Şimdi Ara

2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
407
Cevap
14
Favori
33.895
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
Giriş

Cevabınız için teşekkür ederim hocam ancak şehir içi sakin kullanımda bu değerleri görüyorum, kullanım olarak uçup kaçan biri değilim buna bağlı olarak motoru da zorlamıyorum pek ve sürekli yakıt tüketimi ne durumda deyip bakmıyorum da. Kontak kapattığım zaman sürüş bilgileri direkt ekrana yansıdığı için gözüme ilişiyor ve bu da can sıkıcı oluyor. Diğer arkadaşların ortalama yakıt değerlerini görünce benim aracın yakıt sarfiyatı beni düşündürüyor.

• ApacheKinQ kullanıcısına yanıt
    Kısa mesafe veya çok yoğun trafikte etken mesela ben 3 km işe gidip geliyorum bayır yukarı gittiğim de 13lt gösteriyor mesela hiç uzun yol yaptınız mı? Yada trafik olmayan düz bir yolda 30-40km gittiğinizdede mi aynı yakıyor? Mesela bende 1.5 160bg sw mildhybrit var 30km trafiksiz bir yolda gittim 4.3lt gösterdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 22 Aralık 2024; 21:24:21 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mura_t kullanıcısına yanıt

Son 4 5 gün içerisinde takribi 1200km kadar yol yaptım şehirler arası ortalama yakıt tüketimi 6.5lt idi tabi görece daha sıcak bir yere gittim ama dönüş yolunda bu ortalama 7.2yi buldu daha soğuk ve rakımı daha yüksek olan yere. Şehiriçi dur kalk çokça oluyor tabi, yarın takribi 25 30km durk kalk yapmayacağım bir yere gidecem değerleri sıfırlayıp denerim bakalım ne kadar değişkenlik gösterecek sabit hız sabit devirde, sonucu buradan yazarım yine..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir tık fazla gibi abartı bişey yok sanki ama oda kullanım ile alakalı olabilir inşallah tecrübeli biri gelir yildiz hocamı etiketlersen onunda yorumunu alırız ben beceremedim o daha tecrübeli.

Yol bilgisayarındaki ortalama hız nedir ? 20 kmh altında ise tüketim normal. 25-30 kmh ortalama hızlı tüketimler 8 litrenin üstünde olmamalı.

• Bugün şehir içi kullanımda 13 ile başladım 8.2lere kadar düştüm, 25km kadar dur kalk yapmayacağım bir yol yaptım onda da 7.1e düştüm. Öyle sanıyorum ki turbo dan kaynaklı aşırı tüketim var devri 2000 olduğunda ya da 2000e yakın vites geçişi yaparak kullandım turbo tam manası ile devreye girmeden bu yakıt tüketimini yakaladım. Şimdi sorum şu, devir 2000de iken turbo devreye giriyor bu eşiği yükseltme şansımız var mı serviste veya farklı bir yerde?

• Bence sorun yok gibi ama siz yinede sorun deneyin bir şansınızı bir de face grup sayfasına sorun aynı aracı olan kişiler illaki vardır onlardan bir fikir almış olursunuz yukarıda grup linkini atmıştım.

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.