Şimdi Ara

Priz, lamba takma ücretleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni evim için üç tane yeni priz taktırmak istiyorum. Odalarda priz var ancak ikişer tane olsun istiyorum. Bir de çeşitli yerlere dekoratif lamba taktıracağım. Lambalar elimde mevcut. Bu işlemleri yaptırma ücreti ne kadar yapar acaba? Ya da kolay mıdır ben yapabilir miyim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Priz Takma Ücretleri Rehberi

Evdeki elektrik tesisatında değişiklik yapmak gerektiğinde, prizlerin takılması veya değiştirilmesi yaygın bir ihtiyaçtır. Bu hizmetler için alınan ücretler, işin kapsamına ve gerekli malzemelere bağlı olarak değişebilir.

• Priz Takma Fiyatı: Yeni bir priz takmak için alınan ücret, prizin türüne, konumuna ve gerekli ek malzemelere göre değişir. Genellikle, tek bir priz takma ücreti 50-150 TL arasında değişir.

• Anahtar Priz Montaj Fiyatı: Anahtar prizler, elektrik akışını kontrol etmek için kullanılan özel prizlerdir. Anahtar priz montajı için alınan ücret, anahtar prizin markasına, modeline ve montajın karmaşıklığına bağlıdır. Ortalama olarak, anahtar priz montajı 75-200 TL arasında bir ücrete tabidir.

• Priz Değiştirme Ücreti: Mevcut bir prizin değiştirilmesi, prizin türüne ve konumuna bağlı olarak daha düşük bir maliyete sahip olabilir. Priz değiştirme ücreti genellikle 30-100 TL arasında değişir.

• Duvara Priz Yeri Açma: Duvara yeni bir priz yeri açılması gerektiğinde, bu ek bir işçilik maliyeti gerektirir. Duvara priz yeri açma ücreti, duvarın malzemesine, prizin konumuna ve gerekli ek işçiliğe bağlıdır. Ortalama olarak, duvara priz yeri açma 100-250 TL arasında bir ücrete tabidir.

Priz takma veya değiştirme hizmetleri için bir elektrikçi ile iletişime geçmeden önce, işin kapsamını ve tahmini maliyeti tartışmak önemlidir. Farklı elektrikçiler farklı fiyatlar sunabileceğinden, birden fazla teklif almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • şöle piriz lazım 2-3 lüsü var eskisini çıkarıp bunu takabilirsin yuvaya sığarhttp://www.elektriksepetim.com/SIVA-ALTI-IKILI-TOPRAKLI-PRIZ,PR-308.html
  • hocam yeni eviniz hayirli olsun genel bir tadilat mı düşnüyorsunuz yoksa kisa yoldan ihtiyaç olan yerlere ilavemi bizim tabirimizle sıva üstü ilaveleri el becerinize bagli ama kendinizde yapa bilirsiniz tadilat içinse en yakin elektrikciye gitmenizde fayda var aslinda her ikisi içinde en yakın elektrik gitseniz iyi olur zira sakat iş elektrik hayati önemi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • siz yapabilir misiniz bunu pek bilemeyiz.. herkesin becerisi farklı..
    ayrıca basit elektrik devresi tasarlayabiliyor olmanız gerek.. eliniz kontrol kalemi tutuyorsa, çarpılmayacak kadar da tedbirliyseniz olur bu iş..

öncelikle matkap şart.. matkapsız duvarda yol açarken hem duvar mahvolur, hem de siz..

elektriği alacağınız prizi belirleyin.. nerelere lamba, anahtar ve priz koyacağınızı belirleyin.. yolların geçeceği yerleri çizin..
    yolların uzunluğunca elektrik borusu (dirsekler ve priz kasaları da) alın ve duvara borunun sığacağı genişlikte yollar açmaya başlayın..

prizlere 2,5luk NYAF kablo çekilir ama size 1,5luk NYAF yeter.. zaten kablo kaçlık olursa olsun sonradan eklediğiniz prize güçlü aletler bağlayamayacaksınız..

bir miktar alçıyla boruları ve plastik priz kasalarını duvara sabitleyin..
    kabloları borulardan geçirince de kırdığınız yerleri alçıyla ve spatulayla tamamen sıvayın..

priz, duy ve anahtar takmayı da biliyorsunuzdur.. badana da düzeltilir, iş biter..

yapamam diyorsanız ve elektrikçi çağıracaksanız bence bu işin hakkı 200-250 TL falan..

edit:
    ben tek oda ve tek priz gibi algıladım.. her odaya yaptırırsanız fiyat artacaktır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoz -- 31 Ağustos 2013; 15:30:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aynı prize değil djozun'un dediği gibi odanın başka bir yerine taktıracağım. Üç odaya yaptıracaktım ancak ücret oldukça fazlaymış.
  • Ücret gayet iyi bence bu iş için bu kadar.
  • Eve komple boya badana yaptırmayı düşünmüyorsanız hiç girişmeyin derim.

Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akım Koruyucu Priz tavsiyesi
    12 yıl önce açıldı
    Priz bağlama sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çevredeki elektrikçilerden fiyat alabilirsin, ama priz takmak için 200 tl isteyeceklerini düşünmüyorum. ayrıca bir elektrikçinin evdeki elektrik tesisatını kontrol etmesi, yararlı olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

çevredeki elektrikçilerden fiyat alabilirsin, ama priz takmak için 200 tl isteyeceklerini düşünmüyorum. ayrıca bir elektrikçinin evdeki elektrik tesisatını kontrol etmesi, yararlı olacaktır.

İşin içinde her ne kadar kırıp dökme gibi zor aşamalar olsa da, fiyat şehre göre değişebilir-düşebilir..

Elektrik, inşaat, otomobil, ferforje, marangozluk vs vs konularda istanbulda işçilik epey pahalı.. Anadoluda ustalar istanbuldaki kadar tok ve nazlı değil diye duymuştum..

Yoldan eve şebeke kablosu çekmek için benden 700-1200 TL arası fiyat isteyenler oldu.. Bunun en fazla 100 lirası yeri kazan ameleye, gerisi 5-6 m kabloyu toprağın içine yerleştirip kofrayı duvara monte eden elektrikçiye..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

çevredeki elektrikçilerden fiyat alabilirsin, ama priz takmak için 200 tl isteyeceklerini düşünmüyorum. ayrıca bir elektrikçinin evdeki elektrik tesisatını kontrol etmesi, yararlı olacaktır.

İşin içinde her ne kadar kırıp dökme gibi zor aşamalar olsa da, fiyat şehre göre değişebilir-düşebilir..

Elektrik, inşaat, otomobil, ferforje, marangozluk vs vs konularda istanbulda işçilik epey pahalı.. Anadoluda ustalar istanbuldaki kadar tok ve nazlı değil diye duymuştum..

Yoldan eve şebeke kablosu çekmek için benden 700-1200 TL arası fiyat isteyenler oldu.. Bunun en fazla 100 lirası yeri kazan ameleye, gerisi 5-6 m kabloyu toprağın içine yerleştirip kofrayı duvara monte eden elektrikçiye..

priz takmak için, kırıp dökmeye gerek yok. ama buat yeri açılacaksa da 20-30 liraya yapılmaz. iş ne kadar zorsa, veya uzun sürecekse, ona göre para alırlar. yoldan eve elektrik kablosu çekmek, sana kolay görülebilir, ama o kadarda kolay değildir. yeraltı kablolarının soymak ve bağlamak, 3x1,5 mm^2'lik kablolarda olduğu gibi kolay değildir. senin için harcadığı zamanda, daha fazla müşteriye bakabilirdi.

istanbul'da dükkan açmak ile anadolu'da dükkan açmak arasında dünya kadar fark vardır. o yüzden oralarda, aza kanaat getirmek daha kolaydır.

• Yok, bağlantıyı BEDAŞ yapacakmış..
    Döşenecek kablonun cinsi, kofranın konumu, kazılan kanalın derinliği gibi şeyleri bilsem (yani işin standartlarını bilsem) döşemeyi ben bile yapabilirdim.. zor bir yanı yok yani..

Dediğiniz gibi kiraların yüksekliği falan büyük etken..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.