Şimdi Ara

2019 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7.104
Cevap
248
Favori
776.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gerçekten siz birbirinizle niye uğraşıyorsunuz ,ben de anlamış değilim
  • Takip bu sene rixos premium belek düşünüyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GKHN1905 G kullanıcısına yanıt
    haklısın ,hep dolar ,euroya bakıyoruz ama brezilya parası bile değer kazanmış
  • Kur bu kadar yükselmeden önce dahi her yıl fiyatlar minimum %10-20 civarı enflasyon oranında artıyordu zaten. Dövizin geldiği bu noktada %40 artış normal sayılabilir maalesef. 2019 yazı yabancı turistler için ülkemizde çok eğlenceli geçecek gibi görünüyor. Bedavadan hallice tatil yapacak adamlar.

Ülkede hiçbir şey iyiye gitmiyor bizim açımızdan. Tek eğlencemiz olan tatil dahi uzak ihtimal.. Yazık!

• Ama yollarımız, hava limanlarimiz var, kaymak gibi asfaltlı (kısmen) otobanlarimiz var, hız sınırları olsada. Bugüne kadar hiç siyaset konusmamistim burda ama benim güzel ülkemde benin yapamadığım şeyleri benim imkanlarimi kullandirarak yaptırıyorlar. Yazık valla, ben yemesem badem olur, gitmesemde olur ama böyle giderse sizin de çocuklarınız gidemicek. Her sene daha kötüye gidiyor alım gücümüz, her ay çıktıgim haftasonu kaçamaklari( coğrafi konumumdan faydalanarak) artık çıkamaz oldum. Muğla Aydın arası 1.5 2 saat her ilçesine. Oteliydi,yemegiydi,akaryakıtı idi derken 600 700 liraya mal oluyor. Geçen seneye kadar yapardık hanımla bu kaçışları, bu sene bütçeyi zorlayacak diye yapamayacağım. kusura bakmayın bu bir veryansindir.

• Rixos Premium Bodrum Genel Müdürü Mehmet Tulunay 2018 yaz sezonunun çok iyi geçtiğini belirterek, “2018 sezonu beklentilerimizin üzerinde geçti. 2017 rezervasyonlarıyla kıyaslarsak yüze 25 bir oranlar daha iyi rezervasyonlarımız gerçekleşti. Sezon halen devam ediyor. Ekim ayında olmamıza rağmen otelimiz yüzde 85 oranında doluluğu var. Geçen sene bu dönemlerde tesisimiz kapalıydı. Bu sene halen otelimiz açık ve doluluk oranı çok yüksek. Bu ay sonunda işletmemizi kapatmayı planlıyoruz. Şu anda halen çeşitli ülkelerden özellikle Avrupa ülkelerinde misafirlerimiz tatil yapıyor” dedi.

2019 yılını da değerlendiren Tulunay, “2019 verilerini şimdiden görmeye başladık. Erken satan tur operatörleri ve marketler İngiltere, Hollanda ve Belçikalı misafirlerimize baktığımızda da bu yıla göre yüzde 50 artış görülüyor” şeklinde konuştu.

Erken rezervasyon için yerli turistin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Mehmet Tulunay, “Bodrum'da turizm işletmeciliği yapıyoruz. Yerli turistlerin rezervasyon için biraz daha erken davranmaları gerektiğini düşünüyorum. İngiltere, Almanya ve Belçika satışları başladı. İç Pazar misafirleri de geç kalmadan erken rezervasyonlarını yaptırsınlar” ifadelerini kullandı.

• TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, döviz kurlarındaki artış sebebiyle oteller yabancıya ayırdığı kapasiteyi artırdığını söyledi.

Hürriyet'ten Burak Çoşan'ın haberine göre Turizm sektörünün yabancı turistte çok ciddi sayılara ulaştığını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Hem yabancı turist sayısındaki artış hem de kurlardaki yükseliş nedeniyle Türkiye’deki oteller yabancıya ayırdığı kapasiteyi yüzde 80’e çıkardı. Yerliye az yer ayrılması ve kurlardaki yükseliş nedeniyle gelecek yıl yerli turist yüzde 40 daha pahalıya tatil yapacak” dedi.

Fiyatlar yüzde 40 artacak

Yabancı turist sayısının ve gelirlerin yükseliyor olmasının ülke turizmi için sevindirici olduğuna vurgu yapan Bağlıkaya, “İç turizmle ilgili birkaç sıkıntı var. Ani kur artışı nedeniyle otel kapasitelerinde yerli turiste ayrılan payda sıkıntı yaşanıyor. Oteller Euro ile turiste satmak yerine, TL ile Türk turiste vermek istemiyor. Birçok otel yabancı kapasitesini artırdı, yerli kapasitesini kıstı. Buradan çıkan sonuç önümüzdeki yıl Türk vatandaşlar daha pahalıya seyahat edecek ve istedikleri zaman istedikleri yerde otel bulamayacak. Önümüzdeki sene için erken rezervasyon çok daha büyük önem taşıyor. Fiyatlar doğal olarak yükselecek. Yabancının ödeyeceği para ile yerlinin ödeyeceği para arasında ciddi fark oluştu. Doğal olarak otelci de yabancı turisti istiyor. Oteller kapasitelerinin yüzde 80’ini yabancıya ayırırken, yerli turiste ayrılan oran yüzde 20’de kaldı. Bu geçen yıl yüzde 30-35’lerdeydi. Otelcilerin de haklı olduğu noktalar var. Çünkü yatırımlarını dövizle yapıyorlar. Dövizle borçlanıp, TL ile ödemeleri zor. Sonuçta bu ticari bir iş. Yerli için fiyat 2019’da, 2018’e göre fiyat artışının yüzde 40 civarında olacağını öngörüyoruz” dedi.

• serkanertekin kullanıcısına yanıt
    Tabi canım otelcilerde haklıdır. 3 sene önce Rus krizinde veya bayram tatilini 9 gün yapın sektör ayakta dursun diye ağlarkende döviz yatırımları yok muydu? Parayı,turisti gördüler yerli turisti dama attılar..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikkkk

Tabi canım otelcilerde haklıdır. 3 sene önce Rus krizinde veya bayram tatilini 9 gün yapın sektör ayakta dursun diye ağlarkende döviz yatırımları yok muydu? Parayı,turisti gördüler yerli turisti dama attılar..
    Siz olsanız malınızı daha fazla parayı verene satmaz mısınız? Otel sahiplerinin suçu yok. Sana bana pahalı, yabancıya ucuz. Adamın bir haftalık Türkiye tatili maaşının üçte biri bizim maaşın tamamı. Geçen sene de 1500 euro dan satıyorsa bu sene de 1500 euro dan satıyor. Türk alamıyor diye Türk e 1000 euro dan satacak keriz var mı?

Sadece fiyat gözü ile bakmayın

Misal 1000 odanın 400 ünü önceden iç piyasaya ayırıyolardı, iç piyasa acentelerine bunu tl üzerinden veriyolardı. Dış acentelere ise odaları döviz bazlı satıyolardı.

2018 de bu yüzden otelcilerin tl sattıkları odalarda ciddi farkları oluştu.

Yüksek enflasyon döneminde elinizde ki malı tl mi satmak mantıklı yoksa döviz üzerinden mi..

Bu yuzden 2019 iç piyasaya ayırdıkları oda sayısı %15-20 bandına çekildi. Bu dageçen seneye göre %80 e yakın fiyat artışı demek..%50 oda sayısı azlığı+ %30 civarı oluşan zam sonucu böyle bir oran çıkıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

Sadece fiyat gözü ile bakmayın

Misal 1000 odanın 400 ünü önceden iç piyasaya ayırıyolardı, iç piyasa acentelerine bunu tl üzerinden veriyolardı. Dış acentelere ise odaları döviz bazlı satıyolardı.

2018 de bu yüzden otelcilerin tl sattıkları odalarda ciddi farkları oluştu.

Yüksek enflasyon döneminde elinizde ki malı tl mi satmak mantıklı yoksa döviz üzerinden mi..

Bu yuzden 2019 iç piyasaya ayırdıkları oda sayısı %15-20 bandına çekildi. Bu dageçen seneye göre %80 e yakın fiyat artışı demek..%50 oda sayısı azlığı+ %30 civarı oluşan zam sonucu böyle bir oran çıkıyor.
    Sadece fiyat gözüyle bakmıyorum. TL olarak sattıkları odaları anında dövize çevirenler zarar etmediler 2018 de.

Otelcilere de hak veriyorum yaptıklarını fırsatçılık olarak görmüyorum. Kim yüksek para verirse adamlar ona satar. Bu ülkede kriz yok kriz gelip geçicidir bu ülkede artık daha büyük fakirlik var daha büyük gelir adaletsizliği var.

Hocam mesela yazları gittiğim otellerde dikkat ediyorum otel full kapasite dolu değil fakat o tarihler acente siteleride dolu gösteriyor telefonla otelide arasın dolu gösteriyor. Resmen Türk gelmesin diolar gelenede mininimum yer ayrılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radko

Hocam mesela yazları gittiğim otellerde dikkat ediyorum otel full kapasite dolu değil fakat o tarihler acente siteleride dolu gösteriyor telefonla otelide arasın dolu gösteriyor. Resmen Türk gelmesin diolar gelenede mininimum yer ayrılıyor.
    Yabancı turist zengin arkadaşım alım gücü yüksek. Her şey dahil oteller bile turiste para harcatmaya çalışır ki başarırlar da. Bahşiş verirler ekstra alkollü içecek içerler kuaföründen masajına her şeyi yaptırırlar. Bir de devletten yabancı turist için teşvik alırlar.

• Şu an bir iş seyahatinde yurtdışındayim. Görüştüğüm müşteri 2019 yılı haziran ayı için Antalya Rezervasyonunu yaptırmış. Erken rezervasyon Türkiye için başlamadı yani sadece.

• Bu sene çadır tatili yapsin tatile gidemeyenler diyecek biri , bekliyorum. Haa millet karnını zor doyuruyor, bu otel fiyatı artışlarının haber niteliği olmaz o da ayrı konu.

• Bodrum Kefaluka Resort a giden oldu mu hiç aramızda?

• Manaspark Otel ,,fethiye ölüdeniz deki bu otel kendi internet sitesi üzerinden erken rezervasyona başlamış

%35 peşin ,kalanını otele gidince alıyor .Denize sıfır bir otel değil ama doğası ve yapılan yorumlar olumlu

Fiyat ise oldukça kazık .2 kişi temmuz ayı için 6 gece standart odaya 5085 lira istiyor

Daha önce bu otel de kalan varsa fiyatlarla bir mukayese edebilir .
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.