Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: OErdem
    sonsuzuncu
    Haklısınız hocam f/p listesi hazırlayacağım, aklıma yattı.

teşekkür ederim, sabırsızlıkla bekleyeceğim. ona göre alacağım donanımlarda değişiklikler olacaktır..
  • arkadaşlar fiyatından dolayı p45-ds3r yerine ds3l yi alsam nasıl olur? aralarındaki büyük fark şu raid muhabbeti raid olmaması, normal ve özellikle OYUN performansımı nasıl etkiler çok kararsız kaldım yardım edin
  • slm arkadaşlar reklamcılık yapıyorum pc mi yenilemek istiyorum. corel fotoshop kullanıyorum.
    yüksek çözünürlükte resim çalışıyorum .hangi sistemleri
    tavsiye edersiniz.
  • anadolu32
    Hocam ikinci sistem daha uygun görünüyor, birinci sistemdeki anakart pek uygun değil.
    Ama bütçe artırımı ile alınabilicek olan cluber00 yazdığı sistem daha uygun görünüyor.

E5200
    Abit IP35
    9600GT
    Veritech 1gb 800mhz x 2
    Seagate 250gb 16mb cache (Kod: 410AS)
    Thermaltake Wing RS100-101

ÇaPaNOğLu66
    Haklısınız hocam artık devir f/p devri. Mushkin ürünleri son derece dikkat çekici hocam bence alabilirsiniz ama çipleri farklı olursa ki, sizdeki extreem serisi dark değilse micron d9 dur, mushkin o fiyata d9 kullanmamıştır diye tahmin ediyorum.

Seca2
    Oyunlar da çok etkilemez ama hız aştırmada büyük farklar olabilir.

simreklam
    Hocam size ilk sayfadaki, performans video işleme sistemini tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: simreklam

slm arkadaşlar reklamcılık yapıyorum pc mi yenilemek istiyorum. corel fotoshop kullanıyorum.
    yüksek çözünürlükte resim çalışıyorum .hangi sistemleri
    tavsiye edersiniz.

CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz, GO Revision 199 $
    ANAKART GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 111 $
    RAM A-DATA 2 GB (1024x2) DDR2 1066 Mhz RAM Extreme Edition 55 $
    HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 66 $
    EKRAN KARTI SAPPHIRE HD3650 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR2, 128 bit 63 $
    KASA GIGABYTE GZ-X3 400W Siyah Kasa 69 $
    TOPLAM : 563 $
    KDV : 101,34 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 664,34 $

CPU INTEL E7300 Core2 DUO 2.66 GHz Socket 775 3MB, 1066 MHz, 45nm 126 $
    ANAKART GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 111 $
    RAM A-DATA 2 GB (1024x2) DDR2 1066 Mhz RAM Extreme Edition 55 $
    HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 66 $
    EKRAN KARTI SAPPHIRE HD3650 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR2, 128 bit 63 $
    KASA GIGABYTE GZ-X3 400W Siyah Kasa 69 $
    TOPLAM : 490 $
    KDV : 88,2 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 578,2 $

hocam eğer bütçe varsa buda alınabilir ekran kartı olarak

EKRAN KARTI HIS HD4670 IceQ, 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, HDTV uyumlu, Direct X10.1, DDR3, 128 bit, 750/2000 99 $
    TOPLAM : 99 $
    KDV : 17,82 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 116,82 $

Seca2 oyun performansı etkilemez crossfire desteği ve raid var başka fazlası yok ep45-ds3l al yeterlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali277 -- 24 Kasım 2008; 16:53:30 >

• hocam bilgiler için teşekkürler. raid in oc yi etkileceğiniz söylemişsiniz. şimdi ben daha öncelerdende belirttiğim gibi q6600 alacam ve cpu hızı güncel günümüzün ideal hızı olması için stok fan ile 3.0ghz yapmayı planlıyorum. acaba p45-ds3l alsam sorun çıkartır mı?
  • hiçbir sorun çıkartmaz rahat olun okadar para veriyorsun
  • Seca2
    Hocam yanlış anladınız raid değil, raid desteği sunan anakartın bileşenleri biraz daha kaliteli ds3l den o yüzden hız aştırma altında daha başarılı olacaktır. Q6600 son dönemlerde yüksek vid ile geliyor stok fan ile 3.0ghz sizi zorlar hocam.
  • Saol hocam.
  • bilgi için çok teşekkürler sizleri seviyorum hocam zorlamak derken yani stok fan ile 3.0 ghz yapmak risklimi yani? overclock bölümünde stok fan ile rahat 3.0 ghz yapıp yükte 55derece civarı görebilirsiniz dediler yani pek sorun çıkartmazmış. (voltaj ı yükseltmeden oc yapmamı sölediler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 25 Kasım 2008; 14:16:24 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seca2

bilgi için çok teşekkürler sizleri seviyorum hocam zorlamak derken yani stok fan ile 3.0 ghz yapmak risklimi yani? overclock bölümünde stok fan ile rahat 3.0 ghz yapıp yükte 55derece civarı görebilirsiniz dediler yani pek sorun çıkartmazmış. (voltaj ı yükseltmeden oc yapmamı sölediler)

evet voltaj arttırmazsanız fazla sorun olacağını sanmam çok da yukarı çıkmanıza gerek yok 3.0 ghz yeterli bana göre
  • Aynen bende zaten oc manyaklarından değilim hani güncel hız olsun 3.0ghz olsun diye yoksa hayatımda bir kaç kere Amd Sempron 2800+ a oc yapmış adamım yani fazla tecrübem yok hehe nese şakası bir yana bilgiler için çok ama çok teşekkürler. Bugun High Power 500Watt siparişi verdim hepsiburada.com dan makinamı %100 belirledim sizede yazayım;

Q6600
    Gigabyte P45 - DS3L
    2x2gb Kingston HyperX 1066 mhz ddr2
    Palit HD4870 Sonic

Tekrar sizlere çok teşekkür ederim yaklaşık 1,5 aydır araştırdım sizlerin yardımıyla kendi makinamı kendi ellerimde toplayacağım. Ben bir Lise 4 öğrencisiyim ve şuan Edirne Türk Telekom'da staj yapıyorum. Aylık ücretimle taksitlendirip alacağım hehe öğrenci adamız biz Tekrar Teşekkürler

• quote:

Aynen bende zaten oc manyaklarından değilim hani güncel hız olsun 3.0ghz olsun diye yoksa hayatımda bir kaç kere Amd Sempron 2800+ a oc yapmış adamım yani fazla tecrübem yok hehe nese şakası bir yana bilgiler için çok ama çok teşekkürler. Bugun High Power 500Watt siparişi verdim hepsiburada.com dan makinamı %100 belirledim sizede yazayım;

Q6600
    Gigabyte P45 - DS3L
    2x2gb Kingston HyperX 1066 mhz ddr2
    Palit HD4870 Sonic

Tekrar sizlere çok teşekkür ederim yaklaşık 1,5 aydır araştırdım sizlerin yardımıyla kendi makinamı kendi ellerimde toplayacağım. Ben bir Lise 4 öğrencisiyim ve şuan Edirne Türk Telekom'da staj yapıyorum. Aylık ücretimle taksitlendirip alacağım hehe öğrenci adamız biz Tekrar Teşekkürler

güzel şimdiden hayırlı olsun fakat oc kabiliyeti daha iyi bir ram al ocz,a-data,crucial, a-data daha ucuz onu alabilirsin

ayrıca oc konusunda forumun oc bölümünden detaylı bilgi alabilirsin... iyi forumlar

• hmm hocam valla açıkçası ben hayatımda 9 yıldır pc kullanıyom şuana kadar ram olarak hep kingston u tercih ettim hiç sorun yaşamadım. acaba ramlara oc yapmadan direk cpu ya oc yapabilirmiyim? böle bişi mümkün mü?
  • quote:

hmm hocam valla açıkçası ben hayatımda 9 yıldır pc kullanıyom şuana kadar ram olarak hep kingston u tercih ettim hiç sorun yaşamadım. acaba ramlara oc yapmadan direk cpu ya oc yapabilirmiyim? böle bişi mümkün mü?

tabi mümkün kingston al hocam ozaman içinde uhte kalmasın kingston da güzel bende kingston kullanıyorum bir sorun yok hani eğer onlarıda oc yaparsan

aralarında 4 $ fark var
  • Seca2
    Hocam yapabilirsiniz, fakat kullandığınız frekans artışına bağlı olarakta sıcaklık artışı olacaktır ve bu artış ciddi olabilir özellikle stok fan ile, dediğim gibi vid yeni q6600 da çok yüksek, vid önemi için ufak bir araştırma yapabilirsiniz.
    Güle güle kullanın hocam sistemde sorun yok. Bellek konusunda kingstondan pek haz almam çok yüksek fiyatlara kalitesiz bellek verebiliyorlar.
  • peki hocam bilgiler için tekrar teşekkürler bu önerinizi değerlendiricem. peki siz ocz nin 4gblik olanının hangi modelini önerirsiniz. çünkü bir sürü türü var. şöle uygun fiyata ocz markalı 4 gb (2x2gb) hangisini önerirsiniz. tekrar teşekkürler.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seca2 -- 26 Kasım 2008; 11:42:33 >
  • Hocam OCZ PLATINUM 4GB 1066 MHz uygundur
  • hmmm platinum.. tamamdır hocam bu modeli alacam çok teşekkürler.
  • ocz
    Gecikme Süresi CL 4-4-4-15

mushkın
    Gecikme: 5-5-5-18

ne farkı var ?
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.