Şimdi Ara

Led Ampül Göz Kırpıp Sönüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ankara'da üçkağıdın merkezi Ulus'dan bir tane LED ampül aldım.

Orada satan kişi kontrol amaçlı duya taktı yandı ve söndü. Ben de satıcının anahtarla falan söndürdüğünü düşündüm, meğer ampül bozukmuş.

Ampülü duya takıyorum, anlık olarak yanıyor ve hemen sönüyor. Bir daha da yanmıyor

Her sökme - takmamda bunu tekrarlıyor.

Ben de içini açtım ve baktım. Aşağıdaki resimde de görüldüğü gibi sanki bir lehim kopmuş gibi geldi.
    Ama bu işlerden de çok anlamıyorum. Açıkçası emin de olamadım.

Şimdi ben o kopuk gibi duran kısmı lehimlersem düzelir mi?

Evin tavan ampülü. Yanlış birşey yapmak da istemiyorum.

Bir fikir verebilir misiniz?

Led Ampül Göz Kırpıp Sönüyor Led Ampül Göz Kırpıp Sönüyor

Git değiştir demeyin, 5 TL lik şey zaten. Araba ile gitsem, 10 lira mazot yakacam, 8 lira da park parası vereceğim. 18 liraya gelecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ABCdiküçgeni -- 27 Eylül 2015; 14:08:56 >

• İşaretli lehim noktasından çıkan kablo ucunu kesmeyi unutmuşlar bence. Herhangi bir yerden koptuğunu sanmıyorum.
    En basitinden şebeke gerilimi kondansatör üzerinden geçirilip doğrultulup direnç üzerinden sınırlanıp ledlere verilmiş gibi duruyor.
    Led sürücü devresi içerdiğini sanmıyorum, fiyatından ve ön taraftaki görüntüsünden öyle bir izlenim bırakıyor.
    Arka tarafı net görmeden kesin bir şey denemez tabi ki.

Sorun ise büyük ihtimalle soğuk lehim kaynaklı olabilir diye tahmin ediyorum.
    Lehim noktalarını temiz ve ince uçlu bir havya ile çok az lehim pastası kullanarak eritip tekrar lehimleyin.
    Daha sonra pasta kalıntılarını da temizleyin.
    Bakalım ne olacak.
  • Teşekkür ederim. Bir de ic kismina bakayim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o iki lehim faz ve nötr gibi görünüyor, kısa devre etmeyin. ölçü aletiniz varsa test ediniz.
  • O iki Üç faz ve nötr kablosunun ucu sakın birbirine lehimleme

Sorun yuvarlak tüp gibi görünen kondansatör gibi gözüküyor üstüne 10 MF 400 volt yazar veya daha düşük bir değer 2.2 MF 4.7 MF gibi

• dirençlere sağlamlık kontrolü yap..ledler büyük ihtimal birbirine seri bağlı ledleri tek tek ölç sağlamlık kontrollerini yap.. led lerin 1 tanesi bile arızalansa devreyi tamamlayamadığından çalışmaz.. ben elimde olan şerit ledlerden bir led söküp arızalı ile değiştiriyorum.. dikkatli olun devre enerjili iken üzerinde çalışmayın..

• O led salonda kullanmak için yetersiz bence artı olarak evdeki bütün lambaları led yaptım, hep 80 tl gelen fatura 67 tl gelmiş

• hocam kondansatörü kontrol etmen yeterli olacaktır muhtemelen ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.