Şimdi Ara

2019 Otomotiv Krizi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
4.565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: blackshow

A3 Sportback 30 Turbo FSI 116 hp Dynamic S tronic PI.
    Model A3 Sportback 30 Turbo FSI 116 hp Dynamic S tronic PI.
    Motor 1.0 Turbo FSI
    Motor Hacmi 999 cm3
    Tavsiye Edilen Anahtar Teslim Fiyatı 1/2/3/8 - 240.069 ₺
    Net Fiyat - 126.600 ₺
    Ötv (%60) - 75.960 ₺
    KDV (%18) - 36.461 ₺
    Motorlu Taşıtlar Vergisi 516,50 ₺
    Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Resmi Bedeli 5/6 260,40 ₺
    Trafik Tescil ve Ruhsat İşlemleri Hizmet Bedeli 7 271,20 ₺

Bi a3 alalım dedik devlet çıktı bir tane de bana al dedi. Bu durumda ben kendime mi alayım devlete mi alayım. Yapacağınız işin içine edeyim almıyorum lan.
    Liste fiyatı yazma boş beleş kardeşim bayi 175 e veriyor
    Devlet 1 araba parası istiyor o ayrı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Liste fiyatı yazma boş beleş kardeşim bayi 175 e veriyor
    Devlet 1 araba parası istiyor o ayrı

Alıntıları Göster
    Bayi 175 e veriyorsa aracın net fiyatı nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Radikal ve Sert

Fiyatlar daha da artmalidir.heryerde araba var.trafik felç.toplu tasimayi kullanın
    Hiç mantıklı değil zira alacak adam gider bir düşük modeli alır yine araçlar çok olur tek fark lüks araç azalır yada insanlar satın almayı bırakır kiralar illaki araç olur yani yapılanma kötü araç fazla değil.
  • Alacak arkadaşlar beklesin illaki ÖTV denen dünyanın en abuk sabuk vergisini kaldıracaklar, bu halk artık gereksiz vergi ödemesin. Şirket sahipleri gider yazsın ,işçi sınıfı ( beyaz ya da mavi yaka) cebinden ödesin yok öyle dünya! çok ihtiyacınız olmadan araçlarınızı değiştirmeyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • evcilik oyunu gibi ekonomi olmaz ki. belirle bir standart. haftaya bitecek, gelecek ay başlayacak diye diye maymun ettiler.
  • Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Çok araba var demek mi istedi

• Otv indirimi devam edecek, sadece galericilere 2. Eller icin sure tanindi diye dusunuyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: blackshow

Bayi 175 e veriyorsa aracın net fiyatı nedir?

Alıntıları Göster
    Yanlış hatırlamıyorsam 92 bin girişiydi vw grubu bunu hep yapıyor listesinin 50 bin hatta 100 bin altına veriyor araçları
    Vergi falan ayrı muhabbet orda hemfikir olmama gibi bir durum yok dostum

• quote:

Orijinalden alıntı: whatewer

Alacak arkadaşlar beklesin illaki ÖTV denen dünyanın en abuk sabuk vergisini kaldıracaklar, bu halk artık gereksiz vergi ödemesin. Şirket sahipleri gider yazsın ,işçi sınıfı ( beyaz ya da mavi yaka) cebinden ödesin yok öyle dünya! çok ihtiyacınız olmadan araçlarınızı değiştirmeyin.
    Ötv kalkacak bekleyin demek ne gibi bir saçmalık milyonda bir böyle bir ihtimale inanıyorsan senin adına durum vahim
    İndirim devam edecek bekleyin dersin ayrı

• Kimse ötv inecek diye hayal kurmasın. Seçimler bitti zamlar yağmur gibi yağarken bütçe açığı daha şimdiden yıl sonu hedefine ulaşmşken ötv indirimi hayalden öteye geçmez. Ayrıca bu aydan itibaren faizlerde indirime gidilecek. Bir kısım vatandaş krediye abanır önümüzdeki aylarda

• Ötv indirimi otomobil müşterisinide baya bilinclendirdi eskiden cogu vatandas bilmezdi araba ne kadar vergisi ne kadar parayi verir gecerdi,simdi ise bu indirim bindirimlerden ve sosyal medyadan dolayi baya bilinclendi musteri tekrar %15-20lik bir ötv
    indirimiyle kimse bayilere filan koşmaz...
    Dolayısıyla eğer adim atilacaksa sektör için bu cok daha radikal ve kuvvetli olmali...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sfzb67 -- 5 Temmuz 2019; 21:38:2 >
  • Pazar gecesi ineceğimiş tekrar diyolar!

• Ben ötvnin tekrar yüzde 15ten fazla indirilmesinin kısa vadede hayal olduğunu düşünüyorum. Tabi yanılıyor da olabilirim. Evet mevcut hali ile sektörde ciddi daralma ve işten çıkarmalar yaşanacak. Biz işsizliğe değil işliliğe baktığımız sürece bence sorun yok, hem gençlerimiz iş beğenmiyor, yoksa çalışana iş çok. İroni bir yana ötv inerse millet araç almaya hücum eder. Bireysel döviz mevzuatı totalde çok yüksekte. Piyasa arabaya aç. Nufusa göre yeterli araba yok. Hele toplu taşıma hiç yeterli değil. Sonuçta cari açık patlar.

• Dolar ve Euro kuru ÖTV indirimi öncesinden daha düşük seviyelere gelmişken indirim öncesi fiyatların üstüne çıkan utanmazlar daha beter olsunlar. 1-2 hafta sonra dövizde biraz hareketlenme olunca tekrardan utanmadan zam yaparlar.
    Umarım 4 gün değil 40 gün sonra bile tek fatura kesememiş olurlar.
  • Anladığım kadarıyla ciddi bir faiz indirimi yapacaklar. Hem faizden hem de ÖTV'yi indirmeden çifte kar sağlayacaklar...

(Faiz önceden alınır. Yani 120bin tl'lik bir araba aldığınızda, vadesine göre 48 ay taksidin belki de ilk 18 ayı faizdir...)
  • quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Yanlış hatırlamıyorsam 92 bin girişiydi vw grubu bunu hep yapıyor listesinin 50 bin hatta 100 bin altına veriyor araçları
    Vergi falan ayrı muhabbet orda hemfikir olmama gibi bir durum yok dostum

Alıntıları Göster
    nasıl yapıyor? ben iki sene önce 1.2tsi jetta için gittiğimde 5 bin tl bile indirim yapmamışlardı 100.000 tl kime ne indirimi yapmışlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ntticaret

Otv indirimi devam edecek, sadece galericilere 2. Eller icin sure tanindi diye dusunuyorum
    Allah kimseyi galerici eline dusurmesin

• kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Eğer ki sadece depremzedeler için konulan ve geçici olması gereken bir vergi için kalkmalı diyorsam bence aklımı mantıgığımı kullanıyorum , çünkü dünyada sadece 1 örnek göster ÖTV vergisi olan ha sen kırıntıya razıysan asıl sana yazık bence

• quote:

Orijinalden alıntı: texjrwillerjr

nasıl yapıyor? ben iki sene önce 1.2tsi jetta için gittiğimde 5 bin tl bile indirim yapmamışlardı 100.000 tl kime ne indirimi yapmışlar?

Alıntıları Göster
    Hocam audi a3 e audi sayfasından bak 250 260 bün görürsün bayiye git 170 fiyat alırsın 165 e pazarlıkla alırsın
    Passat larda aynı şekilde

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt
    Saçmalamışsın. Önce toplu taşıma kalitesi ve araç sayıları arttırılmalı. Senin dediğinin olması için şuanki toplu taşımanın en az 5 katına çıkartılması lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.