Şimdi Ara

** 2014 ** [YENİ]# GÜNCEL SİSTEM TAVSİYELERİ ANA KONU - Paranızı Çöpe Atmayın !! # (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.869
Cevap
90
Favori
561.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 750 liralık sistem tavsiyesinde neden amd yi tavsiye ettiniz acaba ? intel in daha iyi olduğunu duymuştum siz denediniz mi bu sistemleri acaba ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: slyman_b

750 liralık sistem tavsiyesinde neden amd yi tavsiye ettiniz acaba ? intel in daha iyi olduğunu duymuştum siz denediniz mi bu sistemleri acaba ?

Intel, AMD den daha iyidir bu kesinlikle tartışılmaz öncelikle bunu belirteyim. Sizin kullanım türünüze bağlı bi olay eğer siz normal internette gezinmek veya müzik falan dinlemek için bi bilgisayar toplicaksanız AMDyi öneririm ama daha ağır uygulamalar ki özellikle oyunlar için Intel almanız daha iyi olur.
  • ıntel 2180 di sanırım 2.0 ghz amd de 2.4 mü 6 mı neydi ondan daha iyi performans verir mi ?
  • quote:

ıntel 2180 di sanırım 2.0 ghz amd de 2.4 mü 6 mı neydi ondan daha iyi performans verir mi ?

Intel daha iyi performans verir.
  • HajiFresh
    Sistem güzel hazırlanmış hocam fakat anakart konusunda emin değilim, gigabyte önerebilirim.

foreone
    Hocam öncelikle kaliteli bir ses için anakarttaki optik ses çıkışlarına değil ses kartına ihtiyacınız mevcut ve bunu logitech z5500 gibi iyi bir ses sistemi ile desteklemeniz gerekiyor.
    HD istiyorsanız zaten iyi bir sistem gerekiyor ki ekonomik olması zor olacaktır dolar yüksekken.
    Sistem yaklaşık 1000ytl civarı tutacaktır hatta geçecektir ve gene de süper sessiz olamayacaktır.
    X2 5200+
    Biostar Ta780G M2+ HP
    HD3650
    Kingston 1gb 800, Veritech 1gb 800
    Seagate 250gb 16mb cache (Kod: 410AS)
    Asus TA9A1, AOPEN H500Y12

BiaReN
    9600gt hocam yada 8800gt olabilir.
    evet olabilirdi ama anakartınız en fazla 2gb belleğe izin veriyor.

MiLiTaNT
    Anasayfa yada Konunun ilk sayfası hocam.
    www.donanimhaber.com yadahttp://forum.donanimhaber.com/m_26268540/tm.htm

slyman_b
    Evet hocam intel daha kaliteli işlemciler sunabiliyor fakat, e5200 olsaydı sistemde intel olacaktı öndeki.
    Ama bu durumda hem anakart amd ye göre daha aşşağıda hemde işlemciler neredeyse denk.

Frekans başına işlem gücü işlemci markaları arasında eşit değil bunu unutmayın.

• Syn OErdem

Yni bır sıstem toplayacagım bu toplayacagım son sıstem olacak bundan sonra daha bunlarlaa ugrasmak ıstemıyorum onun ıcın mukemmel bır sıstem toplamak ıstıyorum fıyatıı onemlı degıl
    HD4870x2(CF)
    ıslemcı ıntelın yenı cıkarttıgı ıslemcı Intel® Core™ i7 oc yada q9550oc
    1 yada 2 TB hdd muzık fılımler oyunlar ve dıger programlar ıcın anca yeter
    2x2 1600mhz ram
    anakartı sız onerıtsenız sevınırım tabı hız asırtmayı destekleyen ıyı bır anakart ve gereklı dıger seylerı yaarsanız sevınırım

bu alacagım son sıstem oldugu ıcın buna cok onem verıyodum yukardada dedıgım gıbı daha bunlarla ugrasmak ıstemıyorum
    +olarak bunlarlaa ılgılı kaba taslak dolar bazından fıyatını yazarsanız sevınırım sımdıden tesekkur ederım

bu arada elımde suan kullandıgım sıstem P4 3.0,512 ram,128fx5200 ekran kartı,40+160 gb hdd,ASRock P4VM8 anakart
    ekran kartıyla ramını degıstırecegım ram ıle ekran akrtı onerırmısınız buna tekrar saol

• Ellerine sağlık hocam...
  • merhaba.
    benim şu an 150 ytl'im var. Bu parayla sistemimi yenileyebilir miyim?
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeRo_MeRT

merhaba.

hocam mağlesef mümkün değil zaten piyasada 2gb ram 120 ytl civarı.. cpular en az 200 ytl anakartlar desen bir okadar. en az 750 ytl tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Seca2

quote:

merhaba.

hocam mağlesef mümkün değil zaten piyasada 2gb ram 120 ytl civarı.. cpular en az 200 ytl anakartlar desen bir okadar. en az 750 ytl tavsiye ederim.

neyse yaz aylarında yaparım upgrademi.
    bu arada mağlesef değil maalesef.

• Q9550 .......... İşlemci .......... Q9550
    DFI Lanparty Dark X38-T2RB .......... Anakart .......... EVGA 780i SLI
    HD4870 CF .......... Ekran Kartı .......... GTX 260 SLI
    Crucial Balistix, Team Extreem .......... Bellek .......... Crucial Balistix, Team Extreem
    Seagate 250gb 16mb cache (Kod:410AS) *2 (Raid 0) .......... Sabit Disk .......... Seagate 250gb 16mb cache (Kod:410AS) *2 (Raid 0)
    Lian Li V2000B PlusII .......... Kasa .......... Lian Li V2000B PlusII
    High Power Rock Solid 1000w .......... Güç Kaynağı .......... High Power Rock Solid 1000w

Tavsiyem: Crossfire Sistem

Hiç Toplayan Oldumu Ortalama Ne Kadar Fiyat Çıkıyor ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: delidolu_ksk

Q9550 .......... İşlemci .......... Q9550
    DFI Lanparty Dark X38-T2RB .......... Anakart .......... EVGA 780i SLI
    HD4870 CF .......... Ekran Kartı .......... GTX 260 SLI
    Crucial Balistix, Team Extreem .......... Bellek .......... Crucial Balistix, Team Extreem
    Seagate 250gb 16mb cache (Kod:410AS) *2 (Raid 0) .......... Sabit Disk .......... Seagate 250gb 16mb cache (Kod:410AS) *2 (Raid 0)
    Lian Li V2000B PlusII .......... Kasa .......... Lian Li V2000B PlusII
    High Power Rock Solid 1000w .......... Güç Kaynağı .......... High Power Rock Solid 1000w

Tavsiyem: Crossfire Sistem

Hiç Toplayan Oldumu Ortalama Ne Kadar Fiyat Çıkıyor ?

2000 geçer hocam(tahminimce )

hocamıza saygısızlık gibi olmasın bende bunu öneririm

şuan için crossfire sisteme gerek yok gereksiz masraf

CPU INTEL Q9550 CORE 2 QUAD 2.83 GHz Socket 775 12MB, 1333 MHz, E0 344 $
    ANAKART GIGABYTE EP45-DS3L, P45, DDR2, PCIExp, Socket 775 111 $
    RAM A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 1066 MHZ RAM Extreme Edition 93 $
    HDD SEAGATE 500 GB HDD SATA II NCQ 32 MB 66 $
    EKRAN KARTI PALIT HD4870 Sonic 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10.1, DDR5, 256 bit, 775/4000 259 $
    KASA GIGABYTE GZ-X6 460W Siyah Kasa 95 $
    TOPLAM : 968 $
    KDV : 174,24 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 1142,24 $

• BiG_LoVeS
    Hocam açıkcası çok mantıksız bir para harcaması olacaktır onun yerine bugün günü kurtarıcak yarında aynı şekilde bir sistem ile daha uzun süre bu şekilde gidebilir bir sistem elde edersiniz. Böylece elinizde eskinin canavarı değil günün ortalaması olucaktır. Benim fikrim bu hocam.

Ama gene ilk sayfadan oyun sistemlerinden crossfire sisteme 4870x2 cf yapabilirsiniz. Ama i7 için pek bir seçim şansınız yok x58 çok fazla kart yok zaten hocam.

HeRo_MeRT
    Hocam ekran kartı alabilirsiniz ama kasanız ve güç kaynağınız nedir?

delidolu_ksk
    Dolar 1.55 gibi kalıcak görünümü veriyordu fakat hiç öyle olmadı, yeni bir sistem tavsiyeleri hazırlamak üzereyim hocam mecburen, büyük ihtimalle yazılan bedelleri geçiyorlar.
    www.teknofiyat.com ile güncel fiyatlara bakabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: OErdem

HeRo_MeRT
    Hocam ekran kartı alabilirsiniz ama kasanız ve güç kaynağınız nedir?

2004 yılında Casper'dan bilgisayar almıştık, bugüne kadar kasayı hiç değiştirmedik, Sanırsam güç kaynağım 350 yada 400w.
  • Casper dediniz canımı yediniz hocam, bilgisayara ekran kartı yeni ekran kartı takmanız için herşeyi değişmeniz gerekiyor, ne yazıkki biraz öyle ayarlıyor firmalar.
  • quote:

Casper dediniz canımı yediniz hocam, bilgisayara ekran kartı yeni ekran kartı takmanız için herşeyi değişmeniz gerekiyor, ne yazıkki biraz öyle ayarlıyor firmalar.

fx5200 ekran kartı vardı onu ati x1650 yaptık, vede psu'yu da değiştirdik.
  • Merhabalar arkadaşıma sistem kuruyoruz Harddisk ve monitor olmayacak. Konsol kalitesinde oyun oynatacak ve maya, 3dsmax kullanılacak ağır renderler yapılacak(20 saate yakın). Ayrıca hızaşırtma uygulanacak. Ram 4gb altında olmamalı.

q6600
    4gb ram 1066 adata
    anakartta kararsızım fakat cf yapılabilir genede pahalı fiyata çıkamayız
    akasa infinity kasa 500W high power
    440 liraya satılan connect 4870

Bu arada sistem kararlılığı çok muhim 10-20 saatlik render işlemleri olabiliyor zaten yukarıdaki sistemi çıkartmama rağmen bu konuda tereddut ettim.
    Aynı zamanda hızaşırtma uygulanmış şekilde uzun süreli render işlemi yapmak bilgisayara zarar verirmi? açıkçası OC ve render kelimeleri yanyana gelince biraz çekiniyorum.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moffaka -- 3 Aralık 2008; 15:49:13 >
  • quote:

quote:

Casper dediniz canımı yediniz hocam, bilgisayara ekran kartı yeni ekran kartı takmanız için herşeyi değişmeniz gerekiyor, ne yazıkki biraz öyle ayarlıyor firmalar.

hangi oyunları hangi ayarlarda oynayabiliyorsunuz ve diğer parçalar nasıl ?
  • quote:

quote:

quote:

hangi oyunları hangi ayarlarda oynayabiliyorsunuz ve diğer parçalar nasıl ?

diğer parçalar sisteme gözat'ta yazıyor, genellikle low ayarlarda oynayabiliyorum.

• HeRo_MeRT
    Eğer psu değiştiyse güzel, ne var hocam şimdi makinada psu olarak?

moffaka
    Hocam asla konsol grafikleri ve performansı beklemeyin derim ben.
    4870cf için 500w çok az hocam. Genel anlamda güzel görünüyor sistem.
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.