Selam gençler :) 2012 Çukurova Mimarlık mezunu bir abinizim. 4 yıl kadar aktif olarak başka ofislerde çalıştım, 3 yıl civarı da kendi ofisim vardı. 2020 yılında YKS'ye tekrar girip Ankara Hukuk kazandım. 2.sınıf bitti. Gerek mimarlık, gerek hukuk konusunda sorularınızı cevaplayabilirim. PM atarsanız geri dönemeyebilirim o yüzden başlık altında sormanızı tercih ederim :) Hepinize güzel sıralamalı sonuçlar diliyorum, yazın tadını çıkarın. |
Ankara Hukuk'ta okuyan bir mimar olarak soru-cevap
-
-
1)Mimarlığı neden bıraktınız iş imkanları vs. nasıl ?
2)Hukuka ilginiz nasıl geldi ?veya Para ve Statü için mi yazdınız?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAYAT BİTTİİ -- 25 Haziran 2022; 10:4:17 > -
mimarlik maddi anlamda tatmin etmiyor. ustune de yogun mesai saatleriyle enerji birakmiyordu. ozel sektorde sartlar cok agir, is yogunlugu, stres ve dusuk maaslar...
babam avukat oldugu icin hukuk okumami istedi. o siralar mimarlikta istedigim gibi bir is de bulamiyordum.. hadi deniyim diyerek giristim. ama okula girdikten sonra hukuk'un bana gore olmadigini anladim. sozel ders yuku tahmin ettigimden de cok fazla, ustune ustelik durmadan artan hukukcu enflasyonu ile birlikte artik hukuk mezunlarinin da asgari ucrete yogun bir sekilde calisiyor olmasinin verdigi motivasyon dusuklugu. babamin avukat olmasinin da bana bir artisi olmayacagini fark ettim. zaten halihazirda 4 ortaklar ve isleri eskiye nazaran cok az.
yani hukuk secmemin prestijle ilgisi yok. mimarlikla ayni duzeyde prestije sahip durumdalar su an.
artik hedefim mimarlikta akademisyen olmak. baska bir cikar yol goremiyorum. cunku ozel sektorde ne mimarlik ne de avukatlik yapmak istemiyorum mezun enflasyonu ve ekonomik sartlari goz onune alinca.
-
Hocam TR'DE çok fazla dava oluyor diye biliyorum. çok mezun olsa bile 86 milyonluk koca ülke + milyonlarca mülteci var.Tuhaf gerçekten
-
Bölümü bırakıp mimarlığa mı yöneleceksiniz yani?
-
Hocam zamanında bilgisayar müh ve mimarlık arasında kaldığınız konuyu gördüm demin, keşke bilgisayar müh seçseydim dediğiniz oluyor mu?
-
davalardaki kazanç eskiye göre çok az ve de avukat sayısı çok hızlı artıyor. malum ülkemizde bütün fiyatlar dolara endeksli, ama dava ücretleri dolar bazında eskiye göre çok çok düşük. rekabet artışının ücretlere etkisi çok fazla. eskiden avukat olsun mimar olsun çok değerli meslek gruplarıydı. şimdi malesef ele ayağa düştüler.
@rasyonel glikoz bırakır mıyım bilmiyorum ama ikinci plana attım okulu. mimarlıktan yüksek lisansa başlayıp ardından akademisyen olmaya çalışacağım. o süreçte de hukuktan geçebildiğim kadar ders geçerim fazla kasmadan. akademisyen olabilirsem zaten hukuk'un uzaması önemli olmaz. varsın 7 senede bitsin.
@Brütal evet hocam oluyor. hep söylüyorum hatta. mimarlığı da çok severek tercih etmiştim ama 2008'de sınava girdiğimde bilkent bilgisayar geliyorken oraya gitmeliydim. babam bilgisayar mühendisliğinde iş yok, özelde para verilmez o bölüme diyerek göndermemişti o zamanlar. keşke ısrar edip gitseymişim.
-
Şimdi hangi bölümü önerirsiniz hocam. piyasada hangi meslek grubu iyi maaşlı iş yapıyorum size göre
-
valla hocam iyi meslek kalmadı. resmen eğitimli insanların hayatlarını adım adım bitirdiler. eskiden orta direktik, şimdi bildiğin açlık sınırında üniversite mezunlarının çok büyük çoğunluğu.
yazılım-bilgisayar ile ilgili bölümler baya revaçta. tıp da kolay kolay ölmeyecek bi meslek. evet onda da gelirler çok düştü ama iş garantisi var devlette. bilgisayarla ilgili bölümlerin artısı da yurtdışındaki iş imkanlarının geniş olması ve yasal prosedürlere gerek kalmadan yurtdışında çalışabilme kolaylığı.
hukuk, mimarlık, diğer mühendislikler, diş hekimliği vs bu mesleklerde artık aradan sıyrılabilmek için hem motivasyonu çok yüksek tutup meslekte kendini geliştirmek, üstüne de çok girişken, sosyal olup çevreyi kısa sürede büyütmek, biraz da esnaflık ya da ticari zeka sahibi olmak gerekiyor. bunlar yoksa asgari ücret veya ona yakın bir rakama talim etmek durumunda kalınıyor. aradan sıyrılıp iyi gelir elde etmek de hayli zor. ama imkansız değil elbette. hırs lazım. hırs ve motivasyon için de ilk olarak karakterinizde bu olacak, ikincisi de mesleği çok sevmeniz lazım. sevilmeyen bir iş yaparken motivasyonu yüksek tutup meslekte yükselmek hayli zor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Haziran 2022; 19:6:39 >
-
hocam nasıldı netleriniz
-
Hocam YBS bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?
Tm de mantıklı bulduğunuz bir bölüm var mı,hukuk dışında?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HarveyinStajyeri -- 12 Mayıs 2023; 12:58:30 > -
Mimarlıkta da avukatlıkta da ilk 2-3 sene sürünülüyor diye biliyorum. Mimarlıktan neden hukuğa geçtiniz diyecektim babanız avukatmış. Doğru bi karar olmuş. -
Top üni’de okuyacaksan işletme ybs ekonomi iktisat okunur -
baba mesleği değilse ve kendi ofisini açacak maddi bütçe yoksa hukuk yazmak bana da mantıksız gelmeye başladı hocam
çünkü diğer türlü para kazanılacak bir alan olmuyor.hakim,savcılıkta da atama işleri biraz sıkıntılı.hem atansan bile şehirden şehire dolaşıyorsun sabit bir yerin yok
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
valla hocam iyi meslek kalmadı. resmen eğitimli insanların hayatlarını adım adım bitirdiler. eskiden orta direktik, şimdi bildiğin açlık sınırında üniversite mezunlarının çok büyük çoğunluğu. yazılım-bilgisayar ile ilgili bölümler baya revaçta. tıp da kolay kolay ölmeyecek bi meslek. evet onda da gelirler çok düştü ama iş garantisi var devlette. bilgisayarla ilgili bölümlerin artısı da yurtdışındaki iş imkanlarının geniş olması ve yasal prosedürlere gerek kalmadan yurtdışında çalışabilme kolaylığı. hukuk, mimarlık, diğer mühendislikler, diş hekimliği vs bu mesleklerde artık aradan sıyrılabilmek için hem motivasyonu çok yüksek tutup meslekte kendini geliştirmek, üstüne de çok girişken, sosyal olup çevreyi kısa sürede büyütmek, biraz da esnaflık ya da ticari zeka sahibi olmak gerekiyor. bunlar yoksa asgari ücret veya ona yakın bir rakama talim etmek durumunda kalınıyor. aradan sıyrılıp iyi gelir elde etmek de hayli zor. ama imkansız değil elbette. hırs lazım. hırs ve motivasyon için de ilk olarak karakterinizde bu olacak, ikincisi de mesleği çok sevmeniz lazım. sevilmeyen bir iş yaparken motivasyonu yüksek tutup meslekte yükselmek hayli zor. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X