Tekrar merhaba arkadaşlar, araçta ESP, ABS ve motor arıza ışığı yandığını yazmıştım yukarıda, daha önceki olayda (1 ay önce) sigorta kutusu içindeki rölelerle oynamıştım ışıklar sönmüştü tesadüf zannetmiştim ancak bugün yine aynı işlemi tekrarladım sigorta kutusu içindeki ESP rölesini hafifçe bastırım sağa sola salladım çıt diye bir ses geldi ve ışıklar söndü, yokuş kalkış desteği de çalışmaya başladı. sanırım sıcaklarda ve sarsıntıdan röleler yerinden oynuyor. |
2018 Corolla motor arıza ve ESP uyarısı (2. sayfa)

-
-
-
Yuları çıkması için yazıyorum sorun devam etmekte
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2019 Toyota Corolla araç akü bittikten sonra ESP ve motor ışığı yanmaya başladı. Akü bitince direksiyon giden enerji azaldı diye uyarı verdi daha sonra bu lambalar yandı aküyü değiştirdim şimdi ESP ve motor ışığı sonmedi
Araç kapalıyken 5-10 Saniye trip butonuna basarak arabayı çalıştırdım (YouTube videosundan buldum.) sonra söndü
Benimde akü bitmişti
Dün takviye yapıp kullandım, esp, direksiyon vs göstergeler elektrik yetersiz geldiği için sapıttı.
Bugün aküyü değiştirdim.
Sizdeki gibi Motor arıza ve Esp ışığı sönmedi
Dediğinizi yaptım ve ışıklar söndü
Anlamadığım gösterge de akü ışığı var, akü bitmeden uyarı veren bir sistemi niye yok acaba
Not:Akü olarak Varta üretimi Auto Power 60 amper aküyü 1500 TL'ye takdırdım, satıcı ürünü övdü ve güven verdi
Satarken sanayicinin hepsi aynı hocam över de över
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabi doğru söylüyorsun
Babamın tanıdığı idi artık gerçekten dediği gibi mi yoksa o üründen daha çok kâr oranı kaldığı için mi bilmiyorum
Ama adama açık açık dedim, İnci 2000 TL bak 500 lira fazla vermekten çekinmem ona göre tavsiye ver dedim
Orada kendi aracını açtı gösterdi bende kullanıyorum, varta ile değerleri aynı dedi.
O an beni ikna etti
-
Güle güle kullanın inşallah pişman etmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
İyi günler sorunu çözdünüz mü
Başlığı açalı 5 sene olacak neredeyse, bu sorun bende halen devam etmekte. Şunu fark ettim yoğun trafikte araba lpgdeyken sürekli dur kalk yaparak belirli bir süre gittikten sonra araba gaz yemiyor resmen ve sonra motor arıza ışığı belli bir süre yanıp söndükten sonra kalıcı bir şekilde kadranda duruyor ve ESP, yokuş kalkış devre dışı kalıyor.
Geçtiğimiz güne kadar yoğun trafikte sürekli dur kalk yapacaksam arabayı benzine alıyordum ancak almadan bir deneyeyim dedim ve yine aynı problemi yaşamaya başladım
Bu sorunun bir çözümü yok gibi. Sorunu yaşadığım günden beri araç 4 defa periyodik bakıma en az o kadar da gaz bakımına girdi. Gazcı bujilerde sorun var dedi değiştirdik yine aynı problemi yapmaya devam etti halen de ediyor.
-
hocam bugün itibariyle aynı sorunu yaşıyorum konuyla ilgili kesin çözüm bulan var mı
Bu arıza an itibariyle benim de başıma geldi, araç 2016 model Corolla. Arıza ışığı yanarken araç çekişten düşüyor, dolayısıyla kullanım konforunu etkiliyor. Akü kutup başını sök tak yapınca ışık sönüyor ve bir hafta kadar yanmıyor, sonra tekrar yanıyor. Kalıcı bir çözüm arıyorum.
-
Kendi sorunumu kendim çözdüm. Aracımda pedalbox cihazı takılıydı. Meğerse sorun bu cihazdan kaynaklanıyormuş. Bi tane Obd cihazı temin ettim, hata kodu P2121 veriyordu, bu da boğaz kelebeği pozisyon sensörü veya gaz pedalı sensörü arızası anlamına geliyormuş. Pedalbox cihazını söktüm ve sıkıntı tamamen ortadan kalktı.
-
İyi günler hocam 2016 1.33 life aynı arıza Abs ve eps lambası aracın her yerine baktırdığım halde bulunamadı bu yetkili serviste olmak üzere lambalar yandığında yokuş kalkış desteği iptali ekranda hız kadranların oynaması ayrıca Abs nin devre dışı kalması sorunlar oluyordu arıza kodu u0073 veriyordu ecu iletişim hatası eğerki Abs sensörlerin sağlamsa Akünün ekşi kutup başlığına bak gevşek olabilir ayrıca ora sağlamsa kabloyu yakıp et bir parçada kablo ikiye ayrılıyor oralarda gevşeme olabilir bi ara yanıyor bi ara yakmıyor 2 sene çektim bu arızayı tesadüfen internette buldum kendim kontrol ettiğinde Gevşemiş olduğunu gördüm sıktım şuan 4 aydır biniyorum bi sorun yok inşaal sizdede böyledir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X