Şimdi Ara

baskı devre ayna görüntü hakkında yardım acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.901
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ilk defa pcb denicem birazdan malzemeleri almaya gitçem ama
    http://320volt.com/tda7377-ile-2x30w-anfi-devresi/
    linkteki sitede pdf var pdf deki şemayı ben evde yazıcı yok gidip internet kafede a4 kağıdına aktarcam ama
    ayna görüntüsü al fln diyorlar şimdi ben ne dicem ordaki adama yada pdf zaten aynalımı bi bakarsanız

• Yazıcı ile aydıngel (yaglı kagıt) kagıdına çıkart, sonra kagıdı ters cevirip scanner ile taratıp kaydet
    sonra gerekli kagıda ayna görüntüsünü çıkartmış olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tensegrity

Yazıcı ile aydıngel (yaglı kagıt) kagıdına çıkart, sonra kagıdı ters cevirip scanner ile taratıp kaydet

evimde yazıcı yok internet cafede bunu yapamamki
  • quote:

Orijinalden alıntı: apparel

quote:

Yazıcı ile aydıngel (yaglı kagıt) kagıdına çıkart, sonra kagıdı ters cevirip scanner ile taratıp kaydet

arkadaşım dediklerim hepsini cafeda yaptıra bilirisn kırtasiyeden birtane aydın gel kagdı alıp
    işletme sahibine bu kagıda devreyı çıkartmasını rica edeceksin. sonra o kagıdı ters ceviirp taratıracaksın
  • quote:

quote:

http://speedyshare.com/ucavZ/pcb2.pdf

al bunu direkt cafede çıkarttır hocam, sonra başla devreyi yapmaya :)

• Aydınger değil mi o?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Aydınger değil mi o?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nipp10

Aydınger değil mi o?

Aydıngel nedir ya...
  • quote:

arkadaşlar ilk defa pcb denicem birazdan malzemeleri almaya gitçem ama
    linkteki sitede pdf var pdf deki şemayı ben evde yazıcı yok gidip internet kafede a4 kağıdına aktarcam ama
    ayna görüntüsü al fln diyorlar şimdi ben ne dicem ordaki adama yada pdf zaten aynalımı bi bakarsanız

Devre şeması pcb baskı için uygun. Aynalı anlayacağınız. Direk olarak pcb 'ye baskı yapabilirsiniz.

Ancak!!!
    .pdf dosyalara aynalama nasıl yapılır? Onu da açıklayalım. Okuyan, bilmeyen, elektronik severler öğrenmiş olsun.

- Cute pdf yazılımını bilgisayarınıza yükleyin.
    CutePDF

( Resim işleme yazılımlarıyla da aynalama işlemi yapılabilir, ancak pcb ebadı bozulur, entegrelerin bacakları uymaz, malzemelerin bacakları kısa veya uzun kalır böylelikle yapılan iş hiç bir şeye yaramaz. Konumuza dönecek olursak, Windows cutepdf 'i sanal yazıcı olarak tanıyacaktır. Windows 'ta yazıcılara baktığınızda cutepdf yazılımı yazıcı olarak görüntülenir,
    PDF dosyanızı yazdırmak istediğinizde yazıcılardan cutepdf 'i seçin,
    - Cute pdf > özellikler >Gelişmiş > PostScript seçenekleri > Ayna Aksi Çıktı seçeneklerinden Evet seçeneğini işaretleyerek aynalama ( mirror ) işlemini yapabilirsiniz. Cutepdf aynalama yaptığınız dosyayı, kaydetmek isteyecektir. Kaydedeceğiniz dosya isminin yanına ayna diye yazarsanız, ileride yine dosyalarınızı incelerken pdf dosyanın hangi özellikte olduğunu bilebilirsiniz, son olarak "Ayna aksi çıktı" seçeneğinde EVET işaretini HAYIR olarak düzeltirseniz, cutepdf sonraki işlemlerinizde normale dönecektir.

İyi çalışmalar, kolay gelsin....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhsin kamer -- 8 Şubat 2013; 23:30:06 >

• hocam kendi çizdiğim (programda düz bir şekilde çizdim.) devreyi yazdırıken sprint layoutta ayna saçeneğini işaretledim. o haliyle yazdırdım ve pcb'yi bastım. bu sefer gene ters çıkmış. entegre bacakları uymuyor . ayna yapmıyacammı bilemedim ya . gına geldi pcb değiştirmekten. 1-2 defa canım yandı şimdi de göz göre göre ayna'ya tıkladım ama genede ters çıktı Niye böyle oluyor
  • Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar ama şimdilik delikli plaket zil teli devam etçem zor iş baskı devre
  • quote:

Orijinalden alıntı: photos

quote:

arkadaşlar ilk defa pcb denicem birazdan malzemeleri almaya gitçem ama

Devre şeması pcb baskı için uygun. Aynalı anlayacağınız. Direk olarak pcb 'ye baskı yapabilirsiniz.

Ancak!!!
    .pdf dosyalara aynalama nasıl yapılır? Onu da açıklayalım. Okuyan, bilmeyen, elektronik severler öğrenmiş olsun.

- Cute pdf yazılımını bilgisayarınıza yükleyin.
    CutePDF

( Resim işleme yazılımlarıyla da aynalama işlemi yapılabilir, ancak pcb ebadı bozulur, entegrelerin bacakları uymaz, malzemelerin bacakları kısa veya uzun kalır böylelikle yapılan iş hiç bir şeye yaramaz. Konumuza dönecek olursak, Windows cutepdf 'i sanal yazıcı olarak tanıyacaktır. Windows 'ta yazıcılara baktığınızda cutepdf yazılımı yazıcı olarak görüntülenir,
    PDF dosyanızı yazdırmak istediğinizde yazıcılardan cutepdf 'i seçin,
    - Cute pdf > özellikler >Gelişmiş > PostScript seçenekleri > Ayna Aksi Çıktı seçeneklerinden Evet seçeneğini işaretleyerek aynalama ( mirror ) işlemini yapabilirsiniz. Cutepdf aynalama yaptığınız dosyayı, kaydetmek isteyecektir. Kaydedeceğiniz dosya isminin yanına ayna diye yazarsanız, ileride yine dosyalarınızı incelerken pdf dosyanın hangi özellikte olduğunu bilebilirsiniz, son olarak "Ayna aksi çıktı" seçeneğinde EVET işaretini HAYIR olarak düzeltirseniz, cutepdf sonraki işlemlerinizde normale dönecektir.

İyi çalışmalar, kolay gelsin....

photos arkadaşım verdiğin bilgiler çok işime yaradı.allah razı olsun senden.

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

hocam kendi çizdiğim (programda düz bir şekilde çizdim.) devreyi yazdırıken sprint layoutta ayna saçeneğini işaretledim. o haliyle yazdırdım ve pcb'yi bastım. bu sefer gene ters çıkmış. entegre bacakları uymuyor . ayna yapmıyacammı bilemedim ya . gına geldi pcb değiştirmekten. 1-2 defa canım yandı şimdi de göz göre göre ayna'ya tıkladım ama genede ters çıktı Niye böyle oluyor

Bu konuda çok haklısınız. Ben bile birçok kez tereddüt etmişimdir ve ediyorum...
    Eskiden baskı devrelere fotokopi çektirir, alt kısmına karbon kağıdı koyar, plaket üzerine çizim yapar sonra oto boyasıyla devre yollarını kaplar, boya kuruduktan sonra FE3CL atar sonra kollu el matkabıyla delerdik. Zahmetli işlemdi...
    Bunu anlatmamın sebebi aynalama işlemini bu tür baskılı devrelerde yapacaksınız. Eski dergilerden veya eski baskılı devreleri şimdi kullanmak isterseniz, aynalama işlemlerini burada kullanacaksınız. O zamanın devrelerini, fotokopi çekerek pcb ye basarsanız, ters yüz durumu oluşuyor.

Şimdi teknik çok gelişti, Bilgisayarlar ve lazer yazıcılar, laminasyon makinaları, elektronikle uğraşanların işlerini çok kolaylaştırdı.
    Yeni nesil yazılımlar, Proteus, ares, sprint layout ve buna benzer baskılı devre hazırlayan yazılımların çıktılarını direk ,baskılı devrede kullanabiliyorsunuz.
    Terededdüt ettiğiniz yerde benim kullandığım taktik , baskılı devreyi avuçiçi, avuçdışı olarak hayal ederim, yanlışlıkları düzeltmeye çalışırım.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

• Painte at sonra dikey yansit sonra yatay yansit sonra cikar ondan sonrada tepe tepe kullan hem asetatada para vermemis olursun ogrenci isi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi utkuduman -- 12 Şubat 2013; 21:11:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: photos

quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

hocam kendi çizdiğim (programda düz bir şekilde çizdim.) devreyi yazdırıken sprint layoutta ayna saçeneğini işaretledim. o haliyle yazdırdım ve pcb'yi bastım. bu sefer gene ters çıkmış. entegre bacakları uymuyor . ayna yapmıyacammı bilemedim ya . gına geldi pcb değiştirmekten. 1-2 defa canım yandı şimdi de göz göre göre ayna'ya tıkladım ama genede ters çıktı Niye böyle oluyor

Bu konuda çok haklısınız. Ben bile birçok kez tereddüt etmişimdir ve ediyorum...
    Eskiden baskı devrelere fotokopi çektirir, alt kısmına karbon kağıdı koyar, plaket üzerine çizim yapar sonra oto boyasıyla devre yollarını kaplar, boya kuruduktan sonra FE3CL atar sonra kollu el matkabıyla delerdik. Zahmetli işlemdi...
    Bunu anlatmamın sebebi aynalama işlemini bu tür baskılı devrelerde yapacaksınız. Eski dergilerden veya eski baskılı devreleri şimdi kullanmak isterseniz, aynalama işlemlerini burada kullanacaksınız. O zamanın devrelerini, fotokopi çekerek pcb ye basarsanız, ters yüz durumu oluşuyor.

Şimdi teknik çok gelişti, Bilgisayarlar ve lazer yazıcılar, laminasyon makinaları, elektronikle uğraşanların işlerini çok kolaylaştırdı.
    Yeni nesil yazılımlar, Proteus, ares, sprint layout ve buna benzer baskılı devre hazırlayan yazılımların çıktılarını direk ,baskılı devrede kullanabiliyorsunuz.
    Terededdüt ettiğiniz yerde benim kullandığım taktik , baskılı devreyi avuçiçi, avuçdışı olarak hayal ederim, yanlışlıkları düzeltmeye çalışırım.

İyi çalışmalar, kolay gelsin...

pcb alanına yerleştirdiğiniz entegrenin 1. pini sağ tarafta ise o baskı devre zaten aynalanmış olur. sprint layout ta 1. pin solda. bu durumda print menüsünden aynalanmış görüntüyü aktif etmeniz gerekiyor. Anladığım kadarıyla sizin sorununuz katman seçimi; zira alttan solder side ı seçinde 1. pin sağda, component side ı seçince 1. pin solda oluyor. ona dikkat edin. (proteus için)

(sprint layout için) C1 katmanını active yapıp, devrenizi çizin. print e bastığınızda mirror işaretsiz olsun. c1 zaten aynalanmış. onun mirror unu alırsanız düze çıkar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssmaugg -- 12 Şubat 2013; 21:37:45 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.