Şimdi Ara

2019 F/P Tatil Fırsatları (Ana Konu) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7.104
Cevap
248
Favori
776.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ----------------------------------------------
    bazıları öyle paralıdır ki sizi bile alıp gidebilir. 10 tl lik oyuncak arabayı 50 dolara satmaya çalışıp, indirimle, gerizekalı ve görgüsüz müşteriyi 40 dolara kazıklamışlığım vardır ki adam dükkandan mutlu ayrılmıştır.
    -----------------------------------------------------------
    İlk akşam hanım ben yatmaya çıkıyorum dedi odaya çıktı. ben de aldım viskimi lobide görevlilerle sohbet ediyorum. bir anda bağırış koptu, 6-7 kişi bağıra çağıra lobiye geliyor, dedim heralde kötü bir olay var gayr-ı ihtiyari ayağa kalktım. baktım görevlilerde tek tepki yok. barmen otur abi dedi, araplar yakalambac oynuyorlar. hayır çocuk olsalar zaten anlarım, bunu yapanlar bildiğin adam, 25-30 yaşında tipler
    -----------------------------
    taksim'de bir otelde resepsiyonistlik yapıyorum. sabaha kadar anlatabilirim bu konudaki örnekleri. otellerin restoran, bar, housekeeping ve resepsiyon gibi başlıca bölümlerinde çalıştım veya staj yaptım. yani her bölüme nasıl yansıdığını az çok bilirim. bıkmamın temel sebebi yukarıda da çok kişinin yazdığı gibi toplum içinde nasıl davranacaklarını bilmemeleri. koridorda yüksek sesle konuşmak, ortalama 5-6 çocuk yapıp ortalığa salmak, iki günlük konaklama için 15 tane valizle gelmek gibi konular.

işin otelciliği ilgilendiren boyutuna gelirsek mesela gittikleri otellerde avrupalı turistleri de kaçırıyorlar. otelde arapların kaldığını duyunca yüzünü buruşturup odayı almadan giden gördüm. ayrıca işin maliyet kısmı da var. çocuklu bir arap ailenin bir hafta kaldığı odanın temizlenmesi odanın büyüklüğüne göre 2 saat bile sürebiliyor. bu da housekeeping çalışanlarının mesaiye kalması, diğer odaların temizliğinin gecikmesi ve check- in işlemlerinin aksaması demek. ayrıca daha mutfağa yansıyan maliyeti de var. onun örneğini de şuraya bırakayım. bu fotoğraf türkler için de geçerli bu arada. kemer'de staj yaptığım dönemde tecrübeli garsonlar kendi aralarında "30 tane türk geleceğine 100 tane alman gelsin" diye konuşurlardı. o zaman tabi arap turist olmadığı için kötü örnek türklerdi.

not: yanlış anlaşılmak istemem. bıktığım şey hayat tarzlarının benim işime olan etkisi ve bu hayat tarzının türk kültürüne de daha fazla yayılmasından duyduğum endişe. yoksa yukarıdaki bazı yazarlar gibi kimseye derisinin renginden ve görünüşünden dolayı maymun falan diyecek kadar çıldırmadık.

• İRANLILAR (ALINTI)
    ---------------------
    kadinlari makyaji biraz abartili kullaniyor. yuz guzelligi cok onemli, dediklerine gore ulkede ancak yuzu acabildikleri icin bu kadar takintililar. tanistiklarimin cogu askeri bir disiplinle spor yapiyor. sanilanin aksine hic dindar degiller
    ----------------------------
    bircok seyleri bize benzer olmasina ragmen ozellikle bazi yeme-icme adetleri bizden oldukca farkli olan insanlar:

- salataligi meyve niyetine ve tuz dokmeden yerler.
    - herseyi oldugu gibi pilavi da balik ile yerler.
    - yaz aksamlarinda bildigimiz sicacik corba icerler.
    - kis aksamlarinda bildigimiz buz gibi dondurma yerler.
    - geleneksel restoranlarinda masalarda anlamadigim bir nedenden oturu asla yemek bicagi bulunmaz.
    ------------------------------------------------------------
    OTELLERDE ÇOĞU KABAK ÇİÇEĞİ GİBİ AÇILIYOR , ALIŞIK OLMADIKLARI ALKOLÜ ALINCA TATSIZ OLAYLARA SEBEBİYET VEREBİLİYORLAR (BENİM GÖZLEMİM)

• Merhaba arkadaşlar,

Yaz için İstanbul’da 10 günlük eşyalı ev kiralamak istiyorum. Bildiğiniz bir firma var mı? Malum işler için kiralanan evlerden olmaması lazım. Aile için profesyonel firma arıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • araplar gerçekden çok itici davranışlarda bulunuyorlar bazen otelden kaçıp gidesim geliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: tramp.life

Bu yaz kemerde yeni acilan Double by hilton'a forumdan bircok arkadas rezervasyon yaptirmisti. Acaba memnun kaldilar mi giden arkadaslar? Onumuzdeki yaz Temmuz sonu icin dusunuyorum.

Deniz nasil kumlu mu tasli mi?

Denizde havuzda sezlong bulma nasil?

Yemekler lezzetli mi?

Snack kamyonlarini begendiniz mi?

Calisanlarin yaklasimi nasil?

Aksam animasyon eglence vs. var mi?

Yamekte ve barlarda kapali icecek servisi var mi?

Ucretsiz Alakart var mi?

Giden arkadaslar tatil deneyimlerinden bahsederse sevinirim.
    bitek bademli kuruyemişi görebildik incelemelerde:)

bende çok istedim ama benim dönemde hem doluydu hem fiyat artmıştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: tramp.life

Bu yaz kemerde yeni acilan Double by hilton'a forumdan bircok arkadas rezervasyon yaptirmisti. Acaba memnun kaldilar mi giden arkadaslar? Onumuzdeki yaz Temmuz sonu icin dusunuyorum.

Deniz nasil kumlu mu tasli mi?

Denizde havuzda sezlong bulma nasil?

Yemekler lezzetli mi?

Snack kamyonlarini begendiniz mi?

Calisanlarin yaklasimi nasil?

Aksam animasyon eglence vs. var mi?

Yamekte ve barlarda kapali icecek servisi var mi?

Ucretsiz Alakart var mi?

Giden arkadaslar tatil deneyimlerinden bahsederse sevinirim.
    2018 konusunda yorumum vardı, memnun kalmıstık her konuda

Gayette uyguna almıştık. Bu sene çok artar düşüncesim. Bakmaya bile değmez.

• Arkadaşlar birşeyi merak ediyorum. Henüz 2019 yaz fiyatlarını açıklamamış bir otele hotels.com fiyat veriyor şu anda. Otele sordum aralıkta başlayacak erken rezervasyon dönemi diyor. Fiyatlar belli değilmiş şu anda. E nasıl oluyorda hotels.com rezervasyon alabiliyor? Kafasına göre mi fiyat belirliyor yoksa üç aşağı beş yukarı açıklanacak fiyat aynı mı olacak acaba?
  • Kefaluka Resort;

Daha önce bu başlıkta yazdığım üzere Titanic Deluxe Bodrum'da yer kalmadığı için tripadv yorumlarına bakarak Kefaluka Resort'ta kalmaya karar verdik.

Öncelikli olarak otelin fiziksel özelliklerinden bahsedeyim.

Konum olarak Bodrum'un en uç noktası Akyarlar'da bir yamaçta yer alıyor. Karşısında Yunan adaları var. Batı yönüne bakan otel özellikle gün batımında eşsiz bir manzara sunuyor. Tesis görece büyük bir araziye kurulmuş ve toplam 10 katta hizmet veriyor. Tam rakamı bilmemekle birlikte 500 civarı oda olduğunu tahmin ediyorum. Otelin peyzajı çorak bir yamaçta konumlanmasina rağmen çok ama çok başarılı. Hatta otelin en başarılı olduğu konu peyzaj diyebilirim. Yeşil örtü bahçede bol bol kullanılmış. Bununla birlikte oldukça geniş açık havuzu ve bir adet küçük kapalı havuzu mevcut. Ayrica 3 adet de kaydırak var ancak bulunduğumuz dönemde çalışmıyordu. Otelin denizi taşlık. Sahilde birkaç tane (ücretli olduğunu tahmin ettiğim) Pavilion bulunuyor. Bununla birlikte gözleme köşesi ve iskelede hem normal hem de snack bar olarak hizmet veren bir bölümü mevcut. Gözleme köşesinin üst kısmında büyükçe bir alacarte restaurant yer alıyor ancak faydalanmadik o yüzden ismini hatirlamiyorum. Tekrar otel içine dönecek olursak girişt bir lobi ve onun alt katında harika manzaralı terası bulunan lobi bar yer alıyor. Ana restaurant kısmı B6 katında. B7de ise spa , birkaç küçük mağaza , beer house , pastane ve pool bar mevcut.

Gelelim oda kısmına. Girişte bebeğimiz olduğunu belirttiğimiz için odamız ücretsiz olarak restaurant katındaki suit odaya upgrade edildi. Bu gerçekten ince düşünülmüş nazik bir davranıştı. Suit oda genel olarak güzel dizayn edilmiş ancak artık yenilenme ihtiyacı bariz bir şekilde belli ediyor kendini. Girişte içinde küveti olan banyosu var. Banyoya genel bakım kitleri konulmuş. Hemen karşısında küçük bir eşya dolabı yer alıyor. Yatak su ana kadar konakladigim otellerdeki en rahatı olmasa da konforlu. Birkaç merdivenle odanın oturma kısmına iniliyor. Burada da eski bir LCD TV ve oturma grubu konulmuş. Bu kısım yeşil ve maviyle karışmış efsane bir gün batımı manzarası olan balkona açılıyor. Orada da bir sandalye takımı ve sehpa konulmuş.

Oteli fiziksel olarak tanıttıktan sonra gelelim yorum kısmına. Öncelikli olarak şunu söyleyebilirim ki Ege bölgesinde sezon sonu ya da kış sezonu tatili yapılmaz fikrimi bir kez daha kanıtlamış olduk. Otel yönetimi sezon sonu olmasına rağmen tüm ünitelerini açık tutmaya çalışmış. 4 kişinin bulunduğu beachteki gözleme kısmı ve hiç kimsenin olmadığı iskele bar buna dahil. Ancak bu durum elemanlar üstünde ciddi bir lakayitlik oluşturmuş. Otel kısmen dolu olduğu için ekstraya gelen eleman sayısı oldukça fazlaydı ve bu bariz bir şekilde belli oluyordu. Müşteri yanına gelirken istifini bozmadan telefondan dizi izlemeler oyun oynamalar bu durumun bir kanıtıydı. Ayrıca elemanları olabildiğince serpiştirmeye çalışmışlar. Daha önce garson olarak çalışan birini barmaid yapmışlar. Sonuc olarak da hiçbir şey bilmeyen hanım kızımız kireç lekeleri ile dolu bardakta içecek sunmaya çalışıyordu. Bir peçete alıp bardağı temizlerken kendisiyle biraz sohbet ettim ve kendisini uyardım. O zaman bu durum net bir şekilde anlaşıldı. Diğer dikkatimi ceken konu ise mutfak elemanlarının kıyafetlerinin kirliliği oldu. Kiyafetlerin kirlenme olasılığının en yüksek olduğu bölümden bahsediyorsak kıyafetler en azından günlük olarak yıkanabilirdi. Yedekli çalışmak da basit bir çözüm yöntemi olabilirdi. Bunlar maalesef tercih edilmemiş.

Oda temizliği 2 gece konaklamalı tatilimizde 1 gun yapıldı ve bence başarılıydı. Minibarda 2 adet küçük bira 2 şişe kola 2 şişe bodrum gazozu 2 şişe soda ve 2 şişe su günlük olarak yenilendi.

Yemekler ;

Kahvaltı kısmı birkaç eksik dışında başarılıydı birkac çeşit peynir zeytin reçel yumurta ve şarküteri ürünleri bulunuyordu. İsteğinize göre omlet yapilabiliyor. Taze sıkılmış portakal suyu konsept dahilinde. Kendi yaptıkları ekmekler ve fırın ürünleri genel olarak bayatti. Diyette olduğum için bu durum beni pek etkilemedi. Hellim peyniri sabah erken giderseniz mevcut. Geç kalırsanız kalmadı yanıtını alıyorsunuz.

Öğle yemeklerini ana restaurantta aldık. Birer ikişer çeşit kırmızı ve beyaz et yemeği yapılıyor. Pilav makarna ve salata çeşitleriyle karnınızı doyurabiliyorsunuz. Yemekler genel olarak lezzetli. Aç kalmayacağını düşünüyorum. Tatlılar ise tam anlamıyla rezalet. Şu ana kadar gördüğüm en kötü tatlı bufesiydi. Sütlü tatlılar katılaşmış eşim bir çatal kadayıf yedi ve yorumu "şurubunun kalitesizliğini anlatabilmem için senin de yemen lazım" oldu. Bu tatlıları müşterinin önüne koymak yerine iki üç çeşit adam akıllı tatlı konulsaydi cidden sevindirirdi.

Öğlen saatlerinde snack barlar hizmet veriyor kids restaurantta hamburger nugget cordon blue mantı gibi ürünler bulunuyor. Tatmadigimiz için yorum yapamıyorum.

Akşam yemeklerini de ana restaurantta aldık. Giris kısmında zeytinyaglilardan oluşan bir anne mutfağı köşesi var. Her akşam mutlaka bir çeşit ızgara çıktı ve lezzetliydi. Otelin en başarılı bulduğum kısmı mezeleriydi ve akşam yemeğini on plana çıkarıyordu. Yemeklerde Altıntepe şarap ; Yeni Rakı ve Yekta Rakı ; soğuk içecekler ; şalgam ve Eker ayran servis edilebiliyor.

Barlar ; yukarıda da bahsettiğim gibi ciddi eksiklikleri var. Kahve makineleri özellikle hic temizlenmemiş. Premix olarak Coca-Cola ürünleri uygunluğu göre litrelik şişelerden servis ediliyor. Alkol konusunda da yerli içkilerin yanında Smirnoff ; Olmeca ; JB ; Johnnie Walker ; Malibu ; Gordons gibi markalari alabiliyorsunuz. Turk kahvesi konsept dahilinde. Bu noktadaki tavsiyem ise eşinizle gün batımı manzarasına karşı bir iki kadeh birşeyler içmeniz olur.

Aktiviteler; biz bebeğimizden dolayı fazla katılamasak da açık hava diskosu ve kapalı disko aktifti. Kids club kısmını ise hiç göremedim.

Toparlayacak olursak genel anlamda kafa dağıtmak için gittiğimiz tatil amacına ulaştı. Yalniz yaz sezonunda da benzer anlayışla devam ettilerse Kefaluka çok güzel konumuna karşılık bir o kadar kötü işletilen bir tesis. Otelin en güzel işleyen kısımları misafir ilişkileri housekeeping ve ön büro kısımları. Mutfakta ise meze ve ana yemek bölümü öne çıkıyor. 240 TL/gece fiyatıyla Kefaluka'dan beklentileri az tutmak gerekirken ellerinden geldiğince tüm bölümleri açık tutmaya çalışmaları benden takdir aldı. Bu yüzden fiyat fayda dengesinde puanım 10 üzerinden 7 olur. Genel anlamda değerlendirmede de puanım 10 üzerinden 5. Bir daha gider miyim sorusuna ise alternatif bir oteli tercih ederim diyeceğim.

Detay sorusu olan varsa yanıtlayabilirim.

• MaXiLoPeZ kullanıcısına yanıt
    Yurtdışı acentelerden döviz bazlı fiyat veriyor olabilir. Dikkatli olmak lazım.

• extraordinaryman45 E kullanıcısına yanıt
    Uzun zaman sonra okuduğum son derece güzel bir yorum, sanki sizle beraber yedim içtim :) teşekkürler Bodrum turizm cennetleri içinde en büyük ve güzeli, ama otel kaliteleri aynı şekilde değil nedense , hep 5 üzerinden 4 luk oteller var bir iki tanesi haricinde. Artık eskidilerde aynı zamanda, Royal Asarlık, ISIS, Kefaluka,... Yenileri de şehir merkezine çok uzak, Titanic gibi ya da yeni açılan karşısındaki güzel ve pahalı otel gibi. Daha butik oteller tercih edilip sehire de vakit ayırabilir özellikle uzakta kalan arkadaşlarımız. Ama işte orda da pahalılık devreye giriyor

• merhaba arkadaslar 2 senedir esimle yazlari 2 -3 hafta geziyoruz araba ile uygun otellerde kalip

2019 da yine 2 hafta gezi sonrasinda hersey dahil olan iui bir otelde 3 gece dusunuyorum hic denemedim her sey dahil

isin kotu yani alkol kullanmiyoruz bosuna onunda parasini vercez :)

soyle 2 haftalik geziden sonra menjn kalicagmiz cok iyi bir otel tafsineyiz varmi simdiden alirsak 3 gece icin 2000 civarina halledebilrmiyiz

• catik kullanıcısına yanıt
    Alkol kıllanmıyorsanız İslami oteller veya pansiyonlara yönelebilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oteller için de bir KDV indirim mevzusu varmış yersen...

• emindoner09 E kullanıcısına yanıt
    Rusyayla yaşanan uçak krizinin olduğu yıl gittiğim otelin doluluk oranı yüzde 30-40 civarıydı o zaman bile fiyatta taviz verilmemişti.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kışın bile bazı oteller (kasım 3 itibariyle dolu görünüyor)barut lara,rixos sungate ,DoubleTree by Hilton Antalya Kemer ,Gloria Serenity Resort,Paloma Grida Resort & Spa,Gloria Golf Resort, Limak Atlantis De Luxe Hotel & Resort

Sensitive Premium Resort (yazın gittiğim de tüm personelin üzerinde Atatürk'ün ismi vardı ,adam oteli alkolsüz her şey dahile çevirmiş)
    Titanic Deluxe Golf Belek Regnum Carya Golf & Spa Resort

futbol sezonuda ara vermedi ,futbolcudur bunlar desek o da değil

millette para da ,zaman da çok gibi
  • ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Türk değildir onlar, yüzde 5 anca. Adam ülkesinde yaşayacağına burda yaşıyor herhalde ucuza :)

• ugurrsy U kullanıcısına yanıt
    Futbol sezonu açılmadı ama kongre ve toplantı sezonu açıldı. Muhtemelen o ekiplerdir. Ayrıca kışın Türkiye'ye göre soğuk kalan ülkelerin turistleri de olabilir. Yaz kış belirli bir standart yakalanabiliyor Antalya'da.

• quote:

Orijinalden alıntı: extraordinaryman45

Futbol sezonu açılmadı ama kongre ve toplantı sezonu açıldı. Muhtemelen o ekiplerdir. Ayrıca kışın Türkiye'ye göre soğuk kalan ülkelerin turistleri de olabilir. Yaz kış belirli bir standart yakalanabiliyor Antalya'da.
    Bak bu dediğin olabilir , nisan ayında rixos otelin önünden geçiyorum ,kocaman bir afiş , uluslararası tıp dünyası bilmem ne bölümü (bilmem ne bölümü diyorum hasatanelerde falan böyle bir bölüm yok , olsa aklımda az buçuğu kalırdı :))sempozyumu diye yazıyordu
  • Bu arada ,doların yüzü aşağı bakıyor 5 tl aşağısına düşerse ,erken rezervasyonu biraz daha insaflı açarlar gibime geliyor ,onun için Aralık da açıklasalar iyi olur tabi dolar bu hızla düşmeye devam ederse geçerli olan bir düşünce
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.