Şimdi Ara

Led ampullerin ışığı açtıktan sonra niye düşüyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
4.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • markalı markasız bir çok led ampul kullandım ampulun ilk açılışı iyi ama nerdeyse hepsi 15-20 dk içinde lumen kaybına uğruyor hele kalitesiz çin mallarında nerdeyse yarı yarıya düşüyor lux değeri..kapıyon 10 dk filan soğmaya bırak aç yine eski iyi lümeninde..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2017; 16:50:34 >

• Ben tanesi 15 TL dan 4 tane 10 watt 1055 lümen led ampul aldım salonda kullanıyorum lümen falan düşmüyor öyle bişe söz konusu bile olamaz bu tasarruflu ampul değilki soğuk ken ilk açıldığında içindeki gazdan dolayı karanlık yansın sonra aydınlansın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    bal gibi düşüyor cebe lüx metre yukle ilk açtığından(uzun süre yanmamış bir led ampul olcak tabi yarım bir saat filan yani soğuk) beri test et ısındıkça düşüyor..sabit biyerde tut oynatna...en az yarım saat bekle başlangıç ve bitiş arasındaki farkı gozetle..gözün seçici değildir....
    sonra florasını tak bak ondaki düşüş ısıya orantlı çok çok düşük...tabi ilk baş 30 sn bekle gaz yoğunlaşsın dediğin gibi..
    yabancı forumlardada araştırıyorum ledin direnci kalitesi denmiş... led chip kalitesine gore %20-%40 kayıp var nerdeyse..çinden aldıklarım daha fazla sönüyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2017; 20:17:53 >
  • Benim aldığımda gözle görülecek bir fark yok :) 7 TL mi ne almıştık
  • Bimde satılan bons ledler iyi ve kayıp yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diamondx

Bimde satılan bons ledler iyi ve kayıp yok.

hepsinde var aslında gözünüz algılamıyor yada pek dkkat etmiyorusnuz üstteki lux metre deneyeni yaparak gerçeği anlayabilrisniz hatta elimde watt metre var zaman içinde wattı bile düşüyor..yalnız kalitelilerde bu düşüm oranı daha düşük..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2017; 21:45:7 >
  • Yaw telefondaki program orjinal luxmetre gibi mi ölçüyor hayır telefondaki kıytırık uyduruk programların alayı yalan

Ben tasarrufa ışık lumenine bakarım arkadaş sanmıyorum ışığı azalsın zamanla

O zaman şerit ledler power ledler hep ışık kaybına uğrasın olurmu öyle şey ya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    profosyenel olmasada ışık şiddetini düzgün ölçer çünkü ona gore zaten o program kernelden faydalanıyor panelin kendinde vo ozellik ya yani orta halli telefonların hepsinde ışığını otomatik ayarlama olayı vardır çünkü onu geçtim watt bile düşüyor diyorum o derece iddalıyım :) istersen şoyle ilk bir aç soğukken iyice etrafa bak 15 dk başka yerde dolan gel yine bak biraz daha sönük bir yer görücen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 9 Şubat 2017; 22:51:59 >
  • sadece led için geçerli değil, prize halojen lamb bağlayın, ilk açtığınızda yüksek parlama yapıyor bir kaç saniye sonra ışık şiddeti düşüyor
  • sıcaklık arttıkça akımı azaltıp (dolayısıyla parlaklık kaybı) koruma moduna geçiş olabilir. led ampullerde şu ana kadar gözle algılanabilecek kadar parlaklık kaybı yaşamadım.
    ilk enerji verildiğinde neyse aynı şekilde devam eder zaten bu ampuller constant current (sabit akım) ile sürüldüğü için voltaj değişimi çok önemli değildir. diğer ihtimal kalitesiz led çipleri ve sürücü devresiyle imal edilmiş ürünlerde zamanla ledlerin bozulması sebebiyle parlaklık azalabilir.
  • Tespitinize aynen katılıyorum.Işık şiddeti yoğunluğu farkını göz maalesef tam tespit edemez.Luxmetre alıncaya kadar bende bir fark görmezdim.Ekleyeceğim resim sizin sorunuzu cevaplıyor nitelikte...
    Bu bilimsel bir kurumun tespitidir.Zaten dünya kabul etmiş.Bütün mesele sıcaklık da gizli.
    İdeal voltajında sürülen bir led,,tükettiği akımın % 20sini ışık olarak verirken % 80inini ısı olarak veriyor.İşte bir süre sonra ışık şiddetinin azalması;özellikle sürücü(driver) olan led de kendini gösterir.günümüz sürücülerinin hemen hemen hepsi akım sınırlaması ile çalışır.Ör;devamlı 0,1Amper(100ma) ile çalışan bir driver'i düşünelim.Led soğuk iken 30-35ma.i ışık olarak ortaya çıkarken,led ısınınca,ısınma sarfiyatı artıp,ışığa çevirme oranı lineer düşüyor.Işığa çevirdiği güç 15-20ma.lere düşüyor..

Led ampullerin ışığı açtıktan sonra niye düşüyor..

• malisert32 kullanıcısına yanıt
    işte aradığım bilimsel cevap teşşekkürler..bencede led chipinin, driverin kaliteside onemli aynı marka içindeki farklı ledler bile farklı farklı geliyor hele çinden aldıklarıma girmek bile istemiyorum nerdeyse %40 kayıp var ışıl ışıl açlıp mum ışığına donen tipi var elimde :) bu olay markalılarda daha az tabi ..ama düşmeyenine rast gelmedim elime harbi cree chip ledli çok kaliteli ve pahalı ampulde geçmedi tabi ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 13 Şubat 2017; 0:17:12 >
  • Bende teşekkür ederim.Kalite konusunda kesinlikle haklısınız.Ama maalesef öyle kaliteli led piyasada bulunmuyor,bilhassa uygun fiyata bulunmuyor.

Naçizane kendi çapımda,uzun süre Power led sürümü,verim artırma,tasarruf konularında araştırma yaptım.Ör;Luxmetre ile ışık,,hassas mutimetre ile amper-voltaj ölçümünü sıcaklığını ise elektronik termometre ile takip ettim.Evet kendi yapımımız led driver olursa led gayet verimli.Ama benim geldiğim sonuç;Evde,aile fertlerinin gözlerine zarar vermeden,en az sarfiyatla en fazla ışık yoğunluğunu,aydınlatmayı,en uygun maliyeti elektronik balastlı florasan lamba tercih edilmeli sonucuna vardım.

Led çok kaliteli olsa da ben diyorum ki;led günümüzün teknolojik göz boyamasıdır.Özetle;kaliteli kalitesiz bir elektronik balast ile 36W flo.lamba 18-20watt tüketimle gayet yeterli aydınlatma yapıyor.hemde eski tip mekanik balastlı dan % 15-20 gibi daha fazla ışık yoğunluğu veriyor.Diyelim ki flo. lamba patladı(bozuldu)yenisini 2,5-3 tl.ye değiştirirken led lamba bozulduğunda cebe dokunuyor.
    Vel hasıl;led benden olumsuz not aldı..

• Yaw kardeşim o zaman sende led ampul kullanma git armut akkor flamanlı lamba al kullan ışık şiddetinde düşmez bişeyde olmaz Ohh miss

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.