Şimdi Ara

YKS Biyoloji için EN İYİ Kaynak(lar) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
3
Favori
1.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Önceki sene yaptığım sonucu beğenmediğim için mezuna bıraktım. YKS - 22'ye çalışmaya başlayalı 3 hafta oldu. YKS Biyoloji için 4'er (4 TYT - 4 AYT) kaynak bitirmeyi düşünüyorum (ki bunu yapabiliyorum da).

Çalışmalara başlamak için 2 tane TYT S.B kaynak aldım: Biyotik ve 345

Biyotik sorularını sevdim fakat 345 sorularına karşı nedenini bilmediğim bir şekilde kötü/kalitesiz buldum. Şüpheye düştüğüm için buraya sizlere kaynak konusunda danışmak istedim.

1) 345 TYT Biyoloji kaynağını beğendiniz mi ? Sizce nasıl ?

2) Önceki sene ben Palme ve PRF çözmüştüm (Allah razı olsun 19/1 yaptırdılar), bu sene değişti mi içeriği ?

3) Bu sene için:

Biyotik

345

Bilgi Sarmal

Aydın

kaynaklarını almayı düşünüyorum. Çıkarmam/değiştirmem gerektiğiniz kaynak(lar) neler ?

Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkürler,

Sürç-i lisan ettiysem affola

• up ?

• Hocam ben onu bunu bilmem ama sb olarak sadece palme çözdüm deneme olarak palme+biyotik denemelerini çözdüm konu çalışmamı cici biyoloji+meb kitabı yaptım ve ayt de 12 1 yaptım

• + olarak son günlerde şu soruları çözdüm

• fen derslerinde çok soru bankası çözmeyin önemli olan çok soru çözmek değil konuları iyi bilmek önemli o yüzden meb kitabını didik didik edin

• Bence çok gereksiz kaçar 4 er kaynak konu tekrarı, meb kitapları ve bol deneme Biyoloji adına çok iyi olur.
  • up

sorulara cevap gelirse efsane olur

• 345 TYT BIO GORDUGUM EN KOTU KAYNAKLARDAN SAKIN ALMA
  • Aydın da çok kötü volvoks falan soruyo gereksiz detay
  • Palme alın sadece Bekir de çözüyor zaten iyi olur
  • 1-345 TYT’de Türkçe bozukluğu olan sorular çıkıyor. Bence gereksiz ve saçma. Biyotik yeterli olur, devamında bol bol branş denemesi çözün.

2-Palme, 4-5 sene önceyle hemen hemen aynı soruları basıp durmasıyla meşhurdur. Yenilenmemiştir yüksek ihtimal. Ki bence o neti çıkarmış birisi için gereksiz kaçar. Paraf da yenilenmedi sanırım.

3-TYT için ilk maddede bahsettiğimi savunuyorum, tek sb yeter. Zaten iyi de net çıkarmışsınız, gerek yok soru bankasıyla vakit kaybetmeye TYT için. AYT’de ise şunları öneririm:

-Aydın AYT SB

-345 AYT SB

-Apotemi Sistemler ve Modern Biyoloji fasikülleri

-Paraf AYT SB

-Limit TYT-AYT SB (Bunu bence mutlaka alın)

Bence bunlar yeterli olur. Bilgi Sarmal’ın biyo soru bankasında bazı gereksiz detaylar soruluyor. Mesela sistemlerde fizyoloji soracağına müfredatta olmayan, öğrenmenin bir fayda sağlamayacağı anatomik şeyler sorulup duruluyor. İçerisinde pek orijinal soru da yok.

• MEB Kitapları: Özelikle 11. Sınıf MEB kitabı çok başarılı bir kitap. 4 senedir YKS'de biyoloji sorularının MEB kitabı ile çok fazla örtüştüğünü biliyorken MEB kitaplarından faydalanmamak olmaz. Hatta 2020'deki zor bir ekoloji sorusu direkt MEB kitabından yazılmış bir soru . O sorudaki tüm detaylar sadece bir sayfada anlatılmıştı.

Apotemi Modern Biyoloji: Net şekilde biyoloji için aldığım en iyi kitap. Apotemi Sistemler'deki konu anlatımı özet ve ezber şeklinde. Ama bu kitaptaki konu anlatımı hiç öyle değil. Gerekli bilgileri ezberletmeden mantığını açıklayarak anlatmışlar. (Ör: O2'li solunumda ETS elemanlarının elektronegatifliğinin çok olandan az olana doğru dizilmesinin nedeni) Soruları da oldukça kaliteli. Açık söylemek gerekirse bu kitabı alırken Sistemler kitabı gibi bir kitap bekliyordum ama beklentimin çok üstünde bir kitap yazmışlar.

Palme TYT-AYT SB: Konuyu kavratma bakımından oldukça başarılı ama tek başına yeterli değiller.

PRF AYT SB: Oldukça iyi bir kitap. Kitapta bazı sorular zor ama çok iyi yorum gücü kazandırdı bana. Konuyu kavratma bakımından da iyi sorular var.

3D AYT SB: Fena sayılmaz. Orta seviye denebilir, çok kalın değil. Seri denemelere geçmeden önce kısa sürede bitirmek için ideal bir kaynak. 3D Biyoloji'de benim en çok dikkatimi çeken şey baya grafik sorusu olmasıydı.

345 AYT Biyoloji SB: Bu kitabı çözmüştüm sınava az kala. Kitapta oldukça iyi sorular var, soru sayısı da iyi ama bazen gereksiz ince detaylar soruluyordu o yüzden çok beğenmemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cubb0rn -- 12 Eylül 2021; 19:46:4 >

• evrensel iletişim yayınları adında bir yayın var -bazı meb kitaplarını bunlar hazırlıyor kapakta falan görmüşsünüzdür belki- tyt biyolojisi var bende kitap gayet iyi.

• palme + apotemi tyt ayt + apotemi ayt fasiküller. Oldukça ayrıntı var ve sen bu ayrıntıları öğrenirken konunun içinden geçmiş oluyorsun.

• Çapup ayt biyoloji deneme

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.