Şimdi Ara

[ACİL !] Görüntü Yok Klavye Işığı Yanmıyor Pc Açılıyor Gözüküyor. Lütfen Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
15.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yaklaşık 3 hafta önce ekran kartımı değiştirdim. İlk hafta pc ilk açıldığında taa ki Windows Kilit ekranına gelene kadar görüntü gelmeme sorunu vardı.

Görüntü kablosunu değiştirdiğimde düzeldi en son. Bu sırada BIOS'umuda son versiyona güncelledim belki sorun ondandır diye.

Herşeyi taktım neyse 2 haftadır bi sıkıntı yok olarak kullanıyordum. Taaki düne kadar. Hani kasanın arkasına takılacak bi metal plaka olur ya. Tam girişlere

göre yapılmıştır USB ve diğer bütün girişler için delik bulunur üzerinde tam oturucak şekilde (adını bilmiyorum parçanın o yüzden böyle yazdım kusura bakmayın)

Bu parçayı takmayı unuttuğumu farkettim. Anakartı vs bütün kabloları sökmeden ( Sadece gergin duranları söktüm rahat hareket etmesi için ama Power kablosunu çıkardım)

Vidalarını çıkartıp o plakayı taktım. Ardından anakartı yerine yerleştirdim. Ve bilgisayarı açtığımda şu anki haline geldi birden. Nerde nereyi bozdum en ufak fikrim yok çünkü zaten diğer parçaları ellemedim bile.

Şu anda,

Bilgisayarı açınca kasanın power tuşundan yada anakartın üzerindeki power tuşundan farketmez. Herşey çalışıyor gibi bi izlenim bırakıyor.

Ama görüntü gelmiyor ve Klavye'nin ışığıda yanmıyor. Görüntü gelmemesini ekran kartına bağladım ilk başta eski ekran kartını takmama rağmen sorun

aynı devam ediyordu. RAM leri çıkardım taktım. BIOS pilini çıkardım taktım. BIOS Jumper'ını önce Default ayarlara getiricek şekilde taktım bişey değişmedi.

Sonra internetten araştırarak bi Bootable USB oluşturdum BIOS dosyasınıda oraya attım ( bunu ne kadar doğru yaptım emin değilim ) usb taktım ve Jumper'ı komple çıkardım ( Anakart'ın PDF dökümanında Recovery modda BIOS için çıkarmanız gerek vs diyordu)

Ama değişen hiç bişey olmadı. Ve normalde bilgisayar ilk açılırken power tuşuna dokunduğun anda kapanır. Şu anda oda olmuyor. Sanki tamamen açılmış gibi basılı tutmam gerekiyor power tuşuna kapatabilmek için bilgisayarı.

Lütfen arkadaşlar,

Aklımdaki bütün çözümleri denedim hiç bi değişiklik olmadı. Koca ekran kartını değiştirirken problem çıkmadı şu plaka yüzünden bu hale geldi bilgisayar.

Herşey için şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla.

/Anakart INTEL DXSO 58
    /ESKİ EKRAN KARTI: ATI RADEON HD 4870x2
    /YENİ EKRAN KARTI: ASUS NVIDIA GTX 590

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oojjii -- 3 Aralık 2011; 10:54:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Görüntü Yok, Klavye Işıkları Yanmıyor, PC Açılıyor Gözüküyor

Eğer bilgisayarınız açılıyor gibi görünüyorsa ancak ekranda görüntü olmuyorsa ve klavye ışıkları yanmıyorsa, aşağıdaki sorunları gidermeyi deneyebilirsiniz:

• Monitör Kablosunu Kontrol Edin: Monitör kablosunun hem monitöre hem de bilgisayarınıza doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Gerekirse farklı bir kablo deneyin.
    • Monitörü Yeniden Başlatın: Monitörü kapatıp tekrar açın.
    • Grafik Kartını Kontrol Edin: Grafik kartınızın doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Gerekirse yeniden takın veya farklı bir grafik kartı deneyin.
    • RAM'i Kontrol Edin: RAM modüllerinin doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Gerekirse yeniden takın veya farklı RAM modülleri deneyin.
    • BIOS Ayarlarını Sıfırlayın: BIOS ayarlarınızı varsayılan değerlere sıfırlamayı deneyin. Bu, anakart üzerinde CMOS pili çıkarılarak veya anakart üzerindeki "CLEAR CMOS" düğmesine basılarak yapılabilir.
    • Güç Kaynağını Kontrol Edin: Güç kaynağının bilgisayara doğru şekilde takılıp takılmadığını kontrol edin. Gerekirse farklı bir güç kaynağı deneyin.
    • Anakartı Kontrol Edin: Anakart üzerindeki fiziksel hasar olup olmadığını kontrol edin. Herhangi bir hasar görürseniz, anakartı değiştirin.

Yukarıdaki adımları uyguladıktan sonra bilgisayarınız hala açılmıyorsa, profesyonel bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • RAM'in hepsini çıkardım tekrar. Sadece bi tanesini taktım öyle çalıştırdım yine aynı sorun devam ediyor en ufak bi tepki yok bilgisayarda :/
  • Kardeş ram'leri başka bir yerde deneme şansın var mı ? Çalışıyor mu ? Yoksa elinde başka ram varsa dener misin?
  • Elimde takılı olan 3 RAM den başka bi RAM yok. Yakınlarımdada başka masaüstü PC yok maalesef. Ama elimden geleni yaparım

Teşekkürler cevabınız için.
  • Merhaba,

Bu durumda yapılacak ilk iş uzay kurulum yaparak donanımlarınızı denemektir. Sorunu ancak bu şekilde tayin edebilirsiniz. Anakart aynası anakarta temas ediyorsa kısa devre yapabilir. Statik oluştuysa sistemin açılmaması normal.
  • @ProbLem!

Merhabalar,

Uzay kurulum ne demek bilmiyorum. Anakart aynası ne demek onuda bilmiyorum :) Açıklarsanız dediğiniz şeyleri deniyebilir yada ayna temas ediyor mu etmiyor mu kontrol edebilirim.

Teşekürler cevabınız için.
  • O yaptıkları şeyi ram bozuksa yapar, ram in üzerine bak kaç mhz miş, bilgisayarcıya git denemek için varsa çalışan bir tane alabilirmyim falan de kimliğini falan ver denemek için verirse eğer git dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Plaka diye yazmış olduğun aparat anakart aynası değil mi ? Anakart'ın arka kısmında, USB, VGA, PS2, Ses v.b. olan kısım. Sen buradaki aparatı taktığın zaman bilgisayarında görüntü alamadığını belirtmişsin.

Uzay kurulum diye tabir ettiğim; Anakart ve diğer donanım bileşenlerinizi kasanın içerisinden çıkartıp masanın üzerinde kurmanız ve çalıştırmanız gerekiyor. Ancak bu şekilde bilgisayar da statik elektirik var mı diye kontrol etmiş olursunuz.

Anakart aynasında bulunan tırnakları kontrol edin, temas halindeyse biraz bükebilirsiniz. Umarım ben doğru anlamışımdır ve doğru bir şekilde yanıtlamışımdır.
  • @Wardomsfight

En yakın zamanda, çarşıya çıkar çıkmaz, almaya çalışıcam bi tane RAM. Şu anda tek açıklama oymuş gibi görünüyor.

Bundan önce deniyebileceğim başka bişey varsa söylerseniz sevinirim.

Cevabınız için teşekkürler.

@ProbLem!

Hayır, doğru anlamışsınız. Ben bilmiyordum Anakart aynası nedir. Araştırdım buldum. Önce hepsini masada monte edip önemli parçaları takıp denedim yine bi sonuç alamadım. Sonra Aynayı çıkartıp kasaya tekrar monte ettim en düzgün şekilde yine bi sonuç alamadım.

Cevabınız için teşekkürler.
  • Peki eğer sorun RAM lerdeyse,

RAM lerin hepsine aynı anda nasıl zarar vermiş olabilirim ?
  • Başka bi çözüm yok mu ya :/ ?

İblis bana mısın demiyor. En ufak gelişme yok gibi bilgisayarda
  • UP
  • Boyle bir sey benimde basima geldi, denemedigim yontem kalmadi sonunda anakarti degistirdim kurtuldum. Sizin anakart bozuktur demiyorum ama bu ihtimali de dusunun.
  • Herşeyi denedikten sonra yine olmazsa başka çare yok gibi zaten..

Teşekkürler cevabınız için.
  • Bu gün bilgisayarcıya sordum.

Problem RAM lerde olsaydı bilgisayardan bip tarzı bi ses çıkardı dedi.

Ekran kartı yada Anakart yanmıştır dedi. Ekran kartının Fanı çalışıyorsa Anakarttır o zaman dedi.

Başka bi fikri olan yoksa Anakart'ı değiştirmek zorundayım.

Çözüm önerisi olan varmı ?

Teşekkürler.
  • oojjii kullanıcısına yanıt
    Sorununuz devam ediyor mu bilmiyorum ama sorunu direk iç donanımlarda aramak yerine dışardan içeriye doğru aramanızı tavsiye ederim. Bir başka arkadaşta bahsedeceğim yere değinmiş ama sanırım galeye alan olmamış. PSU(Power Supply) kontrol edin. Muhtemel stok olarak kasa üzerinde gelen bir psu kullanıyorsunuz ve watt değeri düşük olduğu için diğer donanımlara vermesi gereken uygun voltajları stabil veremediği ve muhtemel kondansatörleri miyadını doldurduğu için anakart alması gereken enerjiyi tam alamamaktadır. Farklı ve şuan kinden yüksek watt değerli bir PSU ile denemenizi tavsiye ederim. Sorununuz büyük bir ihtimalle çözülecektir. Biosla, ramle veya diğer bir donanımla alakalı olsa cd rom hdd vb direk powerdan beslenen parçaların çalışmaması ne alaka? Tüm bunlara rağmen hâla bilgisayarınız açılmıyor ise sorununuzu detaylı olarak tekrar tanımlayın ki size kesin bir çözüm yolu sunabilelim. Şuan sorununuz genel ve buun biraz daha özelleştirilmesi gerekmektedir.

İlk start verdiğinizde, bilgisayarınızı kasa kapağı açık halde gözlemleyiniz ve sırasıyla meydana gelen olayları anlatınız. İşlemci fanından tutunda kasa ışıklarına, kasa ışıklarından buzzer sesine kadar dikkatle inceleyip bizimle paylaşınız.

Not: Statik elektrik yükü zaman zaman sistemin açılmasını yada önyükleme ayarlarının bozulmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu gibi durumlarda bilgisi olmayan, ben söküp takamam diyen kullanıcıların en basit yapacağı işlem power kablosunu sökerek açma kapama düğmesine bir kaç sn. basılı tutup elektronik devre elamanları üzerindeki yükün boşalmasını sağlayarak sorunu çözüme kavuşturabilirler. Yalnız sizin sorununuz statik enerji yükünden kaynaklı görünmemektedir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.