Şimdi Ara

2016 Philips 49 Pus 6501 (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.729
Cevap
45
Favori
166.454
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Cübbesiz Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: orhancub

quote:

bi saniye siyah mı ? resim paylaşabilirmisin ? sendeki başka sıkıntı sanırım. v. banding tam şöyle: çok heterojen olmayan bir alanın üzerinde (gökyüzü, futbol sahası, tarla, vb..) kareler yatay olarak ilerlediğinde ekranın orta ve kenarlarına doğru hafif toz gibi bantlar beliriyor (aslında bütünlüğü sağlıyamıyor panel)

Aynen öyle oluyor sanki ekran kirli tozlu gibi görüntü oluşuyor ama komple panelde oluyor bu olay rahatsız ediyor.

umarım mahkemede kazanırsın. çok göze batmıyosa alehine de çıkabilir. v. banding çok yaygın birşey. bakmadığım yer kalmadı nette. değiştirip tekrar v.banding fark edilen tv alan var.

Sadece o değil sol köşesinde panel ile kenar arasında açıklık var philips logosunun altında ki plastik parça elimle bastırınca içeri göçüyor hareket ediyor gacır gucur diye yani bunlarda ekstra kusurlar tabi bunada servis standart diyor bakalım inşallah lehime sonuçlanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

bi saniye siyah mı ? resim paylaşabilirmisin ? sendeki başka sıkıntı sanırım. v. banding tam şöyle: çok heterojen olmayan bir alanın üzerinde (gökyüzü, futbol sahası, tarla, vb..) kareler yatay olarak ilerlediğinde ekranın orta ve kenarlarına doğru hafif toz gibi bantlar beliriyor (aslında bütünlüğü sağlıyamıyor panel)

Aynen öyle oluyor sanki ekran kirli tozlu gibi görüntü oluşuyor ama komple panelde oluyor bu olay rahatsız ediyor.

umarım mahkemede kazanırsın. çok göze batmıyosa alehine de çıkabilir. v. banding çok yaygın birşey. bakmadığım yer kalmadı nette. değiştirip tekrar v.banding fark edilen tv alan var.

Sadece o değil sol köşesinde panel ile kenar arasında açıklık var philips logosunun altında ki plastik parça elimle bastırınca içeri göçüyor hareket ediyor gacır gucur diye yani bunlarda ekstra kusurlar tabi bunada servis standart diyor bakalım inşallah lehime sonuçlanır.

ben bu servisçi milletinin gelmişini de geçmişini de.... hatta digital yayın bayii, çağrı merkezi, teknik servis. bu üçüne allah düşmanımı düşürsün.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lonely warrior

quote:

Orijinalden alıntı: nibbleArt

Bugün özellikle mağazada kendi görüntülerimle 7101 i test ettim. Bahsettiğiniz durumların hiçbirine rastlamadım. Mation' ı kapatsanız dahi zaten panel hızı 100 hz herhangi bir problem yaşamadım. Frame düşmesi falan gibi. Hem 4k filmler ile hemde ps4 ile test ettim. Motion açık vaziyette maç yatınlarına baktım. Gerçeklikten uzaklaşıyor evet ama motion ı açmamı gerektirecek bir durum olmadığı halde ben açtığım için görüntü baddinden fazla akıcıydı. Başka konularda inception izlerken falan diye bahsetmiştiniz. Acaba elinizdeki filmin bitrate lerinde sorun olabilir mi ? Yada paneliniz sorunlu.

En bariz ShowHD kanalında belli oluyor. Motion ı kapatınca fraps acayip düşüyor. Siz fark olmuyor diyorsunuz ilginç. Demek ki benimkinde problem var.

Motion açık olunca peki akıcılık artıyor diyorsunuz o zaman rahatsız edici araya ilave edilen frame leri görebiliyor musunuz

fraps ne birader ya ? oyunlarda fps ölçen fraps ise at çöpe onu. msi after burner kullanıyor millet. fraps fps düşürüyor çok. başka da fraps bilmez ben :)

bende de 7101 var. tek sıkıntı az bişey vertical banding. müşteri hizmetlerini aradım. eleman bekletti 1 dakika. heralde teknik servisten bilgi alıp "natural motion" kapatın dedi

akşam deneyecem eve gidince

fps ölçmüyorum tabi ki bi programla :)

gözle bakınca anlaşılıyor görüntü yavaşlıyor motion u kapatınca.

kapalı iken kullanılmıyor tat vermiyor. açınca da görüntü bozuluyor yapay kareler göze çarpıyor hemen

• 1 hafta önce 55pus6501 aldım bimeksten. televiyon zaten tasarım anlamında iyi. özellikle ambilight ışıkları için ilk tercihim oldu zaten. Servis ilgisiz, detay vermeden yarım yamalak kurulum yapıyolar. Mesela bazı uygulamalarda internete bağlanamayan sürekli internete bağlan yazısıyla karşılaşanlar tv kurulumunu en başından kendileri yapsın ve kurulum yaparken tv yi internete bağlasın mutalka sorun ortadan kalkıyor. Servis internetsiz kurulum yaparsa youtube web tarayıcısı gibi uygulamalar dışında uygulama açamıyosunuz çünkü. Birde imkan varsa modem tvnin yanında dursun kablo ile bağlayın. Genelde wifi üzerinden tekrar tekrar bağlantı kurdurtabiliyo, sürekli bağlı kalmıyor.

Web tarayıcımda imleç var mause ile kullanabiliyorum. Sürümü kendim usb ile güncelledim bu arada belkide son güncellemeyle gelmiştir. Youtube kullanımı sıkıntısız takılma donma olmuyo arka arkaya defalarca biçok video izledim. Görüntü kalitesi güzel 4k tv yayınını sorunsuz izliyorum şuan 101. kanalda. Almayı düşünenler için güzel tv androidde takılma donma ahım şahım değil. Sonuçta el kadar bi telefon hızı beklememek lazım tv'den sürüm ne olursa olsun. Benim önceliklerim görüntü kalitesi tv büyüklüğü ve ambilight olduğu için beklentilerimi karşılıyor. İlk bikaç gün takılma donma olmuştu ondada fabrika sürümü vardı, şuanda o sorunlarda yo muhtemelen herşey güncellemeyle düzeltiliyo yavaş yavaş. Birde ekran herhangi bişeyde tepki vermediği zaman sürekli tuşlara basıp yüklenmemek lazım, 30 40 saniye sonra kendisine geliyor.

Tv geçişleri 2.5 3 saniye arası bence uzun bi süre değil. Alırken tereddüt ettim şikayetler hep aynı yöndeydi ama şikayet edilen konularda şuanda sıkıntı yaşamıyorum. Kafama tek tKILn soru tv ekranını silerken panel kasadan esneme yapıyor içeri doğru orta kısmından daha çok. Samsung 46'' led tv var aynı zamanda o taş gibi kesinlikle esneme yok. Acaba inç büyüklüğünden dolayımı diye düşünüyorum, avm'ye gittiğim zaman diğer tvlerede bakıcam böyle bir durum varmı diye.

3400'e aldım 610 tl biparası var yani 2790 tl'ye geldi bana tv biparayı çıkarttıktan sonra. Onuda yılbaşına kadar kullanıcaz inşallah.

Tavsiye edermiyim ederim, kendi adıma vestel parasına denk geldi bu tv kapalı kutu 2 yıl garantili, umarım bir sıkıntı yaşamayız ileride nazar değmesin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bugün özellikle mağazada kendi görüntülerimle 7101 i test ettim. Bahsettiğiniz durumların hiçbirine rastlamadım. Mation' ı kapatsanız dahi zaten panel hızı 100 hz herhangi bir problem yaşamadım. Frame düşmesi falan gibi. Hem 4k filmler ile hemde ps4 ile test ettim. Motion açık vaziyette maç yatınlarına baktım. Gerçeklikten uzaklaşıyor evet ama motion ı açmamı gerektirecek bir durum olmadığı halde ben açtığım için görüntü baddinden fazla akıcıydı. Başka konularda inception izlerken falan diye bahsetmiştiniz. Acaba elinizdeki filmin bitrate lerinde sorun olabilir mi ? Yada paneliniz sorunlu.

En bariz ShowHD kanalında belli oluyor. Motion ı kapatınca fraps acayip düşüyor. Siz fark olmuyor diyorsunuz ilginç. Demek ki benimkinde problem var.

Motion açık olunca peki akıcılık artıyor diyorsunuz o zaman rahatsız edici araya ilave edilen frame leri görebiliyor musunuz

fraps ne birader ya ? oyunlarda fps ölçen fraps ise at çöpe onu. msi after burner kullanıyor millet. fraps fps düşürüyor çok. başka da fraps bilmez ben :)

bende de 7101 var. tek sıkıntı az bişey vertical banding. müşteri hizmetlerini aradım. eleman bekletti 1 dakika. heralde teknik servisten bilgi alıp "natural motion" kapatın dedi

kapalı iken kullanılmıyor tat vermiyor. açınca da görüntü bozuluyor yapay kareler göze çarpıyor hemen

minumuma falan al dene bir de

• youtubedan "vertical banding test video" sunu indir. iki tane video olacak. birince açık alan otların üstünden hızla geçen bir kamera çekimi sonra gökyüzüne dönüyor. 2. video da beyaz turuncu dikey şeritler yatay olarak akıyor. bi bak bakalım panelde gölge gibi bantlar ya da hafif lekeler falan var mı ? bu büyük ekranlarda tipik bir sorun. kiminde çok az çıkıyor kiminde rahatsız edecek kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ADF35784A -- 14 Temmuz 2016; 11:07:49 >
  • 49pus6561 tv kurulumu yapıldı. Çok fazla inceleme şansım olmasa da ilk izlenimlerim olumlu. 3 taraflı ambilight mükemmel. İmkanınız varsa kesinlikle 3 taraflı olsun
    Trt 4k görüntü kalitesi harika hd kanal performansını da beğendim. İnternete sorunsuz bağlandı. Dizi izledim. Klavye Mouse bağlandı Mouse imleci çıktı.

2013 yılında almış olduğum philips tv ile arasında dağlar kadar fark var hem renkler hem görüntü kalitesi hem hız konusunda.

Sizlere bi sorum olacak. Ambilight ı tv açık değilken kumandadaki ambilight butonuna basarak açabiliyorum fakat ekran da yeşil renkli olarak açılıyo. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.Tam Lg alacakken bu tv yi inceledim. Teknik özellikler aynı olunca + ambilight ve fiyat avantajı nedeni ile bunu seçtim. İnşallah sorunsuz kullanırız

• quote:

Orijinalden alıntı: libertyx

49pus6561 tv kurulumu yapıldı. Çok fazla inceleme şansım olmasa da ilk izlenimlerim olumlu. 3 taraflı ambilight mükemmel. İmkanınız varsa kesinlikle 3 taraflı olsun
    Trt 4k görüntü kalitesi harika hd kanal performansını da beğendim. İnternete sorunsuz bağlandı. Dizi izledim. Klavye Mouse bağlandı Mouse imleci çıktı.

2013 yılında almış olduğum philips tv ile arasında dağlar kadar fark var hem renkler hem görüntü kalitesi hem hız konusunda.

Sizlere bi sorum olacak. Ambilight ı tv açık değilken kumandadaki ambilight butonuna basarak açabiliyorum fakat ekran da yeşil renkli olarak açılıyo. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Alacaklara şimdiden hayırlı olsun.Tam Lg alacakken bu tv yi inceledim. Teknik özellikler aynı olunca + ambilight ve fiyat avantajı nedeni ile bunu seçtim. İnşallah sorunsuz kullanırız

Hocam tv kapalıyken amblight açılma özelliğini bilmiyordum işime yaradı teşekkürler , akşamları romantik ortam olur:))

• quote:

Orijinalden alıntı: abidig

quote:

49pus6561 tv kurulumu yapıldı. Çok fazla inceleme şansım olmasa da ilk izlenimlerim olumlu. 3 taraflı ambilight mükemmel. İmkanınız varsa kesinlikle 3 taraflı olsun

Hocam tv kapalıyken amblight açılma özelliğini bilmiyordum işime yaradı teşekkürler , akşamları romantik ortam olur:))

Eyvallah hocam :) Bi deneyip bana bilgi verebilir misin? Tv stand by dayken kumandadan ambilight tuşuna basıyorsun. ama ekran da açılıyo ve yemyeşil açıldı bende. Tuşa basmaya devam ettikçe de rengi değişiyor.

Sen de de ekran yeşil mi olacak acaba meraktayım ?

• quote:

quote:

quote:

Eyvallah hocam :) Bi deneyip bana bilgi verebilir misin? Tv stand by dayken kumandadan ambilight tuşuna basıyorsun. ama ekran da açılıyo ve yemyeşil açıldı bende. Tuşa basmaya devam ettikçe de rengi değişiyor.

Hocam bendeki farklı model 6501 ekran siyah ama sizinki de özellik gibi duruyor sadece yeşil değil diyorsunuz renk değişiyorsa

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam bendeki farklı model 6501 ekran siyah ama sizinki de özellik gibi duruyor sadece yeşil değil diyorsunuz renk değişiyorsa

Kusura bakma hacım ya bi anlatım bozukluğu oldu orda Tuşa bastıkça ambilight rengi değişmekte.ekran rengi sabit yemyeşil kalmakta. Sizin tv ile benimki arasında sadece ambilight farkı var tahminim. 6561 3 taraflı

Denedin o zaman sen siyah ekranda açtıysa sıkıntı yok sende. Tuşa bastıkça renk değişiyor mu ambilight ın?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kusura bakma hacım ya bi anlatım bozukluğu oldu orda Tuşa bastıkça ambilight rengi değişmekte.ekran rengi sabit yemyeşil kalmakta. Sizin tv ile benimki arasında sadece ambilight farkı var tahminim. 6561 3 taraflı

Denedin o zaman sen siyah ekranda açtıysa sıkıntı yok sende. Tuşa bastıkça renk değişiyor mu ambilight ın?

Ona dikkat etmedim şuan yanımda değil tv.Değişmiyor sanki

• eski bir philips kulanıcısı olarak tv 2012 aldım 6000 serisi hata 6687 model idi 6.7.2016 bir yakınıma hediye etim bu sefer de tv arma sürecine başladım eski tv menüler smart vs çok yavaş olduğundan philipsten soğdum birden kendimi teknosa LG standında buldum bana uh serisini öve öve bitiremediler bende LG 43 uh 650v modelini aldım servis kurulumu yaptı o akşam allah sizi inadarsın sabaha kadar görüntü ayarlarıyla uğraştım ne yaptımsa olamadı kulandğım uydu linux formuler f1 cihaz bidiğim bütün imajları atım lakin hediye verdiğim tv yanına bile yaklaşamadı görüntü kalitesi olarak<< bir hafta anca dayanabidim o nuda bir yakınıma yarı fiyatına satım arife günü bimexten 49pus 6501 modelini 2967tl aldım +503 bi para hediye verdiler kim ne derse desin smarta bir şey diyemem lakin görüntü kalitesi< müthiş< yanlız merak etiğim bir şey var 6501 modelinde inetrnete HDR var deniliyor ben bulamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

• niko68 N kullanıcısına yanıt
    HDR otomatik yayin sirasinda baslarken devreye giriyor inceledigim hdr ozellikli tvlerde genellikle bu sekilde isliyor. Manyel devreye alip cikarmak yok bildigim kadariyla yayin hdr ise hdr otomatik de reye giriyor

• Arkadaşlar PUS6501 deki vertical banding ve DSE philips e göre normalmiş.Mac yayini ve konsol icin aliyorsaniz kesinlikle uzak durulmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: niko68

eski bir philips kulanıcısı olarak tv 2012 aldım 6000 serisi hata 6687 model idi 6.7.2016 bir yakınıma hediye etim bu sefer de tv arma sürecine başladım eski tv menüler smart vs çok yavaş olduğundan philipsten soğdum birden kendimi teknosa LG standında buldum bana uh serisini öve öve bitiremediler bende LG 43 uh 650v modelini aldım servis kurulumu yaptı o akşam allah sizi inadarsın sabaha kadar görüntü ayarlarıyla uğraştım ne yaptımsa olamadı kulandğım uydu linux formuler f1 cihaz bidiğim bütün imajları atım lakin hediye verdiğim tv yanına bile yaklaşamadı görüntü kalitesi olarak<< bir hafta anca dayanabidim o nuda bir yakınıma yarı fiyatına satım arife günü bimexten 49pus 6501 modelini 2967tl aldım +503 bi para hediye verdiler kim ne derse desin smarta bir şey diyemem lakin görüntü kalitesi< müthiş< yanlız merak etiğim bir şey var 6501 modelinde inetrnete HDR var deniliyor ben bulamadım bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yazarsa sevinirim.

Hocam sizin aldığınız paraya dandik markaları yada vestel ı anca alırsınız brnce parasına gore çok iyi şu lg ve Samsung ların bu paralara olan tv leri cidden tam bir rezillik eğer 4-5 bin civarında verilcekse lg Samsung yoksa 2300-2500 lere bu kalitede goruntu zaten yok smart ta bu fiyat aralagndaki diğer modeller ile aynı vertical banding ışık süzmesi panel dandikligi deniliyor ama ben 2500-3000 arası modellere baktım onlarda da baya sıkıntı özellikle lg lerde bulutlanma alt yazılarda kayma fazlasıyla vardı

• şu an için menunum 6501 den en azında hareketli sahnelerde titreme yok dediğim gibi benim için olmasa olmaz görüntü kalitesi yinede söylüyorum smart yönünü dahi açmadım uh 650v tru muşin var ama beni hiç muenun etmedi bir de şu HDR olayını çözersem < lg hdr si vardı manuel açılıyordu 3 seçenek vardı yanlız bir fark göremedim özelikle Pİnin HAYATI filimni açtım dahası görüntü tuhaftı yada ben becermedim
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

minumuma falan al dene bir de

denedim hocam herşeyi. min le maks arasında fark yok zaten

• quote:

youtubedan "vertical banding test video" sunu indir. iki tane video olacak. birince açık alan otların üstünden hızla geçen bir kamera çekimi sonra gökyüzüne dönüyor. 2. video da beyaz turuncu dikey şeritler yatay olarak akıyor. bi bak bakalım panelde gölge gibi bantlar ya da hafif lekeler falan var mı ? bu büyük ekranlarda tipik bir sorun. kiminde çok az çıkıyor kiminde rahatsız edecek kadar.

ilk videoyu youtube üstünden de açtım defalarca, birazda benim gözlerden herhalde var gibide yok gibide belli belirsiz. yani kafayı kurup görücem derseniz dikkat çekiyo, öyle çok rahatsız edici değil. bunun için müşteri hizmetlerine talep oluşturmaya gerek varmıdır. çoğu cihazda genelde olan bi sorun değişen cihazda olmayacak diye bi garantide yok. napsam bilemedim bende bikaç gündür aklımda bu iş çünkü.

• ekranın silerken panelden içeri doğru oynamasını sordum bugün, koruyucu ekran var dediler, baktım çoğu modelde var. sadece 65pus7101 ve bi tane philips oled tv de oynama yoktu hiç. lg philips modellerinde oynama oluyor sanırım ters bi durum yok görünüyo şuan için
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.