Bildirim
2018 YAZ LASTİK SEÇİMİ (31. sayfa)
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
gittigidiyorda 300e de var üstelik 50 tl bonus ....ama 300 e çıkmak istemiyorum sonuçta güçlü bir araba değil 1.3 benzinli.quote:
Orijinalden alıntı: lordford50
310 tl için primacy4 çok iyi fırsat.
https://kolayoto.com/michelin-primacy-4-205-55r16-91v-tl.html -
Tabii her lastik uyar ama Tanesi 287.50 liraya geliyorsa hiç tereddütsüz primacy4 öneririm.
18 bin km fazla dayandığı da cabası.
https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberler.com/amp/yeni-michelin-primacy-4-ile-18-bin-km-daha-uzun-10101718-haberi/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
işte mesele benim fazla km yapmamam.Yani 5 yılda o kadar km yapamıyacağım 5 yılda da lastiğin ömrü dolduğu için değiştirmek orunda kalacağım..Yoksa şimdikilerinde dişleri sağlam ama 6 yıllık olacakları için değiştiriyorumquote:
Tabii her lastik uyar ama Tanesi 287.50 liraya geliyorsa hiç tereddütsüz primacy4 öneririm.
18 bin km fazla dayandığı da cabası.
https://www.google.com.tr/amp/s/m.haberler.com/amp/yeni-michelin-primacy-4-ile-18-bin-km-daha-uzun-10101718-haberi/
-
Benim yazlıklar 2010 model.
Lastiklerin ömrü 10 yıldır.
Enazindan 7-8 yıllık bari olsun.
Lastik ömrü konusunda, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklama şöyledir:
“Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise,
Gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir.”
Hmm o zaman kışlıkları değiştirmeyeyim.... Fakat şu ankilerden bir tanesi çivi battığı için çıkma lastik taktırmıştık ona güvenemiyorum pek bir de şimdiki lastikler yokohomamıydı ne çok sert çok ses yapıyor..... değişitrmek istiyorum o yüzden .....O zaman 8 yıl kullanacak gibi al diyorsun yaniquote:
Lastik ömrü konusunda, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklama şöyledir:
“Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise,
Gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir.”
-
Stepnedeki lastik ne durum da?
.
Sadece öne 2 tane yeni lastik alıp, diğer 3 lastiği dönüşümlü olarak arkada kullanabilirsiniz, 10 yıla kadar.
Hocam lastik konularındaki yorumlarını okuyorum da, bilgin varsa bir şey danışmak istedim. 225 55 r17 lastik alacağım. Bu ebatta premium markalar epey pahalı. Türkiyede üretilen Dunlop Fm800 düşünüyorum. Bu lastiğin konforu, yol tutuşu, genel olarak kalitesi nasıldır?
Hocam 10 yıl diyosunuz da, iyilerin arasında olan Primacy 3 lastiklerimi 3. yılın sonunda yanaklarda kılcal çatlaklar yüzünden değiştirdim.quote:
Benim yazlıklar 2010 model.
Lastiklerin ömrü 10 yıldır.
Enazindan 7-8 yıllık bari olsun.
Yol tutuş, ses, frenaj hepsinden memnundum lakin yanaklara güvenemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 28 Nisan 2018; 22:24:47 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Depoda bekleme süresi 10 yıl,araç üzerinde en iyi şartlarda 5 yıl. Benim arabada 2012 model CSC 5 ler var, dişleri ve yanakları iyi durumda olmasına rağmen artık eskisi gibi yola tutunamıyor, çünkü hamuru sertleşti. -
Ben kullanıyorum bu lastiği, 225/60/18 ebadı var bende. Bir sene önce almıştım. Türkiye üretimi. Orta sertlikte bir lastik. Çok yumuşak ve çok sert değil. Yol sesi var ama çok değil. Türkiye yolları için ideal. Michelin veya Continental almayacaksanız tam bir fiyat performans lastiği. Etiket değerleri gayet makuldü. Ben memnunum.
Lastiklerin ömrünü 5 yıl zanneden arkadaşa 10 yıl olduğunu hatırlattım.
Kullanılmasa bile 10 yılı doldurunca değiştirilmesi şart diyor yazıda.
10 yıldan sonrası haram,
10 yıla kadar caiz,
Diyebiliriz ama 10 yıla kadar kullanmak farz diyemeyiz.
Ben ilk aracımda yaz kış aynı yaz lastiği kullanmıştım,
3.yaz , lastiği, kullanamaz oldum.
Bu lastiği kullanmak benim için mekruhtu, değiştirdim.
Yeni aracımda çok dikkat ediyorum, +8 derecenin altında yaz lastiği kullanmıyorum. Ekim sonunda hava sıcaklıkları +7 derecelere düştüğünde hemen kış lastiklerini taktırırım,
Nisan ayında +15 dereceleri gördüğünde hemen yazlıkları taktırırım,
Şuanda 2010 model michelinleri taktım,
Yok tutuş felan sorunum yok,
Bazen virajlarda zorluyorum, yanal kayma felan yok.
8 yıl kullanırım sanıyordum ama sanırım seneye de kullanacağım.
(stepnemin aynısından bir tane daha almıştım, 6 tane yaz lastiğin var, 2 tanesi önde. 4 tane eski ise dönüşümlü olarak arkada kullanıyorum.)
Yani
10 yıldan fazla kullanılmamalı.
Ama 3-5-7-8 vs kaç yıl kullanabileceğiniz kullanılan şartlara ve her lastiğe göre değişkenlik gösterebilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Düşük bütçede Falken ve Dunlop tercih ederiz, güvenle kullanabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 29 Nisan 2018; 9:31:9 >
Teşekkür ederim
Merhaba,
2013 fluence 1,5 dizel edc araca 205/55/r16 boyutlarında lastik takmayı düşünüyorum. fiyat/performans benim için önemli.
1-petlas imperium -180tl
2-lassa dirveways - 210tl
3-bridgestone turanza - 240tl
4-goodyear efficientgrip (4 kanal) - 260tl
ben daha önce kullanmadım ama lassa f/p olarak iyi gibi gözüküyor.
sizin bunlardan veya bunlar harici tercihiniz tavsiyeniz ne olurdu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jesusozz -- 29 Nisan 2018; 11:52:25 > -
Doblo araçlarda C serisi lastik zorunluluğu var mı? (Jant R16)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scorpman -- 29 Nisan 2018; 12:14:39 >
Hususi oto 1.4 partner de 175/65/14 82 muayeneden geçmedi.
175/65/14 86 almak zorunda kaldık.
Şehir şehir fark ediyor mu bilemiyorum.
En iyisi tuvturk e sormak.
Çok çok fiyat farkı olmadığı için, 3-4 tercihim olur.
Hatta 290 liraya primacy4 tercih ederdim.ama fluance için 205/60 önerilmiyor mu?
Bence 205/60 takın, daha konforlu olur,
Muayenede sıkıntı yaşama ihtimali de var.
www.hepsiburada.com
Falken 205/60 R16 92H Ziex ZE914 Ecorun Oto Lastik (Üretim Fiyatıhttps://www.hepsiburada.com/falken-205-60-r16-92h-ziex-ze914-ecorun-oto-lastik-uretim-yili-2018-pm-HB000004XL5E
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lordford50 -- 29 Nisan 2018; 13:21:6 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende araştırdım biraz falken sincera aldim 2018.8.haftasi uretim 185/60/14 toplam 4 lastik 600 gibi bir fiyata geldi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X