Şimdi Ara

2018 Corolla motor arıza ve ESP uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: corollaci dayı Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 1 Misafir - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
17.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Toyota Corolla life 1.6 benzinli&tüplü aracım var. Tüm bakımları yaptırdığımdan beri 200km kullanmadım daha. Bugün arabayı park ederken bi anda bu işaret yandı yanarken kendim gördüm. Neyse 2 saat araba orda kaldı dönerken çalıştırdım gazı kapatıp geleyim dedim aynı şekil yanmaya devam etti fotoğrafını paylaştığım simge(sarı vana işareti). Nasıl bi yol izlemem gerekiyor neden böyle bi hata vermiş olabilir
    2018 Corolla motor arıza ve ESP uyarısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 27 Ekim 2020; 15:9:32 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2018 Corolla'da Motor Arıza ve ESP Uyarısı

2018 Toyota Corolla'nızın motor arıza lambası ve ESP (Elektronik Stabilite Programı) uyarı ışığı aynı anda yanıyorsa, bu ciddi bir sorunun işareti olabilir. ESP uyarı ışığı, aracınızın kaydığını veya kontrolünü kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösterir. Motor arıza lambası ise motorla ilgili çeşitli sorunlara işaret edebilir.

Olası Nedenler:

• Motor arızası
    • Arızalı ESP sensörü
    • Fren sistemi sorunları
    • Elektriksel sorunlar

Yapılması Gerekenler:

Arabanızın motor arıza lambası ve ESP uyarı ışığı yanıyorsa, aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir:

• Arabanızı güvenli bir yere çekin.
    • Motoru kapatın.
    • Yetkili bir Toyota bayisine veya kalifiye bir tamirciye başvurun.
    • Sorunun teşhis edilmesi ve onarılması için randevu alın.

Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Motor arıza lambası ve ESP uyarı ışığı yanıyorken arabanızı sürmeyin. Bu, ciddi kazalara neden olabilir. Arabanızı güvenli bir yere çekmek mümkün değilse, hazard lambalarınızı yakarak diğer sürücüleri uyarın ve yardım isteyin.

Önemli Not:

Sorunun kendiniz onarmaya çalışmayın. ESP ve motor sistemleri karmaşık sistemlerdir ve doğru teşhis ve onarım için özel araçlara ve bilgiye ihtiyaç duyarlar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu ikaz genelde lpg li araçlarda yakıt karışım oranındaki hatadan dolayı yanar. Ya fakir yada zengin karışım sapması algılanmıştır. İyi bir afr ayarı ile sorun çözülür.
  • Bu ikaz işaretinin adı arıza lambasıdır. Orjinal adı Mulfunction Error.. Araç beyni Motor-mekanik-elektrik aksamlarında ciddi bir arıza algıladığında bu lambayı yakar. Fakat LPG li araçlarda bu lamba genelde yanar, bir ayarlama ile söndürülmesi mümkündür.
  • Aracınızı bilgisayara bağlatın orada hangi aksamın arızalı olduğu görünür ona göre bi yol izlersiniz. Benim oksijen sensöründen ışık yanmıştı sildirdim devam ettim lpg olduğu için yanabiliyor önemsenecek bir problem değil. Lpgli araçlarla yaygın olarak görünen bi hastalık.
  • Ekleme

Geçen hafta ilk kez paylaştığım resimdeki arızaları vermişti ben de sanayiye bakımlarını yaptırdığım yere götürdüm,aracı bilgisayara bağlayıp fakir yakıt tarzı bir hata okudu. Hata kodlarını sildi 1 haftadır bir şeyi yoktu. Bugüne kadar. Giderken önce arıza ışığı yanıp sönmeye başladı daha sonra 1 2 km boyunca hiçbir ariza ışığı yanmadı. Daha sonra araç 2 saat civarı çalışmadı. Eve dönerken aşağıdaki uyarıları verdi yine ve sürekli yanıyor bu sefer. Sağ alttaki arıza lambasından dolayı YOKUŞ KALKIŞ DESTEĞİ çalışmıyor onu da belirteyim. Yardımınızı bekliyorum.

Fotoğrafı daha net görmek için 

https://i.hizliresim.com/1p1G8j.jpg

• Emple kullanıcısına yanıt
    Araçlarda hava-yakıt karışımını ayarlayan ECU beyni bu bilgileri katalizör ve egzost üzerinde yer alan oksijen sensörlerinden alır. Araçtaki bütün sensörlerinin değerleri benzine göre ayarlı. LPG yakıtının sonucu çıkan değerleri algılayıp burda sıkıntı var deyip ona göre enjektrörlere komut veriyor, dolayısıyla aracın yakıt sisteminin kafası karışıyor. Bende LPG li araç kullanıyorum, kit Atiker Gold, araç Kia, takılırken bütün ayarlar arıza ışığı yakmayacak şekilde ayarlandı. Şimdiye kadar hiç arıza lambası yanmadı.

Size konuyu çözmek için bikaç basit önlem önerebilirim:
    - Depoda en az çeyrek depo benzin mutlaka bulundurun,
    - LPG yi mümkünse Shell yada Aygaz dışındaki istasyonlardan almayan,
    - LPG filtresini değişmesi gerekiyorsa değiştirin ve gaz ayarı yaptırın,
    - Bujilerinizi LPG bujisi ile değiştirin.
    Bu olay bir arıza değil, motorun benzin yerine LPG ile çalışmasından kaynaklanan bir durumdan ibaret.

• Konuyu güncelliyorum çünkü aynı sorun 1 saat kadar önce rampa yukarı çıkarken tekrar başıma geldi. Motor arıza ve ESP uyarı ışığının yandığını gözümle gördüm, şans eseri tam baktığım sırada yandı. Öncekinde olduğu gibi ESP uyarı ışığı yandığı için yokuş kalkış desteği çalışmıyor. Konu hakkında daha detaylı bir bilgi vereceğim.

• Konuyu ilk açtığım zamanda sorunun sebebini şu olduğu düşünülüyor, aytemizden gaz aldıktan bir süre sonra o gaz bitmeden shellden gaz almıştım. Teknik detayını bilmiyorum ama aracı bilgisayara bağladıklarında fakir yakıt karışımı uyarısı vermişti . Yaklaşık 3 ay süre boyunca lpgyi açmadan benzinde kullandım arabayı(lpgyi kapatıp benzinde 20-30km gittikten sonra arıza ışıkları sönmüştü) ve 3 ay sonunda lpgyi açtım sorun ortadan kalktı. O günden bugüne kadar(yaklaşık 4.5 ay geçti) bu uyarıyı hiç almadım. Bugün 3.viteste 2500 devir bir miktar eğimli rampayı çıkarken yol tam düzlendi ve uyarı ışığının yandığını gördüm.

• Araca sadece 1 kez 2019 aralık ayında aytemizden gaz aldım sonrasında benzin ve gazı sürekli shellden aldım. Üst üste yaptığım gaz alımlarının hepsi aynı istasyon hatta aynı pompaydı diyeyim. Gazı son fullemem 35 gün önce aynı pompadan ve 35 günde 140 km yol yaptım(en son attığım gazı 140 km kullandım ve tahmini olarak 138.km'de bugün arıza verdi), araç yatıyor zaten genellikle.

• LPG'ye dair bakımları servisinde 43000 km'de yaptırdım 53000 kmde getir dedi. LPG ayarlarında sorun olup olmadığından emin değilim.

Ben şimdi yine 35 gün önce ve onun öncesinde aynı pompadan gaz aldım yani ilk sefer başıma gelen farklı yerlerden gaz alıp onların karışması durumu yokken neden böyle bir şey başıma gelmiş olabilir ? LPG'yi kapatıp 20-30 km benzinde kullandıktan sonra tekrar açsam sorun düzelir mi?

Gösterge panelinin fotoğrafı :

https://disk.yandex.com.tr/i/ao2t_iy4AM9byA

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 27 Ekim 2020; 18:2:37 >

Bugün yaklaşık 7km benzinde kullandım ve sorun hala devam etmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emple -- 28 Ekim 2020; 18:13:58 >
  • Sorun devam etmekte.
  • Güncel. Daha önce bu problemi yaşayan kimse yok mu?

• Konu sürekli aşağılarda, yukarı çıkması için güncelliyorum.

Aynı araç bende de var, sıfır alıp hemen atiker taktırdım, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım, çeşit çeşit yerden lpg aldım, kimi daha iyi kimi daha kötü ama hiç arıza vermedi, bunun gaz alınan yerle bir alakası yoktur benci

Senin yapacağın ilk şey bir elm327 alıp ltft stft değerlerini kontrol etmek +-10 içinde olmalı, değilse (ki arıza verdiğine göre değildir) yol ayarı yaptırmak, eğer atiker taktırmışsanız kendiniz ayar yapabilirsiniz oldukça kolay ve etkilidir

• quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Aynı araç bende de var, sıfır alıp hemen atiker taktırdım, şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım, çeşit çeşit yerden lpg aldım, kimi daha iyi kimi daha kötü ama hiç arıza vermedi, bunun gaz alınan yerle bir alakası yoktur benci

Senin yapacağın ilk şey bir elm327 alıp ltft stft değerlerini kontrol etmek +-10 içinde olmalı, değilse (ki arıza verdiğine göre değildir) yol ayarı yaptırmak, eğer atiker taktırmışsanız kendiniz ayar yapabilirsiniz oldukça kolay ve etkilidir

Yol ayarı derken hocam

Lpg ayarını araç yolda seyir halindeyken yapmak

• Benzer sorunu bende yaşadım bir ay yandı hiç bir usta çözemedi eğer herhangi bir sorun olmadan EPS lambası yandı ise çözmek çok basit tesadüfen öğrendim aracı geri vitese takıp sert fren yaptım yokuş kalkış desteği çalışsın diye tekrar basınca lamba söndü ve yokuş kalkış desteği çalışmaya başladı hidrolik azalmıştı önceden onuda ekledim belki etkisi olmuştur umarım sizinkinde de aynı sorun vardır

• Aracın aküsünün sağlıklı olduğunu kabul ediyorum elektronik arızalara akünün zayıf olması da sebep olabilir, LPG ayarını düzgün şekilde yaptırmanız lazım. Belki montajı bile yanlış. O arıza LPG'li araçlarda çok sık görülen birşeydir, genelde hep LPG'den çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emple

Konuyu güncelliyorum çünkü aynı sorun 1 saat kadar önce rampa yukarı çıkarken tekrar başıma geldi. Motor arıza ve ESP uyarı ışığının yandığını gözümle gördüm, şans eseri tam baktığım sırada yandı. Öncekinde olduğu gibi ESP uyarı ışığı yandığı için yokuş kalkış desteği çalışmıyor. Konu hakkında daha detaylı bir bilgi vereceğim.

• Konuyu ilk açtığım zamanda sorunun sebebini şu olduğu düşünülüyor, aytemizden gaz aldıktan bir süre sonra o gaz bitmeden shellden gaz almıştım. Teknik detayını bilmiyorum ama aracı bilgisayara bağladıklarında fakir yakıt karışımı uyarısı vermişti . Yaklaşık 3 ay süre boyunca lpgyi açmadan benzinde kullandım arabayı(lpgyi kapatıp benzinde 20-30km gittikten sonra arıza ışıkları sönmüştü) ve 3 ay sonunda lpgyi açtım sorun ortadan kalktı. O günden bugüne kadar(yaklaşık 4.5 ay geçti) bu uyarıyı hiç almadım. Bugün 3.viteste 2500 devir bir miktar eğimli rampayı çıkarken yol tam düzlendi ve uyarı ışığının yandığını gördüm.

• Araca sadece 1 kez 2019 aralık ayında aytemizden gaz aldım sonrasında benzin ve gazı sürekli shellden aldım. Üst üste yaptığım gaz alımlarının hepsi aynı istasyon hatta aynı pompaydı diyeyim. Gazı son fullemem 35 gün önce aynı pompadan ve 35 günde 140 km yol yaptım(en son attığım gazı 140 km kullandım ve tahmini olarak 138.km'de bugün arıza verdi), araç yatıyor zaten genellikle.

• LPG'ye dair bakımları servisinde 43000 km'de yaptırdım 53000 kmde getir dedi. LPG ayarlarında sorun olup olmadığından emin değilim.

Ben şimdi yine 35 gün önce ve onun öncesinde aynı pompadan gaz aldım yani ilk sefer başıma gelen farklı yerlerden gaz alıp onların karışması durumu yokken neden böyle bir şey başıma gelmiş olabilir ? LPG'yi kapatıp 20-30 km benzinde kullandıktan sonra tekrar açsam sorun düzelir mi?

Gösterge panelinin fotoğrafı :

https://disk.yandex.com.tr/i/ao2t_iy4AM9byA

farklı istasyondan almakla arızanın alakası yok .büyük ihtimalle kötü montaj yapılmıştır. lpg nin bakımı falan yok ben araç bakımlarını kendim yapıyorum. lpg kablomda var . o dandik filtreyi değiştirsen de değiştirmesen de ne ayarlara ne çalışmasına bişeyi yok. yakıtın artarsa falan ayar yaptırırsın 40 yılın başı o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reknekerki -- 3 Eylül 2021; 20:48:41 >

• Sorunu çözebildiniz mi? Ben de 2015 model Corolla da aynı sorundan muzdarip durumdayım.

• 2018 1.33 auris aynı vsc ışığı yanıyor.Ayrıca dediğiniz gibi yokuş kalkış desteği iptal çalışmıyor ve airbag ışığı da yanıyor.Hallettiniz mi siz?

• Merhaba arkadaşlar, bendede 2014 advance var otomatik bir ay önce ABS ESP VE motor arıza lambası yandı ancak akşam park edip sabah çalıştırdığımda söndü fakat bugün yine seyir halindeyken aynı lambalar yine yandı aracı kapatıp tekrar açıyorum ABS söndü ama EPS ve motor arıza lambası sönmüyor araçta LPG yok. siz bir çözüm bulabildinizmi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.