Şimdi Ara

2016 KYK BURS VE KREDİLER ANA KONUSU(25 aralik ACIKLANDI) (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.674
Cevap
22
Favori
59.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben burs alıyodum krediye dönmüş haberim yoktu, 4 aydır kredi alıyomuşum. iptal etsem 4 ayın parasını mı ödemem gerekir yoksa hepsini mi?
  • Arkadaşlar bu kartı aldıktan sonra hemen kredi kartı olarak kullanabiliyor muyuz yoksa açtırmak mı gerekiyor? Daha öncelerden alanlar yazabilir mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: for47

quote:

Orijinalden alıntı: poset cay

Beyler 4-5 ocakta ankara kızılaydan alın diyo 31 inde istanbuldan kartı alabilirmiyim

Geçen sene başka bir şehirdeydim, parayı kimlikle ücret ödemeden çektim. Okulun olduğu şehre gelince kartımı aldım.

hocam işte haftaiçi kartı almam zor biraz askeri okuldayım onun yolunu arıyorum aslında
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vahn

Ekim,kasim,aralığın parasi yaz aylarinda yatıyor

o paralar yatıyor mu emin misiniz
  • arkadaşlar yardım edin lütfen şimdi sorun şu ben burs başvurusu yaparken adresimin iç ve dış kapı numarasını yanlış girmişim tabi bunu bilmediğim için taahhütnameyi de onayladım daha sonra kapı numarasını yanlış girdiğimi öğrendim bu durum sıkıntı yaratır mı yaratırsa onayladığım taahhütnamedeki adresin kapı numarasını nasıl değiştirebilirim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dreazz

quote:

Ekim,kasim,aralığın parasi yaz aylarinda yatıyor

o paralar yatıyor mu emin misiniz

Hayır yazın parası yatmıyor almaya başladığınız andan itibaren aylık miktar olarak hesaba geçiyor 1 yıldır alıyorum ben.
  • Bana burs çıkmasının şerefine çekiliş yapıyorum bu mesajı +layanlar arasından bir kişiye ilk bursun yatmasından sonra paypaldan 50 TL göndereceğim
    Hadi bakalım +ları görelim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İhtiyacı olana çıkıyor diyen arkadaşlar çok kesin ifadeler kullanmasınlar bence doğru çok ihtiyacı olana çıkıyordur ama bence kaçanlar da baya oluyor arada .
    BİR VELİ OLARAK YAZIYORUM
    ev ve araba yok kirada oturuyoruz 3 tane çocuk var memlekette 200 m2 değersiz bir arsa var ( onu bile yazdım dürüstçe ) başvuru sürecinde işten çıkarıldım sigortasız bir işte çalışıyorum ama resmi olarak işsizim ama ben yine dürüstçe aldığım maaşı yazdım zaten aldığım maaş 1400 tl eve giren başka bir delikli kuruş yok soruyorum size benim oğluma burs almam için sokakta yatıyormu olmam gerekiyor bir hile olduğuna ihtimal vermiyorum vermek istemiyorum çünkü devlet yurdu çıktı ama hileyle gelirini az gösteren veya yalan yazıp devletin ciddi araştırmaması yüzünden ihtiyacı olmadığı halde burs alan varsa HAKKIMI HELAL ETMİYORUM Şimdi çocuğa part time iş arıyoruz zaten elektronik haberleşme mühendisliği okuyor dersleri ağır gel çık işin içinden bu mesajı duygu sömürüsü için yazmadım sıkıntımı paylaştım sadece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kara duman -- 26 Aralık 2015; 20:12:43 >

• Michu M kullanıcısına yanıt
    kardeşim kendi oturduğun okuduğun çevrenden ihtiyacı olan birine ver burda herkes atlayacak şimdi
  • geri ödemede anapara+üfedeki değişime göre ödeme yaptığın için dediğin durumda sadece anaparayı ödersin
  • Arkadaşıma hiçbir şey çıkmadı açıklamada: "Okula giriş yılınız ve bulunduğunuz sınıf itibariyle yıl kaybınız olduğu tespit edildiğinden Burs/Kredi Yönetmeliği hükümleri gereğince müracaatınız işleme alınamamıştır." diye yazıyor bu ne demek oluyor daha ilk senesi üniversitede

• bu kartı baÅŸka ÅŸubeden alamıyor muyuz. evimin altında ziraat bankası var ÅŸehrin diÄŸer ucundaki ÅŸubeye gitmiÅŸ kart ordan alın diyo sistem.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hazırlık okuyorum şu an, ocakta hazırlığı bitirme ihtimalim var. Hazırlık bitince ikinci dönem bölüm derslerini almaya başlıyormuşum, almamak için okulu 1 dönem dondurmam gerekiyor.
    Okulu 1 dönem dondurursam kredinin durumu ne olur ? Eylüle kadar sadece ocak kredisini mi alırım ? Öyleyse diğer sene tekrar başvurmam daha mantıklı gibi.
  • buraya yazmamın bir faydası olmuyacak sanırım ama bir umut bilen vardır diye yazıyorum.

2013 yılında kayıt yaptırmıstım üniversiteye kyk'den kredi alıyordum , bu sene baska bir üniversiteye geçtim(tekrar sınava girerek).Üniversiteye kayıt dönemi bittikten sonra kyk'ye kredimin nakli için dilekçe yazdım.yazmaz olaydım ; eski okulumda 2 sene başarısız olmam(sınıfta kalmam) gerekçesiyle kredimin nakil olamayacağını belirtip kredimi kestiler.benimle aynı koşullardaki nakil dilekçesi yazmayan arkadaşımın ise kredisi hala devam etmekte.

bir şans belki tekrar çıkar diye bu senede başvurdum , fakat çıkmadı.

bu tarz olay yaşıyan biri var mı acaba ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lllolll -- 26 Aralık 2015; 16:37:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: enesozcan

quote:

Orijinalden alıntı: alemci83

Japonya miyiz biz enf düşsün bursa basvurun kredi 2 kat odeniyor haberiniz olsun.kredi yuksek lisans yapan arkadasimin 15 binlik borcu su an 33 bin gozukuyor haberiniz olsun derim

dostum kredi aldın mı ödedin mi bilmiyorum ama saçma yorumlarınla milletin kafasını karıstırıyosun.neymiş bin lira olarak ödermissiniz filan alındıgı kadar ödeniyor her ay 400 alıcaksanız max ayda 450 ödersiniz arkadaşlar.15 20 bin lirayı tutup kimse size 30 bin olarak ödeyin demez yüksek lisans borcu ödeyen de normal kredi ödeyen de bir cok tanıdıgım var 18 bin yazıyorsa örnegin max 20 bin ödersiniz.

Dostum sen sacma diyorsun ama isin rengi oyle degil kendimde kredi aldim odedimde 2006 da alan 2008 de alan 20111 de alan 2013 te alan arkadaslarim var oyle 18 bin alipta 20 bin geri odeyeceksin ha yapma bak cogu kisinin hakkina girersin yanlis bilgilendirme yapma boyle,tekrar yaziyorum alinan krediler yillik tefe tufe oraninda faiz olarak zam islemi gorurler yani sen simdi 18 bin kredinin altina imza attiginda 2020 yilinda egitimin bittiginde yuzde elli olarak borcun artar oldumu 27 bintl iki yilda erteletirsin herkesin yaptigi gibi yuzde 10 arttir 2 defa 35 bine borcun olur,banka sanami aciycak aylik 500 tl taksite boler sittin senedede odersin artik,sen beni dinleme ček o krediyi bir abi vardi dedi dersin.sonra

• Arkadaşlar arayıp sordum o tarihlerde orada olamıcam dedim fark etmez dedi hanım efendi daha sonra şubeden alabilirsiniz dedi veya bulunduğunuz ilçede ziraat bankasının dağıtma yetkisi varsa bulunduğunu ilçedende alabilirsiniz dedi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoreGame -- 26 Aralık 2015; 16:40:57 >
  • Beyler, ben geçen yıl başvurdum ve kredi çıktı. 2.sınıf öğrencisiyim bu 400 TL olayından ben ve benim gibi kişiler faydalanamayacak mı?
  • faydalanıcaksın kardes zaten her sene bir miktar artıyor aldığınız para.
  • quote:

Orijinalden alıntı: swatsat

400 tl çok iyi para

Evet ama geri odemeyecesen tabiki,geri odeyeveksen 500 tl civari olarak hic geciktirmeden okul biterbitmez odemeye baslamak zorundasin eger erteleteyim dersende 2 yil daha 600 tl civarida odemen olacak ona gore

• quote:

Aylık miktardan kastınız nedir yaz aylarinda aylik olarak para yatmiyor mu?

Tabiki yatıyor.Geçtiğimiz ekim kasım aralık aylarından yeni başvuru yapanlar ücret alamıyor.Sadece başvurudan sonraki aylarda ücret alıyorsunuz yani
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.