Ayrıca almak istedigim Ford Kuga 1.6 eceboost 184hp 14 15 lt sehir içi yaktıgını duyduktan sonra 2.0 motorun yaktıgı iyi gibi geldi.
anlık tüketimde az bile göstermiş dip gaz yapmamıştır o daha 320d 8. viteste dip gaz yapınca 15-16lt gösteriyor
quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
quote:
Orijinalden alıntı: MKVll
quote:
Orijinalden alıntı: kartalus
Aynı motorlu 3 serisinde ortalamam 8.3 LT.520i tahmin ediyorum 9.5-10 LT civarı olur.
kim dedi aynı motorlu olduğunu ? 520i nin motoru hakiki bmw, 320i pejo =)
Çok büyük farklar yok doğru,320i'de ki PSA,520i'de ki Bmw'nin kendi motoru doğru.Yalnız şöyle bişey söyliyim,PSA motorunu "pejo" motoru olarak küçümsemek doğru olmaz.Özellikle HDI'ların ve THP'lerin verimlilik ve performans konusunda vag grubunun motorlarını yerle bir ettiğini biliyoruz
çok büyük fark yok olur mu motor hacmi bile farklı 1595/1598 şeklinde, bmw motoru 95 oktan psa 98 tavsiye ediyor, ülkemizdeki benzin kalitesine bmw motoru daha uygun, bence asıl soru neden 1 ve 3 serisinde psa kullanıldıda 5e güvenip koymadı ? gerçi artık onuda alıp göndermiyor birkaç istisna ülke hariç.bu konuyla vag motorları ne alaka çözemedim ama bunlar sadece 1.2 tsi ve 1.6 tdi dan ibaret değil
jimhendrix
kullanıcısına yanıt
Evet az az gazlamalar yapiyor bu sekilde tuketim goruyor. Dip gaz da ne olur bilemem.
Aylık 1000 lira veya daha üst bir rakam olur benzin paranız siz burda yazanlara pek bakmayın burası 1.6 170 hp arabaya spor kullanımda 8 litre yaktıranlarım yeri.
Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1 Ay önce, Borusan'ın 0 faiz kampanyasından yararlanarak 520i Türkiye Paketi araç satın aldım. Şu anda aracım 1900 Km'de. Rodaj olarak kitapçıkda 2000Km dolması gerekiyor yazıyor. Bilmiyorum henüz Rodaj'ın dolmadığından mı ama araç çok fazla benzin tüketiyor. Tüketmiyor adeta benzini içiyor :) Şöyle ki; Şu ana kadar 4 defa benzini fulledim. Her defasında ortalama 60 Litre civarı yakıtla bugünki benzin fiyatlarıyla 300TL'ler civarında depo fullenebiliyor. Yol bilgisiyarı verilerine bakınca ilk baştan bu yana ortalama benzin tüketimim 15,6 Lt/100Km gözüküyor. Kitapçık ve verilere bakınca ise Şehir İçi trafikte araç 8,7Km/100lt Şehir dışı trafikte 5,5Lt/100Km ve ortalama da ise 6,7Lt/100Km gözükmesine rağmen, rodajın dolmadığından mı, yoksa ben hergün evim ile işim arası sıkışık (dur/kalk) istanbul trafiğinde olmamdanmı bilinmez maalesef 15Lt/100Km'nin altını göremedim. Genellikle Comfort modunda kullandım bu süre zarfında, ara sıra Sport çok nadirende Eco Pro moduna aldım. Benimle aynı dertten muzdarip olan başka arkadaş var mı diyede hem verileri yazdım hem de bu vesileyle sormak istedim. Görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim. Çok teşekkürler şimdiden. Saygılar.
Bizim 2014 (F10) İzmir'de hiç 10.5un altını görmedi sakin kullanımda. Aynı motorlu(N13) 320i kullanıyorum benim de yaklaşık ~9 litre yakıyor ki agresif kullanmıyorum. Bugünkü fiyatları baz alarak ortalama 50krş yakacağını göz önüne alıp satın almanızda fayda var bence.
Serkandrgn
kullanıcısına yanıt
Serkan Bey kardeşim, açıkçası ben 50Krş'a hayli hayli razıydım alırkende hesabım açıkçası öyleydi. Fakat şu anda bizim Beyaz Melek :) Km'de 75-80 Krş civarı yakıyor. Umarım dediğim gibi Rodaj Km'si olan 2000Km tamamlandıktan sonra 50Krş'lara düşer yakıt. Gerçi 50Krş'lar diyorumda Dolar olmuş bugün itibariyle 3,36 dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu ani kur artışları zaten en pahalı fiyattan satılan benzin fiyatlarına hiç şüphem yokki hemen yansıyacak. Benim merak ettiğim aynen benim şartlarımda yani aracı yeni almış, İstanbul'da yaşayan ve benim gibi sıkışık trafikte kullanan bir 520i kullanıcısı yokmudur ki? Amacım elma ile elmayı kıyaslayabilmek yoksa tüm 520i (F10) kullanıcılarının verileri de benim açımdan önemli. Birde şunu merak ediyorum, 520i'ye binip sürekli Eco Pro modunda kullanmaya tahammül edebilen var mıdır acaba? Zira araç Eco Pro'da adeta çekişten düşmüş kağnılar gibi performe oluyor :)
quote:
Orijinalden alıntı: OCkFloorConcept
Serkan Bey kardeşim, açıkçası ben 50Krş'a hayli hayli razıydım alırkende hesabım açıkçası öyleydi. Fakat şu anda bizim Beyaz Melek :) Km'de 75-80 Krş civarı yakıyor. Umarım dediğim gibi Rodaj Km'si olan 2000Km tamamlandıktan sonra 50Krş'lara düşer yakıt. Gerçi 50Krş'lar diyorumda Dolar olmuş bugün itibariyle 3,36 dolayısıyla önümüzdeki günlerde bu ani kur artışları zaten en pahalı fiyattan satılan benzin fiyatlarına hiç şüphem yokki hemen yansıyacak. Benim merak ettiğim aynen benim şartlarımda yani aracı yeni almış, İstanbul'da yaşayan ve benim gibi sıkışık trafikte kullanan bir 520i kullanıcısı yokmudur ki? Amacım elma ile elmayı kıyaslayabilmek yoksa tüm 520i (F10) kullanıcılarının verileri de benim açımdan önemli. Birde şunu merak ediyorum, 520i'ye binip sürekli Eco Pro modunda kullanmaya tahammül edebilen var mıdır acaba? Zira araç Eco Pro'da adeta çekişten düşmüş kağnılar gibi performe oluyor :)
Benim şahsi düşüncem rodaj döneminde o kadar farketmez yakıt tüketimi düşerse en fazla 1-1.5litre kadar düşer. Eco Pro dediğin gibi aracı çok hantallaştırıyor bırak 520yi benim 320 bile 200kg daha hafif olmasına rağmen hantallıktan ölüyor ama özellikle uzun otoyol sürüşlerinde baya bir yakıt tasarrufu sağlıyor. 320i ile 5.5lt/100 ile istanbul izmir gitmişliğim var. Comfortta aracın hızlanması dinamikleştiği için senin sıkıntı oradan geliyor olabilir.
şehir içi 12 L, 30000 km ortalaması 9.5 L. Nazik kullanımda.Sıkışık trafikte 14-15 L yakar.
OCkFloorConcept
kullanıcısına yanıt
Iyigunler dilerim araci 2013 ilk ciktigi zaman almistim. Tr deki llk sahiplerindenim. Aracim suan 62 000 km de uzun yol sehir ici araci cok denedim kullandim.eco pro modunu asla sehir ici trafiginde kullanmayiniz sehir ici sadece akan yokus olmayan mesafesi uzun yollarda kullaniniz kasa agir araci eco proda hakli olarak zor hareket ettiriyo buna bagli yuksek degerler gormeniz normal ama eco pronun asil amaci uzun yolda otobanda e5 gibi sehir ici akan trafikte ve ozellikle hiz sabitleyici ile calistirdiginizda daha verimli oluyor. Aracin aktarma organlarini ayirarak yakit tuketimini minimum seviyeye indiriyor. Uzun yol gittigim 1000 km yol var yilda bi kac kere gidiyorum 270 tl yakiyor. Aracin gercek tuketim dgerleri soyle: Sehir ici yogun trafik 10.5 lt -11.5 lt arasi Sehirler arasi 5.5 lt - 6.5 lt arasi Istanbul tem e5 sehir ici karisik 9.5 lt -- Gunumuz kosullarinda standart yeni turbo guncel teknolojili orta ve kucuk sinif benzinli araclarin 8 9 10 lt tuketim degerleri goz onune alindiginda bu performans bu sessizlik icin 2 3 lt fazla ve ayni zamanda bu kadar buyuk boyu 5 metreye yaklasan ve agirlik olarakta agir olan ve aracla 180 200 giderken hizinizi hic hissetmediginiz bi arac ve fiyat olarak gunumuz kosullarinda bu kadar uygun bi arac icin bu degerler gayet normaldir.verilen paranin hepsini hakeden ender araclardan biri. Bu 520i yakit degerleri normal gunluk standart kullanim icin gecerlidir.ve bu arada depoyu her zaman yarimin uzerinde tutmanizi tavsiye ederim.ve unutmayinki 520i motoru 528i altyapisina sahip ozel yeni nesil motor ozellikleri tasir.
Ve unutmayinki ve en onemliside carpisma euro cap testlerinde f10 5 serisi e serisinden ve a6 dan guvenlik olarakta cok ustundur hem yolcu hem yaya guvenliginde.
Ekstra bilgi.Bende ayni zamanda 520 d de mevcut ilk sahibiyim onunda 2009 . Ayni paraya 2.el dizel f10 520 yuksek km alinabilir yuksek km oldugundan yillik 3.000 5.000 arasi ekstra bakim gerekebilir arac yasindan oturu ve yillik mtv farkida 1.500 civari farkeder Zaten aylik ortalama dizelde 800 tl yakicaksa benzinde en fazla 1200 tl dir zaten eski bi dizel arac almakla yeni benzinli arac ortalama ayni seydir. Ha nedir rahat olursunuz yolda birakmaz 5 6 sene servise sanayiye ekstra bisey icin gitmez bu kadar basit
5 20 i aldıkta yakıt tasası düştü.
Hele sıfır faiz ayağı ile eskilerini millete satıyorlar ya bravo.
Sonra 10.000 km olmadan yakıtı karşılayamıyorum diye satmalar başlar dizel 2. el araba aranır.
trust06T
kullanıcısına yanıt
Öncelikle umarım bir gün alırsın trust06 kardeşim. Sıfır Faiz ile eskileri değil aynen faiz oranı gibi gerçekten Sıfırlarını satıyorlar bu konudaki yanlış anlaşılmanın önüne geçeyim. 10.000 Km dolmadan dizel 2.Araca geçecek olsaydım emin ol baştan Dizel tercih ederdim zira o da bütçe meselesi. 180-190 Bin'i veren 260-270 Bin'i de verir diye düşünmemek gerekir aradaki fark neredeyse yani biraz daha zorlasan sıfır Passat parası :). Ha ben verebilecek güçtemiydim bu aradaki farkı yok gerçekten verebilecek güçte değildim ama o güçte de olsam inan vermezdim neden biliyomusun aradaki 80-90 Bin TL'lik fiyat farkı, benim matematik hesabıma göre senede 15-20 Bin KM ve ortalama 8-10 Lt/100Km yakar hesabından yaklaşık 9 senede kapanıyor. Evet şu an canımı yakmıyor değil istanbul şehir içi trafiğinde ortalama 15-16 Lt yakması ama kardeşim hayatında ilk kez BMW'ye binen biri olarak gönlümde diyorki varsın yaksın anasını satiim :) hakediyor yakmayı bu kerata dedirtiyor araç adeta :) Sevgiler & Selamlar...
Kısa bir süredir kullanıyorum ara sıra. 14L ortalaması var İstanbul içinde. Bence cok fazla.
dizelden geçersen pişman eder
OCkFloorConcept
kullanıcısına yanıt
Üstad iyi dileklerin için teşekkürler öncelikle... Parası olan gücü yeten binmek isteyen alsın elbette. Ben burada Premium fiyatlarını fahiş buluyorum o yüzden asla almam. Ama sonra çok yakıyor abi kredi de çektik diye kimse ağlamasın :) Peşinen uyarayım dedim, :)
Bende bu muhabbeti anlamiyorum.
150.000 lirayi arabaya bağla gel sonra burda kuruş kuruş yakıt hesabı yap.
Bariz belli bişey o cüssede turbo benzinli otomatik bi aracın 11-12 yakacağı.
Hiçmi dünyadan haberiniz yok
Benim 2016 520i nin yakıt ortalaması şu anda 8.4 daha motor rodaj döneminde...
hakanyuce35
kullanıcısına yanıt
Türkiye pazarındaki 5.20i ile diğerleri farklı.Sitedeki veriler farklı bir motor için.
AutoTestPilot
kullanıcısına yanıt
AutoTestPilot kardeşim, aynı dönemde almışız belliki (yani sizinki de çok yeni sanırım) Ancak 8,4 Lt ise ortalamanız kesinlikle İstanbul trafiğinde değilsiniz anladığım kadarıyla. Veya İstanbuldaysanızda sanırım şehir içinde değil sadece şehir dışında kullandınız diye düşünüyorum. Benim ilk yazımda belirttiğim 15Lt ortalamam sadece İstanbul şehir içi dur/kalk trafiği rakamlarıdır. Hala kıyaslamayı yapabilmek için tüm kriterlerime uyan bir 520i sahibi arkadaş çıkmadı :) Umarım çıkar. Selamlar & Saygılar...