Şimdi Ara

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.685
Cevap
24
Favori
117.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.trustedreviews.com/philips-65pus7601-review

Bu incelemede tv güzel övgüler almış. Siyah kalitesi de oldukça başarılı bulunmuş. 128 bölgede dimming çalışması sağlayan fald panel olması oled kadar olmasa da başarılı görülmüş. Tabi aynı ebat bir oledin 3te 1 fiyatı olacağını da ekleyim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ambilux olayına hayran kaldım bu arada gerçekten "farklı" bir şey o kadar para verilince farklı bişey görmek lazım ve o miktarları hakedecek tek şey bu sanırım piyasada. Anladığım kadarıyla tek bir modelde var fiyat bilgisi olan?

• quote:

Orijinalden alıntı: omercanerisen

Albani hocam oledlere konsantre olmuş vaziyetteyim fiyat kovalarken bu phil in 2016 fald oaneli dikkatimi çekti. Ebatını da göz önüne alırsak acaba sağlam bi fald 7-8 bin tl eder mi yoksa ben artık oledden başka şey düşünmesem mi? Hele ki sizin ağustosta yzdığınız oledler için çook erken yazınızdan sonra iyice korkar oldum logo yanığıydı film oyun oynamamaktı derken kafam çok karıştı.

Up

• Bu fald olayi sadece hi-end serilerdemi oluyo yani 760x demi olucak ? Fald local dimming oluyor degilmi yanlis bilmiyorum bide edge ve direct led ikisindede local dimming olabiliyormu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ckmz17 -- 31 Mart 2016; 5:25:32 >
  • Fald 7601 serisinde olacak ve sadece 65" satilacakmis. 7101 ve 7181 seriler edge led olacakmis, bunlar IPS sanirim.

Edit: 7181'in 7101'den tek farkı ses kalitesi gibi duruyor. 7181 45W, 7101 30W.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drowen -- 31 Mart 2016; 11:45:02 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 LİNE-UP
    http://www.flatpanelshd.com/article.php?subaction=showfull&id=1458557676
    Bu mesaja eklenen görseller:

2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV
    2016 PHİLİPS LCD & OLED ANDROİD TV

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 666azazel -- 31 Mart 2016; 15:57:25 >

• Philips 7101 Vs sony wd75 serisini karşılaştırılıp ona göre seçim yapacağım.

Şimdi philips de en çok dikkat edeceğim motion bakalım resimleri iç içe geçirip lag yapıyor mu. Youtube da izlediğime göre lag var. İkiside gelsin bakalım.

Sanırım 7101 daha önce gelecek. Sony yine de satış yapmama yolunu izleyecek.

• redferrari R kullanıcısına yanıt
    Hangi videoyu izlediniz? Link paylaşabilir misiniz?

• drowen kullanıcısına yanıt
    Ces tanıtımları var oradan izledim. Birde oyuncular bu videoyu görmesin lg samsung yüzüne bakmazlar. Lag time iyi gibi üstelik online halo oynanıyor ben geçer not verdim.

https://youtu.be/_XwCxzaDWeQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redferrari -- 31 Mart 2016; 21:00:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ckmz17

Bu fald olayi sadece hi-end serilerdemi oluyo yani 760x demi olucak ? Fald local dimming oluyor degilmi yanlis bilmiyorum bide edge ve direct led ikisindede local dimming olabiliyormu ?

Direct-LED=Ful-LED aynı sistem

Local-Dimming=zurnanın zırt dediği yer işte burası dır! piyasa da gördüğünüz tüm Loca-Dimming denen paneller de "çakma dimming" vardır!

"LocalDimming" bir SHARP buluşudur ülen firma iştiraki reklamlar filan gibi oldu şimdi

Teknik olarak LED leri DirectLED dediğimiz biçimde komple matrix arkasına dizmek bir marifet değildir! zaten dikkat ederseniz günümüz de EnrtyLevel
    paneller de bile DL sistem vardır ama bunlar ucuz+çakma DL ile idare edilmektedir! tek avantajı şu oluyor;EDGE sisteme göre malum kronik
    sorunların daha az olması veya rahatsızlık veremeyecek seviyede olmasına yaramaktadır!

LocalDimming çok farklı çok zor ve kafa gerektiren bir sistemdir;Sharp buluşudur ama en iyi tek uygulayacısı ise Toshiba dır herifker her ne kadar Dükkan
    kapatmış olsalar bile bu sistem de hala Tosh dan iyisi de yoktur! Engine dedikleri bir sistemle bunu becerdiler diğer FALD lar da basit ve işin esasından kısmen
    uzak Board ile bu iş yapıyorlar ve adam gibi olamıyor!

Samy ve LGE bu konuda falso!
    TPV ise bence oldukça iyi ama bir Tosh/Sharp gibi değildir! eski Phil paneller de Sharp Modül vardı (9x serisi) FALD sistemi panelleri de çok iyiydi,yenileri biraz hikaye oldu!
    2016 da ise göreceğiz ama şunu bilin ki FALD da TPV kesinikle Samy ve LGE ve de Sony de daha iyidir!

++

Bir sürü hileli veya kafa karıştırıcı bilgiler veriyor özellikle üreticiler,incecik panel den FALD olmaz bir kere! yada olur ama maliyeti acaip yüksek olur bir de böyle bir sistemi
    yapacak üretici yok bu dünya da(Sharp ve Hitachi hariç tabiki!!)

FALD panel derin olur(kalın) Sony X45x 14,5cm dir!!! adam gibi FALD paneldir kendileri
    Tosh SV685/ZL1 11,5/12,5cm dir çok acaip adam gibi FALD paneldirler
    Eski Phil 9x(Sharp panelli) daha ince dir ama Tosh/Sony/Sharp gibi değildir ama bu da adam gibi gibidir

bunlar ÇAKMA kakma v.s değil harbi FALD panellerdir

Sharp XS1 ise özel ama acaip bir paneldir! kalın da değildir ama fiyatı Araba parası gibiydi

Hitachi ise "jilet" gibi ince olup çok acaip bir FALD paneldi(2006/7 model) herkes Hitac bunu nasıl becerdi diye o yıllar da çok düşünmüştü ve hala onu da geçen yok
    ama hala bazı ayakta uyuyanlar "teknoloji ilerdi" deyip zırvalıyor günümüzde ilerleyen sadece "çakmacılık" arkadaşlar,eskiden harbi işler vardı bugün çakma bolca vardır!

Panel işinde teknoloji ilerledi ilerliyor diyenler çok fena ayakta uyumaktadırlar,çünkü panel tip TV işinde bir gün bile çalışmadıkları için hiç bir şeyi bilmiyorlar! sadece
    bol bol sallıyorlar

++

Phil panellere daha doğrusu TPV ye gelirsem,bugüne gelirsem;FALD tipte bu herifler bence en iyisidirler! 128 cluster olması veya 512 v.s sayısı hem önemli hem değildir!
    cluster sayısı arttıkça(ebata göre değişecektir bu sayı!)LD yi adam gibi çalıştırmak zor olmaktadır,işte Tosh un üstün başarısı burada idi herifler hem yüksek cluster
    sayısında(512 gibi) hemde alçak(az sayıda)cluster sayısında en iyisi idiler ve kendişlerine ait geliştirdikleri ve Engine adını verdikleri ve sistem den bağımsız çalışan
    süper bir FALD panel sistemleri vardı,maalesef Tosh da dükkan kapayınca bu işler bitti;ama birileri hala teknoloji ilerledi diye kendisinimi kandırıyor artık bilemiyorum

7600/2016 model umarım güzel fiyatlar dan çıkar veya satılır v.s ama pekte umudum yok! 3D yi de attılar,bana göre LAG üreten ne varsa atmalılar panelden!
    özellikle Ambilight! ıvır-zıvır atsınlar ki Latency seviyeleri eskisi gibi düşük olsun! TPV de diğer sorun "işletim sistemi" bana göre gereksiz bir sistem bu!
    yada çok istiyorlarsa external-box yapsınlar "optional" olsun dileyen alsın dileyemeyen almasın! ben şahsen Monitör gibi panel isterim,sistemin çalışmalarını bildiğim için

• Hocam tesekkurler dediginiz gibi adamlar direct led diyo ama panel incecik veya diyosunuz ya alti kalin ustu ince bunlar cakma direct led diye philips in yeni serilerindeki direct led ler orjinal degil ozaman yine direct led adi altinda yeni bisiler deniyolar baska bi cakma led yolu buldular heralde direct led diye baska sistem kullaniyo olabilirlermi ? Yani bu hilelerin adi fiyattan kacmalarin adi yeni teknolojimi oluyo

• bir de şöyle bir tip bir panel vardır,bu da en dandiği dir veya baclit sorunlarına en açık panel tipi;

panelin üst kısmı-orta kısmı(kabaca 1/3-2/3 gibi lik bir mesafe-arkadan baktığınız zaman) bu tip paneller de çoğunlukla hatta tamamen
    baclit sistemi "bottom-line" dediğimiz altta-tek-sıra led dizilimi olup,daha fazla soruna sebeb oluyor!

burada çakal üreticilerin esas amacı "jilet" gibi ince panel yapmak(her ne boka yarayacaksa artık) estetik olarak akıllarınca daha cazip
    bir panel tipi v.s ama alt kısım kalındır,üst kısım incecik alt kısım kalındır gibi bir panel tipi görürseniz bence kaçın!

tüketici bilinçsiz-bilgisiz ve özellikle her okuduğu üretici "katalog bilgilerine" inandığı için acaip inandığı için böyle teknik olarak hatalara sebeb
    olan ama çok yakışıklı paneller ama bol bol da sorunlu paneller ortaya çıkmaktadır,üretici bunlara takılmaz zaten,o satışlarına bakar!

malzemeler Çin işi çok dandik,dizayn olarak yakışıklı ama tasarım hataları dolu! bunlar birleşince ortaya sorunlar manzumesi çıkmaktadır!

Bir tutturmuşlar "Local-Dimming";ülen bu iş o kadar basitmi yaw EDGE-LED baclit sistemi var panelin buna bir de LD adı takıyorlar "intellegent-dimming"
    micro-dimming,smart-dimming,dynamic dimming v.s v.s sallama tanımlar HW olarak ortada hiç bir bok yok laf aramızda!
    SW ile bir şeyleri idare ettiriyorlar ama hiç bir işte de yaramıyor!

TPV deki FALD ya da harbi FALD sistem sadece 7600 de vardır diğerleri diğer üreticiler de olduğu gibi çakma LD sistemidir!

++

ANCAK bu konuda TPV;başka bir sistemle(kendisinin bulduğu) ve doğru adı da "PRO-LED" olan bir sistemi kullanmaktadır! siz LD sinin hangi isimde olduğuna takılmayın
    herifler her sene farklı bir tanım koyuyorlar,cazip göstermek için!

Pro-LED bir Phil teknik uygulaması olup,bana göre bu sistemi kullanan diğer üreticiler den daha başarılıdır ancak Phil den bu konuda daha da başarılı olan bir tek üreitci
    vardı o da yine Tosh idi!(benim diğer panelim 42lik olan Pro-LED olup,performansı çok çok iyidir)

kısaca TPV de genel baclit çalışmasaı(teknik olarak)diğer tüm üreticiler den daha iyidir ve çok daha az sorunludur!

Not;forum da bazı "tipler" vardır;bunlar özellikle TPV hk.ileri-geri ama hiç bir teknik bilgileri olmadan sallıyorlar siz de bunları okursanız,sallayın geçin hepsini!

TPV deki ana sorun HW kalitesi veya benzer şeyler olmayıp;ana sorun SW ile alakalıdır buna bir de "işletim sistemi"(Andro) girince ve anladığım kadarıyla da işin SW kısmı
    Taiwanlılar(sistem uzmanları bunlar dır),Phil/Holland ekibi(destek SW cileri)ile ana üretici Çin li TPV arasın da ciddi bir ayrılık veya herkes kafasına göre hareket ediyor v.s
    tarzı bir sistem çakışması durumu var,bunu hala aşamadı herifler!

bir diğer kronik sorun dandik PWB leri yaw,ülen ne iş anlamadım,ciddi bir PWB sorunu var paneller de! üç-kuruşluk PWB yerine 25 kuruşluk malzeme taksanız kardeşim
    ciddi bir eleketriksel çalışma sorunu var,zaten bizim memleket de çok kötü voltajlar var(özellikle sebebsiz ani-milisaniyelik/saniyelik oynamalar) dolayıaıyla PWB ler tuş oluyor çok
    çabuk,malzeme de "dandik" ve sorunç=sürekli bir Trafo sorunu

Andro hastalık bir sistem dir paneller için(Vestel/Sony/TPV gibi) bu sistemin bana göre kesinlike mevcut panel SW sistemin den çıkarılması gerekiyor! önceki msg da yazmıştım
    dileyen bunu "external"(optional) almalıdır!! prof.kullanıcı veya olaya Monitör gibi yaklaşan benim gibi adamlar için panelin sadece bir "Display" olarak iş görmesi yeterlidir!
    kim neyi istiyorsa hangi sistemi istiyorsa,uyumlu cihazını satın alır ve panele bağlar kullanır,ne işi var yaw ıvır-zıvır bir alay uygulamaların panelin sistemi içinde! zaten bütün bunlar
    sistemin içine sıçıyor sonra her ay FW gelsin de bug-fix olsun diye insanlar bekliyor

Samy/TPV ve diğer üreticiler kısmen veya tamamen 3D yi attılar,atın kardeşim,yaw ne varsa panelin için de! buna uygun zaten SW yapamıyorsunuz bu inat niye??

yaw Çin işi Andro lu MP cihazları üç-kuruşa satılıyor artık! $ 50-100 arasına elini sallasan MP ye değiyor artık çok isteyen gider bundan alır takar ve kullanır!

++

"Teknolojiye" gelirsem;bu iş pazarda satılan veya marketden alınnan bir şey değildir! "yeninin" adı da teknoloj olmaz! olsa olsa "yeni model" olur,bilen bilmeyen sallıyor
    panel aleminde yaw

TPV leri takip edin,panelleri aslında resim kalitesi olarak çok iyidir ama yazılımları kötüdür! adama saç-baş yoldurur!

TPV en büyük ana üreticidir bu arada isterse en Kralını üretir ama istemiyor! Çin liler bizim gibi düşünmezler

• Sanırım bu sene TPV de LGD den Oled modül alarak Oled panel üretecek,böyle açıklamaları da oldu geçenler de!
    LGE ve Pany den sonra sahaya TPV de çıkarsa çok iyi olacak ama fiyatlar hala manyak şekilde çok yüksek yaw özellikle Pany de fiyat € 7,5/8bin gibi

TPV de öyle çıkar büyük ihtimalle ama bence yine de çıksın,bu ölmüş teknoloji TFt-LCD ler den artık bir cacık olmaz! üstelik bunlar da hala hiç hak etmedikleri kadar acaip pahalılar

yaklaşık iki senedir Oled alayım diye bakınıp durmaktayım üstelik bunlar da sorunlu! ama birileri nedense "teknoloji çok ilerledi" deyip duruyor

Sony den 55Xd9 serisi çıktı üstelik "IPS" panelli ama hediyesi 5,5 kağıt buyrun buradan yakın,yaw ben bunu zaten almam,hadi 2,5 olsa belki düşünülür ama 5/5,5 kağıt!

• Hocam cok tskler bilgiler icin bakalim 2016 modeller gelsin bide yine bilginize siginicaz aklimda 2-3 model var goruntu konusunda sikintim yok alirken ariycagim tek ozellik ambilight 3 olmasi oda esim istedigi icin bakalim ambilight 3 olanlardan bir tane secicez artik sagolun

• teknoli ilerliyor arkadaşlar. bakın teknoloji ilerlemiyor demek bir kızgınlık ifadesidir. daha oledleri konuşmazken bugün oled hastaları türedi. bunuda henüz başlı başına izleyip yorumlayacak kimse yok. oled iyi diyebilmek için birkaç ay tvyi uzunca izlemek ve sağlık açısından gözlere zararı var mı buna bakmalı.
    çok değil ces 2014 toshiba bakın ne imkanlar sunacaktı kapanmasaydı. tek bir ekran içinde birden fazla görüntü alınabiliyordu. çıksaydı bunu almak için sıraya girilirdi :D

TV in Mirror (Toshiba Mirrored Multi-Display) - CES 2014

https://www.youtube.com/watch?v=1R2tFQkzKno

şimdi bu toshiba iflas etti . koç grubu toshiba beyaz eşya bölümünü satın alacak haberlerini duydunuz mu? isteriz ki koç veya zorlu toshiba tv bölümünü satınalsın. saabı kaçırdık bari bu teknoloji alanında tren kaçmasın :D

piyasa bence 3 ve 2 ci sınıf ürünlerle doldu. 1 sınıf ürünleri üretmek isteyen girişimciler lazım.

yerli ürünlerde vestel iyi ama arçelik ne oldu bitti. alman grundig bile ierleme sağlayamadı . çünkü arge ve teknoloji satın alma yapmazlar. yerli markalarda hazır getir üret ve sat mantığı işler hayat bu kadar basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: sonic35

2016 modeller gelmeye başladı.

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-43pus6501-12-43-108-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-49pus6501-12-49-123-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-55pus6501-12-55-139-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

Daha önce yazdığım gibi 55PUS6501 kağıt üzerinde değerler iyi (ULTRA HD PREMIUM hariç). Flat, Direct Led, VA 100 Hz Panel. Çift Taraflı Ambilight var. HEVC = 4k var. 3d yok. HDR destği var ancak Ultra HD PRemium olmadığındna biraz anlık parlaklıkta sıkıntı yaratabilir gibi..Kanal geçiş hızını da çok merak ediyorum..Wifi A/C desteği yok sadece N desteği var..Codec özelliklerini kontrol ettim şimdi USB den toplam 30mbit, videonun bitrate i 20 mbit i geçerse videoyu açmıyormuş, keşke bu konuda 1-2 tık daha iyi olsaydı Philips :(

Bunlar çok olumlu fiyat da çıkış fiyatı olarak 4000 TL fena değil zamanla biraz daha düşerse, incelemelrde iyi gelirse F/P ürünü olmaya aday. Vatan ve Bimeks in stokta bulunan mağazalarında Forum Donanimhabercileri ellerinde USB bellekleri ile test yaparken görmek niyetiyle :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnrps -- 1 Nisan 2016; 15:36:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-43pus6501-12-43-108-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-49pus6501-12-49-123-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

http://www.vatanbilgisayar.com/philips-55pus6501-12-55-139-cm-4k-uhd-android-led-tv-dahili-uydu-alicili.html

Daha önce yazdığım gibi 55PUS6501 kağıt üzerinde değerler iyi (ULTRA HD PREMIUM hariç). Flat, Direct Led, VA 100 Hz Panel. Çift Taraflı Ambilight var. HEVC = 4k var. 3d yok. HDR destği var ancak Ultra HD PRemium olmadığındna biraz anlık parlaklıkta sıkıntı yaratabilir gibi..Kanal geçiş hızını da çok merak ediyorum..Wifi A/C desteği yok sadece N desteği var..Codec özelliklerini kontrol ettim şimdi USB den toplam 30mbit, videonun bitrate i 20 mbit i geçerse videoyu açmıyormuş, keşke bu konuda 1-2 tık daha iyi olsaydı Philips :(

Bunlar çok olumlu fiyat da çıkış fiyatı olarak 4000 TL fena değil zamanla biraz daha düşerse, incelemelrde iyi gelirse F/P ürünü olmaya aday. Vatan ve Bimeks in stokta bulunan mağazalarında Forum Donanimhabercileri ellerinde USB bellekleri ile test yaparken görmek niyetiyle :)

trt 4k olayı düzeltmişler mi? herhangi bir bilginiz var mı ?

• quote:

Orijinalden alıntı: montaj34

quote:

Orijinalden alıntı: Cnrps

quote:

trt 4k olayı düzeltmişler mi? herhangi bir bilginiz var mı ?

2015 lerde bile yeni gelen yazılım ile düzeldiğine göre 2016 larda artık bu problemi halletmiştirler diye ümit ediyorum.

• Cnrps C kullanıcısına yanıt
    montaj34 kullanıcısına yanıt
    Birinci sayfada teknik bilgilerde hevc yes+tuner yazıyor. 2015 model cihazlarda tuner yazmıyordu trt4k güncelleme ile geldi.2016 modellerde fabrika çıkışlı dahili uydu alıcıdan 4k yayın desteği var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 1 Nisan 2016; 16:59:29 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.