Herkese merhaba. Uzun Far için sürücü Kısa far için sürücü
|
LED besleme hakkında...
-
-
Sürücü kullanmadan çözülemiyor muydu? UYgun gerlimdeki aydınlatma ya da var olanların bağlantılarını (seri paralel) değiştirerek gerilimini kaynağa eşitleme??
Sürücüler hakkındaki detaylı bilgilere rağmen aydınlatma unsuru led hakkında hiç bilgi yok???
-
Kısalar 3+4
Uzunlar 2+14 (2 tanesi kısa hüzmeli tarafında) olarak hepsi seri bağlantılı. Sürücü olmadan imkansız. Zaten orjinalinde de sürücü var. Ledlerin hepsi beyaz ve 3.3 v olarak hesap yapılıyor.
-
Orjinalliği bozabilir ama seri bağlı ledlerin bağlantısı değiştirilerek uygun gerilime göre tekrar bağlanamaz mı? Tekrar akım kontrol vb devreler değerlendirilir ama sürücü ve regülasyon yükü kalkmış olurdu.
-
Anladığım kadarıyla ledlerin grup sayılarını azaltıp birden fazla sürücü ile beslemeyi kastediyorusunuz değil mi? Açıkçası ledler 1.5 ampere kadar akımda sorunsuz çalışabilir diye düşünüyorum o sebeple de az ışıma gücü aldığımı düşünüyorum. Bir denenebilir evet.
-
Sıfır sürücü!!
orjinalliği bozulmayacak ürünse konu olmaz. Ama ledlerin seri bağlanmasından dolayı artmış olan gerilimi düşürmek için serideki sayıların azaltılmasıdır bahsettiğim. Bir iki paralel kola çevirme ile seri sayı azaltılıp toplam gerilim düşürülebilir. Yine akım koruma vb eklenir ama sürüü ve regülasyon sorunu azaltılır ve ya bitirilir.
Yapın emiyorum ama düşünülebilir. Led devresin vb ekleyebilirsiniz. Heke yazıları detaylı okumuyor...
-
Anladım. Ancak motosiklette malum 12-14.6 volt arası regülasyon var. Gaza bastıkça artıyor. Bu çerçevede ledleri kaybetmek istemiyorum. bir de gruptaki ledlere tek tek erişimim yok o sebeple istediğim sayıda gruplar haline yapma şansım yok.
Mesela 14'lü grubu 4-4-6 gibi bölüp ayrı ayrı sürücülere bağlayabilirim ancak bu seferde bir sürü sürücü olacak ve bunları izole edip koruma şansım kalmayacak. Şuan 2 devreye zar zor yer buldum açıkçası.
Kısalar için şöyle bir seçenek daha var gibi.
Ürün Özellikleri:
KoduLDH-45A-1050W
VoltajInput: 9-18Vdc Output: 12-43Vdc
Boyut75 x 53 x 23 mm
Miliamper - Watt1050mA - 45W
MarkaMeanwell
Hem daha fazla akım veriyorum (ki sanırım 500 mAh bu ledler için çok çok az) hem de kapalı tip olduğu için izolasyon sorunum olmayacak.
Sizce bu kullanılabilir mi peki?
-
Motorda gerilim değişiyor olabilir ama 40Volttan regüle etmekle 14Volttan regüle etmek arklı. Yani uygun gerilime en yakın değer seçildiğinde, motordaki dalgalanma kolay halledilir. ancak zaten motordaki gerilimden çok farklı değer seçilirse gerilimle daha fazla uğraşmak gerek.
Ancak sadece fikir, müdahale etmek istemeyen farklı seçeneklere yönelebilir.
Led cinslerini görmesi lazım uzmanlarının. Detay paylaşılırsa uzmanları daha iyi fikir verir. Genel sorulara hiç cevap vermeyen uzman kmselerin tam isabet sorularda paragraf paragraf yazdıkları görülür...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X