Şimdi Ara

2015 SONY ANDROİD TV (288. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.818
Cevap
83
Favori
299.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Herkesin beğenisi ve tercihleri farklıdır. Ben 24p ye pek takılmıyorum.
    Bende film modu her seçenek için kapalı motion flow da ise yumuşaklık 3 netlik 2 şeklinde ayarlı.
  • Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Dinamik kontrast ile ilgili , menüde tam hatırlamıyorum fakat altlardaydı kapalı-düşük-orta-yüksek şeklinde ayarı mevcut, yalnız kapatmanızı tavsiye etmem özellikle karanlıkta kaliteli filmler izliyorsanız siyah performansını çok arttırıyor. tabi baz loş sahnelerde altyazı gelince kontrast karmaşası oluşuyor.
  • losthell kullanıcısına yanıt
    Filmler genelde los sahne oldugu icin her altyazi geldiginde ekran cortluyor ve bir sure sonra sinir bozucu oluyor. Simdiye kadar herkes kapali tutulmadini gerektigini soylerken siz acik birakilmasini, filmlerdr siyah tonlarinn daha iyi oldugunu soluyorsunuz. Aslinda orta seviyede kullanilip siyah seviyesi de canli tutulabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • nc39 kullanıcısına yanıt
    düşük seviyede dahi kullanılsa patlamayı hissediyorsunuz, ya kapalı olacak ya da bir seviyede açık olacak. Bu ayar konusunda zamanında uğraşıp kendime uygun ayarları bulmak için araştırma yapmıştım, en son 2 sene önce ayarları yapıp bırakmışımdır tv'yi sonra zamanım olmadı pek.

şöyle ki ben tv ile aktif olarak netflix, en az 15bin bitrate'li mkv, ps4 ve digiturk kullanıyorum. Oyun ve genel tv kullanımında bu durumun dezavantajı yok hatta yüksek yapıldığında güzel kontrast aldığım için avantajı mevcut, özellike ps4'te yüksek kullanımda, renkli(yeşillik, deniz) ve parlak(gökyüzü) sahnelerde cihazda sanki HDR desteği var gibi görüntü alınabiliniyor. netflix ve mkv'ye gelirsek, burada dediğim gibi yüksek kullanılırsa siyah sahnelerde tv neredeyse kapalı sanıyorum o kadar siyah performansını arttırıyor, tabii ki bunu panel yapmıyor ışık kısılarak yapılıyor fakat kesinlikle siyah performansını arttırıyor, hafif aydınlık sahnelerde de yine patlama yapmayıp ekrana gelen resimdeki siyah/beyaz dengesini bulup ona göre ışık veriyor, aydınlık sahnelerde de güzel parlaklık ve kontrast alınıyor, filmin genel akışı içinde siyah/beyaz dengesine göre ayarlandığı için altyazı olmasa yine hissedilmeyecek bir durum, netflix'te belgeselleri türkçe izlediğim için tecrübe ettim çok defa. altyazı olayına gelirsek , patlama oluyor tabii ki fakat filmde kaç defa denk geliyor onu hesaplamak lazım fayda/zarar konusunda ben açık olmasını hep faydalı buldum, burada şöyle bir kilit nokta var yüksek yapıldığında alınan renkleri ve kontrastı sabit kullanmak mümkün değil çünkü sürekli parlaklık ve kontrast çok açık olmalı bu da hem gözü yoruyor hem de her tv'de olan bulutlanma sorununu yüksek parlaklık sayesinde ortaya çıkartıyor, o yüzden bu ayar ile istediğin yerde capcanlı görüntü yerine ve atmosfere göre loş görüntü alınabiliyor bu da seyir zevkini arttırıp hem de göz yorgunluğunu azaltıyor.

şunu da belirteyim aydınlıkta bu ayar kesinlikle kullanılamaz çünkü hiçbirşey görünmüyor, öğlen ps4 oynarsam ev güneş aldığı için özel ayarlar ile oynuyorum.

bu arada 50w807c kullanıyorum ilk geldiği ay almıştım ve daha iyi 1080p tv henüz görmedim, imkanım olmasına rağmen 4k samsung qled ya da sony 9005 serisi düşünmedim , gerçekten inanılmaz kaliteli bir tv.

• losthell kullanıcısına yanıt
    dediğiniz gibi tv ve oyunlarda açık olması çok patlama efekti yaratmıyor ancak altyazılı goruntulerde altyazı gelip gittiğindeki patlama olayı inanılmaz rahatsız ediyor film izlerken bu da bi yerden sonra ınsanın sınır katsayısını artırıyor. internette de çok araştırdım burda da araştırdım, hiçbir yerde açık kalması gerektiğini de görmedim açıkması ancak patlama olmadığı takdirde renk goruntu performansını da artırdığı aşikar.
    bu arada ben de sızınle aynı tv yı kullanıyorum. ancak her ne kadar en iyi 1080p tv denilse de renk goruntu ayarlarını bir turlu tutturamadım.
    mesela ; internetten yabancı kaynaklardan araştırdığıma göre bir kaynakta; 24p filmlerde motion u ve film modunu kapatmak en iyisi denmesine rağmen diğer bir kaynakta 24p filmlerde film modu yuksek, motion ayarının ise gerçek sinema olması gerektiğini sömylüyor. benim anladığım kadarıyla; film izlerken özellike 24p'de motion un açılmaması gerektiği. tv izlerken ya da yourubede en az 50 ya da 60 hz kaynak izlerken ise film modu yuksek, motion un standart ya da yumusak ayarına alınması gerekmekte.

diğer yandan, dijital gurultu azaltma, gerçeklişl oluşturma gibi ayarların hepsının de kapalı olması gerektiğini anladım.

sizin ne düşünüyorsunuz bu konuda ,?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sony Bravia X9405C 2.el veya sıfır bulma şansımız var mıdır acaba ?
  • Arkadaşlar merhaba,

Kdl50w805c kullanıcısıyım. Genel olarak memnunum ancak googleplay uygulamaları çok mu kısıtlı bana mı öyle geliyor. Salonda lg60uh650v televizyon mevcut onun arayüzünde lg store'de yok yok. Bütün uygulamalar neredeyse var. Geçende Sony'ye digiturk play vs yüklemek istedim bulamayınca şok oldum. Cidden çok mu kısıtlı yoksa başka türlü yükleme yolları var mı ?
  • v5.417 sürümüne donanım yazılımı güncellemesi

İlgili Modeller
    Burada yer alan bilgiler aşağıdaki televizyon modelleri için geçerlidir:

KD-75XD9405KD-65XD9305KD-55XD9305KD-85XD8505KD-75XD8505KD-65XD8505KD-65XD8577KD-65XD8599KD-55XD8505KD-55XD8577KD-55XD8588KD-55XD8599KD-65SD8505KD-55SD8505KD-75X9405CKD-65X9305CKD-55X9305CKD-75X9105CKD-65X9005CKD-55X9005CKD-75X8501CKD-75X8505CKD-65X8501CKD-65X8505CKD-65X8507CKD-65X8508CKD-65X8509CKD-55X8501CKD-55X8505CKD-55X8507CKD-55X8508CKD-55X8509CKD-49X8301CKD-49X8305CKD-49X8307CKD-49X8308CKD-49X8309CKD-43X8301CKD-43X8305CKD-43X8307CKD-43X8308CKD-43X8309CKD-55X8005CKD-49X8005CKD-65S8505CKD-55S8505CKD-65S8005CKD-55S8005C
    Bu indirme hakkında
    Son güncellemeye eklenen avantaj ve iyileştirmeler
    Ev Sineması Kontrolü uygulaması ile uyumluluğu iyileştirir
    HDMI girişleri kullanılırken görüntü kalitesini iyileştirir
    Belirli modellerde HDR içerikler izlenirken görüntü kalitesini iyileştirir
    Önceki avantajlar ve iyileştirmeler
    Bu güncellemeye aşağıdaki avantajlar ve iyileştirmeler de dahil edilmiştir.

Bu cihaz yazılımı güncellemesi, Sony Android TV'lere Android Nougat işletim sistemini getiriyor ve şunları destekliyor:
    Görüntü İçinde Görüntü modu
    Ekranı ikiye bölme ayarları modu
    Görev değiştirme (son kullanılan uygulamalara hızlı erişim)
    USB, DLNA ve uydu TV için Hybrid Log-Gamma (HLG) HDR içeriği (yalnızca XD94, XD93, XD85, SD85, X93D, X94C, X93C, X91C, X90C, X85C, S85C serileri için)
    Dahili Chromecast üzerinden Google Cast 4K içeriği
    Sesle arama web tarayıcı işlevselliği
    Samba Interactive TV hizmeti
    Birden çok Google hesabı
    Ana menüden PROG +/- veya sayı düğmeleriyle TV izleme moduna geçiş yapabilme olanağı
    İyileştirilmiş "Keşfet" menüsü arayüzü ve menüde gezinme
    Geliştirilmiş Wi-Fi parolası giriş ekranı
    USB HDD kayıt cihazının kaydı için iyileştirilmiş kullanılabilirlik
    Genişletilebilir depolama cihazı olarak USB bellek veya HDD kullanımı için iyileştirilmiş kullanıcı arayüzü
    Özellikler ve iyileştirmeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adrese gidin:
    services.sony.co.uk
    Welcome to Android nougat
    http://services.sony.co.uk/support/en/welcome-to-android-tv-nougat

Bu donanım yazılım ayrıca isteğe bağlı videolarda (VOD) videoların donmasına ve videoda dudak senkronizasyonu sorununa neden olan diğer oynatma sorunlarını da çözer

Kumanda kullanımı esnasında TV'nin tepki süresini iyileştirir
    TV'nin bekleme modundan çıktıktan sonra Wi-Fi erişim noktasına bağlanamaması sorununu çözer
    YouTube 4K oynatma sorunlarını çözer (2560 x 1440 veya daha yüksek çözünürlüklerde)
    TV bekleme modundayken kayıt için Sabit Disk Sürücüsünün algılanmaması sorununu çözer
    HDMI girişi aracılığıyla HLG (Hybrid Log Gamma) HDR formatı desteği ekler (Yalnızca XD94, XD93, XD85, SD85, X93D, X94C, X93C, X91C, X90C, X85C, S85C serileri için)
    4K HDR oyunlar için giriş gecikmesini azaltır
    Girişi HDMI'dan (4K sinyal girişi) Karasal'a geçirirken ekranın sağ tarafının parlaması sorununu çözer
    Sonos sound bar kullanırken sesin atlaması sorununu çözer
    ACTION MENU (İŞLEM MENÜSÜ) veya VOL+/- düğmelerine basarken Amazon Video'da oynatılan videonun takılması sorununu çözer
    BBC iPlayer'da "Watch from start" (Baştan izle) özelliğini kullanırken düşük video kalitesi sorununu çözer
    Bu cihaz yazılımı güncellemesi Sony Android TV'yi Android Marshmallow'a yükseltir
    Aşağıdaki sorunlar bu cihaz yazılımı güncellemesiyle çözülmüştür:
    Cihaz yazılımı sürümü 3.843 yüklendikten sonra cihazın sürekli olarak yeniden başlatılması
    3.843 cihaz yazılımını kurduktan sonra sesli arama düğmesinin çalışmaması (yalnızca XD94, XD93, XD85 ve SD85 serisinde)
    Tüm frekanslar SWF-BR100 Kablosuz Subwoofer'dan alınır
    21:9 içerik için USB videolarda yanlış en-boy oranı görüntüleme
    Astra sinyali ile yavaş TV tepki oranı
    Düşük güçte bekleme sonrasında HDMI Ultra Yüksek Çözünürlüklü (UHD) sinyalle titreme sorunu
    Stofa Neotion Çift Kamera ile kayıt sorunu
    Video ve ses etkinken satış veya reklam (Barker) kanalı izlenen durumlarda elektronik program kılavuzu (EPG)
    Sesli komut sorunları
    Yeni listeleri içe aktarırken kanal listesi sorunu
    Ağ bağlantısı sorunu (WLAN/LAN)
    Danca yanlış çeviriler
    Danca DR sorunu: iletişim kutusu kapatıldığında oynatmanın durması
    TV uzaktan kumandayla kapatıldığında, ekran kapandıktan sonra 2-3 saniye boyunca cihazdan ses gelmeye devam etmesi
    İspanyol TVE'de EPG bilgilerinin olmaması
    Uydu kanalı ayar ekranlarında yavaş tepki süresi
    Kanal değiştirirken duyulan olağan dışı "patlama" sesi
    Fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra TV'nin açılmaması
    CI+ CAM takıldığında siyah görüntü
    FunBox 4K UHD uydu kanalında görüntü/ses olmaması
    Kılavuz açılırken yanıp sönen ışık görünmesi
    Dil İbraniceye ayarlandığında oluşan YouTube yayın sorunu
    HDMI Dinamik Aralık arızası
    "Otomatik görüntü" modu sorunu
    Güç kapatılıp açıldıktan sonra oluşan futbol modu işlev sorunu
    Özellikler ve iyileştirmeler hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adrese gidin:http://www.sony.net/androidtv-update/

UHD Set üstü cihaz kullanılırken oluşan titreme sorununu çözer
    HDR Video modu için giriş gecikmesini azaltır (Yalnızca 4K HDR modelleri: X85C, S85C, X91C, X90C, X93C, X94C, XD94, XD93, XD85, SD85 serileri için)
    Güncellemeyi gerçekleştirdikten sonra lütfen aşağıdaki ayarlardan birini değiştirin:
    [Picture settings] (Görüntü ayarları) → [Advanced settings] (Gelişmiş ayarlar) → [Reset] (Sıfırla) konumuna gidin ve [Reset] (Sıfırla) öğesini seçin
    Motionflow ayarını [OFF] (Kapalı) olarak belirleyin
    TV'nin kararlılığını iyileştirir

• Selam Arkadaşlar

Bu son güncellemeden sonra TV i fabrika ayarlarına alıp temiz kurulum yapmak istiyorum,güncel Turksat 4A kanal listes olan var mı acaba ?
  • saracevic kullanıcısına yanıt
    Android sürümü değişiyor mu?
  • Değişmiyor diye yazıyordu web sayfasında.Ayrıca Ben sürümü pc den indirip flasha attım, yüklemeden önce temiz kurulum için tv fabrika ayarlarına döndürdüm.Flashdisk taktım ama yazılımı yüklemek için görmedi.Daha önce hep bu şekilde kurulum yapmıstım busefer neden böyle oldu anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi saracevic -- 21 Şubat 2019; 10:50:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • saracevic kullanıcısına yanıt
    Sanırım bu Güncellemede bizim TV'ler (55W805C) için Geçerli Değil ?
  • Yukarıda geçerli olan tv modellerini yazmıştım.

• Legend_84 kullanıcısına yanıt
    Tv'den güncellemeyi (5.417) kontrol ettim yazılım güncel görünüyordu.Güncellemeyi indirip usb ile (43w805c) kurulum yaptım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: booming

Tv'den güncellemeyi (5.417) kontrol ettim yazılım güncel görünüyordu.Güncellemeyi indirip usb ile (43w805c) kurulum yaptım.
    nasil olur bu guncelleme w8 serileri icin degilki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • w8 serileri için de güncelleme geldi .

Yeni oreo güncellemesini yükleyen var mı acaba ?

bir önceki sürüme göre hız olarak fark var mı yoksa tvyi yavaşlatıyor mu ? Malum bu tvlerde 1 gb ram var

• pathology_ P kullanıcısına yanıt
    Bu sürüm Oreo değil ki Nougat. Ben yükledim Android 7.0 olarak görünüyor.
  • techturch T kullanıcısına yanıt
    5.417 sürümü oreo olarak geçmiyor mu ? ben Geçen senenin başında yükledim 7.0 sürümünü 5.38 yüklü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pathology_ -- 26 Şubat 2019; 15:47:49 >
    Android surununde degisiklik yok arkadaslar.Bence buda son guncellemenin sinyalleriydi gelmez kanimca.

Hayır Android sürümü değişmiyor. Sadece açıklamalarda yazan hatalar giderilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 286287288289290
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.