Şimdi Ara

Led lambanın yarısı yanmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay kadar önce aliexpress'ten 108 Led'li corn bulb almıştım. Daha açıklayıcı olması için temsili bir fotoğraf da koyuyorum. Bir tarafı normal şekilde yanıyor, diğer taraf ise durup duruken söndü. Ledlerin tam olarak yarısı yanıyor, yarısı yanmıyor. Sorun sizce ne olabilir? Ve nasıl tamir edebilirim?

Led lambanın yarısı yanmıyor

• Dogru gerilim ve akimi verdiginizden emin misiniz ? Icerisinde temassizlik olabilir acip kontrol etmek lazim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • modrizzt kullanıcısına yanıt
    220V ile çalışıyor ve 15W Max verecek şekilde ayarlı bir masa lambasına takılı.(Lamba IKEA'dan alınma. Tasarruflu ampul ile hiç sorunsuz çalışıyor.) İçini açtım baktım bir şey yok. Biraz üfledim taktım o şekilde(açık) yine aynı şekilde devam ediyordu. Sonra lambayı kapatıp(düğmeyi kapattım) üstteki yuvarlak kısmın altına bakayım dedim ve elimi değdirmemle hafif bir ışık çıktı. Sanırım bir yerinde kaçak-kısa devre var. Parmağımda da az da olsa bir elektrik hissettim. Çünkü arkada elime o şekilde batabilecek bir şey yok.

Şuanda düzgün şekilde çalışıyor ancak üst tarafı açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firaristt -- 2 Eylül 2014; 21:43:30 >
  • Yine gitti ve devreye elektrik gelmemesine rağmen devrenin altına dokununca elektrik çarpıyor. Fazla kurcalamak da istemiyorum ne olur ne olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Firaristt

Yine gitti ve devreye elektrik gelmemesine rağmen devrenin altına dokununca elektrik çarpıyor. Fazla kurcalamak da istemiyorum ne olur ne olmaz.

Tam emin degilim ama kisa devre var sanirsam, evinizde kacak akim rolesi varsa onun atmasi lazim aslinda bu kadar buyuk amper kacaginda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Led Spot Yanıp Sönüyor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.