Şimdi Ara

2016 ilan 2015 araç :) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bana da 2013 model dedi i20, noterde 2012 olduğunu gördüm ruhsata bakınca. trafiğe çıkış 2013’müş. Araç temiz olduğu için aldımm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden araçların bir kısmı o şekilde idi belki oradan aklında kalmıştır
    yıl sonuna doğru üretilmiş araç ,yeni yılda satılınca yeni yılın modeli sayılıyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Burada hala satıcıyı haklı çıkaran var yahu :) adam bildigin çakallık yapmış. Banane arabanın hangi tarihte trafiğe çıktığından. Ben arabanin model yilına bakarım. 2016 model parasina 2015 satmaya calisiyor. Pislik herife bak. Ben olsam ekspertiz parasinı geri isterdim.

iş başkasının başına gelince ahkam kesmesi kolay da ondan haklı çıkartıyorlar :D
  • spider58 S kullanıcısına yanıt
    iki model arasında ki 3.000TL lik fiyat farkını bilmem mümkün değil. Marka model belirtmemişsiniz veya ilk konu açarken verdiğiniz bilgilerde iki model yılının arasındaki fiyat farkından dolayı vazgeçtim dememişsiniz. Daha sonra ki yorumlarınız da dikkat etmediğim için bu tarz bir yorum yaptım. 3.000TL 'lik bir fark vazgeçmek için yeterli bir sebep dolayısıyla bir kandırma durumu ortaya çıkıyor.

Kendi yorumumu yine kendi deneyimlerinden yola çıkarak yaptım.

2009/8. ayda bayii den sıfır olarak megane 2 aldım.

Trafiğe çıkış 2009/ağustos model yılı 2010

Ben bu aracı 2010 diye ilan verip 2010 diye satabilirim. Ruhsatta model yılı 2010 yazıyorsa iş bitmiştir kısaca demek istediğim buydu.
  • 58_transporter_58 kullanıcısına yanıt
    Eskiden dediğiniz 3-4 sene öncesine kadar hala yapılıyordu.

Bir kaç örneğine sahibinden de rastlıyorum hala.

2015 trafik çıkış 2016 model yılı şeklinde.

Kanun çıktı ama bayiiler zaman zaman bu uygulamalara devam edebiliyor dikkat edilmezse o şekilde aracı almış bulunuyorsunuz.
  • Ruhsattaki model yılını doğru yazıp satmak istiyorsak doğru, fakat ruhsatta yazan tarihi es geçip trafiğe çıkış tarihini dikkate alıp alıcıyı yanıltmaya çalışıyorsak; o üçkağıt ve düzenbazlığa girer.

• aaguler kullanıcısına yanıt
    Karşınızda arkadaşınız yok benimle mesafeli konuşun. Size söz hakkı doğan bir durum yok fakat forum kuralları gereği maalesef yorum yapabiliyorsunuz Ek olarak beni sahtekarlıkla suçlamışsınız ilginç...

Hoş karşılamayıp ne yapacağımı merak ediyorsanız uygulamalı olarak size gösterbilirim. Buyurun İzmir'e beklerim.

Detaylı açıklamayı konu sahibi arkadaşa yaptım. Neden o tarz bir yorum yazdığımı ve tecrübelerimi kendisine ilettim.

Çok meraklı bir arkadaş olduğunuzu varsayarak yazdığım cevabı da inceleyebilirsiniz. Fazla meraklı olmanın iyi olmadığını hatırlatır başınıza bir iş açılmamasını temenni ederim iyi günler.
  • Birde şöyle bir durum var.Yıllar arası otomobillerde donanım farkı bile olabiliyor.2015 model bir araçta olmayan ekstra bir donanım 2016 modellerde olabiliyor.Hatta motor beygir farkı bile olabilir.Bu durumda alıcı 2016 modeline göre pazarlık yapmış olduğu için haklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yanik033 -- 15 Ekim 2017; 12:2:2 >
  • Birde tampon boyalı ne olacak diyenler var.Boyadan sayılmazmış falan filan.Tamam dogrudur boyadan sayılmayabilir.Satıcının bu durumu belirtmesi gerekirdi.1 yaşında araç alıyorsunuz sonuçta, pazarlık yaparken söylenmesi gerekiyordu.

• 2016 da trafiğe çıktıysa 2016 diyorlar ama açıklamasını yapmaları lazım ki millet yanlış anlamasın

• Araç ne zaman üretildi, ne zaman trafiğe çıktı zart, zurt, cart, curt
    Ruhsatta ne yazıyorsa ilana o yazılacak arkadaş
    Diğerleri süzme çakallık, yalancılık, üçkağıtçılık
  • quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

Eskiden dediğiniz 3-4 sene öncesine kadar hala yapılıyordu.

Bir kaç örneğine sahibinden de rastlıyorum hala.

2015 trafik çıkış 2016 model yılı şeklinde.

Kanun çıktı ama bayiiler zaman zaman bu uygulamalara devam edebiliyor dikkat edilmezse o şekilde aracı almış bulunuyorsunuz.

O uygulama 2012 yılında bitti

2012 Aralık 30 da üretilen araba isterse 2015 yılında trafiğe çıksın 2012 model dir

• quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

iki model arasında ki 3.000TL lik fiyat farkını bilmem mümkün değil. Marka model belirtmemişsiniz veya ilk konu açarken verdiğiniz bilgilerde iki model yılının arasındaki fiyat farkından dolayı vazgeçtim dememişsiniz. Daha sonra ki yorumlarınız da dikkat etmediğim için bu tarz bir yorum yaptım. 3.000TL 'lik bir fark vazgeçmek için yeterli bir sebep dolayısıyla bir kandırma durumu ortaya çıkıyor.

Kendi yorumumu yine kendi deneyimlerinden yola çıkarak yaptım.

2009/8. ayda bayii den sıfır olarak megane 2 aldım.

Trafiğe çıkış 2009/ağustos model yılı 2010

Ben bu aracı 2010 diye ilan verip 2010 diye satabilirim. Ruhsatta model yılı 2010 yazıyorsa iş bitmiştir kısaca demek istediğim buydu.

Senin ruhsatta model yılı 2010 yazıyor senin öyle ilan vermen normal

Ama aracın 2009 model yılı olsaydı 2010 yazsaydın sahtekârlik olurdu

Daha eskiden 1990-1991 diye geçiyordu ruhsatta buna çift etiket deniliyordu

Otobüslerde çok olurdu tercih edilmeme nedeniydi o zamanlar

• araç sahibi sen istiyorsun diye computeste götürüyor sen olmasan adam niye götürsün sen ödeyeceksin tabiki ücretini ayrıca expertiz sana hizmet veriyor araç sahibine değil kötü birşey çıkarsa kazalı araba almamış oluyorsun bu sana hizmet araç çok temiz çıkar temiz bir araç sahibi oluyorsun yine bu sana verilmiş hizmet adam aracın herşeyini bilmek zorunda değil hatasızdır arac yolda alttan taş vurmuştur şase travers eğilmiştir bunu adam bilemez o sebepten adamın dediği haricinde bişey çıkma konusu bencilce bir davranış
  • zgbayraktar kullanıcısına yanıt
    Merhaba, X bir rent a car firmasında bir süre çalıştım. İsim vermiyorum fakat genelde kaskonun ikame araç diye tabir ettiğimiz hizmeti veriyorduk :)

En basit örnekle size bunu özetleyeyim bizzat başımdan geçmiş bir olaydır.

1 veya 2 yılda bir filonun durumuna göre filo revizyonuna gidiliyor genellikle.

Eski araçlar malum bilinen açık arttırma sitesinden satılır.

Yeni araçlar için anlaşmalar yapılmaya başlanır. Genelde yıl sonuna doğru yapılıyor bu arada anlaşmalar.

Hatta marka vermekte de sıkıntı yok diye düşünüyorum. Renault,Honda,Hyundai,Peugeot

Bu 4 markada da benim çalıştığım dönemlerde 0 araç alışı oldu ve bayiinin fazla karı olmadığı için angarya işleri bayii personeli değil biz yapardık. Ruhsatlar ve plakalar toplu verilir önce marka daha sonra model ve renk daha sonra şase no dan aracı doğruladıktan sonra araca plaka çakardık.

Anlaşmalar 2015 yılın sonuna doğru yapılır takiben bir sonraki yıl satışı alınır ve ruhsat çıkarılır. Filo prensibi de hangi yıldaysanız o yıldan daha düşük olmamasına özen gösterilir. 2015 sonuna yapılan ve 2016 ocak-şubat arası teslim alınan araçlar 2016 model yılı olarak trafiğe çıkışı verilirdi. Yani 2015 yılında bayiinin stoklarında olan, bir şekilde satılamayan veya satışı iptal olmuş, teşhir araçları gibi tüm araçlar normal bir insanın alabileceğinin çok altında komik rakamlarla bu ve benzeri şirketlere satılıyor ve kiraya çıkarılıyor. Hatta ve hatta bazı araçlar dolu olarak geliyor şöyle ki X bayiisine gidip sipariş verip bir şekilde siparişini iptal eden müşterinin ( genelde kredileri çıkmıyormuş ) aracı diğer araçlara göre dolu olduğu için uzun dönem kiralamaya veriliyordu. Bizzat kendi gözümle şahit olduğum için size bu kadar detaylı anlattım. Umarım durumu tam olarak anlamışsınızdır. 2012 Yılında çıkan kanundan benimde haberim var fakat burası Türkiye ve neler döndüğünü size en kısa şekilde özetlemeye çalıştım.

• Enteresan bir şey

• quote:

Orijinalden alıntı: vivalaozgur

araç sahibi sen istiyorsun diye computeste götürüyor sen olmasan adam niye götürsün sen ödeyeceksin tabiki ücretini ayrıca expertiz sana hizmet veriyor araç sahibine değil kötü birşey çıkarsa kazalı araba almamış oluyorsun bu sana hizmet araç çok temiz çıkar temiz bir araç sahibi oluyorsun yine bu sana verilmiş hizmet adam aracın herşeyini bilmek zorunda değil hatasızdır arac yolda alttan taş vurmuştur şase travers eğilmiştir bunu adam bilemez o sebepten adamın dediği haricinde bişey çıkma konusu bencilce bir davranış

iddia ediyorsa ödeyecek tabi ne demek "neden ödesin". "Sıfır gibi, plakayı çıkart showroomda sat" dediyse birisi bana aracına güveniyor ve biliyordur. demesine rağmen, 1 model büyük ve boyalı parça çıkınca elbetteki ödeyecek. Ben onun dediğine binaen götürüyorum arabayı teste. bana dese şurası boyalı götürmeyecem belkide. o zaman benim param boştan yere gitmiş olmuyor mu.

Arabana güvenmiyorsan diyeceğin laf "Abi computeste götür beğenirsen al". bunu diyen adamdan computest parası alınmaz işte. Adam zaten bilmiyor arabayı belliki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spider58 -- 16 Ekim 2017; 12:18:40 >

• İnsanlar yeni vergiler yüzünden yıkanmamış arabaya %5 kurma peşine düştü 2. El alırken. Bende Opel Astra var 51bin km 2011 model. Şanzıman yağını değiştirirken baktım çok kötü olmuş baskı Balat’a da değiştim. Bitmemişti ama satın alacak kişiler %50 fiyat kırıyor diye boşta duruyor araba bazen çıkıyorum onunla. Arabanın tavan hariç her yerinde boya var. Her yerinde diyorum kapıların tamamı filan. Arabanın mekanikleri olarak emsali Yok. Senede 7-8bin km yapmış bir araba. Her sene aynı tarihte bakımları yapıldı. Benden arabayı piyasa fiyatının %30 altına istiyorlar kazaları yüzünden. İlana kazalı olduğunu söylediğim halde arabayı gelip gören adam peşimi bırakmıyor. Çünkü bir benzeri yok. Mekanik olarak kusursuz araç ilk günkü gibi. Ama fiyat değince direk 10-15 indirme peşinde. Böle insanları kazıkladıklarında çok seviniyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aracın üretim için banta konması(üretilmesi demiyorum) 31 Aralık bile olsa ve banttan çıkışı ne olursa olsun model önceki yıldır.

Ben aracımı 2016'da aldım ve 2015 model. Bu duruma göre 2016 diye ilan veriyorsam, aracın 2015 model olduğunu ilk cümlede belirtmem gerekir. Ya da 2015 diye paylaşıp, başlık ya da ilk cümlede trafiğe çıkışını yazabilirim. Gerisi tabii ki uyanıklığa/sahtekarlığa girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 16 Ekim 2017; 20:18:22 >
  • Ya bu tampon plastik aksam değil mi bunu nasıl ölçüyorlar plastik aksam boyaya giriyor mu ben hatasız tamponumu spor tamponla değiştim şimdi benim arabam boyalı damgası mı yiyecek eksperde.

Benim bildiğim plastik aksam boyadan sayılmaz eksperler neye göre plastik aksamı boyadan sayıyolar bu işin mantıklı bir şekilde açıklamasını yapabilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Parola0238 -- 16 Ekim 2017; 20:24:15 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.