Şimdi Ara

2017 Ramazan Bayramı Tüketim Değeri Araştırması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstanbul Erzurum git gel yaklaşık 3000km yolculuk var. Mesaj bulunsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankara - Kirsehir bmw f30 3.20i klima acik arac dolu

2017 Ramazan Bayramı Tüketim Değeri Araştırması

Arac sakin kullanilirsa cok daha iyisi yapilir. Agresif kullanilirsa da 9 litreye cikiyor.

Yani sonuc olarak bir aracin yakitini neredeyse yuzde yuz degistirmek araca degil surucuye bagli. O nedenle kendimizi de baskalarini da kandirmayalim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harunresitz -- 24 Haziran 2017; 12:37:25 >
  • Araç : 2012 model Volvo S60 / T4 (1.6 benzinli)

Ankara - Trabzon arası ;

Sabah yola çıkarken depo dolduruldu (katalog verisi 70 litre), 58 litre yakıt alınıp fullendi... ilk fullemede gösterilen menzil 980 km...

cruise control 105'e sabitlenerek (ortalama hız 88-91 km arası) trabzon'a varıldığında yol bilgisayarı verileri şöyle ;

yaklaşık 7 litre ortalama yakıt, 3 çeyrek depo harcanmış, 760 km yol gidilmiş, 220 km daha kalan yakıtla gösterilen menzil (ikisini toplayınca gerçekten de sabah verdiği 980 km'lik menzili yakalıyor).

fatsa - trabzon arası karşınıza çıkan onlarca trafik ışığında sürekli dur-kalk yapılmasa (ortalama tüketim bir ara 6.8'lere kadar inmişti) bu menzil çok daha uzardı...

bu arada ; araçta tek kişi idim, bagajda ortalama denecek yük vardı, klima kullanmadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 26 Haziran 2017; 19:20:4 >

• Mesajım bulunsun yakında ankara-antalya arası yolculuğum var 100 km sabit hızla gitmeyi düşünüyorum,sonuçları buradan paylaşırım.

• Ankara Giresun

A3 1.0 TFSI Stronic

Gidilen yol 615 km

Ortalama hız 81 km/h

Ortalama tüketim 4.5 lt/100km

Depo yola çıkmadan dolduruldu varışın ertesi günü tekrar dolduruldu 140 tl tutarında yakıt aldı.

Araçta 2 yetişkin 1 çocuk yolculuk yaptık. Bagaj tam dolu ve klima sürekli açıktı.

• 2 sene önceki tüketimim.

Kendi tüketimimi de aşağıda bulabilirsiniz. İstanbul Başakşehir'den, Sakarya tarafına gittim ve akşam tekrar İstanbul'a döndüm. Araçta ben dahil iki kişi vardı. Bagaj da boştu.

Araç 2008 Fiat Albea Sole 1.3 Multijet

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Istanbul e5 darıca izmit sapanca afyon burdur antalya kemer antalya alanya yaklaşık 950 km. Alfa Romeo Giulietta dizel 4.7 l. Klima orta ve sürekli açık. 5 kişi, hınca hınç dolu bagaj ve artan eşyalar, çantalar kucakta, ayak ucunda. Hız genelde 110-120, aralık 80-150. Ayrıca darıca - izmit arası berbat bir 50 km kadar trafik. Telden yazıyorum. Foto koyamiyorum. Bu arada Antalya'dan Alanya'ya 140km sabit hız ve ışıklarda dinamik mod kalkışları da 4.7'ye dahil. Yol üzerinde de 3.72 tl'den mazot almak da ayrıca güzel. Şu anda ibre şehiriçi git gel ile 4.8 l. oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 26 Haziran 2017; 21:40:28 >
  • 2011 1.33 Corolla
    223 Km yol yaklaşık 25 km hariç yokuşlu ve virajlı yolda 17.65 Litre benzin
    Yol bilgisayarı değerleri
    45 km/h ort hız.
    8.0lt/100 km
    Yolun yarısı klima açık ve 5 kişi ile ne çok sakin ne de çok agresif biraz devirli kullanım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SweentLyy -- 26 Haziran 2017; 22:1:14 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.