Şimdi Ara

2017 model sıfır aracın yağ değişimi gerekliliği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
4.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    0KM olarak aldiniz degil mi arabayi ?

Rodaj Bakimi yapmanizi tavsiye ederim.

Rodaj nedir ?

Rodaj Hareketli tum parcalarin birbirine alisma surecine denir.

Motor - Fren sistemi gibi

Fren Rodaji 300km boyunca hafif frenler yaparak olur

Motor rodaji ise, ilk 1000-1500 boyunca motoru 4-5 dk rolanti de isitip ondan sonra harakat ettirme, cok devir saatinin yarisindan fazlasini gecmeden araci zorlamadan kullanmak diyebiliriz kabaca.

YouTube da Rodaj Nedir diye yazarsaniz, daha detayli aciklamalar bulabilirsiniz.

Bunun disinda asil sorunuza gelince,.

Motor yagi ureticilerine gore 60C'yi gecmedikce Motor yagi oksidasyonunu cok ciddiye almiyor uretici. Bu durumda kapali kutusunda olan bir yag icin 5 YIL raf omru veriliyor.

Kullanilan yag icin ise 1 YIL olarak omur biciliyor. Oksidasyon sonunda Motor yagindaki Baz Sayisi azalarak asidite oluyor. Toplam Baz sayisi ile Toplam Asit Sayisina Esitlendiginde motor yagi omrunu tamamlamis oluyor. (guvenli sinir 60% Baz 40% Asidite)

Sizin araciniz 0KM arac, Motor durduk yere calistirilmadiysa uzun sureler, Transfer suresince 3-5 dk kullanimlar ile motor yagi 60C gormusmudur bilemeyiz.

Ama size tavsiyem, durduk yere yag degistirmeniz yerine, 1000-1500km rodaj yapip sonra yagi ve yag filtresini (kesinlikle) degistirmeniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ETE E kullanıcısına yanıt
    0KM olarak aldiniz degil mi arabayi ?

Rodaj Bakimi yapmanizi tavsiye ederim.

Rodaj nedir ?

Rodaj Hareketli tum parcalarin birbirine alisma surecine denir.

Motor - Fren sistemi gibi

Fren Rodaji 300km boyunca hafif frenler yaparak olur

Motor rodaji ise, ilk 1000-1500 boyunca motoru 4-5 dk rolanti de isitip ondan sonra harakat ettirme, cok devir saatinin yarisindan fazlasini gecmeden araci zorlamadan kullanmak diyebiliriz kabaca.

YouTube da Rodaj Nedir diye yazarsaniz, daha detayli aciklamalar bulabilirsiniz.

Bunun disinda asil sorunuza gelince,.

Motor yagi ureticilerine gore 60C'yi gecmedikce Motor yagi oksidasyonunu cok ciddiye almiyor uretici. Bu durumda kapali kutusunda olan bir yag icin 5 YIL raf omru veriliyor.

Kullanilan yag icin ise 1 YIL olarak omur biciliyor. Oksidasyon sonunda Motor yagindaki Baz Sayisi azalarak asidite oluyor. Toplam Baz sayisi ile Toplam Asit Sayisina Esitlendiginde motor yagi omrunu tamamlamis oluyor. (guvenli sinir 60% Baz 40% Asidite)

Sizin araciniz 0KM arac, Motor durduk yere calistirilmadiysa uzun sureler, Transfer suresince 3-5 dk kullanimlar ile motor yagi 60C gormusmudur bilemeyiz.

Ama size tavsiyem, durduk yere yag degistirmeniz yerine, 1000-1500km rodaj yapip sonra yagi ve yag filtresini (kesinlikle) degistirmeniz.

• Cevabiniz icin tesekkur ederim. Çok açıklayici bilgiler yazmişsınız. Arabayı yarın teslim alacağım. Rodaj hakkindaki bilgiler icin de ayrica tesekkur ederim.

• Ben olsam bir kere söylerdim olmaz derlerse hiç ısrara gerek yok

500 km kadar kullanır sonra giderdim bi özel servise sadece yağını değiştirirdim, altı üstü 100-200 tl bişey tutar, içim rahat ederdi.

Hem de rodajdaki kirlenen yağdan kurtuurdum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ETE E kullanıcısına yanıt
    Örnekleri abartmaya gerek yok. Sorunuzun cevabı 1 yıldır değişmeyen motor yağının değişmesinin şart olmadığıdır. Ücretli olarak keyfe keder değiştirebilirsiniz, ona karışan olmaz. Bakım aralıklarının 1 yıl ya da şu kadar km olması trafiğe çıkmış kullanılan araçlar içindir. Sizinki sıfır km diyorsunuz. Yağ ha rafta durmuş ha motorun içinde aynı şey. 1 yılda yağ bozulmaz. Oldu olacak her değişen yağın üretim tarihine bakın bari 1 yıldan eski ise almayın. Servisin stoğundaki yağın üretim tarihini nasıl sorgularsınız o da ayrı bir konu.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.