Arkadaşlar yukarıdaki devrenin aynısı var ve aşağıdaki malzemeler yanıktır. 2 adet D965 Transistör Giriş Direnci 10 veya 100 ohm 334 Seramik Kondansatör Birde o çıkışdaki mavili malzeme yanık.Üzerinde 33K 2KV yazıyor.Varistörmü yoksa Kondansatörmü çözemedim.Sembole bakacak olursak kondansatör
Arkadaşlar 33K 2KV yazan kondansatör olabilirmi?
transistörleri buldumda o mavilerde kararsız kaldım Peki bu varistör nasıl okunur değeri
Peki başka hangi değerlere sahip varistör takabilirim
o zaman abi 2KV takıyorum Peki 33K dediği problem olmazmı
ölçemedim ama yarın test edeceğim inşallah zarar yoktur
Ayrıca omik dirençde soğuk lehim vardı muhtemelen ondan kaynaklandı arıza. Trafoda fiziki birşey yok ama yarın ak koyun kara koyun belli olur
Ayrıca bunun sürdüğü lamba kaç volt ile çalışıyor
33pF 2000v luk bir kondansatördür çıkıştaki. Varistör değil arkadaşlar. Yüksek voltajın canlı ucu bu kondansatörden geçelek CCFL ( Cold Cathode Fluoresant Lamp ) flurosana gidiyor. Diğeri de muhtemelen ya 2. lamba için , ya da parazitik filtre amaçlı konmuş olmalı. Şayetb ikisinin değeri aynı ise ve 4 çıkış varsa , 2 lamba için üretilmiş bir devredir diyebiliriz. Bildiğim kadarı ile yükte 800Voltlar vivarında , boşta ise 1250 - 1500 Volt lara kadar çıkış verebiliyor CCFL inverter ler. De , boşta çalıştırılmasını tavsiye etmem şahsen. Ark sonucu trafo işlevsiz hale gelebilir. Saygılar.
Abi seninkide mantıklı ama daha varistörmü yoksa kondansatörmü karar veremedik
Eee hadi arkadaşlar
quote:
Orijinalden alıntı: untayk
33pF 2000v luk bir kondansatördür çıkıştaki. Varistör değil arkadaşlar. Yüksek voltajın canlı ucu bu kondansatörden geçelek CCFL ( Cold Cathode Fluoresant Lamp ) flurosana gidiyor. Diğeri de muhtemelen ya 2. lamba için , ya da parazitik filtre amaçlı konmuş olmalı. Şayetb ikisinin değeri aynı ise ve 4 çıkış varsa , 2 lamba için üretilmiş bir devredir diyebiliriz. Bildiğim kadarı ile yükte 800Voltlar vivarında , boşta ise 1250 - 1500 Volt lara kadar çıkış verebiliyor CCFL inverter ler. De , boşta çalıştırılmasını tavsiye etmem şahsen. Ark sonucu trafo işlevsiz hale gelebilir. Saygılar.
usta haklı o devrede varistörün ne işi var oradaki mercimeği değiştir bi..
Imm 3 PK 2000V öylemi?
transistörün solundakini diyorum..
Arkadaşlar yeni devre ile denedim ama nedense lamba yanmadı Hatta devredeki transistör çok ısındı koku bile geldi yani
Şimdi bu lambayı test etmemiz mümkünmü?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme