 çok kaliteli ram bulmak zor hocam, açıkcası çoğu bellek markası beni tatmin etmedi ama şu an kullandıklarımdan aşırı memnunum.

anadolu32
    Hocam e5200 ile p45 ds3l tavsiye ederim işlemci anakart ikilisinde, ekran kartı olarak 4850 derim. Sabit disk olarak seagate 250gb 410as.

hep kafama takılan ama bir türlü sağlam cevap alamadığım bir soru sorrmak istiyorum; Yeni nesile geçiş deniyor ama genelde anakartları ddr2 ram destekli öneriliyor..ddr3 destekli almak mantıklı değilmi.. ..

• ali277 & OErdem
    Tavsiyelerinizi dikkate aldım üstadlar çok sağolun
    Sistemin kafamda son hali;
    Q9550
    EP45 DS3R
    PALIT 4870 Sonic 512MB
    KINGSTON HYPERX 2GB 1066mhz *2
    SEAGATE 500GB 32MB CACHE *2
    TT Armor+ VH6000BWS ya da MX

Gelelim PSU'ya
    PSU fiyatlarını çok fazla takip etmemiştim, 4-5 yıldır aynı sistemi kullanıyorum. Fiyat ve kalite olarak araştırdım ama bu sisteme kaç W gerek bilmiyorum.. Gereken güçten %30 fazla bir PSU alınması önerilmiş bazı yerlerde.. DH video incelemelerinde genelde HiPower 1200W PSU kullanılmış fiyatı da 500YTL civarında. Bu konuda tavsiyeniz nedir?

İlgilendiğiniz için çok sağolun bu arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aloneaqle -- 20 Kasım 2008; 17:03:54 >

• ali277 ve OErdem hocam bilgiler için saol. Ali277 ye bi sorum daha olacak elektrikle ilgili

Şimdi bizim arkadaşda AMD x2 ve 8800gt li bi makina var 500 watttlık psu, ona sordum ben elektrik olayını. yaklaşık her ay toplam 30 ytl fatura geldiğini söledi ve bilgisayarını okula gittiği zaman dışında sürekli bilgisayarının çalıştığını söledi. Bizim evede her ay normalde 50ytl fatura falan gelir ve ben pc'yi genellikle hep açık kullanılırım. Yani demek istediğim bu şekilde kullanırsam aylık faturaya en fazla +10ytl falan mı vurur? Yani çok abartılı sölicem ama bu bilgisayarcı eve her ay 30 ytl falan artan bir fatura söledi yada benimle dalga geçti herif

• Ali277 hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimm.. Bana önerdiğiniz bu sistemde IDE harddisklerimi kullanabilme şansım olabilir mi ?
    Birde şunu öğrenmek isterim ekran kartı olarak 8800 GT zodac markayı önerdiğiniz ekran kartı ile kıyaslamak mümkün olur mu ?
    işlemci ile ilgili "4 çekirdekli düşük bir işlemci alacağına 2 çekirdekli yüksek işlemci almanızı tavsiye ederim " diye bir yorum okumuştum.. Bu yorum biraz kafamı karıştırdı... 2-3 sene bilgisayarla ilgili birşey değiştirmek istemiyorum açıkçası..

Önerdiğiniz ekran kartında hp w2207 monitorüm HDMI olduğu için ara kablosu olup olmadığını da söylerseniz sevinirim.. Şu anda HDMI olmadan vga bağlantı ile kullanıyorum monitörü..

tekrar teşekkürler...
  • arkadaşlar şimdi araştırdım bu powersuppylerde verimlilik olayı varmış. mesela %50 verimliliğe sahip bir power supply 200 watt için neredeyse 300-400watt harcıyomuş fakat verimlilik olayı yükseldikçe powersupplynin gereksiz yere kullandığı enerjide düşüyormuş. Geçen gün fiyatının ucuz olduğundan dolayı Cooler-master 500watt psu almaya karar vermiştim. fakat onun verimlilik olay %75 miş. Hepsiburada.com a high powerin %80 verimlilik verdiğini görünce ve arada 4 dolar gibi fark olduğunu görünce High power almaya karar verdim. Şimdi araştırdım Palit Hd4870 sonic 512mb 2 tane 75wattlık 6 pinlik güç girişi istiyor. Yani buda dmeektirki 150wattlık bir güç harcicak. Ama bazı sitelerde 280 çektiğini yazmış pekte anlamadım Şimdi Q6600 nın kaç watt çektiğini bilen var mı internette araştırdım fakat sağlıklı bi bilgi bulamadım. ANakart ve ram in watt değerleri genellikle aynıdır fazla enerji çekeceğini zannetmiyorum. O yüzden ekran kartı ve işlemcinin watt değelerini merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 20 Kasım 2008; 12:04:13 >

• Mükemmel konu tebrikler
  • quote:

Orjinalden alıntı: nitrogenius

Ali277 hocam verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimm.. Bana önerdiğiniz bu sistemde IDE harddisklerimi kullanabilme şansım olabilir mi ?
    Birde şunu öğrenmek isterim ekran kartı olarak 8800 GT zodac markayı önerdiğiniz ekran kartı ile kıyaslamak mümkün olur mu ?
    işlemci ile ilgili "4 çekirdekli düşük bir işlemci alacağına 2 çekirdekli yüksek işlemci almanızı tavsiye ederim " diye bir yorum okumuştum.. Bu yorum biraz kafamı karıştırdı... 2-3 sene bilgisayarla ilgili birşey değiştirmek istemiyorum açıkçası..

Önerdiğiniz ekran kartında hp w2207 monitorüm HDMI olduğu için ara kablosu olup olmadığını da söylerseniz sevinirim.. Şu anda HDMI olmadan vga bağlantı ile kullanıyorum monitörü..

tekrar teşekkürler...

IDE 1. tane destekliyor

ayrıca 4 çekirdek alın

bütçeye göre bütçe iyi ise 4850 normal ise 8800gt ikiside iyi kartlar

• quote:

Orjinalden alıntı: Seca2

arkadaşlar şimdi araştırdım bu powersuppylerde verimlilik olayı varmış. mesela %50 verimliliğe sahip bir power supply 200 watt için neredeyse 300-400watt harcıyomuş fakat verimlilik olayı yükseldikçe powersupplynin gereksiz yere kullandığı enerjide düşüyormuş. Geçen gün fiyatının ucuz olduğundan dolayı Cooler-master 500watt psu almaya karar vermiştim. fakat onun verimlilik olay %75 miş. Hepsiburada.com a high powerin %80 verimlilik verdiğini görünce ve arada 4 dolar gibi fark olduğunu görünce High power almaya karar verdim. Şimdi araştırdım Palit Hd4870 sonic 512mb 2 tane 75wattlık 6 pinlik güç girişi istiyor. Yani buda dmeektirki 150wattlık bir güç harcicak. Ama bazı sitelerde 280 çektiğini yazmış pekte anlamadım Şimdi Q6600 nın kaç watt çektiğini bilen var mı internette araştırdım fakat sağlıklı bi bilgi bulamadım. ANakart ve ram in watt değerleri genellikle aynıdır fazla enerji çekeceğini zannetmiyorum. O yüzden ekran kartı ve işlemcinin watt değelerini merak ettim.

tam yükte ( oyun felan) oynarken güç tüketimi artar normal zamanlarda işlemci ekran kartı ... güç tasarrufu yapar

q6600 sanırsam max 130w galiba öyleydi

• OErdem hocam monitör LCD Dahil değil, ali277 hocamızda tavsiyede bulunmuş arkadaşa ilettim, Sizin tavsiyenizide bekliyorum
  • Selamlar.Aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum.Yaklaşık 500 Ytl civarı tutuyor.Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

AMD Athlon 64 X2 5200+
    Veritech 1Gb DDR2 800 (x2)
    Gigabyte GA-MA770-DS3 (AMD 770, GLAN, SATA, RAID, AM2)
    Club 3D 512Mb Ati Radeon HD3650 (pci-e)
  • quote:

Orjinalden alıntı: clvclnx

Selamlar.Aşağıdaki sistemi toplamayı düşünüyorum.Yaklaşık 500 Ytl civarı tutuyor.Yorumlayabilirseniz çok sevinirim.

AMD Athlon 64 X2 5200+
    Veritech 1Gb DDR2 800 (x2)
    Gigabyte GA-MA770-DS3 (AMD 770, GLAN, SATA, RAID, AM2)
    Club 3D 512Mb Ati Radeon HD3650 (pci-e)

CPU AMD Athlon X2 5000+ AM2 2.6GHz, 1024K, AM2 BOX İşlemci 67 $
    ANAKART GIGABYTE MA770-DS3, AMD 770 , DDR2, PCIExp, Socket 940 AM2 79 $
    RAM KINGSTON 2 GB (2 x 1GB) DDR2 800 Mhz RAM 38 $
    EKRAN KARTI HIS HD4670 IceQ, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10.1, DDR3, 128 bit, 750/2000 99 $
    TOPLAM : 283 $
    KDV : 50,94 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 333,94 $
    NAKİT / HAVALE : 574,04 YTL

parça seçimleriniz güzel fakat 5200 ile 5000 arasında fark yok ve 3650 oyun oynayacaksanız kesinlikle almayın 5-6 ay sonra değiştirmek istersinizzz... ben size bunu öneririm ve novadan yazdım ... kur'u sabit olan biryerden alırsanız daha ucuza gelir

• Merhaba,

Kardeşime oyun amaçlı bir kasa toplamak istiyorum fakat donanım bilgim güncel değil, fiyatlardan ve piyasadan uzak kaldım.
    Özellikle anakart ve ekran kartı tercihi olmak üzere yardımınızı talep ediyorum...

Birkaç yıl idare edecek ve şu an piyasada olan oyunları "high"da, kasmadan oynatabilecek bir sistemi ne kadara toplayabiliriz?
    Tercihlerim;
    - İşlemcinin Intel olması (Quad Core),
    - Ekran kartının NVIDIA chipsetli olması (Asus düşünüyorum),
    - İleride upgrade konusunda sorun yaşatmayacak bir anakart,

Böyle bir sistemi monitör hariç 1000 ytl civarı toplayabilir miyim? Hangi parçaları önerirsiniz?
    Teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: bravefart

Merhaba,

Kardeşime oyun amaçlı bir kasa toplamak istiyorum fakat donanım bilgim güncel değil, fiyatlardan ve piyasadan uzak kaldım.
    Özellikle anakart ve ekran kartı tercihi olmak üzere yardımınızı talep ediyorum...

Birkaç yıl idare edecek ve şu an piyasada olan oyunları "high"da, kasmadan oynatabilecek bir sistemi ne kadara toplayabiliriz?
    Tercihlerim;
    - İşlemcinin Intel olması (Quad Core),
    - Ekran kartının NVIDIA chipsetli olması (Asus düşünüyorum),
    - İleride upgrade konusunda sorun yaşatmayacak bir anakart,

Böyle bir sistemi monitör hariç 1000 ytl civarı toplayabilir miyim? Hangi parçaları önerirsiniz?
    Teşekkürler...

ali 227 ye öncelikle teşekkür ederim şimdi gelelim senin soruna;

Quad core istiyosan Q6600 yeterli olacaktır. Ekran kartı olarakta 9600gt önerebilirim. Fakat nvidia yerine ati tercih edebilirsin uygun fiyatlara 4850 veya bütçeyi biraz zorlayabilirsen hd4870 alabilirsin. Anakartı ise gigabyte p45 diyorum. Kolay gelsin iyi akşamlar.

• bd90
    Hocam ddr3ler ddr2lere göre hem çok pahalı, hemde çok yüksek gecikmelere sahipler.

Seca2
    Hocam açıkcası bende q6600 ve hd2900xt ikilisi olduğu zamanlar tek başına 35ytl farkettirebiliyor bilgisayar 7/24 açıksa.

ByBrave
    Hocam sisteminiz için 600w yeterli.

nitrogenius

Hocam benim tavsiyem hd4850 dir, hdmi dönüştürücü ile geliyor ekran kartları.

spayk07

Hocam açıkcası ilk sayfadaki yadawww.donanimhaber.com anasayfasındaki 1750ytl lik oyun makinası işinizi görür, monitör olarak 2232gw tavsiye ederim.

clvclnx
    Hocam ekran kartı olarak 4830 alabilirseniz oyun performansınız çok artacaktır.

bravefart
    Üzülerek söylüyorum ki, intel çok kısa bir süre sonra bütün soketlerini değiştiricek ve sistemlerin yenilenmesi mümkün olmayacak.

• CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz, GO Revision 199 $
    ANAKART MSI P45-8D Memory Lover, P45, DDR2-DDR3, PCIExp, Socket 775 169 $
    KASA - PSU LC-POWER 650W LC8650 V2.2 PSU 99 $

bunlardan işlemci, hdd ve ekran kartı kesinleşti. kasam da tt armor 6000bws oluyo.

psu, ram ve board kaldı.psu da kolay. benim sorum burdaki board ve ram oc ye uygunmu, değilsede başka neler olabilir
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.