Şimdi Ara

2017 AUDI A5 Sportback Geldi (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
736
Cevap
15
Favori
83.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam siz elbette kendi bakış açınıza göre haklısınız fakat sorun şu ki bu aracı alan her on kişiden dokuzunun derdi aracın performansı değil, bu hem a5 için hemde 418i için geçerli, bu araçları alanlar tasarımı iç dış şıklığı premium hissi vs nedenlerden dolayı alıyor, motorununda gayet yeterli olacağına inanıyorum. Eğer sorun trafikte herhangi bir başka araçtan selektör yemek ise şahsen bu selektörcü zihniyet zaten beni geçsin hatta ışık hızına çıksın yeterki uzak olsun benden, ki diğer a5 418i vb sahipleride muhtemelen aynı düşüncedeler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • two_fast_two_furious kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bilgiler, teşekkürler, çok yakında banada lazım olacak inşaallah. birde belki basit bir soru ama tamamen bilmediğimden soruyorum, tüm seramik kaplama olayımı yoksa bu bahsettiğiniz işlemlermi daha iyi? Hangi yol aracı en iyi şekilde korur?

• quote:

Orijinalden alıntı: temürrmelik

Çok faydalı bilgiler, teşekkürler, çok yakında banada lazım olacak inşaallah. birde belki basit bir soru ama tamamen bilmediğimden soruyorum, tüm seramik kaplama olayımı yoksa bu bahsettiğiniz işlemlermi daha iyi? Hangi yol aracı en iyi şekilde korur?

Seramik kaplama taş izlerinden koruyamıyor maalesef ama normal boya korumaya oranla daha dirençli. Kuş pisliği, güneş, reçine vs karşı boyayı iyi korur.
    Süresi 1 ila 5 yıl arasındadır ürüne göre. Tavsiyem gyeon mohs 2-3 yıl koruma, gyeon durabead 5 yıl koruma. Gtechniq ya da hikari pro. Koruma süresi yıkama şeklime göre 1-2 yıl düşebilir. Nette çakmak testi vs vardır tamamen yalandır kötü yıkama ve köt bezle silme seramiği çizer ama koruma devam eder. Seramik çizilmez diye birşey yoktur
    En iyisi komple Llumar self healing özellikli şeffaf folyo ile kaplamaktır. Taş izlerine karşı, güneş yanığı, kuş pisliği toz çamur vs karşı çok etkilidir özellikle ön kaputtaki taş izleri çok can sıkabiliyor. Sıfırken yaptırmak en mantıklısı.

Komple şeffaf film yaptırıp parlaklığın artmasını isterseniz üzerine wax uygulayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi two_fast_two_furious -- 17 Ekim 2017; 10:9:9 >

• dream of ice D kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle sıfır araba alacak bir kişi için F30 un rakibi A4 tür hızlanmaları arasında 0.6 sn Audi A4 lehine fark var. İkinci el F30 320ied ile arasında ise BMW lehine 0.9 sn lik bir fark var 0-100 için.

Bu 1400-1600cc aralıktaki motorlar için zaten 7-9 saniye arası hızlanma gündelik araçlar için ideal bence.

Audi alan kişiler genelde sol şeridi kapatmak için almıyor. İşçilik, malzeme kalitesi, izolasyon, yol tutuşu ile birlikte yoldaki her çukuru hissetmemek için alıyor.

Facebookta bir tane A4 grubuna üyeyim değil 2.0 motorlar; genelde 3.0 quattrolara biniyorlar ve araçlar genelde full opsiyonlu bizimkilere göre. Gönül ister ki bu motorlarda kullanalım ama bu vergilendirme sisteminde mecburuz.

Bmw nin iç dizaynı başta olmak üzere ciddi bir kasa değişikliği gerek. 120 den sonra rüzgar sesi ordan burdan ses gelecekse 0.9 sn geri kalmayı tercih ederim.

• orthos123 kullanıcısına yanıt
    Peki oyle olsun ama dedim ya bu bize ozgu bir avuntu yani bu segmentteki araclarda ben performans istemiyorum demek hani derler ya fakir avuntusu diye ona benziyor. Bu araclar performans kaygisi tasimasaydi Tr harici tum dunyada yuksek hp ve motorlarla satilmazdi yani tum dunya performans beklior bir biz beklemiorz:) yahu bunu kabul etmek niye bu kadar zor yani sirf bu araclara sahibiz diye yogurdum eksi demiyecek miyiz? Ben sik sik avrupaya gidioem orada arkadaslarim var bakin f30 sahibi olmama ragmen soyluorm adamlar 3.30iden asagi binmiyor a5 icinde emin olun 252hplik modelden asagi binmez hic biri dunyada bir aman 150hp olsun ama konfor premium olsun diyen biziz valla yersen:) a4u ne tip ne surus ne ic dizayn olarak f30un yanina bile koymam hocam zaten basta tasarimdan kaybedior. Yukarida da yazfim 0.9 saniye fark demek oyle agizda durdugu gibi yolda durmaz 7 saniyede ortalama 13 metre fark yiyeceginiz bir veri bu yani 200e uzayincaya kadar o aracin plakasini bile okuyamazsiniz neyse orta seritte size 270bin verdiginiz hayirli yolculuklar dilerim sollamalarda dikkat edin arac furious ama fast degil ne yazik ki:)

• Teşekkürler. Dediğim gibi 0.9 sn lik bir farkı önemsesem araca chip yaptırıp stage 1 170 hp yapıyor stage 2-3 düşünsem sizin beygirler elinizde kalıp değil içinden kasası eskimiş aracın altından bile geçerim merak etmeyin. Bence sizde A5 alamamanın bir psikolojik bir yansıması olarak görüyorum ki buraya gelip araç yarıştırmaya kalkışıyorsunuz. Bu da sizin avuntunuz. Biraz daha avunmaya devam edin öyleyse.

• Buyuk ihtimal okudugunuzu anlamakta zorlaniyorsunuz tekrar yazayim a5i kotulemiorm sadece keske daha guclu bir motoru olsayi da alsaydim diorm ayrica yazilim isin icine girerse f30 stage 1de sorunsuz 200hpstage 2de rahat 230hp civari guc aliyor yani hem icinden hem disindan gecer:) ben araci aldigimda 3.20ied 205 a5 220di 205lik araci alan adam 220 mi veremeyecek a5 alamadigimi nereden cikardin:) nicki fast and furious ama 150hpden memnun insan? Sunu da soyleyeyim normalde arkadan itisli arac suren onden cekere gecmez bindigin audiyi de dunyada kimse bmw ile esdeger tutmaz ikide bir soylediklerimi anlamayarak polemik yaratmaya calistigin icin yazdim bunlari, senin gibi 150hp super yav diyen adamlar olmasa belki de audi bu araci 1.6 200hp ile getirecek Turkiye anlatabildim mi? Onunuze her koyani yemeyin biraz elestirip daha iyisini isteyin. 0.9 saniyelik bir fark yok ayrica 1.3 saniyelik bir fark var yani plakayi bile okuyamayacaginiz bir fark demek meali, neyse keyfli forumlar umarim 2.0 alti daha guclu bir motorla gelir bu arac o zaman tercih ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream of ice -- 17 Ekim 2017; 20:24:43 >

Beyler cevap vermeyin bmwci apaçi detected.

" a4'u ne tip ne surus ne ic dizayn olarak f30un yanina bile koymam hocam zaten basta tasarimdan kaybedior. "

Hadi dış tasarım görecelidir de bmw nin iç tasarımını beğeniyorsan bu 1.4-1.6 motor muhabbetinden bile kötü.

1.6 opel astra 200 bg 280 tork 106 bin tl sıfırı (liste 110.000). Sadece mesela hız olsaydı herkesin bu arabayı alması gerekirdi.

Gelmişsin şu an üretimde bile olmayan bir motoru savunuyorsun.

Mesele hızsa c sınıfı hot hatch al.

6 ayda bir sprey sıkmaya devam unutma

• two_fast_two_furious kullanıcısına yanıt
    Cok teşekkür ederim.

• Ben arkadaşı blokladım tavsiye ederim...

1.6 200hp opelin hizli oldugunu zanneden daha aktarmasindan haberi olmayan biri konusuyor iste. Bu arada yolda arkadan angel eye gordun mu 150hplik kedini orta seride cek madara olmadan:)

Bu arada ben de yukaridaki hizlanma konusunda senin ...t olsaydim bloklardim plato:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream of ice -- 17 Ekim 2017; 21:52:46 >
  • Evet babasından arabayı kaçırmış 18 yaşlarında bir çocuğa benziyor zaten konuşma stili.

Ülke koşulları malum firmalar da ülke koşullarına göre araç üretiyor. Araç işinde renkler ve zevkler tartışılmaz öyle olsaydı tek bir marka araç olurdu herkez aynı markayı kullanırdı.

Bahsi geçen öyle bir anlatıyor ki sanki 4 pistonu bile olmayan 3 pistonlu 136 hp bmw araçlar yok memlekette. Ya da 136 hp dizel mercedesler, ya da 1.6 156 hp e serisi.

Günlük kullanımda bu araçlar birçok kişinin ihtiyacını ve beklentisini karşılıyor ve bütçesine mantığına göre araç alıyor.

Yoksa ben senden hızlıyım, 200 hp araç biri gelir o da ben senden hızlıyım, sonra 300 hp araç sahibi gelir o da ben senden hızlıyım der benim babam senin babanı döver misali devam eder gider. İşte burda sadece beyni kullanmak yetmiyor, zihin, zeka ve mantık da devreye giriyor.

• Gereksiz muhabbet ama bence seninkisi eyvallah hosuna gidiyor almiyorsun beygiri az almiyorsun eyvallah icinden geciyorsun. Ama karsindaki insanlari neden yoruyorsun ki goreceli bir kavramlar araba zevk renk vs. Panemera turbo ile kiyaslar gibi kiyasliyorsun anlam verilemez sekilde gule gule kullan arabani kazasiz belasiz zaten bu askla bu hirsla baya binersin f30 kasana ama kelimelerinle kirici olma hos konismalar degil icinden gecmek g...t olmak fln yakismiyor tahrik edercesine konusuyorsun duzgunce muhabbet ediliyor burada alt tarafi. Hayirli aksamlar diliyorum sana...

önceki aracımdı doğal olarak aktarmasını bırak da senden iyi bileyim. 0-100 e takıldığın için dedim 7.2 saniye kötü aktarmasına rağmen. Sonraki aracı 136 lık alırsın artık.

200hp ile 7.2 saniye iyi bir aktarma deger mi? Adamlar 170hp ile 300kg daha agir bir aracta neredeyse yakaliyor o degeri. Neyse yolda arkanda angel eyelari gordugun an su 150 hplik aracini saga cek hemen onumuzu tikama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dream of ice -- 17 Ekim 2017; 22:51:50 >
  • 80 model bmw görsem de apaçidir yol vereyim derim hep egomuz yok kardeş buyur geç. Şehir içindeki şahinciler mantığı. Trim, rüzgar ve yol sesleriyle böbrek taşı düşürmeye devam sana ben yol veririm merak etme.

• hayatındaki tek varlığı f30 olan birini fazla kaale almayın. bu adam kendi başlığında da sağa sola atar yapıp ayar yiyor.

bu adam buraya yazdığı an bir arkadaşa özelden mesaj atmıştım, troll geldi diye:) yine şaşırtmadı.

dedimya, kendi başlığında bile istenmeyen adam bu. boşverin audici arkadaşlar.

bas engeli geç
  • Lütfen kendi segmentindeki araç forumuna dönüp orada sohbetini eder misin? Burası bir üst segmentin konusu. Senin aracın bir alt segmentte dolayısıyla kendi forumuna dön yoksa ban yiyeceksin.

Bu arada arkadaşlar belki biliyorsunuzdur ama güvenlik açısından bir özelliğe rast geldim bugün. Araç ayarlarından bagajı kilitleyi seçtiğinizde bagaj sadece anahtar ve kapıdaki düğmedem açılıyor. Eğer güvenlik amaçlı bagajın durduğunuzda açılmasını istemiyorsanız aktif edebilirsiniz. Aynı zamanda kapıdaki tuştan uzun çekince bagaj tekrar kapanıyor. Özellik aktif değilse kapıdaki butondan bagajı kapatamıyorsunuz.

• Arkadaşlar konu istenmeden taraftarlığa dönmüş sanırım. Arkadaş ilk mesajında A5 1.4 motorun aracın görüntüsüne göre zayıf kaldığı imkanlar el verse 2.0 olanının doğal olarak daha güçlü olacağı yönünde fikir beyan etmiş. Gerçekten de 250k TL verilen bir aracın aynı fiyatlı yurtdışı eşleniklerine bakıldığında çok daha güçlü seçenekler çıkacaktır. Ama bunu yaparken de "içinden geçtim" gibi bir tabir kullanmasıyla diğer tarafı kışkırtmış. Bu tabir şık olmamış bence de. Ancak şu da bir gerçek ki 2.0 motor için ÖTV,MTV vb. vergi politikaları 1.6 veya 1.4 için olduğu gibi olsa ve/veya fiyat farkı bu kadar çok olmasa herkes daha güçlü bir araç alırdı ve bu seçim marka bağımsız olurdu. Sanırım ilk söylenmek istenen bu olmuş ama sonra konu sapmış.
  • 12 ülke gezmiş birisi olarak sadece şunu diyorum. BMW'nin patronu gelse türkiyede 3 serisi bmw almaz.

Sebebi açık ve net. Avrupadaki asfalt bizde yok, sürekli kazılan, bozulan yollar...

Direksiyona bindiğin günden beri konforu kısıtlı olan ve 2 yıl sonra bozuk yollar neticesinde trim sesinden geçilmeyen araç mercedes ya da audi ile D segmentinde rakip değildir.

5 kasa iyidir, Sözümüz yok. orada da e gibi rakip var, seneye yenı a6 var...
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.