Şimdi Ara

Kasamın yan kapağını açınca sıcaklıklar çok fark ediyor. Yeni kasa almalı mıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Dark Daimond Pro modeli bir kasam var. Ön tarafında 3 adet 12cm arka tarafında ise 1 adet 12cm çıkış fanı bulunmakta. Kasanın ön tarafı akrilik cam tarzı bir yapısı var. Bu yapının yanında ise küçük ızgaralardan hava girişi sağlanıyor. Aşağı resmini ekledim. bilgisayarımın bulunduğu oda da klima yok ve yaz ayı malum sıcak hava. Hatta oturduğum yerde terliyorum diyebilirim sıcaklığı tahmin edin. Oyunlarda işlemcim 75-80 derece arası ekran kartım ise 72-77 derece arasında gidip geliyordu ve bende rahatsızdım. İşlemci için Thermal Grizzly Kryonaut aldım. Çok fark ettirmedi. Bende kasa hava almıyor herhalde diye yan kapağını açtım ve direkt olarak oyunlarda işlemcim 60-63 derece ekran kartım ise 69-72 derece arasına düştü. Şu an kapak açık şekilde kullanıyorum. Şimdi sormak istediklerim şunlar:

1. Yan kapağı açık kullanmak tozlanmayı hızlandırmak dışında ne gibi bir problem çıkarır?

2. Ön tarafı Full ızgaralı yeni bir kasa alsam. Aşağıya linkini bıraktım. Bu kasaya şu anki kasamın fanlarını da taksam ve önde 3 adet üstte 2 adet ve 1 adet arka fan olarak 6 fanlı bir kasa sistemi kursam şu anki sıcaklık değerlerini yakalayabilir miyim? Yoksa boşa masraf olacak. Teşekkür ederim.

Kasamın yan kapağını açınca sıcaklıklar çok fark ediyor. Yeni kasa almalı mıyım?

Dark Guardian Pro 4x12cm ARGB LED Fanlı USB 3.0 Bilgisayar Fiyatı (hepsiburada.com)

• volkitolki77 kullanıcısına yanıt
    İşlemci ve ekran kartı modellerini bilmeden yeni kasa ile kesinlikle istediğiniz sıcaklıklara ulaşırsınız diyemeyiz.

Yalnız ekran kartının sıcaklığı yaz sıcağında gayet normal. Sadece işlemci nispeten biraz sıcak çalışıyor ama o da güncel işlemcilerin sınır değeri olan 95 dereceden uzak. Bu sebeple yeni bir kasa almanıza pek de gerek olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca kasa kapağının açık kalmasını toz dışında bir sorun yaratmaz. Sadece ortamda çocuk, kedi vs gibi kontrol edilmesi zor canlılar varsa risk yaratabilir.
  • İşlemcim R5 5600 ve AMD amd wraith prism modeli soğutucu kullanıyorum. Ekran kartımda RX6700XT Sapphire Nitro+

• Kasa kapak açıkken soğuyor ise , O kasa ne yazıkki kasa değildir kutudur. Kasanın bir tarafından hava akımı olmalı bir tafafından da egzosla atım olmalı en yaygın olanı önden alınan arkadan atılandır

AMD’nin stok soğutucuları çok iyi performans göstermiyor. 12cm fanlı kule tipi basit bir soğutucu işlemci sıcaklıkları konusunda yardımcı olacaktır.

Bunun yanı sıra eğer eliniz yatkınsa ön panel ebadında akrilik bir çerçeve kestirebilirsiniz. Onun üzerine de linkteki Silverstone 2x14 cm’lik fan filtresini monte edebilirsiniz.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    SilverStone 14cm Mıknatıslı Siyah Fan Izgara ve Filtresi (SST-FF142B) | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/silverstone-14cm-miknatisli-siyah-fan-izgara-ve-filtresi-sst-ff142b.html?ref=akakce&v=1.46.1

Benim Aerocool DS Cube eski kasamın ön paneli çıkartıp kadın çorabı ile mesh panel yaptım :))
    Yan taraftaki akrilik camı da çıkartıp Silverstone filtreyi tutturdum. Bu sayede ekran kartı direkt dışarıdan temiz ve soğuk havayı çekiyor.

Aynı zamanda ön tarafı da file yapınca işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 10-15 derece düştü. Yani sizin kapağı açtığınız sıcaklıklara indim.

• Kasayı açık kullanmak gibi bir hata yapmayın. Kasaların kapalı olmasının bir nedeni var. Aldığınız değerler normal değerlerin 5 derece üstünde ki o da kasadan kaynaklı. Önü mesh olmayan kasaların çoğu böyledir. Kısaca bir problem yok. Yine de dark bir aralar o kasa için ayrıca ön mesh panel satıyordu. Öndeki camı çıkarıp onu takabiliyorsunuz. Mail atın belki ellerinde vardır.
  • bende bir normal guardian bir guardian pro var ama hangisi hangisinde bilemedim şimdi. ekstra 2 fanını da almıştım ikisine de. birinde 3300x sistem var ki sendekinden çok ısınır. arctic 34 sport duo fan var onda. ötekinde 11700k bu da iyi ısınır ama noctua D15S var. bu biraz hileyle sığdı arka 14cm fanla geldi öne 12cm noctua fan aldım ramler yüksek olunca ama pahalı bence ve o kadarına gerek yok. prism ben 2700x ile kullanmıştım fena değildir bence soğutucu yerine kasaya masraf yap fanlarını da bul ya da sessiz fan bul çünkü çok sessiz kendi fanları. gayet güzeldir guardian pro yine dediğim gibi hangisi hangisi bilemedim normali de güzel ama yok herhalde piyasada artık?

• Teşekkür ederim yorumlarınız için. Ön taraf için mesh bir sistem yapmak için uğraşacağım olmazsa yeni kasaya geçiş yapacağım.

Yukarlarda da hemen hemen aynı şeyler söylenmiş. Siz kasanızı mesh yapıda bir kasa ile değiştirirseniz o biraz fazla olan sıcaklıklar yaz aylarında bile rahatlar.

Şuan olan kasa önü cam kapalı şekilde olduğun için sorun oluyor hava alma konusunuda. O tip kasalar kış ve sonbaharda çok sorun çıkarmaz.

Kasa kapağı açma ile falan çok uğraşmayın mümkünse mesh yapıda bir kasa alın. Birde işlemci için 12 cmli kule tipi soğutucu alınırsa her zaman daha iyi sonuç verecektir.

• dark guardian pro aldım. Diğer ay sıvı soğutucu alacağım. Teşekkür ederim.

• Selamlar benim bi sorum olcak, şimdi ön tarafta 3 arkada 1 olmak üzere fanlarım mevcut ama aklımda, öndeki 3 fandan en alttakini çıkarıp üste taksam çok farkeder mi? yani önde 2 üstte 1 arkada 1 şekilde ne düşünüyorsunuz yapan var mı?

Hayırlı olsun, hem önü mesh yapıda hem de içi biraz daha geniş bir kasa .

• mavigurt M kullanıcısına yanıt

Öndeki 3 fanla oluşan iyi hava akışını hava girişini biraz azaltmış olursunuz en alttakini çıkartarak. Mümkünse ön taraf düzenini bozmadan yukarı tek veya iki fan ekleyin.

Yukarı dışarı hava atacak şekilde iki fan takarsanız veya en az bir fan, içerdeki oluşan sıcak havayı daha kolay atarsınız. Yani kısacası öndeki 3 fanı bozmadan en az bir fan yukarı takın. Veya yer varsa yukarda 2 fan takın 12 - 14 cmlik falan.

• Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

anladım üste takılacak 3 fan yerim var diyosunuz ki içerideki sıcak havayı atsın en iyisi bu yani bende içeri hava verirse daha iyi olur diye düşünüyordum saolun cevabınız için

• mavigurt M kullanıcısına yanıt
    Aynen , öndeki 3 fan içeri hava üfleyecek şekilde olacak .
    Arkadaki zaten arkaya egzoz şeklinde dışarı hava atcak şekilde olacak , yukarı arkadan başlayarak öne doğru ilk iki yuvaya taklsa normalde yeter 3 . ye çok gerek yok en öne taklmasna .

Yukarı taklcak olanlarda arkadaki gibi dışarı hava atacak şekilde taklmalı kolay gelsin 👍
    Yukarı 3 fan takım olsun diyorsanız o size kalmış :)
    Takmak istiyorsanız 3 tane de takarsnz .

anladım teşekkürler. :)

Saolun hocam evet kasa baya genişmiş yani eski kasamdan sonra bu kasa baya fark etti. Meğer anakartım, ekran kartım ne kadar küçükmüş onu gördüm baya boşluk var kasa içinde. Eski kasamın fanlarınıda yukarı 2 eksoz olarak taktım. Sıcaklık değerlerim baya iyi oldu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.