Şimdi Ara

2018 AYT Nasıldı Sizce?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
3.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Fen ve edebiyat kolaydı. Matematik alışkın olduğumuz soru tarzı dışında geldiği için biraz afallattı. Ve ben şahsen o kadar cok analitik ve elips hiperbol falan beklemiyordum. Pek çalışmamıştım onlara. Zira sayın bakanımız formül ağırlıklı konuların kaldırılacağını daha akılcı sorular geleceğini söyleyince ve bahsi geçen konular bu sene kaldırılacağı için kendimce çıkmaz kanısına kapıldım.
    Sonuç olarak hiçbir sey yapamadım geometri adına .
    Size tavsiyem kendinizi hiçbir şeye sartlandirmayin.
    Her şeye hazırlıklı olun.
    Ben bu sene mat 2 nin yine çok belirleyici olacağını düşünüyorum
  • AYT Matematik zor.Bu sene de paragraf ve şekilli soracaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 70+ yapanlar icin eleyici degildi,50- icin zordu. cok basit ya da zor soru yoktu.
  • BENCE MAT BAYA ZORDU
  • Boru gibiydi

• Fen ve edebiyat kolaydı. Matematik alışkın olduğumuz soru tarzı dışında geldiği için biraz afallattı. Ve ben şahsen o kadar cok analitik ve elips hiperbol falan beklemiyordum. Pek çalışmamıştım onlara. Zira sayın bakanımız formül ağırlıklı konuların kaldırılacağını daha akılcı sorular geleceğini söyleyince ve bahsi geçen konular bu sene kaldırılacağı için kendimce çıkmaz kanısına kapıldım.
    Sonuç olarak hiçbir sey yapamadım geometri adına .
    Size tavsiyem kendinizi hiçbir şeye sartlandirmayin.
    Her şeye hazırlıklı olun.
    Ben bu sene mat 2 nin yine çok belirleyici olacağını düşünüyorum

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Matematikte parabol , eşitsizlikler gibi konularda değişik soru tipleri vardı . Onun haricinde trigonometri ve LTİ kısmını iyi çalışan birisi yapardı. Geometri soruları (yaklaşık 13 soru) , 2-3 tanesi kolay 5-6 tanesi orta geri kalanı zordu.

Fen kesinlikle son yılların en kolay fenlerinden biriydi .(özellikle kimya ve biyoloji) Fizik de çok şaşırtmadı.

Bu sene LTİ kısmında , fizik ve biyolojide zorlayacaklarını düşünüyorum. Geometri geçen seneki gibi zor olmaz bence.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tyt bitmeden ayt başlanır mı?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mat mat maat...Mat yapan kazanıyor ösym sınavını yıllardır istisna durumlar hariç böyle ne yazık ki.
    Şahsen ben zorluğun mat ve fene eşit dağıtılmasını isterdim.

• Benim matematik hocam soruları görünce çok şaşırmış nasıl bu kadar zor sorular diye

• quote:

Orijinalden alıntı: cılgınsharky

Matematikte parabol , eşitsizlikler gibi konularda değişik soru tipleri vardı . Onun haricinde trigonometri ve LTİ kısmını iyi çalışan birisi yapardı. Geometri soruları (yaklaşık 13 soru) , 2-3 tanesi kolay 5-6 tanesi orta geri kalanı zordu.

Fen kesinlikle son yılların en kolay fenlerinden biriydi .(özellikle kimya ve biyoloji) Fizik de çok şaşırtmadı.

Bu sene LTİ kısmında , fizik ve biyolojide zorlayacaklarını düşünüyorum. Geometri geçen seneki gibi zor olmaz bence.
    Lti biyoloji ve fizigi zorlarlarsa ülkenin ortalamasi sanirim (-) lere düşer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 9 Mayıs 2019; 1:32:52 >
  • Ortaydı fakat sürenin fazla olması tüm eleyiciliğini pasifize etti. Sayısalda rekor kırıldı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • cılgınsharky kullanıcısına yanıt
    istatistiklere gore turkiye ortalama olarak ayt de gerek matematik gerek fizik kimya biyoloji olsun , 4 neti bile gecememis. sanmiyorum zorlicaklarini fenden

• Çok zor değildi. Zaman çok fazla olduğundan yapılamayacak soruları bile yapıyordun. Fen zaten baya basitti ama matematik belirleyici oldu tabii ki. Mat çalışın arkadaşlar bol bol mat yapan edebiyat çözmeden hukuğu bile tutturdu geçen sene (misal ben :) kolay gelsin

• Matematiğe orta dersiniz anlarımda geometri boru gibiydi 2-3 tane de orta halli sorusu vardı geometrinin.Fizikte bence kısmen zordu kimya biyoloji kolay denilmiş ama ben o matematikten sonra fene geçince çok hata yaptım.Böyle genel anlamda düşününce gayet zor bir sınavdı.

Üst sıralara oynayanlar için normal bir sınav gibi gelmiş olabilir ama orta halli grup için zor bir sınavdı.
  • TYT kadar kolay değildi sadece sürenin fazla olması sonuçlar için dezavantajdı. MF'de en zor Geometriydi sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2CE6EA6FE -- 9 Mayıs 2019; 8:13:15 >
  • Öncelikle sınava girmedim evde çözdüğüm kadarıyla yorum yapacağım.
    Bence mat kısmı orta halli geosu gerçekten sertti. Lti de o kadar da zorlamamışlar sadece integralde eğri ile doğru arasındaki alan sorusu bana zaman kaybettirdi. Max min sorusu ise gayet güzelmiş beleş değilmiş asla.
    Not: sınav anı psikolojisi biraz daha farklı kılabilir tabii
    Not2: edebiyat sos1 gayet kolaydı.

• müfettişgecıt M kullanıcısına yanıt
    hocam genele vurursan isin zor zira ilk 50k disinda adam akilli uni okuyan insanlar da yok bu ulkede ama baksan universiteler agzina kadar dolu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.