Şimdi Ara

2016 Ankara Plaka-Ruhsat İşlemleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
12
Favori
82.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Ankara Emniyete uğradım oradaki aracılar halledersin sıkıntı olmaz dedi. Sorun ise Ankara emniyet kapalı hiçbir işlem yapamıyorsunuz. Şaka gibi ama gerçek maalesef.

Hatta kapıdaki polis memuru ne Zaman açılacağının da belli olmadığını söyledi. Bu yüzden açıldı bilgisini almadan boşa gitmeyin derim. Selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • umutech kullanıcısına yanıt
    Hocam hiç mi işlem yapılmıyor? Sıfır alanlar falan başka yerlere mi gidiyor?
  • Öncelikle Yeni gördüm kusura bakmayın lütfen. Hayır içeri bile almıyorlar. Etimesgut'a gittim orası çalışıyor ama merkeze bağlı olduğum için plaka değişeceğinden dolayı işlem yapmadılar. Plaka değişmeseydi yapabilirlermiş. Sıfır alan bir arkadaş vardı onunda işlemini yapmadılar ama ayrıntısını bilmiyorum maalesef. @venomvenom

• umutech kullanıcısına yanıt
    Yok estagfurullah, bende pazartesi baslayacagim sifir olacak nerede yaptiracagim muamma.

• Perşembe günü aracımın lpg dönüşümü için merkez emniyet kapalı olduğundan Gölbaşı emniyet müdürlüğüne gittim Saat 8 gibi oradaydım fakat sıra kalmamıştı Kapıdaki memur sabah 6 gibi gelip sıraya girmem gerektiğini söyledi Bende Bala emniyet müdürlüğünü aradım ve yardımcı olacaklarını söyleyince gittim Yarım saatte ulaştım ve içeride 2 kişi vardı İşlemim 5 dk içerisinde bitti ve ruhsatımı alıp döndüm Bu aralar işlem yaptıracak arkadaşlar Bala yı unutmayın
  • tracy kullanıcısına yanıt
    ne güzel açıklamışsın helall.
  • Noterde plaka değişimi için 216,5 tl ödedim, ruhsatı almaya giderken 90-100 tl daha ruhsat masrafı oluyor muydu? Bilen var mı?

• tracy kullanıcısına yanıt
    iSeGRiM kullanıcısına yanıt
    ankara emniyette benzer tavırlarla ben de karşılaştım. arada cam var, görevli polis mırıldanıyor kendi kendine şunu yap bunu yap diye. kulağımı cama dayıyorum duyayım diye. birkaç şeyi duyamamıştım. eksik belge koydum. adam söylemediğini bırakmadı. "vekalet fotokopisini koy demedim mi anlamıyor musun" , "şu belgede vekalet yazacak git dosyayı hazırlayana söyle yazsınlar. o kadar söylüyoruz birşeyi beceremiyorsunuz", "nasıl iş yapıyorsunuz anlamadım ki" , "kimlik ver, plaka seçemezsin sıradan al"

sürekli aşağılar gibi konuşmalar. sanırsın adam atomu parçalamış da gelmiş, senin birşeyi duyamamanı ya da anlayamamanı aşağılıyor. laf söylesen " sen devletin memuruna itiraz edemezsin" oluyor. bizzat gördüm bunu önümdeki adam birşey söylemek istedi , bin pişman oldu.

allahtan plakacıda çok sorun yaşamadım. tavırlar gene aynı ama fişi verdim, plakam çıkınca ses etmeden "şu benim plakam alabilir miyim" dedim , aldım ve çıktım. bir daha bu tip insanlarla muhattap olmamak için de tornavidayı matkabı alıp plakanın montajını kendim yaptım.

ankara etabı çok uzun süren işlemler değil. yalnız şahsen gidenleri işlem sırası doldu diye öğleden sonra almıyorlar. vekaletle gidenler için ayrı bir banko var, o yüzden ben öğleden sonra gitmeme rağmen vekaletli gelenler bankosunda işimi çabuk hallettim.

@iSeGRiM ; ruhsat alırken o tip bir masraf yok hocam ayrıca. noterde vereceğimizi veriyoruz zaten :)) ben noterden sonraki işlemlerde sadece dosya parası verdim 15 tl. bir de plaka basım ücreti, ön arka 43 tl.

• WalterWhite00 kullanıcısına yanıt
    Eywallah bu iyi haber

• quote:

Orijinalden alıntı: iSeGRiM

Noterde plaka değişimi için 216,5 tl ödedim, ruhsatı almaya giderken 90-100 tl daha ruhsat masrafı oluyor muydu? Bilen var mı?

noterde ödediğiniz 216.5 liranın içinde ruhsat yapraklarının parası da var...
  • bana da vuran fg plaka piyangosundan dolayı plaka değişimi yaparsam ne kadar öderim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

bana da vuran fg plaka piyangosundan dolayı plaka değişimi yaparsam ne kadar öderim?

FG plakaları isteyen olursa ücretsiz değiştireceklermiş. öyle bir şeyler okumuştum haber portallarında galiba. araştırın...
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Orijinalden alıntı: dragotreis

bana da vuran fg plaka piyangosundan dolayı plaka değişimi yaparsam ne kadar öderim?

FG plakaları isteyen olursa ücretsiz değiştireceklermiş. öyle bir şeyler okumuştum haber portallarında galiba. araştırın...

henüz plakayı almayanların öyle sanırım da, 2 yıllık plakayı sanmam ki ücretsiz değiştirsinler..
  • Merhabalar,

http://www.ankara.pol.tr/sayfalar/plaka_tahsis.aspx

Benim mernis gölbaşında gözüküyor, aracı başka bir ilçeden aldım. Noterden, plakayı değiştirebileceğimi söylediler ancak sitede şu şekilde bir yazı var:

"MERNİS KAYITLARINA GÖRE ALTINDAĞ - ÇANKAYA - MAMAK - KEÇİÖREN - YENİMAHALLE - PURSAKLAR İLÇELERİNDE İKAMET EDİP, PLAKA TAHSİSİ YAPTIRMAK İSTEYEN BAŞVURU SAHİPLERİ PLAKA TAHSİSİ YAPABİLİRLER. MERNİS KAYITLARINA GÖRE BU İLÇELER HARİCİNDE İKAMET EDEN BAŞVURU SAHİPLERİ, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN PLAKA TAHSİSİ YAPAMAYACAKLARDIR."

Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim ?
    Ayrıca yazdığım hiçbir plakayı bulamıyorum, eğer istediğim gibi bir plaka bulamazsam bu plakayla devam etmek için ekstradan bir işlem yamam gerekir mi?
    Yoksa plaka için verilen sürenin dolmasını mı beklemeliyim ruhsat için ?

Bir de bu kadar az plakanın olması normal mi? 150'den fazla plaka yok tüm listede, neden bu şekilde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 5 Eylül 2016; 17:35:14 >

• Seviyeli Yarbay kullanıcısına yanıt
    bahsi geçen ilçeler merkez ilçeler olup işlemleri ankara emniyet müdürlüğünden yapılıyor. diğer ilçelerde ise, ilçelerin kendi emniyet ilçe müdürlükleri ilgileniyor ve her bir ilçeye ayrılmış plaka serilerinden dağıtım yapılıyor. kızılcahamam için H, polatlı için P, gölbaşı için D, şereflikoçhisar için S vs. serileri gibi...

ikametgahınız gölbaşında ise, ankara emniyetinden işlem yapamasınız. mecburen plakanızı ilçe emniyetinden alacaksınız. dolayısıyla istediğiniz her harf grubundan bulamayabilirsiniz. ilçenize ayrılmış serilerden seçim yapmanız gerekiyor ki, seçim yapabilme seçeneği her ilçe emniyetinde geçerli mi onu bilmiyorum. ilçe emniyet müdürlüğünüze uğrayıp sormanız ve varsa ordan seçmeniz gerek. eğer seçim yapmazsanız kendi müdürlüğünüz sıradaki plakayı size tahsis edip, evrakınızı düzenleyip adresinize gönderecektir. dolayısıyla bu işlem için de acele edip hemen alım yaptığınız gün ya da ertesi gün bu işlemi gidip yapmanız gerek. yoksa satış evrakları müdürlüğünüze ulaştığında siz işlem başlatmamış olursanız, palak seçimi yapmayacağınız varsayılıp sıradaki plakayla işleminiz başlatılmış olacaktır. ondan sonra herhangi bir değişiklik, plaka seçimi vs. yapamazsınız zaten...

• Teşekkürler hocam, çok açıklayıcı yazmışsınız.

İlk heyecanla ilçe emniyet müdürlüğü uyarısını bir an yanlış anlamışım.

Benim adresim gölbaşına kayıtlı gözüküyor, bu durumda D hariç bir harf ile başlayan plaka alamıyor muyum?
    Listede gözükenlerin haricinde ücretini ödeyerek de mi bir alım söz konusu değil ?
    Yani ekstradan plaka ücreti ödeyerek örnek veriyorum AYA plaka satın alamaz mıyım ?

Ve de anladığım kadarıyla ben bir yere gidip hiçbir işlem yaptırmazsam ruhsat adresime gelecek, plaka da aynı şekliyle kalacak? Doğru mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 6 Eylül 2016; 13:45:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Seviyeli Yarbay

Teşekkürler hocam, çok açıklayıcı yazmışsınız.

İlk heyecanla ilçe emniyet müdürlüğü uyarısını bir an yanlış anlamışım.

Benim adresim gölbaşına kayıtlı gözüküyor, bu durumda D hariç bir harf ile başlayan plaka alamıyor muyum?
    Listede gözükenlerin haricinde ücretini ödeyerek de mi bir alım söz konusu değil ?
    Yani ekstradan plaka ücreti ödeyerek örnek veriyorum AYA plaka satın alamaz mıyım ?

Ve de anladığım kadarıyla ben bir yere gidip hiçbir işlem yaptırmazsam ruhsat adresime gelecek, plaka da aynı şekliyle kalacak? Doğru mu?

adresiniz gölbaşı olduğu için gölbaşına ayrılmış harf serisinden alabiliyorsunuz. bildiğim kadarıyla parasını verseniz de başka bir harf grubu alamazsınız. çünkü harf grupları ilçelere göre dağıtılmış. yani örneğin siz S ile başlayan bir plaka almak istiyorsunuz ama S serisi şereflikoçhisar'a tahsis edilmiş, dolayısıyla siz gölbaşından o seriyi alamayacaksınız.

hiç bir yere gitmez ve hiç bir işlem yapmazsanız 15 gün içinde ruhsatınız size gelir. ancak noterde alım yaparken "plaka değişikliği" istediğiniz için eski plakasıyla gelmeyecek. gölbaşındaki harf serilerinden şu an sırada hangisi varsa o sıradaki ile yeni plakanız çıkıp öyle gelecek. yani eski plakası artık geri iade edilecek, çünkü "plaka değişecek" demişsiniz. ayrıca zaten bu beyana istinaden de 200 liranın üzerinde bir noter ücreti ödemişsinizdir ki, plaka değişmese 100 küsür lira, plaka değişirse 200 küsür lira olan bu ücretin içinde plaka değişimi istemeseniz sadece ruhsatın trafik tescil yaprağı değişeceği yani tek yaprak değişimi olacağı için fiyat 100 küsür lira çıkıyor. plaka değişimi deyince ruhsatın her iki yaprağı da yenileneceği için 200 küsür lira ödemiş oluyorsunuz zaten...

• Hocam merhabalar,
    Ben plaka değişikliği şeklinde talepte bulunmuştum ruhsatta ancak istediğim plakayı bulamadım.
    Ruhsattakiler de dedi ki 1 ay sonra bu plaka yerine kalacak, ruhsat işlemlerin 1 ay sonra başlayacak dediler.
    Peki bu durumda ruhsat eve gelir mi yoksa benim mi emniyete gidip almam gerekir? (Gölbaşı Emniyet)

• quote:

Hocam merhabalar,
    Ben plaka değişikliği şeklinde talepte bulunmuştum ruhsatta ancak istediğim plakayı bulamadım.
    Ruhsattakiler de dedi ki 1 ay sonra bu plaka yerine kalacak, ruhsat işlemlerin 1 ay sonra başlayacak dediler.
    Peki bu durumda ruhsat eve gelir mi yoksa benim mi emniyete gidip almam gerekir? (Gölbaşı Emniyet)

adrese gönderiyorlar. ama siz daha erken alayım derseniz, elden takip edip alabiliyorsunuz. gidip takip etmezseniz postaya verilip gönderilecek diye biliyorum. ve muhtemelen bu postayla birlikte yeni plakanızın basım kağıtları da gelecek, o kağıtlarla da gidip plakayı bastıracak olmanız lazım.

emin olmak adına yine de "emniyete bi sorun" derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 4 Ekim 2016; 10:25:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

quote:

Hocam merhabalar,

adrese gönderiyorlar. ama siz daha erken alayım derseniz, elden takip edip alabiliyorsunuz. gidip takip etmezseniz postaya verilip gönderilecek diye biliyorum. ve muhtemelen bu postayla birlikte yeni plakanızın basım kağıtları da gelecek, o kağıtlarla da gidip plakayı bastıracak olmanız lazım.

emin olmak adına yine de "emniyete bi sorun" derim...

Hocam yalnız ruhsattakiler bana bu plaka üzerinize kalır dediler, yeni bir plaka gelmeyecek dediler.
    Benimki aynı şehir plakası hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seviyeli Yarbay -- 5 Ekim 2016; 17:51:38 >

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.