Ortalama ile yatay geçişte maks nerelere geçebilirim ?
Merhabalar arkadaşlar, sıralamam 67.500 ve ben ortalama ile yatay geçişte hangi aralıktaki ünilere geçiş yapabilirim ? 50k ya kadar vs ?
Bilgisayar Mühendisliği ve Yatay geçiş hakkında
Merhabalar forumdaşlar , şuan Düzce'de bilgisayar mühendisliği hazırlık sınıfı öğrencisiyim. Bu sene açılan bölüme ingilizce eğitim verilecek diye girdim ( Mühendislik eğitimini ingilizce olarak almanın + ları sebebiyle ) . Fakat Düzce'de 4.5 sene nasıl geçer harbiden bilmiyorum. Acaba şehir olarak daha güzel olan türkçe bölüme geçiş mi yapsam diye düşünüyorum ( İstte ayvansaray ve atlas , izmirde de izbü) kafam baya karışık. Ayrıca 1. Sınıf sonunda ortalama ile geçiş yapmak istediğimde ortalamam dışında yks sıralamamın yüzde olarak etkinliği varmı ? Yani 1. sınıfta çok kasarak iyi bir üniversiteye ortalama ile geçiş yapabilme ihtimalim var mı ? Yardımcı olursanız sevinirim. Tesekkürler
Strateji oyunu hiç oynamamış birine tavsiyeler
Merhabalar, strateji oyunu hiç oynamadım desem yeridir. Eu4 ü indirimde alıp birkaç saat takıldım okadar. Kendi Ülkemi 0 dan kurup gelişmeler yapabileceğim , devletler arası anlaşmalar yapabilecegim , ülke tutumunu kendim yönetecegim , dinsel farklılıkların etkili oldugu bir oyun önerebilir misiniz ? Eu4 ün ayrıntılı olması çok hoşuma gitti ama önümde hazır ülke olmasını istemiyorum. Tavsiyelerinizi beklerim.
Yatay geçiş hakkında
Merhaba arkadaşlar , merkezi yatay geçişte ben a üniversitesinden b üniversitesine geçmek istediğimde 1.sınıftaki ortalamam ve ders uyumluluğu dışındaki etkenler nedir ? (yks sıralaması ile geçişten bahsetmiyorum . )
Bu sene hazırlık seneye bilgisayar mühendisliği okuyacağım. Laptopun hafif ve uzun kullanım süresi sunması benim için çok önemli.Önereceğiniz laptopları yazarsanız çok çok sevinirim. Bu arada huawei d16 nasıldır bilgisayar mühendisliği için ?
Merhabalar , bu sene üniversiteye gideceğim ve bölümüm bilgisayar mühendisliği . Bütçem 8000-9000 tl civarı. Matebook serisindeki 14 ve d16 serisi hoşuma gidiyor . Oyun oynayacağımı zannetmiyorum odağım hafif, kullanım süresi uzun laptoplar fakat gaming laptop önerisi de alabilirim.Yardımcı olursanız sevinirim.
Öncelikle herkese selamlar arkadaşlar, bilgisayar - yazılım mühendisliği düşünüyorum ve buna uygun laptop arayışındayım. Bir yanda huawei matebook 14 ve d16 modelleri hoşuma gider iken bir yandan da m1 air ilgimi çekiyor . Yeni macbooklarda arm mimarisinin kullanılmasından dolayı bazı programların çalışmadığı söylenmekte . Yazılım - bilgisayar mühendisleri veya öğrencileri bu programların çalışıp çalışmama konusunda beni bilgilendirebilirler mi ? ( bu arada sizlerin önerilerine açığım oyun oynamıyorum )
organik kimya
Arkadaşlar selamlar , önümüzdeki günlerde organik kimya ünitesine başlayacağım . Aklımda bi soru var. Hani matematikte konuyu iyi kavramak için limit için olsun türev için olsun apoteminin fasikülleri tercih ediliyor ya , organik kimya içinde örneğin aydın yayınlarının organik kimya kitabını çözmeli miyim? Şuan Hız ve renk , palme ve aydın yayınlarının ayt kimya soru bankalarını kullanıyorum.Sizce ne yapmalıyım ? şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim.
Uç noktada limit
Arkadaşlar selam, eksen yayınlarınının sanırım eski basım kitaplarından birinde limit olup olmaması kafamı karıştırdı . soru şunun gibiydi ; [-1,2] aralığında sürekli bir fonksiyon çizilmiş , x=2 noktası da dahil ( içi dolu ) . Bildiğim x=2 noktasında limit olması için sağ ve sol limitlerinin eşit olması gerek.Fakat soruda x=2 noktasına soldan yaklaşıp limit vardır dolayısıyla x=2 noktasında da limit vardır demiş.Ve aynısı x=-1 noktası içinde geçerli. Aydınlatırsanız sevinirim.
TYT MAT PKOB
Arkadaşlar öncelikle selamlar, PKOB zamanla unutulan konuları olduğunu düşünüyorum ve son ay pkob çalışmayı hedefliyorum. son aya kadar günlük problem son ay pkob halletmem mantıklımı? şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 80
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.548 (Bu ay: 155)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 51 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar