Cevabınız için teşekkür ederim hocam ancak şehir içi sakin kullanımda bu değerleri görüyorum, kullanım olarak uçup kaçan biri değilim buna bağlı olarak motoru da zorlamıyorum pek ve sürekli yakıt tüketimi ne durumda deyip bakmıyorum da. Kontak kapattığım zaman sürüş bilgileri direkt ekrana yansıdığı için gözüme ilişiyor ve bu da can sıkıcı oluyor. Diğer arkadaşların ortalama yakıt değerlerini görünce benim aracın yakıt sarfiyatı beni düşündürüyor. |
2019+ KIA Ceed Xceed Ana Konu (21. sayfa)
-
-
Kısa mesafe veya çok yoğun trafikte etken mesela ben 3 km işe gidip geliyorum bayır yukarı gittiğim de 13lt gösteriyor mesela hiç uzun yol yaptınız mı? Yada trafik olmayan düz bir yolda 30-40km gittiğinizdede mi aynı yakıyor? Mesela bende 1.5 160bg sw mildhybrit var 30km trafiksiz bir yolda gittim 4.3lt gösterdi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 22 Aralık 2024; 21:24:21 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Son 4 5 gün içerisinde takribi 1200km kadar yol yaptım şehirler arası ortalama yakıt tüketimi 6.5lt idi tabi görece daha sıcak bir yere gittim ama dönüş yolunda bu ortalama 7.2yi buldu daha soğuk ve rakımı daha yüksek olan yere. Şehiriçi dur kalk çokça oluyor tabi, yarın takribi 25 30km durk kalk yapmayacağım bir yere gidecem değerleri sıfırlayıp denerim bakalım ne kadar değişkenlik gösterecek sabit hız sabit devirde, sonucu buradan yazarım yine..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bir tık fazla gibi abartı bişey yok sanki ama oda kullanım ile alakalı olabilir inşallah tecrübeli biri gelir yildiz hocamı etiketlersen onunda yorumunu alırız ben beceremedim o daha tecrübeli.
Yol bilgisayarındaki ortalama hız nedir ? 20 kmh altında ise tüketim normal. 25-30 kmh ortalama hızlı tüketimler 8 litrenin üstünde olmamalı.
Bugün şehir içi kullanımda 13 ile başladım 8.2lere kadar düştüm, 25km kadar dur kalk yapmayacağım bir yol yaptım onda da 7.1e düştüm. Öyle sanıyorum ki turbo dan kaynaklı aşırı tüketim var devri 2000 olduğunda ya da 2000e yakın vites geçişi yaparak kullandım turbo tam manası ile devreye girmeden bu yakıt tüketimini yakaladım. Şimdi sorum şu, devir 2000de iken turbo devreye giriyor bu eşiği yükseltme şansımız var mı serviste veya farklı bir yerde?
Bence sorun yok gibi ama siz yinede sorun deneyin bir şansınızı bir de face grup sayfasına sorun aynı aracı olan kişiler illaki vardır onlardan bir fikir almış olursunuz yukarıda grup linkini atmıştım.
Arkadaşlar bende yeni teslim aldım elegance plus, kablosuz şarj, kablosuz android apple car play da yok kablo ile bağlanıyo benimde sormak istediklerim var yardımcı olursanız çok sevinirim eskişehir ankara yaklaşık 120km ortalama hız ile 7litre yaktı
-
Ben de yuka gri 2024 Elegance Plus ile aranıza katılmış bulunmaktayım. 2 haftadır kullanıyorum araçtan çok memnunum. Buraya bilgi alışverişi yapmak için geldim. Biraz geç buldum bu konuyu herkese selamlar.
-
Hocam ben de aynı şekilde 2km işe gidip geliyorum 11-12 civarı gösteriyor. Geçen biraz dipgaz yapıyım dedim (rodajda yapmamam gerek biliyorum ama tepkisini görmek istedim aracın) 15ltyi gördüm, agresif kullanımda çok yakıyor diye yorumladım.
Şöyle de bir durum var ilk aldığım günlerde 82 km yol yaptım. 80-90 ile gideyim dedim yanlış olmasın net hatırlamamakla birlikte 5,9 lt falan görmüştüm ama epey sakin sürdüm.
-
Evet basarsan yakıyo araç güçlü olduğu için sanırım. Sakin kullanırsan yakıtı gayet makul bence. Valla ben rodaja öyle aman aman dikkat etmedim daha doğrusu edemedim araba bas hadi gidelim diyor resmen karşı koyamıyosun. :))
Bu arada 10 bin km oldu benim senelik bakıma götürcem servise fiyatları hakkında bilgi sahibi olan var mı acaba ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mura_t -- 9 Ocak 2025; 13:13:0 >
Kesinlikle doğru hocam. Bastığındaki ivmeyi görünce yavaş gidesi gelmiyor insanın. Bendeki 2024 Elegance bu arada; 140hp yani, kırpılmış versiyon emisyon muhabbetinden dolayı. 160lıkları düşünemiyorum:) Sizin araç neydi
-
2024 prestige ceed sw 160bg mildhibrit bendeki.
Güle güle kullanın hocam, xceedin prestigei olsaydı da onu alsaydık keşke:)
Sizede hayırlı olsun güle güle kullanın.
Tüm araç sahiplerine kazasız belasız sürüşler dilerim.
Xceed 1.5 Benzinli Yeşil, 2022 Aralık trafiğe çıkışlı, 46 bin km de aracım satılıktır. İyi forumlar...
-
Herkese selamlar bi sorum olacakti radyo ile ilgili, listeden sanırım 20favori atanabiliyo ve direksiyonda sol tarafta ses dugmesinin yanında ki yukarı aşağı oklarla değişiyor fakat favoriye atmadan tüm radyoları direksiyondan değiştiremiyorum bununla ilgili bir ayar varmidir.
Kia Web sayfasında servis bakım kısmında tüm araçların bakım ücretleri yazıyor. En azından 1-2 ay öncesinde vardı
Konuştum servisle 8bin küsür fiyat söyledi merak edenler için söyliyim. Kia inallar aracı kendilerinden aldığım için iskontolu bu fiyatı verdiler başka servisi aramadım ne kadar doğru iskonto olayı bilmiyorum.
Web sayfasında 11240 tl görünüyor ilk bakım.
- kia sahipleri
- servis ve bakım sekmesi…
8000 tl iyi görünüyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X