Şimdi Ara

Laptop'a su döküldü. Çalışıyor ama ısınma başladı. (İçini açtım SS'li)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yarım çay bardağı kadar su, sol alttaki klavye tuşları ve touchpad arasından laptop'a sızdı.

Anında kapatıp gücü kestim, pili çıkardım.

3-4 saat güneşte kurutup ertesi gün fön makinası ile hava tuttum.

2 gün sonunda makinayı açtım her şey sorunsuz çalışıyor ama touchpad kısmı ısınıyor. Touchpad altında anakart ve üzerinde ram'ler var.

Sorun neden olabilir acaba? Bu kadar kısa sürede korozyon olcagını sanmıyorum. Güneşte lehimler erimiş olabilir mi?

Edit: Fotoğraflar aşağıda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Temmuz 2020; 3:12:1 >

• Touch padiniz sıvı temasından dolayı bozulmuş olabilir yada touchpad girişinden çıkarıp selilozik tiner ile temizleyip tekrar deneyin çalışırsa ne ala ama çalışmazsa yenisi ile değişimini yapınız.
  • Touchpad calismasinda sorun yok hocam. Sorun baska bir yerde sanirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 26 Temmuz 2020; 16:22:40 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum muhtemelen Loptop anakartı ile touchpadin bağlandığı yere temas olmuyor ya da sürekli enerji kaçırıdığı için ısınıyor.Fakat eminimsin sadece touchpadin ısındığından çünki touchpadin altında başka anakart bileşenleri de mevcut.İlerde loptopun kullanıma zarar verebilir.
    İmkanın varsa dostum klayveyi kaldır ve genelde klavyenin altında oluyor touchpadin küçük bir flex kablosu vardır ana karta bağlanan veya tam olarak touch padin üstündede olabilir iki tarafıda kontrol et.Çünki sıvı flex kablo ağızlarına sıvı temas etmiş olabilir. Muhtemlen internetde alabilrisin 30 ila 60 arası umarım sıkıntı kalmaz.
  • yorgan kullanıcısına yanıt
    Touchpad olan kapagı kaldırıp o şekilde çalıştırdım hocam. Touchpad yüzeyinde hiç ısınma olmuyor ama alttaki bakır renkli yüzey epey ısınıyor. Zaten dikkat ederseniz bakır renkli malzemede su izleri var. Ama sadece iz yani elimle bastırınca oynama olmuyor. Belkide yanılıyorum anakart ısınıyordur ama dediğim gibi gibi bakır renkli kısım sıcak. Tam arkasına denk gelen kısımda ise ram slotları var. Yeni ram takmama rağmen ısınma gecmedi.

Yani kısacası sorun ya anakartta yada o bakır zımbırtı neyse orada.

Edit: Bakır renkli malzenin elektronik olarak bir işlevi yok, büyük ihtimal ısı izolasyon bandı ve ram'lerden gelen ısıyı yalıtmak için kullanılmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Angelica -- 27 Temmuz 2020; 3:27:21 >

• İsopropil alkol ile anakarti ve bağlantı noktalarını temizleyin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheArchaeologist

İsopropil alkol ile anakarti ve bağlantı noktalarını temizleyin.
    Bilgisayarcı ne kadar alır bu işlem için?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kendiniz yapabilirsiniz, İsopropil alkolün litresi 60 TL civarında, bir de kaliteli bir fırça alsanız toplamda 70 TL tutar alternatif olarak devre temizleme spreyi de kullanılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheArchaeologist -- 27 Temmuz 2020; 10:39:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.