Şimdi Ara

2019 TOYOTA COROLLA SEDAN (319. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.884
Cevap
122
Favori
768.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
31 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Toyota Corolla Kitapçıktan;

Soğuk havada kolay çalıştırmak ve yakıt tasarrufu için Toyota araçlara üretim sırasında SAE 0W-20 yağ doldurulur. 

SAE 0W-20 yağ bulunamıyorsa, SAE 5W-30 yağ kullanılabilir. Ancak bir sonraki yağ değişiminde SAE 0W-20 kullanılmalıdır.

0W-20 terimindeki 0W bölümü, yağın soğukta çalışma özelliğini gösterir. W harfinden önceki rakam ne kadar küçük olursa, 

soğuk hava şartlarında motoru çalıştırmanız o kadar kolay olacaktır.

Yağ viskozite değeri 0W-20'deki 20 sayısı, yağın yüksek sıcaklıktaki viskozitesini gösterir. Yüksek hızlarda veya aşırı yük altında

çalışma durumlarında yüksek viskoziteli (daha yüksek bir değer) yağ kullanımı daha uygun olabilir.

• ogremagix kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

Bende bakımda 0-20 yağ koydurdum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • canlee89 kullanıcısına yanıt
    Güzelmiş, ankara da servis fiyatları daha yüksek

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • photon mileston led ampul aldım. kutunun ağzında herhangi bir güvenlik bandı yoktu mıknatıslı bir sistem var direk açılıyor. Sizlere de böyle mi geldi ampuller. İade etmem gerekir mi? Hepsiburadadan tokatta bulunan bir satıcıdan aldım.

neler dahil hocam?

• seas79 kullanıcısına yanıt
    0-20 yağ
    Yağ filtresi
    Polen filtresi
    Conta vs genel temizlik

10 bin bakımı gelince bende oraya gitmeyi düşünüyorum. Teşekkür ederim.

• Herkese kazasız belasız sürüşler

Dün gece giderken arabanın arka taraf bir an havalandı gibi oldu sonra ses gelince hızlıca emniyet şeriden geçtim durup kontrol ettiğim de arka lastik gümlemiş.

Araçta gelen pompa hiç bir işe yaramadı doğal olarak çekici ile en yakın lastikciye çektirdim

İşin garibi lastikte patlak göremedi usta neden yolda bu şekilde gümlediğini bilemiyoruz.

jant değiştirme fikrim vardı zaten 17 inc geçeceğim 4 lastik ve jant alacağım

2019 model üst versiyonlarda gelen jant dan almak istiyorum

Replika denen ürünler ver 3800 TL civarına 4 adet 17 jant

EMR-DY607 17"5X114,3 TOYOTA JANTI geçen markalı 4080 TL gözüküyor

Kormetal 17 inc 4400 TL civarı gözüküyor

Hangi jant markasını önerirsiniz ?

İstanbul'da önerebileceğiz jant takımı alabileceğim biri varsa yine önerilerinize açığım

2019 TOYOTA COROLLA SEDAN

• emrcnd E kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun.

Patlak yok ama lastik aniden mi inmiş?

17" e geçmek istiyorsunuz ama fabrika çıkışlı 17" olanların süspansiyon ayarı farklı diye biliyorum. Bunu bir arastirmanizda fayda var.

Ucuz Çin malı jant yerine yerli marka sağlam bir ürün tercih ederim şahsen.

Geçmiş olsun, yerinizde olsam replika yerine 17 den 18 e geçip sarı sitede orjinalini satanlara bakardım.

benim araç hibrit dream ve alırken 16 yerine 17 jant opsiyonlu olarak alındı süspansiyon falan filan ayar olmaz yok öyle birşey, 7 bin km yaptım 16ya göre biraz daha konforsuz olabilir o kadar.

Replika jant tavsiye etmem ikinci el çıkma orijinal 17 jant bulabilirsiniz ilanlarda var. 18 inç asla takmayın bu araç için maksimum 17 takılır. Üstünü takarsanız taşı bile hissedersiniz yolda

• harbidenmi H kullanıcısına yanıt
    Toyota kendi sitesinde 17" jant seçiminde belirtmiş ama.

• Prokizya kullanıcısına yanıt

o zaman kendileri teklif edip benim araca niye takmışlar, kitapçık ta da toyota üretimi jant kullanın yazıyor, böyle bir ibare yok, aksine daha geniş tabanlı jant ve lastik kullanırsanız yakıt tüketimi artar yazıyor sadece.

• Herkese görüşleri için teşekkürler

Servis ile daha önce görüşmüştüm abi biz sürekli takıyoruz diyorlar araç satarken aksesuar olarak bu konuda veya facebook gruplarında sayısız serviste jant takılan var

Lastik olarak : Pirelli 225/45R17 P7 2021 tercih ettim kdv dahil 710 TL

Jant olarak EMR-DY607-03 7.5x17" 5x114.3 ET4 tercih ettim jantdunyasi.com dan aldım 4000 TL KDV dahil

Konfor da tabiki bir tık kayıp bariz var yol sesi aynı geldi arka koltuklar yatık ondan net bir şey diyemiyorum zamanla görüşlerimi paylaşırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Kasım 2021; 21:7:21 >

hayırlı olsun, güzel günlerde kullanın,

Toyota merkezin kitapçığa koymadığı bir uyarıyı bizimkiler hangi akılla söylüyor bilmiyorum ama ABD toyoya sitesinde 15" lastikli baz hibrite 18" jantı opsiyonel olarak alabiliyorsun ve hiçbir uyarı yok.

isteyen New Cars, Trucks, SUVs & Hybrids | Toyota Official Site girerek araç özelleştirmesi yapabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi harbidenmi -- 25 Kasım 2021; 21:25:42 >

Hayırlı olsun öncelikle

Fakat bu jantlar replika sanırım çünkü orijinal jantlar bu kadar içerde kalmıyor. Ön lastikler bariz içerde kalmış ET değeri farklı sanırım orijinal janta göre

Bunu resimden anlama ihtimaliniz yok araç düz değil zaten arkası kameraya doğru çıkık ön lastik düz değil

bu resim den de bakarsak lastik çıkıntılı duruyor ön taraf.

Resimden bunu anlayamazsınız

EMR adı altında yıllardır çeşitli jantlar satılıyor

Jant dan memnun kalıp kalmayacağımızı deneyim gösterecek şuan kimseye önermem fiyatları sadece paylaştım .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 25 Kasım 2021; 22:19:29 >

Bayinin umurunda olmaz ki, o satışına bakar. Ayrıca küçük bir ayar bile olsa yapılması gerekiyor ki uyarı yazılmış. Mesuliyeti üzerinden atmış!

Kaç kişi orijinal 17" model ile sonradan dışarıda 17" jant takılmış bir modeli karşılaştırdı acaba!

Lpg için de garantiyi bozmaz diyen bayiler arka planda lpg firması ile anlaşıyor. Ama Toyota genel merkezi arayın lpg takılan araç garantiye girmiyor. (aslında bu sadece ilgili parçalar için) ki ben arayıp görüştüm lpg den kaynaklı sorunlarda garanti işlemez diyor.

Ayrıca opsiyon olan değişiklikler fabrika çıkışı yapılarak geliyor. Sonradan bayide "...müşteri 17" jant istemişti getir oradan takalım..." gibi olmuyor.

• Prokizya kullanıcısına yanıt

şimdi yazdıklarını toparlayalım, ilk mesajında 17" jantın süspansiyon ayarlarından uygun olmadığını bu yüzden araç alırken opsiyonel olarak seçilemediğini gösteren ss paylaşmışsın sonra ben abd deki sitede 15" lik araca 18" alabiliyorsun u paylaşınca, opsiyonel parça fabrikada yapılarak gelir demişsin, peki bu durumda sen paylaştığın ss de 17" i seçince de fabrikadan gelmesi gerekmiyormu o zaman? ha abd dedki siteden alırsan fabrikadan geliyor, türkiyedeki siteden alırsan bayii takıyor diyorsan ayrı ama yazdıkların kendi içinde çelişiyor.

Abd de verilen opsiyonları, hizmeti, Toyota'nin abd için ürettiği araçların kondisyonunu, farkını bilmem.

Burada 17" sadece pasion ve x pack ler ile veriliyor diye biliyorum. Onlar da direkt fabrikadan geliyor.

Siz bayiden sadece jant eklemek isterseniz bayi her hangi bir ayar yapar yapmaz bilemem ama sitede uyarıyı yayınlamış. Zaten sonradan talep edilen aksesuar olarak satılan ürünler için uyarı vermiş ki herhangi bir olumsuz dönüşte mesuliyet kabul etmemek için.

• 
Sayfa: önceki 317318319320321
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.