Lastik Ömrü Hakkında.
arkadaşlar merhaba. yazlık lastiklerim ömrünü doldurmuştu attım.
şu an araçta nokian wr d4 lastiklerim var. toplasanız 3000-4000 km ancak yapmışımdır. kışları 4-5 ay kadar üzerindeydi. onun dışında depodaydı. ama yaş olarak 7 yıllık lastik. bu 7 yılın 5 senesi depoda, 2 senesi araç üstünde geçti diyebilirim kısaca. ama dediğim gibi km olarak 3-4 bin anca yol yaptım bu lastiklerle. inanın sıfır gibi duruyor.
bir de hankook 4s2 aldım fiyatlar çok artar korkusuyla, depoya kaldırıcam, bi süre(bu yaz da dahil) bahsettiğim kışlık nokian'ları kullanıp sonra bunları takıyım diyorum. sizce hankook'ların depoda 1-2 sene kalması bir sorun yaratır mı, lastiğin yapısı bozulur mu acaba ?
Selam gençler :)
2012 Çukurova Mimarlık mezunu bir abinizim. 4 yıl kadar aktif olarak başka ofislerde çalıştım, 3 yıl civarı da kendi ofisim vardı.
2020 yılında YKS'ye tekrar girip Ankara Hukuk kazandım. 2.sınıf bitti.
Gerek mimarlık, gerek hukuk konusunda sorularınızı cevaplayabilirim. PM atarsanız geri dönemeyebilirim o yüzden başlık altında sormanızı tercih ederim :)
Hepinize güzel sıralamalı sonuçlar diliyorum, yazın tadını çıkarın.
Ram düşük ancak upgrade edilebilir. Yeni nesil işlemci, fena olmayan bir harici ekran kartı ve fhd ips ekranıyla bence iyi bir seçenek :
HB'deki 5000 e 500 indirimle 4899'a geliyor.
LG SN7Y SOUNDBAR - 2628 TL
Grundig GSB 950 Soundbar- 2+1- Atmos- 280 W
3D Ses, Dolby Atmos gibi özelliklere sahip. 280 W ses çıkış gücü ve kablosuz subwoofer olması güzel.
Akakçe gibi sitelerden fiyat grafiğine bakarsanız ilk defa bu fiyata düşmüş.
Ürünü kullanmadım ancak grundig'in gsb910 vs gsb910s modellerini kullandım daha önce. f/p olarak çok tatmin ediciydiler.
https://www.amazon.com.tr/Grundig-GSB-950-Hoparl%C3%B6r/dp/B08L7ZNL6P
Şu an bu fiyatlarda en iyi rakibi Samsung T650 ki benim kullandığım soundbar bu. Ses netliği ve detay seviyesi fiyatına göre çok iyi olsa da düşük bass frekanslarını istediğim gibi veremiyor. Bass frekansında t650'nin subwoofer'ı 47 hz'ye kadar düşebilirken , gsb950'nin subwoofer'ı 40 hz'ye kadar inebiliyor.
T650 de şu an 1540 tl civarında. Soundbar arayışında olanlar GSB 950 veya T650'yi değerlendirsin derim fiyatları ciddi oranda düşmüşken.
Edit: Konu sıcak fırsatlardan ses sistemlerine taşındı. İçerikteki mesajlar hala biraz sıcak fırsatlar mesajları gibi kalmış olabilir :))
Kayıtlı Visa ile GG'de 4599 olup 50 tl de puan veriyor.
Mevcut fiyatlara göre bu özellikler bu fiyata iyi gibi.
Edit:
4559 şu an. Çekle daha da uyguna alınabilir.
Acer Aspire A515-44G AMD Ryzen 7 4700U 8GB 256GB SSD RX 640 Linux 15.6" FHD 6199 TL
ips ekran, 4700u işlemci ve harici ekran kartı ile mevcut laptop fiyatlarını düşününce çok iyi fiyat gibi.
Çalışma motivasyonumu nasıl sağlarım ?
Arkadaşlar merhaba.
31 yaşındayım ve ikinci üniversiteme başladım. (Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi)
İlk üniversitem Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ydi. Mimarlıkta maddi manevi umduğumu bulamadığım için baba mesleği olan avukatlığı yapmak adına 2020'de sınava girip hukuk kazandım.
Ancak hem çok uzun zamandır derslerden, ders çalışmaktan, kitap karıştırmaktan ve saatlerce okuma yapmaktan uzaklaştığım, hem 20'li yaşlardaki enerji ve isteğe sahip olmadığım hem de ekonominin gidişatı ve hukuk mezunlarının eskiye nazaran çok iyi kazanamadıklarını gördüğüm için motivasyonum çok çok düşük.
Ancak 40 gün kadar sonra finallerim başlıyor. İnanılmaz fazla bir ders yükü var. Artık çalışmaya başlamam gerektiğini hissediyorum ancak ne istek ne enerji var. Online oluşunun da etkisi büyük. Mimarlık okurken genelde arkadaş gruplarıyla çalışarak, tartışarak vs. dersleri hallediyordum bir şekilde. Ancak şu an o da yok..
Siz kardeşlerime sorum, şu karantina döneminde, evlere kapanıp modumuzun düşük olduğu şu dönemde nasıl düzenli bir çalışma ritmini sağlayabilirim ?
Realme 7 Pro - 3549 TL
İlk olarak 3599 dan çıkan, ardından 3999 ve 3799 bandında gidip gelen, efsane cuma indirimlerinde 3599 a düşen telefon, şu an en dip seviyesinde.
Meslek: Avukat Adayı & Mimar
Alışverişlerim: yilmaz196 (2.nesil Iriver Clix 8 Gb aldım), tedmiller (Iriver Clix 2 gb sattım), ftt (Yuin Pk2 ve JVC kulaklık aldım), smd (Ibanez 10 Watt amfi sattım), ewerpower (ram sattım), onderos (slazenger saat sattım), eyokus (direksiyon seti sattım) Tamamen sorunsuz ! |
D6D9F152B18048728CCA20083E84DB04.jpg |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6.143
İkinci El Bölümü Mesajları: 189
Konularının görüntülenme sayısı: 249.530 (Bu ay: 3.055)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.941 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic